Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 11 10, 18:25)
Susilaukiau triju vaiku. Ir kokios, pasirodo, mano paziuros trumparegiskos ir kokia as neteisi. unsure.gif Atimkite is manes vaikus, nes mano nuomone tokia pati-seime zindomam kudikiui nevieta. schmoll.gif

nenorėjau nieko įžeisti, tik pastebiu, kad moterys, kurios vaikų neturi, dažnai būna labiau kategoriškos ir negeranoriškos kitaip manančioms. Gal aš klystu, gal tolerancija iš tiesų nepadidėja, kai žmogus tampa tėvu ar motina, bet tai nereiškia, kad žmogus neturi tobulėti ir ugdyti šio jausmo.

Pagimdziusi moteris su zindukliu kudikiu i seima eiti tiesiog negali. Yra statutai, yra taisykles. Kas dabar butu, jei teismuose kokiuose pradetu teisejos zindyti per teismo posedzius? Arba kokie medikai chirurgai, t.y. medikes operacijos metu irgi sumastytu pazindyti kudiki, nes jis valgyti nori ir panasiai, jam tai butina ir panasiai. Nemires tas vaikas butu, jei Baukute ir nusitraukusi butu bei palikusi. Kodel musu zindancios balandukiu mamos sugeba ir egzaminus issilaikyti, irmedikem dirbti, ir tu vaiku kazkaip sugeba nesitampyti po tokias vietas, su potekste a la neturiu kam palikti.
Cia lygiai tas pats. Skirkit, kur parduotuve kokia, ir kur tokios viesos, oficialios vietos. Parke zindykit kiek norit, kavinej, parduotuvej, banke, eilej, bet nei teismo salese, nei seime, nei prie operacinio stalo ir pan.  4u.gif

Parodykit man, kur paraštyta, kad yra vietų, kur pagimdžiusi, ar negimdžiusi moteris negali lankytis tam tikrose vietose. Kokį statusą turi tokia moteris, jei jai taikomi apribojimai - nepadori, gal ligonė, neplinavertė? Ar nekvepia čia diskriminacija? Kodėl moteris su kūdikiu negali ateiti į teismo salę, jei ten ją kviečia? Ar yra kur parašyta, kad moteris negali būti teisima, ar negali liudyti, jei ji turi žindomą kūdikį. Prašau mane apšviesti, nes aš nežnau, kur taip parašyta.
Dėl operacinės gal ir galiu sutikti, nes ten yra kitos techninės galimybės. Taip pat ir kokiose šachtose ar kitose pavojingose vietose, nes ten nesaugu ne tik kudykiui, bet ir motinai. Bet ne dėl to, kad tai nepadoru.

Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2008 11 10, 18:49)
As nekeliu lozungu.Jei jus taip kategoriskai tvirtinat, kad yra tokios taisykles, tai kodel paprasius tai irodyt, jus iskarto sprunkat i krumus?

Apie taisykles. Ar žinote, kuo skiriasi demokratinė visuomenė nuo totalitarinės? Totalitarinėje valstybėje yra leidžiama tai, kas parašyta, o visa kita draudžiama. Demokratinėje valstybėje yra reglementuojamos aktulaiusios žmonių gyvenimo sritys ir įtvirtinti draudimai ten, kur visuomenė labiausiai suinteresuota (pvz nusikalstomos veikos draudimai ir kt.). Visi kiti santykiai yra palikti visuomenės narių sutarimui, reguliuojami tradicijų, moralinių istikinimų, visuomenės narių poreikių. ačiū dievui, Lietuva siekia būti teisine valstybe, kurioje siekia įtvirtinti demokratinę santvarką. Tai reiškia, kad tam, kad moteris galėtų žindyti ten, kur jai reikia, neturi būti jokių taisyklių, tačiau jei visuomenė mano, kad žindymas jai (visuomenei) yra žalingas, įstaymo leidėjas turi išleisti įstatymą, draudžianty žindyti atitinkamose vietose.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2008 11 10, 18:49)
As nekeliu lozungu.Jei jus taip kategoriskai tvirtinat, kad yra tokios taisykles, tai kodel paprasius tai irodyt, jus iskarto sprunkat i krumus?

As nesprunku i krumus. Tikrai zinau, kad yra tokios elgesio taisykles ar etiketas(nezinau, kaip pavadinti), o va kur ieskoti-as nezinau. Saziningai ir prisipazinau ta.
Pagal tas etiketo taisykles zinau, kad vaikams(ne tik zindukliaims, bet ir nepilnameciams) negalima dalyvauti seimo posedziuose. Ka ten vaikams-pasaliniams is gatves, ziopliams visokiems be leidimo irgi negalima dalyvauti. 4u.gif (teko rasyti kursini is seimunu darbo specifikos-kol prasimusiau iki ju doh.gif ).
Papildyta:
QUOTE(samaniux @ 2008 11 10, 19:00)
Kodėl moteris su kūdikiu negali ateiti į teismo salę, jei ten ją kviečia? Ar yra kur parašyta, kad moteris negali būti teisima, ar negali liudyti, jei ji turi žindomą kūdikį. Prašau mane apšviesti, nes aš nežnau, kur taip parašyta.

O jei teiseja zindo kudiki? Ar jus noretumet, kad jusu likimas butu sprendime moters, kuri vietoj to, kad klausytu liuditoju parodymus, meiliai sypsotusi savo prie kruties prigludusiam kudikiui?
Ar jus noretumet, kad jus troleibusu veziotu irgi tuo metu zindanti vairuotoja?

Moteriai yra suteikiama TEISE RINKTIS-ar ji augina kudiki, ar eina i darba. Kur jus matot diskriminacija? Tiek moteris, tiek vyras gali sedeti su vaiku nors dvejus metus.
Seimas-tai toks pats darbas. Tai arba eini i darba, palikusi kudiki vyrui auginti, arba sedi namuose ir dziaugiesi kudikiu. Jokios diskriminacijos.
Atsakyti

Moteriai yra suteikiama TEISE RINKTIS-ar ji augina kudiki, ar eina i darba. Kur jus matot diskriminacija? Tiek moteris, tiek vyras gali sedeti su vaiku nors dvejus metus.
Seimas-tai toks pats darbas. Tai arba eini i darba, palikusi kudiki vyrui auginti, arba sedi namuose ir dziaugiesi kudikiu. Jokios diskriminacijos.
[/quote]

cia taigi super mamos lotuliukas.gif jos viska gali ir zindyti ir dirbti ir tt. bet galetu apie vaikeli pagalvoti ar tikrai jis gerai jauciasi. as lyginu su savo kudikiu kuris matau kad svetimoj aplinkoj visai kitoks sutrinka miegas, valgymas. juk katik is mamos pilvelio kuriame buvo silta ir saugu. taip daug ispudziu viskas nauja, o dar i seimus, egzus, darbus, pc tampytis. nu nejaugi niekas tos valandeles negali padaboti to vaikiuko, saugioj ramioj namu aplinkoje. spes dar tas kudikelis pamatyti juk visas gyvenimas pries akis.nereik jam to streso
soske.gif
Atsakyti
kūdikiui daug didesnis stresas, kai jis yra atskirtas nuo mamos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 11 10, 21:10)
kūdikiui daug didesnis stresas, kai jis yra atskirtas nuo mamos ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Apie Baukutę Seimas nuo šiol yra jos darbo vieta. Ir į darbo vietą atsinešti žindomo kūdikio jokios taisyklės kaip ir nedraudžia, bet. Ar daug iš jūsų, žindančių motinų, į darbą nešatės savo kūdikius? Pvz. mokytojos atsineša kūdikius ir žindo pamokos metu? Arba PC konsultantės konsultuoja klientus tuo pat metu žindydamos kūdikį? Spėju, kad ne. O Seimas yra Baukutės darbo vieta, todėl jau pirmasis jos pasirodymas darbe buvo skandalingas, bet kvailas. Vietoje to, jog išreiškti tam tikrą poziciją apie žindančios motinos problemas, tinkamų vietų žindymui trūkumą, etc., ji viso labo suvebleno, jog daugiau taip nedarys doh.gif Turėjo galimybę padaryti kažką naudingo, bet padarė kaip visada. Nyku.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 11 10, 20:31)
ziopliams visokiems

Tai kad Seime dauguma ziopliu, ka jau cia..
QUOTE(Minerva @ 2008 11 10, 21:38)
Apie Baukutę Seimas nuo šiol yra jos darbo vieta.

Man visa Valinsko partija Seime-grauduma.Ir ne tai turetu sokiruot, kad Baukute zinde, o kad ja isrinko.
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 11 10, 14:56)
nea  schmoll.gif , ne globalistė, o bjauri rasistė

aš oponentę pavadinau globaliste, argi neaišku galva tu pūkuota. "Globalizmas" - didžiausias keiksmažodis
Atsakyti
QUOTE(murka @ 2008 11 10, 22:25)
aš oponentę pavadinau globaliste, argi neaišku galva tu pūkuota. "Globalizmas" - didžiausias keiksmažodis

Oi vargeli doh.gif

Siaip Baukute kudiki i seima pasieme ne darbo diena taip kad nelyginkim su teisejom mirksiukas.gif Cia tas pats kaip pvz su kudikiu atsiimti universiteto diploma arba vairuotojo teises. Kodel turetu buti draudziama?
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2008 11 10, 22:37)
Oi vargeli  doh.gif
Siaip Baukute kudiki i seima pasieme ne darbo diena taip kad nelyginkim su teisejom mirksiukas.gif Cia tas pats kaip pvz su kudikiu atsiimti universiteto diploma arba vairuotojo teises. Kodel turetu buti draudziama?

Aš tą patį pagalvojau: juk naujasis Seimas dar net nepradėjo darbo, ar ne? g.gif
Kai atsiiminėjam atestatus, diplomus, juk irgi dalyvauja šeimos nariai, ar ne?.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(murka @ 2008 11 10, 22:25)

lotuliukas.gif kitą kartą perspėk, nes mes neapsišvietę nesupratom 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka @ 2008 11 10, 21:25)

ania rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif

Globalizmas viena iš tarptautinių santykių teorijų, dažnai tapatinamas su neomarksizmu. Tai struktūralistinė teorija, kuri iškelia ekonomiką kaip pagrindinę tarptautinių santykių varomąją jėgą. Trečiojo pasaulio neišsivystymas sukelia jų „priklausomybę“ nuo turtingų pramoninių valstybių, kurios išnaudoja periferines valstybes per kapitalistinę sistemą. Besivystančių šalių buržuazija tik sustiprina užsienio dominavimą.

Globalizmo požiūris į tarptautinių santykių sprendimus yra griežtai deterministinis – bet kurio tarptautinių santykių veikėjo elgesys yra nulemtas tarptautinės sistemos. Norint paaiškinti elgesį bet kuriuo lygiu – individo, biurokratijos, visuomenės ar tarpvalstybiniu – visų pirma reikia suprasti pasaulinę struktūrą. globalistinė paradigma, kaip ir realizmas, neigia individo lygmens analizės reikalingumą.

Dabartinę tarptautinę sistemą galima suprasti tik istoriškai analizuojant jos evoliuciją. Pagrindinis tokios analizės faktorius yra kapitalizmas, kurio bruožus – atskirų individų, visuomenių ar valstybių egzistavimas kitų sąskaita – globalistai ekstrapoliuoja visai tarptautinei sistemai. Atskirų aktorių veiksmai tarptautinėje arenoje paaiškinami kaip nulemti šios kapitalistinės tarptautinių santykių sistemos teikiamų apribojimų ir galimybių.

Globalistai mano, kad sprendimus ir procesus tarptautinėje politikoje labiausiai nulemia pasaulinės kapitalistinių santykių sistemos. Asmeniniai sprendimai nėra svarbūs, nes jie negali paveikti visos sistemos, todėl globalizmas nekreipia dėmesio į atskirų individų veiksmus.

Papildyta:
QUOTE(Natuke @ 2008 11 11, 09:17)
lotuliukas.gif kitą kartą perspėk, nes mes neapsišvietę nesupratom  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti