
Tai pavadinsim: Tortukas "Manija"
Reikes (28 cm formai):
pagrindui:
250 gr kakaviniu sausainiu
200 gr sviesto
3 arb. saukstukai kondensuoto pieno
idarui:
400 gr varskes
400 ml grietineles
100 ml naturalaus jogurto
50 gr. cukraus
5 arb. saukstukai kondensuoto pieno
4-5 arb. sauskteliai zelatinos
kelios saujos lazdyno riesutu
3 Manija sokoladukai
Sausainius sutrupiname, sumaisome su islydytu sviestu, kondensuotu pienu, mase padengiame formos dugna bei sonus, kisame i saldytuva trumpam.
Varske sutriname su cukrumi ir jogurtu ir kondensuotu pienu, atsargiai pilame istirpinta ir atvesinta zelatina. Susmulkiname sokoladukus bei riesutus, supilame i varskes mase. Atskirai isplakame grietinele ir atsargiai imaisome i varske. Visa tai dedame ant paruosto pagrindo ir i saldytuva kokiom min 4 valandom.
Mano komentaras: torciukas butu skanus, bet matyt nelabai tinka cia manijos sokoladukai. Nes jie su tokia sviesia mase viduje, kuri siek tiek praskydo ir pradeto teket is torto


