Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė su cypiančiu,rėkiančiu svetimu vaiku

QUOTE(jurda @ 2010 04 26, 10:44)
TU MANO, užjaučiu 4u.gif Kartais vaikai tokių situacijų mums ištaiso, kad..

o ka padarysi juk ir mes vaikai buvome biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurda @ 2010 04 26, 11:44)
TU MANO, užjaučiu 4u.gif Kartais vaikai tokių situacijų mums ištaiso, kad..

Jau viskas pasimirso irnesakyk.gif Tik va tas vemalu kvapas lektuve.. doh.gif Nesupratau kodel stiuardeses nevale nieko unsure.gif tik mums liepe i kita vieta persest ir viskas
Tiesa sakant, nezinau, net nemaciau kokia buvo aplinkiniu zmoniu reakcija, isvis zmoniu nemaciau is to streso (ant tiek buvau nepasiruosus tokiems netiketumams), vis stengiaus vaika nuramint, kadangi tik prisedus klykdavo, nesiojau ant ranku ir taip stiuardesems vaiksciot trukdziau blush2.gif

QUOTE(jolita.martyna @ 2010 04 26, 13:42)
o ka padarysi juk ir mes vaikai buvome biggrin.gif

Aha, tik va skraidyt nuo kudikystes ne kiekvienas tada skraidem biggrin.gif Na o bet taciau kas is to, as visus uztat tarpmiestinius autobusus privemdavau doh.gif

Saziningai pasakius, man irgi visai ne miela ausiai visa kelione klausytis klyksmu, ar siaip neuzsidarancio tarskejimo, spirgejimo kedese ir pan., bet tikrai mintyse niekieno nekeikiu, garsiai niekieno neaukleju, o dziaugiuosi, kad dabar tevai savo vaikus visur vezasi/vedasi su savim, o ne palieka seneliam, auklem ir pan. Kitas klausimas, kai tevai neaukleja savo vaiku kaip elgtis viesose vietose, ne tik lektuve, va jei matau tokia situacija, kartais ir nesusilaikau nepakomentavus rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tu Mano: 26 balandžio 2010 - 15:50
Aš visada apsidairau, ar nėra salone mažų kūdikių, jei ne, tai lengviau atsikvepiu... po kartą patirto košmaro nebenoriu to vėl išgyvent. Joks supratimas negelbės ir jokie bandymai pabudinti savyje toleranciją, kai vienas po kito klykia du- vienas nutyla, kitas "įsijungia" doh.gif ir taip 6 valandas
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2010 04 24, 07:16)
Ne visada įmanoma juos suvaldyti, pvz., maniškė trimetė pervargo, kai vietoje planuotų 6 val kelionės kelionė pailgėjo dar 4 val. Ir daryk ką nori - ramiai kėdėje ji nebesėdėjo, muistėsi, spardė atlošą, kuitėsi, zyzė ir t.t. (maišų nemėtė niekam ant galvos, bet ramiu sėdėjimu toli gražu nepavadinsi).  (beje, koks NORMALUS, psichiškai sveikas mažas vaikas išsėdėtų nejudėdamas 10 val?? O gal dar laikraštį skaitydamas?  biggrin.gif ). Tad yra kaip yra. Mes už vaikus irgi mokam, ir gan nemažas sumas, taigi, tam tikras kelionės komfortas priklauso ir jiems ir laikyti jų pririštų sėdynėse tikrai nesiruošiu. Aišku, yra tam tikros ribos, bet lyginti vaiko su suagusiuoju negalima.

O tai jei jums uz nugaros sedintis spardytu kede? Suauge garsiai kalbetu, kai jusu vaikelis bandytu uzmigt? Tikriausiai irgi nieko nesakytum? Nes visi moka uz bilietus ir gali daryti ka nori g.gif
Tai kad sumoki uz bilieta ir nori jaustis komfortiskai- nereiskia, kad turi kitam zmogui ta komforta ardyti.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 05 07, 20:36)
o tai gal tau nereiktu be didelio butinumo tampytis po keliones jei bendrakeleiviai tave erzina...  vazinekis visur sava masina ir salia sedintys zmones neerzins. Mano vaikas "istampytas" ir per Atlanta ir per Ramuji ir nors ji niekada lektuve necypavo, bet tokia kaip tu man tikrai nieko nepaaiskintu jei ji nekontroliuojamai verktu... atsitinka dalyku nenumatytu visur.. kaip ir sakiau ir ramiausi vaikai zliumbia, o mano kaip tik namie tokia aktyviste, o lektuvuose labai ramiai sedi... tikrai kur kas bjauriau girti snukiai ir litovcu sukavimai persedus kazkur europoj i lektuva i LT skrendanti, negu kazkieno salia verkiantis vaikas... kazkada is londono skrendant tikrai maniau, kad bus mustynes lektuve tarp girtu treninguotu ereliu... vaikai bent jau nepavojingi... pasiimk ausu kamstukus ar ausinuka koki jei jau taip erzina...
mano vaikas prisiskraidzius n kartu.. ilgiausias skrydis buvo 17 valandu nenusileidziant kai jai 11 menesiu buvo ir paskui atgal po keliu savaiciu - ir ne karto ne vieno skrydzio metu nuo 3 men amziaus kai skraido ji nera zliumbus nekontroliuojamai... kai visai mazyte buvo, suverkdavo prabudus kai isalkdavo, gaudavo papa greit ir ramiake toliau miegodavo. visi bendrakeleiviai sakydavo koks geras vaikas... uz tai ir nemegstu tokiu aiskintoju kaip auksciau, tipo nesitampykit savo vaiko niekur... pamokslautoja mat atsirado  doh.gif

Och tu kurmi, kaip prajuokino tokia a la "karinga moteriske" thumbup.gif Man taip pradetum akis draskyt lektuve savo savo klykiancio vaikigalio, tai jei bogu - arba pasiusciau ant triju raidziu, arba mineralinio ant galvos uzpilciau, kad smegeneles atvestu. Nekenciu ir debilais vadinu tevus, kurie savo vaikus tamposi po viska pasauli. Aisku, vaikas vaikui nelygu - jei pastarasis ramus, jau patikrintas kelionese, tai kodel gi ne? Bet buna vaiku, kurie PASTOVIAI KIEKVIENOS KELIONES METU CYPIA ir isterikuoja, o tevai juos visus vis vien skraidina ir jiems pofik, kad kitiems nemalonu klausyt ju atzalos pasicypavimu ir kad kitiems suteikia nepatogumu. Jiems svarbu jie patys, kaip kad ir sio posto autore. Visada tokiais atvejais duodu pastaba tokiems teveliams - ar tai lietuviai, ar ne lietuviai. Man visiskai dzin - as keliauju, o ne katorga atlieku klausydamas ivairiausiu melodiju ir zvimbimu. Nesugebi susitvarkyt su savo vaiku - neskraidyk nafik. Bet tu gerbk kitus ir kad kitiems visiskai nera malonu klausyt tokiu "padainavimu". O is tokio pasisakymo matosi, kad MichGirl tik ji pati ir jos seima rupi. O tokias "mamytes" apdirbu as greitai ir lengvai. O jei tokia dar man akis bandytu kapstyt su savo pasisakymais : "ne jusu reikalas" ar kazkas tokio, tai sakau - taip taikiai visas reikalas tikrai nesibaigtu blink.gif Tokiais atvejais as esu agresyvus quiet.gif
Papildyta:
QUOTE(convict @ 2010 04 25, 23:59)
Jo trumpuose reisuose aš vaikų net nepastebių. Bet va pvz skrydyje kuris trunka ~10val tai božė moj, kad ir už kelių eilių sėdintys bliaunantys vaikai.
Tačiau, visada stengiuosi suprasti, kad tam vaikiukui nėr kas veikt, vienoj vietoj išsėdėti suaugusiam sudėtinga, mažiuj aš įsivaizduoju išvis. Niekad nieko nesu sakius tėvam, kaip yra tokių mėgėjų tipo "nu nutildyk tą vaiką" bet mintyse sau pasikeikiu blush2.gif  kodėl jie arba aš negalėjau sėdėti toliau blush2.gif

Retorini klausima galima uzduot - ar PROTINGI tevai imtu savo vaika tokioms kelionems? Palieki pas mociutes, diedukus, kaimynus ir skrendi. Bet yra tokiu patologiniu tevu visur savo vaika tampytis kartu. Kad ir i pasaulio krasta. Jis klyks, reiks nepasitenkinima, kitiems gadins nuotaika, bet teveliams tai visiskai dzin. Cia kazkas rase pries tai apie negres motinas, kuriu negroidai lektuve duoda taip "dziazo", kad maza nepasirodo ir tos ne pastabos neduoda. As, atvirai pasakius, dar ant negres nebuvau uzsiroves. Buvom ant prancuzu berods, lietuviu, bet su negrais neteko susidurt. Ir as save zinau - tikrai 10 h nesedeciau ir tokiu muzikavimu neklausyciau. O ypac jei ten sedetu, dar kojomis spardytu i mano sedyne ir pan. Veiksmu planas butu toks, tradicinis:
1. Pastaba nr. 1
2. Pastaba nr. 2 pakeltu tonu
3. Pirsto pasukimas ties smilkiniu ir pareikalavimas nuramint ar pabaigt visa si cirka
4. Geriau nesakysiu, bet pvz kaip as isivaizduoju, tai tikrai tam vaikui uz ausies, pasodinciau ant kedes ir liepciau sedet bei nespurdet. O jei motina ar tevelis soktu atzalos gint, tai va tada veiksmai jau nenuspejami pomidorai2.gif
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2010 04 28, 02:16)
Och tu kurmi, kaip prajuokino tokia a la "karinga moteriske"  thumbup.gif Man taip pradetum akis draskyt lektuve savo savo klykiancio vaikigalio, tai jei bogu - arba pasiusciau ant triju raidziu, arba mineralinio ant galvos uzpilciau, kad smegeneles atvestu. Nekenciu ir debilais vadinu tevus, kurie savo vaikus tamposi po viska pasauli. Aisku, vaikas vaikui nelygu - jei pastarasis ramus, jau patikrintas kelionese, tai kodel gi ne? Bet buna vaiku, kurie PASTOVIAI KIEKVIENOS KELIONES METU CYPIA ir isterikuoja, o tevai juos visus vis vien skraidina ir jiems pofik, kad kitiems nemalonu klausyt ju atzalos pasicypavimu ir kad kitiems suteikia nepatogumu. Jiems svarbu jie patys, kaip kad ir sio posto autore. Visada tokiais atvejais duodu pastaba tokiems teveliams - ar tai lietuviai, ar ne lietuviai. Man visiskai dzin - as keliauju, o ne katorga atlieku klausydamas ivairiausiu melodiju ir zvimbimu. Nesugebi susitvarkyt su savo vaiku - neskraidyk nafik. Bet tu gerbk kitus ir kad kitiems visiskai nera malonu klausyt tokiu "padainavimu". O is tokio pasisakymo matosi, kad MichGirl tik ji pati ir jos seima rupi. O tokias "mamytes" apdirbu as greitai ir lengvai. O jei tokia dar man akis bandytu kapstyt su savo pasisakymais : "ne jusu reikalas" ar kazkas tokio, tai sakau - taip taikiai visas reikalas tikrai nesibaigtu  blink.gif Tokiais atvejais as esu agresyvus  quiet.gif
Papildyta:

Retorini klausima galima uzduot - ar PROTINGI tevai imtu savo vaika tokioms kelionems? Palieki pas mociutes, diedukus, kaimynus ir skrendi. Bet yra tokiu patologiniu tevu visur savo vaika tampytis kartu. Kad ir i pasaulio krasta. Jis klyks, reiks nepasitenkinima, kitiems gadins nuotaika, bet teveliams tai visiskai dzin. Cia kazkas rase pries tai apie negres motinas, kuriu negroidai lektuve duoda taip "dziazo", kad maza nepasirodo ir tos ne pastabos neduoda. As, atvirai pasakius, dar ant negres nebuvau uzsiroves. Buvom ant prancuzu berods, lietuviu, bet su negrais neteko susidurt. Ir as save zinau - tikrai 10 h nesedeciau ir tokiu muzikavimu neklausyciau. O ypac jei ten sedetu, dar kojomis spardytu i mano sedyne ir pan. Veiksmu planas butu toks, tradicinis:
1. Pastaba nr. 1
3. Pirsto pasukimas ties smilkiniu ir pareikalavimas nuramint ar pabaigt visa si cirka
4. Geriau nesakysiu, bet pvz kaip as isivaizduoju, tai tikrai tam vaikui uz ausies, pasodinciau ant kedes ir liepciau sedet bei nespurdet. O jei motina ar tevelis soktu atzalos gint, tai va tada veiksmai jau nenuspejami  pomidorai2.gif

Turetumet savo vaiku..gal biski kitaip kalbetumet biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2010 04 27, 18:16)
Och tu kurmi, kaip prajuokino tokia a la "karinga moteriske"  thumbup.gif Man taip pradetum akis draskyt lektuve savo savo klykiancio vaikigalio, tai jei bogu - arba pasiusciau ant triju raidziu, arba mineralinio ant galvos uzpilciau, kad smegeneles atvestu. Nekenciu ir debilais vadinu tevus, kurie savo vaikus tamposi po viska pasauli. Aisku, vaikas vaikui nelygu - jei pastarasis ramus, jau patikrintas kelionese, tai kodel gi ne? Bet buna vaiku, kurie PASTOVIAI KIEKVIENOS KELIONES METU CYPIA ir isterikuoja, o tevai juos visus vis vien skraidina ir jiems pofik, kad kitiems nemalonu klausyt ju atzalos pasicypavimu ir kad kitiems suteikia nepatogumu. Jiems svarbu jie patys, kaip kad ir sio posto autore. Visada tokiais atvejais duodu pastaba tokiems teveliams - ar tai lietuviai, ar ne lietuviai. Man visiskai dzin - as keliauju, o ne katorga atlieku klausydamas ivairiausiu melodiju ir zvimbimu. Nesugebi susitvarkyt su savo vaiku - neskraidyk nafik. Bet tu gerbk kitus ir kad kitiems visiskai nera malonu klausyt tokiu "padainavimu". O is tokio pasisakymo matosi, kad MichGirl tik ji pati ir jos seima rupi. O tokias "mamytes" apdirbu as greitai ir lengvai. O jei tokia dar man akis bandytu kapstyt su savo pasisakymais : "ne jusu reikalas" ar kazkas tokio, tai sakau - taip taikiai visas reikalas tikrai nesibaigtu  blink.gif Tokiais atvejais as esu agresyvus  quiet.gif

oi oi koks drasumas gi zmogaus, mineralinio mat ispiltum ant galvos, nu ir? - nu iseitum is lektuvo su antrankiais ir butum i no-fly list'a likusiam gyvenimui ikaltas, o rimtesnese avialinijose, dar air marshalo ir su taseriu kokiu pakratytas jei dar sakotumeisi, o as su savo vaiku, klykianciu ar ne, toliau skraidyciau kur panorejus. Ereliai tokie kieti tik internetinej erdvej smile.gif

ir dar karta pakartosiu, kad mano vaikas prisikraides n kartu, ir niekada niekam nepatogumu nesukelus, neklykus, nesidraskius, nespardzius kedziu ir nieko kito. mums net nesiot po lektuva jos nereikia, nes ji sedi ramiai. Taip kad tokie agresyviai nusiteike ereliai gali pabuciuot man i gera vieta smile.gif

o kitu zmoniu verkiantys vaikai man issaukia gailesti ir uzuojauta tiek tam vaikui, tiek jo tevams, tiek kas arti sedi. bet ne kazkokia agresija, gal tamstai pasitikrinti nervus reiktu prie progos kada laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(atcik @ 2010 04 28, 01:25)
Turetumet savo vaiku..gal biski kitaip kalbetumet  biggrin.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif
man juokingiausiai nuskambejo "jeigu patikrintas kelionese" - kalba gi, taciau net neivertina galimybei tokios situacijos , kad tuo metu kai vaikas cypavo , tai ir buvo butentas tas vaiko pirmasis PATIKRINIMO pasiskraidymas lotuliukas.gif
ir isvis, ka cia beskaitysi net - koktu vien nuo pirmu dvieju sakinuku : vajergau koks darzelinukiskas nesubrendusiu infantilisku smegeneliu pasitaskeliojimas doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2010 04 28, 00:16)
Nekenciu ir debilais vadinu tevus, kurie savo vaikus tamposi po viska pasauli.

Retorini klausima galima uzduot - ar PROTINGI tevai imtu savo vaika tokioms kelionems? Palieki pas mociutes, diedukus, kaimynus ir skrendi.

ABSURDAS. As vaiko nemigdziau tam, kad ji augintu mociutes, diedukai ar kaimynai doh.gif Ko as jiems turiu savo vaika uzkraut?

Ir iki kol vaikui sukaks 18 metu, as keliausiu, vazinesiu po pasauli, atostogausiu, lankysiu gimines ir artimuosius issibarsciusius visur, o jis vaikscios aplink nama kieme. Nes tik debilai tevai vedasi vaika i zmones ar "tampo po visa pasauli" lotuliukas.gif

QUOTE(Setonas @ 2010 04 28, 00:16)
Ir as save zinau - tikrai 10 h nesedeciau ir tokiu muzikavimu neklausyciau. O ypac jei ten sedetu, dar kojomis spardytu i mano sedyne ir pan. Veiksmu planas butu toks, tradicinis:
1. Pastaba nr. 1
4. Geriau nesakysiu, bet pvz kaip as isivaizduoju, tai tikrai tam vaikui uz ausies, pasodinciau ant kedes ir liepciau sedet bei nespurdet. O jei motina ar tevelis soktu atzalos gint, tai va tada veiksmai jau nenuspejami  pomidorai2.gif

Nu super lotuliukas.gif
Ties 3 punktu dar kokio liezuvio neiskistumet? lotuliukas.gif
O ties 4 punktu jau ir su vaiku mustis pradetumet? Vis dar neuzaugot? lotuliukas.gif
O jei rimtai, tai pabandykit paliest svetima vaika viesoj vietoj, jau nekalbant lektuve smile.gif MichGirl jau uzsimine apie pasekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Visiskai neerzina jokie vaiku rekimai ar kitoks nepasitenkinimo isreiskimas, as net negirdziu kartais schmoll.gif , nes pripratus prie amzino triuksmo, sukavimu, judesio namuose. Labiau erzina geriantys, turgaus krepsiais apsikrove ir kietus vaidinantys suauge tautieciai, ypac skrendant i UK doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sin City @ 2010 04 28, 09:07)
Visiskai neerzina jokie vaiku rekimai ar kitoks nepasitenkinimo isreiskimas, as net negirdziu kartais schmoll.gif , nes pripratus prie amzino triuksmo, sukavimu, judesio namuose. Labiau erzina geriantys, turgaus krepsiais apsikrove ir kietus vaidinantys suauge tautieciai, ypac skrendant i UK  doh.gif

abejais aspektais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Oho Setonas cia suskele rolleyes.gif Tikras velnias smile.gif . Nieko, tures savu vaiku igaus ir tolerancijos svetimiems.
Atsakyti