Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Silvute @ 2005 09 01, 20:39)
tai va butent, kad tevu gyvenimas apie ji sukasi ( cia gal ir tiktu vartotas terminas "pasauleziuros susiaurejimas") bet, kad net ir pagal tavo pasipiktinima iseina, kad ir kitu gyvenmas privalo apie kazkieno kudyki suktis.
Todel ir matau, kad ne kaikuriems su susiaurejusia pasauleziura ir per sunku suprasti, kad viskam yra savas laikas ir savo vieta.

P.S o kodel vaiko nesitempiat i darba, kad jisai nuolat butu salai ir jus ji galetumet pazindyti...juk ne viena isejo i darba dar zindydama kudiki

Labai įdomiai gaunasi... Kaip tik skaitau knygą, kurioje autorė pataria tėvams nepadaryti vaikų gyvenimo centru, tuo centru, apie kurį sukasi pasaulis. Ji sako, kad gyvenimo centras yra tėvai, o vaikai sukasi apie tėvus, na kaip planetos apie saulę. Čia galima paskaityti kodėl blogai kai vaikas yra centre http://www.continuum...sInControl.html

Autorė tyrinėjo vieną indėnų gentį ir lygino su mūsų vaikais. Ten, vaikui gimus, mama ir toliau gyvena savo gyvenimą, niekur nesislepia, o vaiką VISUR nešiojasi su savimi. Nešioja, kol vaikas pradeda vaikščioti. Vaiko gyvenimas nesisuka apie jį patį, nes pats iš savęs jis nedaug gali išmokti. Vaiko gyvenimas sukasi apie mamos gyvenimą ir jis mokosi iš jos kaip reikia gyventi.

Taigi... Silvute, tavo patarimas tas pats - nedaryti vaikų pasaulio centru. Tik pasiū lymas kaip to nedaryti - koks tai iškreiptas gaunasi...

Mano pasiūlymas: priimkit normaliai visus bet kur sutinkamus vaikus. Nekreipkit į juos dėmesio. Nekreipkit dėmsesio į mane, kai aš išeinu su savo dviem vaikais. Nešokinėkite troleibusuose užleisti man vietos, nes pavargstu aiškinti, kad su nešyne negaliu sėdėti, ar kad mano vaikas rėkia, jei nori miego, o aš sėdžiu (turiu stovėdama užsūpuoti)

Nekreipkit dėmesio kai aš maitinu savo vaiką, ar nusisukit, jei negalit nekreipti dėmesio.

Žodžiu, nedarykit iš vaikų problemos.

P.S. Turbūt jau 15 metų kaip neteko dalyvauti susibūrimuose, kuriuose geriama iki žemės graibymo, rūkoma ir keikiamasi.

P.P.S. Vyro sesuo kvietė į vestuves, savo gražiausę šventę, ir būtų nesupratusi atsisakymo motyvo "maitinu vaiką". O į pusseserės vestuves nėjom tik dėl to, kad abu vaikai sirgo.
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2005 09 01, 21:07)
Ne į temą, bet apie vienos dalyvės pasiūlytą naują temą - "vaikų tempimas bet kur" turiu vieną pastabėlę... Ne kartą ir ne du didžiuosiuose prekybos centruose mačiau "tampomus" kūdikius - bijau apsirikti, bet ne daugiau mėnesio amžiaus... Išplėtę akeles, žiūrintys į niekur  blink.gif baisus vaizdas. Suprantamas šviežiai keptų motinų noras ir toliau dalyvauti visur, eiti apsipirkti ir pan. Bet kodėl gi nepagalvojus apie mažus kūdikėlius.. suaugusiam per valandą nuo bjaurių parduotuvių šviesų akys vargsta, nuo žmonių minios dėmesys atbunka, o juk ir virusų-bakterijų ten kiek pasigauti galima, ir pan. ir t.t. cray.gif
Nžn, gal motinos geriau žino, ką daro, bet va tokios mintys kyla žiūrint...  unsure.gif

Manau, kad reiks man stoti į doktorantūrą ir patyrinėti temą apie motinystę, kai socialinę izoliaciją...
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 09 01, 21:37)
Vėl gi-ar jūs tikri, kad ir KŪDIKIUI norisi dalyvaut VISUR g.gif

Taip smile.gif Esu tikra, kad jam reikia dalyvauti visur, kur aš dalyvauju. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2005 09 01, 20:37)
Vėl gi-ar jūs tikri, kad ir KŪDIKIUI norisi dalyvaut VISUR g.gif
Nu va-pagaliau supratom viena kitą mirksiukas.gif

o iš kur tu žinai, kad nesinori, a? jis gi tau nepasako mirksiukas.gif jei tik namie būt su lialka, tai gi jis niekur nenorės būt. tai vadinama pratinimu prie aplinkos ax.gif

patikėk, kai vaikas laikomas visatos centru tai taikosi ne tėvai, o visi kiti kompanijoj prie vaiko tėvų pričiudų. ir čia ne t ne vaiko centrizmas, o kažkoks visiškai idiotiškas scenarijaus primetimas kitiems. vakarėliai tik namie, "saugios" pramogos ir pan. kai prie to turi taikytis 10-15 žmonių kompanija, tai yra nesaaamonė.

o jei vaiko mama eina visur, nepasidaro sau kažkokios problemos ant lygios vietos tai koks čia centrizmas??? beje, mano vestuvėse irgi buvo metukų špokas ir kuo puikiausiai. ir pavalgė ir pamiegojo ir su tėvais pašoko. kame problemos? nu kaip ir nematau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 09 01, 21:33)
1. Analogiška situacija vaiko tempimui į darbą. Nes egzamino metu vaikas trukdytų susikaupti man ir aplinkiniams. Parke ar kavinėje toks susikaupimas nebūtinas.
2. Jei jaunoji mano, kad vaikas sugadins jos šventę, tegul nekviečia - juk tai jos šventė. Mano dukrai pirmieji dantukai išdygo svečiuojantis visą savaitgalį pas draugę (ne vestuvėse smile.gif ). Tai buvo šventė mum abiem. Jokių papildomų nepatogumų nesudarė.

teisinies ? rolleyes.gif O ne reikėtų, nei tave turėjau konkrečioje situacijoje, nei bandau auklėt, suprask teisingai smile.gif
Ir jei jau tik per savo prizmę žvelgi į pasaulį, norėčiau sužinoti ką veikei prieš dukrytę? Nenorėčiau tikėti, kad tik darbas, parkai ir kavinės - visa veikla. Išvada, vadinas tu renkiesi dabar kur viešai pasirodyt ir kur nea ?
Iš savosios "varpinės" pasiguosiu - mėgstu labai žiūrėti vertus dėmesio filmus kinoteatruose, bet koks daugiau sudomintas filmas nelimpa peržiūrai on TV ar pc ekrano. Na ir racionaliai paskaičiuoju, kiek labai noriu pažiūrėti filmą ir kiek smarkiai tai gali pakenkti kūdikiui ( žiemos metas, vaikščiojantys virusai ir t.t. ). Sakysi - dzin, galima pakentėti ir filmą pažiūrėti per TV ar bent jau pakentėti, niekur jie nedings, bet tai vienas iš didžiausių pomėgių. Ką daryti tokiu atveju ?
Dar viena situacija - pomėgis laikas nuo laiko apsilankyti naktiniame klube, atvažiuoja galbūt senai lauktas DJ'us, nuo kurio muzikos jauties euforijoj ir tuo metu manai, kad tai vienintelis šansas sudalyvauti jo pasirodyme, bet ir vėl - dėl mano asmeninių pomėgių kaltinti apsaugos darbuotojus? ( oj, o gal vistik kūdikiai ir praeitų face control ? )
Ir dar, jei abortais spręsim problemas, tai kam išvis čia tos diskusijos doh.gif
Atsakyti
[quote=nuodeme,2005 09 01, 20:27]
Tai taip man niekas ir neatsakė į klausimą: neplanuotai pastojau. Nenoriu atsisakyti mokslų, karjeros, vakarėlių, geriausios draugės vestuvių. Ar vienintelė išeitis - abortas?

jei jau taip atsitiko nori nenori reikia daugiau ar maziau kazko atsisakyti o jei tam dar nesuaugus doh.gif kad galetum vakareliu atsisakyti doh.gif taj man gaila to vaiko...
Atsakyti
QUOTE(Deimante_A @ 2005 09 01, 21:14)
1. teisinies ?
2. Ir jei jau tik per savo prizmę žvelgi į pasaulį, norėčiau sužinoti ką veikei prieš dukrytę? Nenorėčiau tikėti, kad tik darbas, parkai ir kavinės - visa veikla. Išvada, vadinas tu renkiesi dabar kur viešai pasirodyt ir kur nea ?
3. Iš savosios "varpinės" pasiguosiu - mėgstu labai žiūrėti vertus dėmesio filmus kinoteatruose, bet koks daugiau sudomintas filmas nelimpa peržiūrai on TV ar pc ekrano. Na ir racionaliai paskaičiuoju, kiek labai noriu pažiūrėti filmą ir kiek smarkiai tai gali pakenkti kūdikiui ( žiemos metas, vaikščiojantys virusai ir t.t. ). Sakysi - dzin, galima pakentėti ir filmą pažiūrėti per TV ar bent jau pakentėti, niekur jie nedings, bet tai vienas iš didžiausių pomėgių. Ką daryti tokiu atveju ?
4. Dar viena situacija - pomėgis laikas nuo laiko apsilankyti naktiniame klube, atvažiuoja galbūt senai lauktas DJ'us, nuo kurio muzikos jauties euforijoj ir tuo metu manai, kad tai vienintelis šansas sudalyvauti jo pasirodyme, bet ir vėl - dėl mano asmeninių pomėgių kaltinti apsaugos darbuotojus? ( oj, o gal vistik kūdikiai ir praeitų face control ? )
5. Ir dar, jei abortais spręsim problemas, tai kam išvis čia tos diskusijos  doh.gif

1. Ne.
2. Ne tik. Dar buvo klubai, parduotuvės, draugai, kelionės, kinas, pjankės. Visa tai yra ir dabar. Man vaikas tokiai veiklai netrukdo. Man atrodo, kad mano veikla jai irgi nekenkia. Ne į visas nurodytas vietas vedu dukrą. Kai negaliu vestis, palieku. Kai galiu - tai būtinai ir veduos. Beje, prie visų tų išvardintų dalykų buvo dar ir tamsioji mano gyvenimo pusė - alkoholis ir narkotikai. Šiuo metu mano gyvenime to nėra. Nutraukiau vartojimą kaip tik prieš pastojimą, bet nėštumas ir vaiko gimimas padarė tą nutraukimą ilgalaikiu. Jei kam labai norisi, galite vadinti tai auka ar interesų siauraprotyste (ar koks ten dar aukštojo pilotažo terminas buvo) - man atrodo tai dovana. Mano vaiko dovana man, nes tik dėl jos galėjau tai padaryti.
3. Kinoteatras - viena iš tų vietų, kur vaikams nederėtų būti. Nes kaip ir kitais atvejais - tai reikalauja susikaupimo ir tylos.
4. Į klubus lankytojai paprastai įleidžiami nuo 21. Kai tavo "kūdikis" bus tokio amžiaus, drąsiai galėsit ten lankytis mirksiukas.gif
5. Ne. Aš problemą išsprendžiau labai paprastai - pagimdžiau neplanuotai atsiradusį vaiką, bet savo interesų dėl to nepaaukojau.
Atsakyti
QUOTE(Shindila @ 2005 09 01, 21:20)
jei jau taip atsitiko nori nenori reikia daugiau ar maziau kazko atsisakyti o jei tam dar nesuaugus  doh.gif kad galetum vakareliu atsisakyti  doh.gif  taj man gaila to vaiko...

Nereikia reikšti apsimestinės užuojautos, bandant parodyti, koks apgailėtinas kažkieno gyvenimas. Tau mano vaiko gaila. O man ne. Man ji atrodo labai linksma ir laiminga mergytė, nes turi nuostabią, vienintelę ir nepakartojamą mamą - mane. Jos nereikia gailėti, jai galima tik pavydėti.
Atsakyti
QUOTE(nuodeme @ 2005 09 01, 22:32)
1. Ne.
2. Ne tik. Dar buvo klubai, parduotuvės, draugai, kelionės, kinas, pjankės. Visa tai yra ir dabar. Man vaikas tokiai veiklai netrukdo. Man atrodo, kad mano veikla jai irgi nekenkia. Ne į visas nurodytas vietas vedu dukrą. Kai negaliu vestis, palieku. Kai galiu - tai būtinai ir veduos. Beje, prie visų tų išvardintų dalykų buvo dar ir tamsioji mano gyvenimo pusė - alkoholis ir narkotikai. Šiuo metu mano gyvenime to nėra. Nutraukiau vartojimą kaip tik prieš pastojimą, bet nėštumas ir vaiko gimimas padarė tą nutraukimą ilgalaikiu. Jei kam labai norisi, galite vadinti tai auka ar interesų siauraprotyste (ar koks ten dar aukštojo pilotažo terminas buvo) - man atrodo tai dovana. Mano vaiko dovana man, nes tik dėl jos galėjau tai padaryti.
3. Kinoteatras - viena iš tų vietų, kur vaikams nederėtų būti. Nes kaip ir kitais atvejais - tai reikalauja susikaupimo ir tylos.
4. Į klubus lankytojai paprastai įleidžiami nuo 21. Kai tavo "kūdikis" bus tokio amžiaus, drąsiai galėsit ten lankytis  mirksiukas.gif
5. Ne. Aš problemą išsprendžiau labai paprastai - pagimdžiau neplanuotai atsiradusį vaiką, bet savo interesų dėl to nepaaukojau.

thumbup.gif duper, vat sito ir laukiau - reikalauji tavuosius pasisakymus skaityti atidžiai, o kitus filtruoji
P.S. mažai vaikštai į kinoteatrus, atsineša žindomus kūdikėlius ir dar į paskutinius seansus, oj kaip atsineša
P.P.S. kuo gi susikaupimas auditorijoje, o kad ir per paskaitą mažiau vertas, nei susikaupimas ir tyla kinoteatre ?
Klausimai retoriniai, daugiau nedrįstu, Tamstos trukdyti. Vienintelė įdomi oponentė buvai, bet ir tavieji argumentai nieko verti tapo, geros nakties wink.gif
Atsakyti
Dar apie vaikų nesivedimą.

Mano sūnus supratų kaip bausmę, jei aš kur nors išeidama jo nepasiimčiau. Arba labai ilgai reiktų įtikinėti, kad ten kur liks, jam bus gerokai smagiau, o aš greit grįšiu.

Jau nekalbant apie mažąją, kuri ir pusvalandį be manęs negali ištverti.

Bet čia jau kaip ir nebe į temą gaunasi smile.gif

O asmeniniai klausimai turėtų būti asmeninėmis žinutėmis užduodami...
Atsakyti
Skirta tiek Nuodemė, tiek Raideles:
ar mano pasakyme buvo nors užsiminta, kad tokios motinos negali eiti pasipirkti? ar aš joms draudžiu? ar niekinu, ar žiūriu su neapykanta? doh.gif NE! Prasitrinkit akis, gerbiamosios, kurios įsivaizduoja esančios puolamos, kai pasakomas net pats paprasčiausias pastebėjimas! Kas per motinos-plėšrūnės sindromas... blink.gif Tik atkrepiau dėmesį į mažą jautrų mėnesio laiko padarėlį dideliuose sausakimšuose prekybos centruose su dirbtiniu varginančiu apšvietimu, po pasivaikščiojimo kuriame ir suaugęs pasijunta labai pavargęs...
Atsakyti
QUOTE(Deimante_A @ 2005 09 01, 21:44)
1. mažai vaikštai į kinoteatrus, atsineša žindomus kūdikėlius ir dar į paskutinius seansus, oj kaip atsineša
2. kuo gi susikaupimas auditorijoje, o kad ir per paskaitą mažiau vertas, nei susikaupimas ir tyla kinoteatre ?
3. Klausimai retoriniai, daugiau nedrįstu, Tamstos trukdyti.

1. Tikrai neteko matyti.
2. Nesiskiria. Į vietas, kur reikalingas susikaupimas ir tyla, geriau vaiko nesinešti. Bet tokių vietų labai nedaug, daug mažiau, nei teigia didieji estetai. Nors jei vaikas ramus ir gerai miega - kodėl ne? Kad ir į vakarinį kinoseansą. Ar simfoninį koncertą.
3. Vis tiek atsakiau. Lakštingala negali nečiulbėti tongue.gif
Atsakyti