Įkraunama...
Įkraunama...

DŽS - dirgliosios žarnos sindromas

Yra keli žarnyno tyrimai - kolonoskopija ir rentgenologinis. Taip - kolonoskopija yra šiek tiek pavojingas ir labai skausmingas, bet rentgenologinis (kurį darė man) ne toks ir baisus, tik šiek tiek nemalonus. Tikrai pasidaryk. Išmatose kraujo nėra? Jei yra, negerai, tai gali būti opinis kolitas. Aš šiaip irgi skeptiškai nusiteikus prieš antidepresantus buvau, bet pradėjau juos vartot, nes atsibodo toks suvaržytas socialinis gyvenimas. Be to tai ne kokie raminamieji, prie jų nepriprantama.
Atsakyti
Na greitai nepavyks tyrimu padaryti, nes nedirbu nera pinigu, o is darbo birzos isvijo.
Kraujo nera, nors buvo keleta kartu bet senai, pries gerus 2 metus, bet tai tada kazka neto uzvalges manau buvau nes viduriavau savaite gal istisai. Ir tau padejo antidepresantai nuo dzs ? As kaip pradejau depresuoti, nuo 20ties kazkur, nieko panasaus i dzs neturejau, kad ir kaip jaudinciaus viskas ok budavo, o seniau buvau zymiai jautresnis ir bailesnis. Pradejau nuo kazkokio prozac analogo, nebepamenu pavadinimo, na suveike po menesio, buvo neblogai, gaila tik kad laikinai, gal kokiems 3rims menesiams. Aisku suvartojau kaip priklauso ,pusmeti, tada meciau palaipsniui... Po kokiu metu vel pasidariau per daug nervingas, negaledavau net susikaupti darbui, vel emiausi vaistu... antra karta isvis nieko gero, truputi tik pagerejo... vel meciau. trecias paskutinis buvo su rimtesniais kaip bent zinau vaistais - zoloft. Vartojau gal 8 menesius, nejauciau nieko - nei pagerejimo nei pablogejimo, neskaitant to jog kazkuo pasikeiciau viduj, kazkoks durnumo pojutis, vaizdas kitaip matomas, ir ner manau suletejau judesiais.... ir prie viso to prasidejo dzs, kiek as pamenu netgi vartojant ta zolofta jau buvo, ir siaip dabar geriau yra nei tada buvo.. aisku buna ir pablogejimu. O pirma kart kada ta prozaca geriau, tada kaip jau minejau anksciau, galejau bet ka valgyt viskas ok buvo, netgi svorio priaugau kokia 10kg smile.gif
Atsakyti
Taigi gal nemokamai padarysi tą tyrimą, nueisi į klinikas, pasakysi bėdą, išrašys siuntimą. Tiesa, man tai kol rentgenologinį padarė dar 2 kart lemputę ryt reikėjo...
Na AD nepadarė stebuklo, bet jaučiuosi gana padoriai, biški mažiau baimės kažkur išeiti. Aš irgi gėriau zoloftą, šiaip zoloftas skystina vidurius šiek tiek, bet man taip nebuvo. Tiko kažkaip. O tau gal ir per daug veikė vidurius. O dabar išrašė kitų: Velaxin, kurie patys šiek tiek kietina. Iš esmės skirtumo nejaučiu. Na aš taip pat esu gana nervinga, bet susitvarkau su nervais, geriu AD tik dėl DŽS.
Būtinai ieškot sprendimo dėl tyrimų, nesėdėk rankų sudėjęs, nes sveikata didžiausias turtas mūsų.
Atsakyti
nepadarys nemokamai nes neturiu as draudimo...Bet tau padejo antidepresantai.. ? Lb bijau to jog reikes namuose sedet uzsidarius, nes i balius jau neiseisi, ir alaus nepavartosi su jais... as seniau taip elgiausi kai vartojau antidepresantus, kada meciau, ir iskeiciau sedejima namuose i draugu kompanija, nuotaika zymiai geresne, tik kad tas dzs...
Tiesa , prisiminiau , pries gerus metus dirbau toki darba jog reikejo vazinet po visa saly.
Aisku kankino nerimas , baime ir panasiai, ir nieko gero nebuvo. Bet as pastebejau toki dalyka. Teko keleta savaiciu gyventi ir dirbti toli nuo namu. Tad isvaziavus, pirma diena ziauriai puola dzs... bet toliau viskas apsiramina ir .... kaip keista bebutu neber viduriavimo.
Atsakyti
Nu nesąmonė, tai kaip tik visur galėsi dažniau eiti! Ir man tai dzin, aš tai vartoju alkoholį. Nėra čia kenksminga, tik, kad gal kai kam suveikia jis greičiau su antidepresantais, labiau į galvą duodą. Alų tarp kitko irgi labai mėgstu ir nevengiu išgerti vakare su draugais. Man blogiausia būna kai pvz visą rytą nevalgau ir užvalgau kokią 2valandą, tada dažniausiai staigiai susuka, bet taip būna ir neturintiems džs. Aš manau, kad man AD padeda mažiau viską imt į galvą, tada streso mažiau ir savijauta geresnė, nors neideali. Nereikia jau apie tokią svajoti..
Esu girdėjus net šitam forume berods, kad kažkam užsieny simptomai pranyko. Keista.
Atsakyti
Hmz, o raso kad labai blogai butu antidepresantus su alkoholiu maisyt... As siaip negeriu nei degtines , nei brendzio, alu tik, ir nemegstu prisigert, siaip tik pagurksnot, bet raso visur jog su ad grieztai ne laso alkoholio. As visada rytais valgau, neistverciau iki 2ju val nevalges smile.gif
Atsakyti
Reikės pasidomėt, nes tada išeina, jog save žudau.
O aš neištverčiau jei papusryčiavusi išeičiau į paskaitas. Pastebėjau, kad kai alkana, nebūna bloga, nes nevyksta virškinimas.
Atsakyti
pavojingas antidepresantų ir alkoholio mišinys. Tokiais atvejais atsiranda širdies plakimo padažnėjimas, pakyla arterinis kraujospūdis.

neraso jog vaistai butu neveiksmingi, ar kokios psixozes uzeitu nuo tokio "kokteilio" smile.gif
Skaiciau as kazkada apie tokiu vaistus wellbutrin. jie nepigus ir turi privaluma pries visus kitus ad ta , jog nenukencia lytinis potraukis zmogaus.tai kiek as pamenu ten aprase skaiciau vaistu, kurio deja db nerandu google , jog su tais vaistais alkoholis yra netgi pavojingas ir grieztai draudziamas. O kiek pamenu pvz zoloft, tai raso jog tik nepatartina kartu vartot...

Nzn net, nenoriu as gryzti prie ad , nors reiketu , ir ne tik del dzs. Pamastau apie tai, bet dabar kaip tokia situacija tai ir finansu nlb yra.
Atsakyti
wellbutrin nera lt. bet yra kitokiu vaisu kuriu veiklioji medziaga ta pati . db ziuriu -

Bupropionum Elontril 150mg modif.atpalaidav.tab.N30 Kaina apie 70.11 Lt
o
Zoloft 50mg plėvele dengtos tabletės N28 - Kaina apie 33.88 Lt.

Na skirtumas yra... nors as pamenu seniau tiek mokedavau uz zolofta.
Cia mes biskeli istiesu nuklydom nuo temos, bet manau niekas labai nesupyks, nes kiek paskaitinejau - daugumai dzs+depresija.
Pirma vieta kai ieskojau pagalbos del depresijos - Neuromeda. Dabar ziuriu jau pas juos kazkoks kosmosas.... Krize matyt smile.gif

SUAUGUSIŲJŲ PSICHIATRAI
Pirminė konsultacija 99 Lt.
Pakartotinė konsultacija 63 Lt.

NEUROLOGAI
Pirminė konsultacija nuo 99 iki 179 Lt.
Pakartotinė konsultacija 79 Lt.

INTERNETINĖS KONSULTACIJOS
Pirminė konsultacija 99 Lt.
Pakartotinė konsultacija 63 Lt.
Atsakyti
Sveiki!
Jau keleta menesiu geriu zoleliu misini, kuri man gamina viena zolininke(apie ja rasiau jau). Menesiui nusiperku pas ja maiseli zoliu uz 12lt ir geriu ryte ir vakare. Sistemingai geriant visai gerai jauciuosi, neviduriuoju. Tik stai, kai geriau AD buvau priaugusi svorio, kuo labai dziaugiausi, o kai meciau gerti tabletes, tai vel sulieknejau:(
O zolinike ta labai rekomenduoju;)
Atsakyti
isties kaip tai nutiko vyrui nepagalvojau kad tai rimta, galvojau praeis greit cia nebeda bet jau apie 10 metu jis turi ta beda, o tai nutiko jam is dideliu pergyvenimu ir stresu.. is ties kaip skaitau tai viskas tas pats ka jus ir rasot, kiekviena ryta anksti ji prikelia noras eit i tualeta, nebuna bloga kol nevalgo, ir visos kitos bedos... manau si liga visam gyvenimui ir su ja turi susigyventi, buna ir blogiau ir geriau, aisku nuolatinis viduriavimas atima labai daug jegu.. verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, pasigendu tokios informacijos, kaip gelbėtis nuo baisingų kasdieninių viduriavimų po tulžies pašalinimo operacijos, kurie taip vargina ir kamuoja, kad jau tikrai prarandu visas jėgas, jaučiuosi išsekusi ir prarandu viltį, kad kada nors busiu sveika. Aš ir anksčiau niekad neturėjau vidurių sukietėjimo problemos, kai susijaudindavau, tikrai dažnai susukdavo vidurius, bet dabar tai visiška katastrofa.
Skaičiau, kad labai gerai padeda sidabražolės ir arkliarugštė. Nusipirkau sidabražolės, pradėjau gerti, bet va niekur negaunu arkliarugštės sėklų, sako tai labai veiksminga priemonė. Vaistažolių vaistinėse nėra. Gal kas žinote kur gauti jų nusipirkti?
Gal kas žinot kokių patarimų? Man prieš mėnesį pašalino tulžies pūslę ir nuo pirmos dienos kasdien baisiai viduriuoju tulžim. Negaliu planuoti nei darbų nei laisvalaikio. Prie to viduriavimo prisideda dar ir spazminiai skausmai, pilvo raižymas ir pūtimas. Nepadeda nei angliukai nei Smecta nei Mezym'as. Pradėjau gerti Rowahol, bet kol kas jokių pakitimų, net atrodo, kad dar labiau pradėjo išsiskirti tulžis, kuri dar labiau skatina viduriavimą tulžim. Nuolat skauda dešinį šoną, kartais paskauda ir kairį. Patarkite, gal kas susidūrėt su šia problema ir žinot kaip su ja kovoti. Ačiū
Atsakyti