Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

QUOTE(For ever @ 2012 04 07, 06:50)
Kaip dziugu,kad tau susitverke pilvelis!O as vakar,nepasimokius is svetimos petirties,picos suraiciau... Na ir visa nakti prasikankinau..tempe desini sona... ir esu tikra,kad joks man ne dzs,o kazkokia tulzies pusles,ar lataku liga..nuo to ir viduriai kieti ir nevirskina gerai,ir mikroflora sutrikus.. g.gif velsturmuosiu poliklinika,kad liga pagaliau surastu... Niu kur matyta,kad vien gerasias bakterijas geriant,gerai jaustis imanoma butu  blink.gif

Aš tai tau nuoširdžiai patariu pasidaryti kolonoskopiją, tada IŠKART viskas paaiškės, nemaloni procedūra, bet va, aš pasidariau ir nebesigąsdinu, kad kažkoks baubas tam žarnyne tūno, tiesiog suprantu, kad iš dalies tas bėdas žarnynui sukeliu pati, nes DŽS labai su psichika surišta. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 07, 17:28)
Neeee, jokiais būdais ne virtų. Virti burokėliai - mirę burokėliai smile.gif. Turi būti žalių burokų sultys. Jeigu neskanu, tai galima sumaišyt su morkų sultim. Dar geresnis efektas tai ryte nevalgius: isgeriat burokų sultis, tada suvalgot porą obuolių. Gali suveikt ne iš karto, ale nuolat geriant per kokias dvi savaites tai situacija turėtų paregėt tikrai. Beto burokų sultys daug gerų dalykų turi, geležies, mineralų, vitaminų, tad blogiau nebus tikrai.
Mano sūnus pastoviai su užkietėjusiais viduriais. Tai pavyko tik atlaisvint su tokiais pakitimais maiste. Ryte burokų sultys ir du obuoliai. Šiek tiek palaukiam ir valgom pusryčius. Dieną - daug daržovių su pagrindiniais patiekalais. Pavakariais - didelė tarkuotų morkų lėkštė. Vakarienei valandą prieš valgį trintų vaisių kokteilis. Tai su tokia programa kartais į tuoletą eina po porą kartų per dieną, bet dažniausiai po vieną, tačiau viduriai normalūs. Tai kaip supratau reikia daugiau ląstelienos.
Aš neseniai pasigavau virusiuką ir prigėriau daug vitamino C, tai dabar su viduriais šakės, niekur į miestą negaliu išeit. Lyg ir buvo pagerėję, bet proto užteko šiandien ryte apelsiną suvalgyt. O gal ir ne nuo vitamino C...

Labai labai šauni jūsų sūnaus mityba, puikiai jam viską sureguliavote, realiai net su viduriais neturinčiam probelemų žmogui, bent dalinai reiktų taip maitintis. Aš irgi laaaabai stengiuos tokios mitybos laikytis smile.gif
Atsakyti
Norejau paklausti, gal kazkas gydesi tokiu arba panasiu budu:

virskinimo fermentai (valgant)
gerosios bakterijos 3 x dienoj
Enterolis

Idomu ar kokius puse metu pavartojus fermentus ir bakterijas galima pasiekti kazkokio ilgalaikio rezultato? Ar tik butu pinigu svaistymas? Pastebejau, kad psichologija man beveik itakos nedaro, viskas ziauriai priklauso nuo maisto, bet beveik nera tokio maisto, kad zarnynas veiktu visiskai kaip sveikas. Tai sakau kazka visvien reikia isbandyt...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 10, 12:12)

Enterolis
Idomu ar kokius puse metu pavartojus fermentus ir bakterijas galima pasiekti kazkokio ilgalaikio rezultato? Ar tik butu pinigu svaistymas? Pastebejau, kad psichologija man beveik itakos nedaro, viskas ziauriai priklauso nuo maisto, bet beveik nera tokio maisto, kad zarnynas veiktu visiskai kaip sveikas. Tai sakau kazka visvien reikia isbandyt...

Aš už gerąsias bakterijas, tačiau siūlyčiau atsisakyti virškinimo fermentų, nes iš jų daugiau bėdos nei naudos...
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 10, 12:12)

Enterolis

Girdėjau, kad virškinimo fermentų ilgai naudoti negalima - organizmas pripranta ir pats nebegamina. Tai turbūt pusmetis čia jau per ilgai.
O Enterolį ir bakterijas aš gėriau ilgai, gal ir metus. O greta jų - dar prebiotiką (gydytoja pavadino jį "bakterijų pašaru") Duphalac. Tik instrukcijoj rašo, kad jis laisvina vidurius. Mano kieti, bet aš jokios įtakos nepajutau tam reikale. Nežinau, kaip jis veikia pasileisti linkusius vidurius. Man visa tai gydytoja skyrė nuo disbakteriozės.
Atsakyti
Duphalac tai as seniau gydydavau savo sunu nuo viduriu uzkietejimo, bet kad padedavo tik pirmasias keturias dienas. Kadangi as vos sugebu kontroliuot viduriavima, tai itariu man ne tema.
O del virskinimo fermentu tai nezinaujau. Tikrai pripranta ne negamina savo? Nu tai is viso reikia tada bandyt kazka reguliuot be ju.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 10, 21:31)
O del virskinimo fermentu tai nezinaujau. Tikrai pripranta ne negamina savo? Nu tai is viso reikia tada bandyt kazka reguliuot be ju.

Nežinau, ar tikrai, skaičiau kažkur. Pati ilgai nesu gėrusi, tai nei patvirtint, nei paneigt negaliu.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 10, 22:31)

Pradzioj issitirti reikia, ar ju tikrai truksta. Tyrimas kainuoja. Bet buna tada ramu: zinai, jog reikia juos gerti arba nereikia.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 04 11, 07:29)
Pradzioj issitirti reikia, ar ju tikrai truksta. Tyrimas kainuoja. Bet buna tada ramu: zinai, jog reikia juos gerti arba nereikia.

Na stai kiek daug naujo suzinai. O kaip tas tyrimas vadinasi? Is kraujo ten tiria, ar kaip?
Man homeopate visada sako, kad pas mane ne zarnynas kaltas, bet kasa, tipo negamina fermentu ir delto DZS gaunasi. Esu tyrusis neseniai cukru, bet tikriausiai gali cukrus buti normalus, bet kasos fermentu trukti, ar ne?
Atsakyti
Sveikos!

Skaitau Jūsų žinutes ir akyse kaupiasi ašaros... Daug kas rašote, kad reikia susitaikyti su šia liga... O kaip dažnai džs man pakišą koją... Kad ir šiandien nesugebėjau nueiti į kontrolinį, nes dabar mane nuolat valdo baimė...

Pradėjau sirgti maždaug nuo 10 kl. Ir dabar nuolat turiu save riboti...

Kai į stojau į universitetą truputį tapo ramiau, kad paskaitų lankymas nėra privalomas... Bet taip vis praleisdavau daug paskaitų, kol teko pasiimti net akademines atostogas... Taip praradau valstybės finansuojamą vietą sad.gif

Iš pradžių ir aš kovojau su šia liga... Bandžiau viską... Nuėjus pas gydytojus net verkiau, klausdama, ar tai liks visam gyvenimui...

Laikui bėgant pavargau kovoti... Tiesiog visada stengiuosi išvengti situacijų, kuriose galiu prisidaryti gėdos... Kadangi mane vargina vidurių pūtimas...

Kuo toliau, tuo labiau sau prisidariau psichologinių barjerų, nes vidurius iškart pradeda pūsti, kai tenka sėdėti patalpoje, kurioje daug žmonių... Ir ypač tada, kai sėdėti reikia tyloje, pvz., per kokį egzaminą ar kontrolinį...

Visada sėdžiu auditorijos gale, visada sėdžiu viena, kad kartais kursiokai neišgirstų, jei viduriai pradės gargaliuoti ir skleisti garsus... Jei yra galimybė, sėdžiu prie atidaryto lango, nes iš gatvės ateinantis triukšmas gali nuslopinti mano tuos garsus... O kai tai žinai, net lengviau tampa atsipalaiduoti ir net susikaupus ir nesimuistant parašyti egzaminą...

Sunku ir pagalvoti, kaip paveikia ši liga... Kokių situacijų ji priverčia patirti... Nors stengiuosi gyventi įprastai, neribojant savęs, bet ši liga vis primena apie save ir vėl varo į neviltį, atima gyvenimo džiaugsmą...

Apie mano šią ligą žino tik keli žmonės... Gėda kitiems ir prisipažinti... Net čia negalėdavau parašyti, tik skaitydavau Jūsų patarimus ir visus išbandydavau...

Nepykite, bet kartais pasidaro lengviau, kai žinau, jog ne mane vieną džs kankina... Tačiau stresinėse situacijose jaučiuosi taip lyg esu tokia visiškai viena ir nelaiminga verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2012 04 11, 11:51)
Na stai kiek daug naujo suzinai. O kaip tas tyrimas vadinasi? Is kraujo ten tiria, ar kaip?
Man homeopate visada sako, kad pas mane ne zarnynas kaltas, bet kasa, tipo negamina fermentu ir delto DZS gaunasi. Esu tyrusis neseniai cukru, bet tikriausiai gali cukrus buti normalus, bet kasos fermentu trukti, ar ne?

Ne, cukrus ne prie ko. Taip ir vadinasi, kasos fermentai. Nepamenu, kiek kainuoja( as tuo paciu dariau ir del skydliaukes hormonu),gal apie 50-70lt. Ima krauja is venos, ryte reikia buti nevalgius/negerus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Manuela @ 2012 04 11, 13:59)

Sunku ir pagalvoti, kaip paveikia ši liga... Kokių situacijų ji priverčia patirti... Nors stengiuosi gyventi įprastai, neribojant savęs, bet ši liga vis primena apie save ir vėl varo į neviltį, atima gyvenimo džiaugsmą...

Laikykis, jei pasiguodimas čia padeda - jau ir smagiau trupinėlį.
O pas nervų sistemą gydančius daktarus nebandei kreiptis? Nes tavo atveju tai labai konkretus ryšys su nervais matosi.
Dar galiu pasakyti kaip žmogus iš šalies - nei aš klausau, kas kam pilve gurguliuoja ar bezdaliukai purpsi, nei girdžiu. O jei išgirstu, tai man visai neatrodo baisus nusikaltimas, kad jau pult tą žmogų smerkt. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, as irgi su DZS bedom.. Jau daug metu vis skaitineju jus ir pagaliau ir as prisijungiau! 4u.gif
Pries 10 dienu buvau pas gastroenterologe, israse man spasmomen, kuris slopina lygiuosius raumenis (jie kazkur tarp zarnu yra g.gif ). Tai va, pradejau gerti ir iki siandien maniau kad atsitiko stebuklas! Nerealiai gerai veikia, jokio viduriavimo, jokio skausmo. Pilvas vistiek labai putesi, bet cia jau maza problema palyginti su tuo, kas buvo.
Na bet siandien ryte tik papusryciavus lekiau i wc, pilvo visai neskaudejo, bet jau visai vandeneliu variau.. Po pietu tas pats... Kodel nebeveikia?? As taip buvau apsidziaugus sad.gif((( gal siaip ka ne to uzvalgiau? Ar dar kuri gydetes spasmomenu? Kokia patirtis? ax.gif
Atsakyti