Įkraunama...
Įkraunama...

Turkija (XIV tema)

Sveikos,
grįžau ir atraportuoju smile.gif

Svarais mokėti už vizas manau kad galima nes turkijoj prie muitinės dega viena usd kita eur bet prie užrašytos mūsų valstybės stovi ir GBP 10 ax.gif jei dar kart važiuočiau pasiimčiau ir jų.

dėl valiutos, tai jei perki iš vietinių tai kaip ir seniau sakiau, suvenyrai:pirkom magnetukų, dramblį didelį, kaljaną ir t.t.
tai magnetukai po 2 eur pardavė po 1,5usd
dramblys 50eur nupirkom už 15usd
kaljano kaina 60eur už 25usd ir t.t.
kelionės per vietinius į myrą kekovą 30usd per safa travel 45eur (viskas įeina tas pats tik kad pas vietinius į mykalojaus bažn. patys po +7usd mokamės)
į tauro kalno viršūnę per sofa 53eur per vietinius 33eur arba 42usd
raftingas per vietinius 15/20usd ir t.t.

vežėmės 300usd ir 500eur viską išleidom, bet pirkau tai ko neplanavau,žiedą su brangakmeniu kurio senaii norėjau bet vis kaina kando doh.gif

skridom 2,5h kažkur 3-jų tikrai nereikėjo.
jūra šalta, man per šalta, kaip karščiausią vasarą baltijos smile.gif baseinai normalūs, oro temp. dieną siekė 35-40laipsnių ant saulės gal dar daugiau o pavėsyje rodė 30, vakarai 19-22 (be megstukų kalenti dantim tektų).
kelios foto jei kam įdomu

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
As su vyru buvau Turkijoje Marmaryje pries 3 metus. Tai patiko ilsetis. Dabar keiciame miesta. Manau nenusivilsiu.
[/quote]
tikrai nenusivilsit. Mes 2006 buvom Marmaryje, 2008 Kemere. Kemere patiko labiau, tai siemet vel ten traukiam.
Atsakyti
QUOTE(ingusiaa @ 2009 05 16, 17:00)
sveika sugryzus  4u.gif
ar ne tamstele suokei kad nera ka ten pirkt, o ju auksas isvis slykstus  lotuliukas.gif  

pirkau ne jų auksą o juvelyrinėje parduotuvėje buvo padarytas raudono aukso su geltonu sumaišytas tokios pats svavos kaip mano vestuvinis 585prabos asu brangakmeniu wub.gif kuris man labai tinka wub.gif

QUOTE(SilvijaG @ 2009 05 16, 17:06)
Sveika sugrizusi  smile.gif  O kaip viesbutis, ar patiko? Fainos nuotraukos, prasom daugiau, cia visos vaizdu istroskusios  bigsmile.gif

į sailors beach club daugiau nevažiuočiau niekada, valgėme visada tą patį doh.gif animatoriai lievi tikrai ( kiti buvo pažįstami daimoje irgi sakė lėvas bet bent animatoriai geri, jie buvo ir pats mumis tai įvertino panašiai abu smile.gif daima labai arti manojo, tai man abiem -1žv. kaip trijų sailor būtų normalus.
bet nuotaikos tai negadino, tik pirmą dieną kai gavau kambarį į tvorą, pirmame aukšte kur saulės niekad nebūna - pažaliavau, bet psirod jų šeimyniniai kambariai visi pirmame aukšte ir į tą pusę, dar yra keli antrame bet korpusas tas pats, na žodžiu ne į jūra tikrai vaizdas, bet paskui tai jau tapo privalumu nespastovi vėsa ir vaikai drąsiai lakstė palei tvorą ax.gif

šiaip oras patiko, derybos kaip visuomet bent 70proc jei vertė iki 100usd (ar eur ) jei daugiau tai teko tenikintis 50proc jei tiek neišėjo tai net nepirkau (principai) bet draugam dviem šeimom, varėm ir nuderėjom neblogai kelionėm per vietinius, į turkišką hamamą po 10usd važiavo bigsmile.gif (kai per lietuvius 25eru o vietiniai 15eru ir taškas sakė) na žodžiu pasilinksminau,m vaikas rao draugę tai maniau bus bėdų kai teks atsisveikinti - ir deje, bet vaisių labai mažai teko, tai sakiau jei reiktų rinktis tai rinkčiausi kelionę birželiui biggrin.gif tik dėl vaisių

pievumedus - mes buvom kirise, daima ir sailors beach yra kirise, ten pigiau nei kemere tiek juvelyriniai, tiek suvenyrai, tiek skanumynai kuriuos irgi peikiau, vis tik pasikeite nuomone blush2.gif supermarkete pračekinom ir sveriamų įvairiausių parsivežėm rolleyes.gif
kemera suvenyrai sakykim magnetukai, apyrankės ir t.t. po 2eur ir nenori nuleisti, o kiriše tiesiog išsirinkau ir sakiau"imu 10 uz 5kaina, tinka? ) jeine tai iseidavau o jie aisku vydavosi ir sutikdavo, o sutike suzinodavo kad as kalbu apie tai kad ud mokesiu po 2usd tai moku 10usd 10vnt) na cia paprastesnius be bedu, tuos dailucius tai 2vnt ne po 2 eur o po 1,5usd apyrankes paprastas irgi pati ejau ir sakiau imu 5 uz eura, tinka? ok, issirinkus duodu 1usd tas ziuri, o as jam klapt akytremis, "juk sakiau kad as moku tik viena usd" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingakalnis: 16 gegužės 2009 - 16:29
Zmones, kaip jus randate gera viesbuti? Skambinat agenturoms, rasot meilus? Ziurit interneta?
Noretume poilsines keliones i Turkija geg pabaigoj - birz pradzioj , 2 suauge, vienas penkiametis, kitas metinukas, min 11 naktu, gali buti 14 naktu. Svarbiausia zalia didele teritorija, ant juros kranto, smelis, vaikiskas meniu (kudikiams). Protinga kaina. Ziuriu ziuriu, neissirenku. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2009 05 16, 19:23)
Zmones, kaip jus randate gera viesbuti? Skambinat agenturoms, rasot meilus? Ziurit interneta?
Noretume poilsines keliones i Turkija geg pabaigoj - birz pradzioj , 2 suauge, vienas penkiametis, kitas metinukas, min 11 naktu, gali buti 14 naktu. Svarbiausia zalia didele teritorija, ant juros kranto, smelis, vaikiskas meniu (kudikiams). Protinga kaina. Ziuriu ziuriu, neissirenku. g.gif

Simena Sun Club pvz man draugai parekomendavo, kurie ten jau 4 kartus buvo, va ir šiandien ryte jie vėl ten nuvarė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2009 05 16, 20:23)

Nelabai kur Turkijoje rasi smeliuko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SilvijaG @ 2009 05 16, 19:26)
Nelabai kur Turkijoje rasi smeliuko  smile.gif

nebent Įdomi pasirinktame viešbutyje kažkoks smėliukas paplūdimy šmėžavo mastau.gif . Bet tai retas atvejis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Beatriukas @ 2009 05 16, 20:28)
nebent Įdomi pasirinktame viešbutyje kažkoks smėliukas paplūdimy šmėžavo mastau.gif . Bet tai retas atvejis smile.gif

Nu ja, galima rasti kazko panasaus i smeliuka. Ale jeigu tie, kas dar nebuve, tikisi Palangos smeliuko, tai tokio tikrai nebus. Siuo atveju man geriau akmenukai. O vaikams manau visai smagu ir su akmenukais pazaisti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Beatriukas @ 2009 05 16, 20:28)

Kažkas man bandė pasakyt, kad ten žvyras, bet man vistiek labiau į smėlį neša biggrin.gif Smėlėti paplūdimiai yra Sidėje, Avsalare ax.gif Antalijoj Kleopatros paplūdimys irgi lyg smėlio g.gif Aišku, smėlis ne palanginis bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2009 05 16, 20:23)

labai gerai pataria udrius mirksiukas.gif
šiaip kemere kiek domėjausi dauguma žvyro paplūdymių ir tikrai ne batų neįmanoma eiti nes tai ne po lietuvos kaimelius basomis, o per smulkų žvyrą kuris įkaitęs būna dar skaudesnis doh.gif
ant kiekvieno kampo ir turkijoje spec. avalynę parduoda - kaina apie 5usd.
kai buvau Alanijoje, paplūdimys nebuvo smėliuko bet ir ne akmenys.
šiaip agentūroje susakysi paskambinusi ko nori už kokią kainą ir tau tikrai ne vieną variantą parodys.

QUOTE(SilvijaG @ 2009 05 16, 20:26)
Nelabai kur Turkijoje rasi smeliuko  smile.gif

Alanijoje rasi, manau delphin delux turi būt irgi ne toks švelnus kaip mūsų bet tikrai ne žyras 4u.gif

JEI KAM ĮDOMU:
per vietinius iš lankstinuko startinės kainos: t,y po 5usd dar numestų mažiausia
kelionė su jachta, įeina pietūs kaina 25usd
daivingas 35usd
safaris su džipukais 25usd
žvejyba 33usd
pamukalė 44usd/su sofatravel 52eur
myra-kekova-35/su sofa45eur
turkiška pirtis,hamamas (pylingas, masažas) trukmė 2h 15usd(buvau suderinus už 10usd)/su sofa25eur
aquaparkas 35usd
raftingas 25usd(suderinę už 18 buvom )
pakilimas į tauro kalną 33eur arba 44usd. /su sofa 52eur +vaikui nesvarbu kiek metukų 30eur

Ingusssia aš išleidau tik todėl kad radau tokį žiedą kokio seniai ieškojau už labai patrauklią kainą. manau jei pati domiesi brangakmeniais žinai jų kainas Lt kai tau pasiūlo su sertifikatais ir ne šaraškino kontoroje gerą kainą, kažin ar susilaikytumei. planavau įsigyti tai šri lankoje bet kaina pasirodė per didelė t.y analogiška LT tuomet nevertėjo, o dabar kai pamačiau ir suderinau viską - klausimų neliko tik nueiti į viešbutį ir pasiimti pinigus kurie buvo paimti ant zet (tokiem atvejams kai ne duok die trauma, liga ir t.t. kai reik ligoninėje susimokėti iš kart o jei ne tai būna daug bereialingų nervų net turint draudimus) kadangi išleidau pinigus dieną pieš išvažiuojant tai buvo ramu smile.gif

O Turkija yra gerai, su vaikais SUPER vienareikšmiškai mirksiukas.gif
Atsakyti
Turiu gerų naujienų biggrin.gif SMS iš Rucelie - ji šiandien į Turkiją atskrido. Svarais susimokėt už vizas pavyko thumbup.gif
Mes ketvirtadienį išskrendam - jau tik kelios dienos beliko, o mano mažius susirgo doh.gif Kažkaip nesiseka mums su kelionėm - pernai į Egiptą su abiem sergančiais išvažiavom, tikiuosi kad šiemet mažius išsveiks unsure.gif Bent jau gydytoja sako kad važiuot galėsim drąsiai smile.gif
Atsakyti
tikrai prie kiekvieno posto tiek prie degančio eur tiek prie usd stovi stendas kur rašoma kad iš LT už vizas galima trim valiutom mokėti (eur, usd ir gbp)

del ekskursiju dar pastebejau kad tikrai bent siemet didelio skirtumo su kuo vaziuoji nera, tik kainoje (kalbu apie raftinga, myra kekova, tauro kalna) jei suprantat rusiskai su vietiniais gausite taip pat visko daug kaip ir su musiskiu.

mes kadangi su vaiku vaziavom rinkomes sofos keliones nes maniau, taip saugiau ir t.t. - o kelioneje sutikti drugau tik su vietiniais(pirko miestelyje esancioje bondtravel, ginzatravel agenturose, ruskiskai girdejau pasakoja ta pati ka ir musiskis nes keliavom ta pacia diena, valgem ten pat, zodziu viskas ir su jais liuks.
Atsakyti