Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Man atrodo, visa gyvenima nevyks, jeigu laiku susigriebsi... Kelioneje visada turek koki Imodiuma ar Loperamida. Visgi nueik pas gydytoja, maza kas ten tau gali but - ar viduriai uzsisuko, ar nuo vaistu bioflora sutriko, ar dar kas...
Ir nebandyk, kol taves neishtyre, ryti visokius neaishkius dalykus, nes gali dar blogiau buti...
O man padejo zoleliu arbatos, kaip ir sakiau thumbup.gif Gal pabandyk ir tu, kai ish daktaro grishi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo immoristė: 11 lapkričio 2009 - 23:50
turiu šią bėdą, bet man gyventi netrukdo...man viduriai pasileidžia kiekvieną rytą ir prieš stresines situacijas, bet...nekreipiu į tai dėmesiio, išrašė gydytoją siuntimą išsitirti, bet nevažiavau....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgakase: 12 lapkričio 2009 - 13:30
Tu susitaikei? O aš jau vos ne paniškai bijau kur nors eiti... Gerai, kad tėčiui šią savaitę atostogos, tad nenoromis, bet vežioja mane. O kas bus kitą savaitę?... Gal išvis - lindėti namuose ir niekur nosies nekišti....
Jaučiu diskomfortą tik tuomet, kai esu kur nors mieste (lauke, na, retkarčiais - patalpose. Bet, kad ir kaip keista, tik ne namuose ar būdamas šalia tėvų)...
Atsakyti
O kaip jūs apibūdindavot savuosius simptomus , nuėję pas gydytoją?
Atsakyti
Šiandien gavau patarimą per savaitę nuspręsti: ar galėsiu su savo sveikata vykti į ekskursiją su tėvais į Čekiją (gruodžio pabaigoje), ar ne. Jei ne - nevyks ir jie. Tėvai nesutinka manęs palikti savaitei vieno namuose... O aš, savo ruožtu, tikrai nenoriu leisti, jog dėl mano problemų kentėtų šeima...
Atsakyti
Jeigu taip bijosi visko, tai ne tik DZ sindromas tau bus, bet ir isprotesi greitai. Neprisigalvok sau naju problemu, o senas stenkis spresti, o ne tik kalbeti apie jas. Perziurek visus postus siame tinklapyje apie sia liga ir rasi daug atsakymu i tai, kokie gali buti simptomai, ka zmones isbande ir kas jiems padejo.
Jeigu bijosi buti toli nuo namu - paleis vidurius, jeigu paleis vidurius - bijosi buti toli nuo namu. Cia toks uzburtas ratas, kuri tu turi viena karta vienoj vietoj sustabdyti.
Ir panika cia visai netinkamas dalykas.
Atsakyti
Sveikutes,ar gali but su sita liga pastovus pilwo skausmas?ar jum skauda?
Atsakyti
Pastovaus neturetu buti. Gali buti pilvo "sukimas", spazmai, kurie vercia begti i tulika. Bet jeigu tau viduriu uzketejimas, tai velniai zino... Reikia zinoti nuo ko priklauso tas tavo skausmas ir kuriuoje butent vietoje skauda g.gif ...
Atsakyti
man skauda kairej pusej pilvo virsuje nu kartais ir apacioje...maniau kasa bet nieko neparode kasos echo...
o jus visas labai suprantu , nes man nors nepaleidzia viduriu bet streso metu uzsinoriu tustintis...doh.gif
Atsakyti
Tai gal tau nuo tusovkiu ir skauda pilvas?! biggrin.gif Prisivalgai ten ko nors nevalgomo...
Atsakyti
nu cia suskelei gerai net prajuokinai lotuliukas.gif turiu bedu su skrandziu o jis parejo nuo nervu....valgis tikrai nieko detas doh.gif
Atsakyti
Dabar skaitinėjau apie dirgliosios žarnos sindromą ir netyčia atradau šį forumą. Aš ir pats skundžiuosi šia liga, tačiau neturiu tokių baisių problemų su vidurių tuštinimusi kaip kad čia rašantys. Norėčiau patarti tiems asmenims kuriuos kankina baisus viduriavimas išbandyti paprastąją bitkrėslę ( http://lt.wikipedia....oji_bitkrėslė ), jos nesunkiai galit prisirinkti vasarą laukuose. Ją išsidžiovinkite ir po to plikykite kaip arbatą.
P.S. vartokite atsargiai, nes dideli jos kiekiai yra nuodingi.
Atsakyti