QUOTE(Silvute @ 2005 09 01, 20:39)
tai va butent, kad tevu gyvenimas apie ji sukasi ( cia gal ir tiktu vartotas terminas "pasauleziuros susiaurejimas") bet, kad net ir pagal tavo pasipiktinima iseina, kad ir kitu gyvenmas privalo apie kazkieno kudyki suktis.
Todel ir matau, kad ne kaikuriems su susiaurejusia pasauleziura ir per sunku suprasti, kad viskam yra savas laikas ir savo vieta.
P.S o kodel vaiko nesitempiat i darba, kad jisai nuolat butu salai ir jus ji galetumet pazindyti...juk ne viena isejo i darba dar zindydama kudiki
Todel ir matau, kad ne kaikuriems su susiaurejusia pasauleziura ir per sunku suprasti, kad viskam yra savas laikas ir savo vieta.
P.S o kodel vaiko nesitempiat i darba, kad jisai nuolat butu salai ir jus ji galetumet pazindyti...juk ne viena isejo i darba dar zindydama kudiki
Labai įdomiai gaunasi... Kaip tik skaitau knygą, kurioje autorė pataria tėvams nepadaryti vaikų gyvenimo centru, tuo centru, apie kurį sukasi pasaulis. Ji sako, kad gyvenimo centras yra tėvai, o vaikai sukasi apie tėvus, na kaip planetos apie saulę. Čia galima paskaityti kodėl blogai kai vaikas yra centre http://www.continuum...sInControl.html
Autorė tyrinėjo vieną indėnų gentį ir lygino su mūsų vaikais. Ten, vaikui gimus, mama ir toliau gyvena savo gyvenimą, niekur nesislepia, o vaiką VISUR nešiojasi su savimi. Nešioja, kol vaikas pradeda vaikščioti. Vaiko gyvenimas nesisuka apie jį patį, nes pats iš savęs jis nedaug gali išmokti. Vaiko gyvenimas sukasi apie mamos gyvenimą ir jis mokosi iš jos kaip reikia gyventi.
Taigi... Silvute, tavo patarimas tas pats - nedaryti vaikų pasaulio centru. Tik pasiū lymas kaip to nedaryti - koks tai iškreiptas gaunasi...
Mano pasiūlymas: priimkit normaliai visus bet kur sutinkamus vaikus. Nekreipkit į juos dėmesio. Nekreipkit dėmsesio į mane, kai aš išeinu su savo dviem vaikais. Nešokinėkite troleibusuose užleisti man vietos, nes pavargstu aiškinti, kad su nešyne negaliu sėdėti, ar kad mano vaikas rėkia, jei nori miego, o aš sėdžiu (turiu stovėdama užsūpuoti)
Nekreipkit dėmesio kai aš maitinu savo vaiką, ar nusisukit, jei negalit nekreipti dėmesio.
Žodžiu, nedarykit iš vaikų problemos.
P.S. Turbūt jau 15 metų kaip neteko dalyvauti susibūrimuose, kuriuose geriama iki žemės graibymo, rūkoma ir keikiamasi.
P.P.S. Vyro sesuo kvietė į vestuves, savo gražiausę šventę, ir būtų nesupratusi atsisakymo motyvo "maitinu vaiką". O į pusseserės vestuves nėjom tik dėl to, kad abu vaikai sirgo.