o jei butas registruotas mamos vardu, o as kortele mokejimo pasiimsiu savo vardu... galima taip
QUOTE(Forma @ 2006 11 16, 13:13)
Paaiskinkit man toki dalyka:
tarkim spalio 20d. pildydama lentele karsto vandens rasau, nuo 150 iki 155 kubu, ivedu kaina ir gaunu suma uz 5 kubus. Sumoku uz juos, o lapkricio men pradzioje kai gaunu lapa is Vilniaus energijos vienoje grafoje raso karsto vandens nuo tiek iki tiek (tuos pacius duomenis, kuriuos as jau ivedziau spalio 20 ir sumokejau), moketi tiek (nors as jau sumokejus), sildymas tiek ir tiek.
Tai kaip suprast, as uz vandeni jau sumokejus o uz sildyma ne. Tai kam man reikalingas ta grafa su karsto vandens kaina
arba as visai durna arba kazko nesuprantu
Noreciau pasikonsultuoti truputi su tomis, kurios moka internetu per DnbNord banka.
Jei pas mane yra likusiu vilniaus energijai delspinigiu, kur man juos irasyti
tarkim spalio 20d. pildydama lentele karsto vandens rasau, nuo 150 iki 155 kubu, ivedu kaina ir gaunu suma uz 5 kubus. Sumoku uz juos, o lapkricio men pradzioje kai gaunu lapa is Vilniaus energijos vienoje grafoje raso karsto vandens nuo tiek iki tiek (tuos pacius duomenis, kuriuos as jau ivedziau spalio 20 ir sumokejau), moketi tiek (nors as jau sumokejus), sildymas tiek ir tiek.
Tai kaip suprast, as uz vandeni jau sumokejus o uz sildyma ne. Tai kam man reikalingas ta grafa su karsto vandens kaina
Noreciau pasikonsultuoti truputi su tomis, kurios moka internetu per DnbNord banka.
Jei pas mane yra likusiu vilniaus energijai delspinigiu, kur man juos irasyti
Mes taip pat mokam, kaip ir tu. Pabandysiu paaiškinti kas ir kaip.
Kai gauni sąskaitą, matai tris eilutes
1. Šaltas vanduo k.v. paruošimui
2. Vandens pašildymas
3. Šildymas
Iš viso Lt - nurodyta bendra šildymo ir karšto vandens suma
Tada apačioje, kairėje pusėje matai dvi eilutes: Gyventojų skaičius ir Objekto plotas. Dar žemiau - skaitiklio duomenis (tokius, kokius nurodei praeitam mėnesį).
Dešinėje pusėje matai tokią lentelę

Mėnesio pradžios likutis - suma, kuri buvo paskaičiuota praeitą mėnesį (šildymas, gyvatukas)
Sumokėta - suma, kuria sumokėjai praeitam mėnesį (karštas vanduo, šildymas, gyvatukas)
Permoka - karšto vandens suma už praeitą mėnesį
Apskaičiuota per mėnesį Lt - šio mėnesio suma
Mokėti iš viso Lt - čia atskaičiuota praeito mėnesio karštas vanduo.
Kitas būdas - nemokėti atskirai už karštą vandenį. Tiesiog kas mėnesį pateikti skaitiklio duomenis ir laukti, kol ateis sąskaita. Tada lentelėje nebus eilutės Permoka.
Tikiuosi, jog aiškiau
Papildyta:
QUOTE(naaringiux @ 2006 11 21, 23:34)
o jei butas registruotas mamos vardu, o as kortele mokejimo pasiimsiu savo vardu... galima taip 
Jei kalbi apie atsiskaitymo knygelę, atrodo, kad negalima. Mūsų prašė buto nuosavybės dokumentų su savininkų pavardėmis. Knygelę išrašė mano vardu, nes vyro negalėjo, kadangi jo pačio nebuvo.
pirma karta mokesiu internetu
iskilo toks klausimas, i langeli atsiskaitymo periodas (menuo) koki reikia rasyt, ar einamaji menesi ar dabar kada mokam 
jau issikaiskinau
bet kitas kilo klausimas, mokant dujas, reikia irasyt moketojo koda, tai cia tas kur ant kiekvieno lapelio knygutej yra atspaustas kodas... sitas ir bus moketojo kodas
ir dar kur eit, kad noriu kitam zmogui i saskaita pervest pinigus
jau issikaiskinau
bet kitas kilo klausimas, mokant dujas, reikia irasyt moketojo koda, tai cia tas kur ant kiekvieno lapelio knygutej yra atspaustas kodas... sitas ir bus moketojo kodas
QUOTE(naaringiux @ 2006 11 21, 23:34)
Tikrai galima mokėti iš bet kokio žmogaus sąskaitos, svarbiausia, kad ruošdamasi ruošinį, teisingai nurodytum mokėtojo duomenis, t.y. pildydama kvitą rašyk visur mamos vardą ir pavardę, mamos adresą (čia jei už jos butą moki).
Sutartys su šilumos tinklais, vandenimis, dujomis ir kt. visada sudaromos tik su savininku. Pavyzdžiui mes už savo butą mokam vieną mėnesį iš vyro sąskaitos, kitą iš mano, jokių problemų. Jau trys metai kaip taip mokam. Nors pradžioj prisiklausius visokių dalykų, kad ne ten nueina ar pan. buvo baisu mokėt, bet paskui nusprendėm kad nei šio neito nebūna, jei kažkam kažkas nenuėjo, 99 proc pats žmogus buvo kaltas.
sumokejau uz dujas, bet kaip galima ieit i istorija, kad matyciau kokie skaitliuko parodymai buvo, kiek sumoketa... kaip paziuret
nes dabar nematau...
Prašau patarimo.Sudarėm sutartį su "kauno dujomis".Gavom naują atskirą atsiskaitymo knygelę.Įmokos kodas 10002 .VIską užpildau kaip įprastai ,bet rodo ,kad neteisingai įvesti duomenys į langelį atsiskaitymo periodas.Bandžiau ir 01 (atsiskaitau už sausį ) ir 1 , ir 07 01 ...Vistiek rodo ,kad neteisingai
Tai ką ten įrašyti ?
QUOTE(Dew23 @ 2007 02 21, 11:33)
Prašau patarimo.Sudarėm sutartį su "kauno dujomis".Gavom naują atskirą atsiskaitymo knygelę.Įmokos kodas 10002 .VIską užpildau kaip įprastai ,bet rodo ,kad neteisingai įvesti duomenys į langelį atsiskaitymo periodas.Bandžiau ir 01 (atsiskaitau už sausį ) ir 1 , ir 07 01 ...Vistiek rodo ,kad neteisingai
Tai ką ten įrašyti ? 
Aš šiandien mokėjau-man automatiškai metė "2007-01"
Papildyta:
QUOTE(naaringiux @ 2007 01 15, 15:00)
pirma karta mokesiu internetu
iskilo toks klausimas, i langeli atsiskaitymo periodas (menuo) koki reikia rasyt, ar einamaji menesi ar dabar kada mokam 
jau issikaiskinau
jau issikaiskinau
Visada mokam už praeitą mėnesį-pažiūrėk, ant sąskaitų yra parašyta
Dujų mokėtojo kodas yra knygelėje (Dujų)- virš įmokos kodo parašytas. Naujose dujų knygelėse jis atspausdintas, neįspaustas jau
Norint kitam žmogui pervesti reikia eiti į pervedimus, pasirirnkti kad vietinis pervedimas ir pirmyn
Papildyta:
QUOTE(naaringiux @ 2007 01 15, 20:26)
sumokejau uz dujas, bet kaip galima ieit i istorija, kad matyciau kokie skaitliuko parodymai buvo, kiek sumoketa... kaip paziuret
nes dabar nematau... 
Paieškok- yra pervedimų istorija
as norejau paklausti, mes jau antri metai mokam internetu ,o dabar nesenai i atsiskaitymo lapeli irasyta dar papildomas mokestis :"uz banko ar pasto patarnavimus"
suma 5lt. aisku cia nedaug ,bet jei moki internetu tai manau neturetu atskaiciuooti ???
LIAN , dėkui
Priėmė
QUOTE(naaringiux @ 2007 01 16, 00:26)
nes dabar nematau... 
Išsaugot reikia duomenis
Na nemačiau aš tokio mokesčio pas save.. gal nuo banko priklauso?
mes irgi visada mokam internetu.. paprasta ir greita