Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas viešose vietose

Apklausa: Ar maitinate viešose vietose? (580 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Brangiosios, apie ką ginčijaties? Jei žindymą viešumoj pakeist, pvz. kad ir S.Dali paveikslu, tai ta diskusija matyt skambėtų labai panašiai biggrin.gif Esmė tame, kad požiūris į žindymą, kaip ir į bet kurį kitą dalyką esti subjektyvus. Viena aišku - mamos turi teisę žindyt savo vaikus, kada jie to bepaprašytų. O tie, kas bodisi tokiu reginiu, te nežiūri.

Norėčiau dar ir kitą savo mintį išdėstyt. Žmogaus fiziologiniai dalykai, tokie kaip valgymas, žindymas, gimdymas, tuštinimasis, seksas - šiaip jau bais nemalonūs nei akiai, nei minčiai, tik yra susitarimas - ką mes galim viešai, kitų draugijoj daryt (pvz. valgyt), o ko ne (pvz. mylėtis). Dėl maitinimo krūtimi gaunasi kaip ir šioks toks situacijos dvilypumas. Vieną vertus, tai kūdikio/vaiko maitinimas, kas šiaip jau normalu daryt viešai (juk suaugę viešai valgo), kita vertus, tai moters intymios kūno vietos apnuoginimas, kad ir nedidelis, gal dažniausiai ir nepastebimas, tačiau vien žinojimas, kad kūdikis žinda, daugeliui konservatyvių lietuvaičių sukelia atitinkamas emocijas.
Šiaip jau į tą žmogiškąją fiziologiją bent jau dauguma žmonių geba pažvelgt kaip į gražų dalyką (išskyrus gal į tuštinimasį, vėmimą, nors atsiranda keistuolių, kurie ir tame grožį pamato biggrin.gif).
Kažkurioj temos vietoj perskaičiau apie paveikslus, kad visais laikais žindymas buvo laikomas vienas gražiausių dalykų. Pritariu. Ir tai, kad kažkas matęs tik vieną, o ir tas nelabai gražus buvo, nieko nereiškia. Porą pvz radau ir rodau (tikiuosi galima). Man nuostabiai gražu.
user posted image

user posted image

P.S. Pati žindau visur, kur tik mano vaikui prireikia.
Atsakyti
AS zindziau visur, net ir prekyboscentre tarp lentynu , ir pleze, ir pan. Man grazu , ir normalu. Tik reikia i tai ziureti ne kaip i apsinuoginima, o kaip i valgyma. Kaip i viena is gyvenimo stebuklu duota gamtos.... Ir mano vyras mano nuomone palaiko. Zinoma nereikia afisuotas. Vat ziurekit i mane. Galima ir prisidengti, o ir drabuzeliu yra tokiu, kad net salia esantys nelabai pastebi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diannute: 17 sausio 2009 - 14:34
As pasirinkau trecia varinata smile.gif . Savo vaikeliu viesai nemaitinu,mes dar maziukai,bet,jei tenka is namu kur keliaut tai nutraukto pienuko pasiimam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvy: 27 sausio 2009 - 15:44
Manau kiekviena mam elgiasi kaip jai geriau, o į aplikinius nekreipti dėmesio geriau. Aš svečiuose maitindavau, o jeigu pas mus kas ateina, į kitą kambarį nueidavau. Kitos mamos daug drąsiau elgiasi ir nieko čia smerktino.
Atsakyti
reklamos is to nedarom, stengiames atokiau, bet jai beda prispirtu - tikrai nepabijociau viesai, aisku padoriai.
Atsakyti
Maitinu, kur man patogu, taip pat ir kavinese, parkuose, pleze etc, nesinuoginu (visko yra teke matyti), bet ir nebegu sleptis smile.gif Jau net buvau pamirsus, kad gali buti kitaip, bet nesenai turejom sveciu is Lietuvos, tai, sunui pradejus verksnoti, sako, gal jau maitinimui laikas, mums jau gal reikia iseiti. Tikrai nustebino smile.gif
Atsakyti
antras variantas, tačiau iš pirmo varianto imu - visur ir visada, jei kūdikis nori, tik prisidengusi, jei yra galimybė, atokiau.
Atsakyti
As suneli maitinu jau 8 menesius, todel dziaugiuosi, kad pienelio jam dabar reikia reciau... Viesose vietose maitinti neteko (tik automobilyje), ne del to, kad kitiems neestetiskai atrodytu, bet paciai kazkaip nepatogu blush2.gif o ir mazasis mano su kaprizais. Todel stengiuosi pasiplanuot savo laika, visada pasiimu arbateles arba nutraukto pienelio, nes katukas viesose vietose net nepavalgytu, jam trugdo bet kokie dirgikliai, zvalgosi, sukiojasi, blaskosi...buteliuku kazkiek uzkisam ir skubam namo. Net jei sveciuose bunam ir pasislepam kitam kambary pavalgyt, buna tikras vargas, prazyzia ir tiek, ramiai pavalgo tik namie...
Taigi ne visada paprasta vaikuti pamaitinti bet kur ir bet kada schmoll.gif
Atsakyti
reikia pratint nnuo mažens mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš renkuosi antra varianta. Kai man reikėjo tai šitaip ir dariau. ax.gif
Atsakyti
as zindau pagal vaiko poreiki, bet stengiuosi kur atokiau nueiti, kad nespoksotu kas nereikia. Ne del to kad gedinciausi bet paprasciausiai del to kad vaikai nemegsta jei kas nors ziuri smile.gif jiems reikia mat intymumo ir privatumo smile.gif gal ir teisingai....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 04, 16:33)
as zindau pagal vaiko poreiki, bet stengiuosi kur atokiau nueiti, kad nespoksotu kas nereikia. Ne del to kad gedinciausi bet paprasciausiai del to kad vaikai nemegsta jei kas nors ziuri  smile.gif jiems reikia mat intymumo ir privatumo smile.gif gal ir teisingai....

Dideli jau, reaguoja į aplinką. wink.gif
Atsakyti