QUOTE(Emilė.B @ 2013 03 05, 14:22)
Buvau du kartus pas būrėjas. Ėjau pas visų išgirtas, neva labai geras būrėjas. Ir ką galiu pasakyti - gaila paliktų pinigų! Nauja suknelė man būtų padėjusi daug labiau
Kiekviena būrėja, o ypatingai šiuo dalyku užsiimanti ilgai,yra super gera psichologė. Iš žmogaus išvaizdos galima labai daug pasakyti. Apranga, judesiai, kalbos maniera.. net ir neįgudęs žmogus galėtų labai daug pasakyti apie nepažįstamą asmenį. Kitas dalykas - beveik visi eina pas būrėjas, kai jiems yra vienokių ar kitokių gyvenimo problemų. Ateina jauna mergelė išsiburti, na ir taip aišku kas ją kamuoja - meilė
Arba studijos, karjera. Visų problemos labai panašios. Būrėjos tikslas klientą nuteikti pozityviai. Aš jau turiu šį mėnesį susituokti, o jaunikio kaip nėra taip:D Mes esame savo likimo kalviai, niekas negali įspėti ateities, nes jos tiesiog nėra. Yra praeitis ir dabartis, bet ne ateitis

Kiekviena būrėja, o ypatingai šiuo dalyku užsiimanti ilgai,yra super gera psichologė. Iš žmogaus išvaizdos galima labai daug pasakyti. Apranga, judesiai, kalbos maniera.. net ir neįgudęs žmogus galėtų labai daug pasakyti apie nepažįstamą asmenį. Kitas dalykas - beveik visi eina pas būrėjas, kai jiems yra vienokių ar kitokių gyvenimo problemų. Ateina jauna mergelė išsiburti, na ir taip aišku kas ją kamuoja - meilė

Nieko neginu, bet norėčiau pakomentuoti kelis teiginius:
1. Kiekvienas žmogus, artimai dirbantis su kitais žmonėmis, turi būti geras psichologas. Tiek mokytojas, tiek gydytojas, tiek socialinis darbuotojas. Būrėja taip pat, nes reikia mokėti, kaip pasakyti tam tikrą informaciją, kokiu būdu patarti ir pan.
2. Galima, jeigu žmogus turi kokių išorinių fizinių sužalojimų, tai taip tikriausiai kiekvienas "atspėtų", kad gal avarija buvo įvykus ar pan, bet jei išoriškai jokių sveikatos pablogėjimo požymių, tai nieko ten daug nepasakysi. Apranga? Ar aš iš aprangos nuspręsiu, kas žmogaus dūšioj dedasi? Gali kilti kažkokios asocijacijos, bet toli gražu nebūtinai teisingos.
3. Tikslas ne nuteikti absoliučiai pozityviai, bet išskaitytą informaciją pateikti taip, kad žmogus infarktų negauto, beje, apie galimas nesėkmės geros būrėjos taip pat įspėja tik tai daro subtiliai . Bendrus bruožus pasakyti gal ir galima, bet, ar moteris ištekėjus, turi vaikų, ar išsiskyrus, tai nelabai ir atspėsi, nes didelė galimybė prašauti.
4. Nė viena būrėja už už jus nenugyvens gyvenimo, beje, toks kategoriškas teigimas, kad nėra ateities yra tik jūsų nuomonė, bet ne faktas. Sakote yra dabartis? O kaip jūs ją įvardintute? Tai, kas vyksta šią akimirką, nors kiekviena prabėgus sekundė JAU yra praeitis? Čia filosofinis klausimas, į kurie kiekvienas gali atsakyti savaip. Pas būrėjas dažniausiai einama tam, kad žmogus į šalies, sugebantis dirbti su kortomis, giliau ir kitu kampu pažvelgtų į tam tikrą situaciją, kad patartų, kaip derėtų elgtis ir ko vengti. Tikėti, ar netikėti kiekvieno teisė ir, beje, jeigu einama su tokiu nusiteikimu, kad "ai vistiek nieko gero nepasakys", tai geriau išvis neiti.