Įkraunama...
Įkraunama...

kai tevai palieka viena vaika ligoninei

QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 16, 16:26)
Kazkodel visi kalba apie krastutinius atveju- jei vaika pagulde i ligonine, tai reikia arba miegoti prie jo lovos(arba po), arba tik pasiskambinti jo gydytojui, suzinoti apie sveikata. Jau pradedame nusisneketi, nes visiems butina irodyti butent savaja tiesa, ir ne tik irodyti, bet dar ir kitus itikinti.
Taip, nekvoti nebutina, bet butina paziureti, ar tam vaikui netruksta nieko, ar jam patogu, pabuti su juo, pabendrauti. Ir vel man cia ta pati mintis- juk namie nepaliekam vaiko verstis vieno nei dienos, ka cia kalbet apie tris. As pvz visad paziuriu, kaip ir kuo apsirenge, ar pavalge laiku, ar neuzgules ant kompo istisa diena... Elementarios mamos pareigos.Tai kodel turetumem ta vaikeli palikti be savo demesio ligoninej/
Uzbaikit jus cia svaidytis tom aukstom frazem ir filosofijom, kiekvienas atvejis skirtingas, o sioje diskusijoje viskas suplakta i kruva. Pradine tema buvo, kad penkeriu metu vaikas paliktas ligonineje, ir jo niekas nelanko.

gerai, siūlau pradėti visa nuo savęs pačios ir imti elementarų pavyzdį. Jūs vairuojate automobilį, patenkante avarijon. Jūs vienn ligoninėn - vaikas kiton. Kaip jūs vykdysit tas pareigas? Arba, jums ūmaus apendicito priepuolis- jus guldo operacijai. Kaip jūs tuo pačiu metu pati kontroliuojat vaiką namuose? Kam nusišnekėt, tam kad nepatinka oponentas, bet ar tai jau pakankamai preižastis , pačiam atrodyti kvailiu.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 05 16, 15:40)
Taip, tema ne apie tai. O apie ką tema?

na pavadinimas lig tai sako apie ką tema. " kai tėvai palieka viena vaiką ligoninei, ir jo nelanko"
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 05 16, 16:42)
gerai, siūlau pradėti visa nuo savęs pačios ir imti elementarų pavyzdį. Jūs vairuojate automobilį, patenkante avarijon. Jūs vienn ligoninėn - vaikas kiton. Kaip jūs vykdysit tas pareigas? Arba, jums ūmaus apendicito priepuolis- jus guldo operacijai. Kaip jūs tuo pačiu metu pati kontroliuojat vaiką namuose? Kam nusišnekėt, tam kad nepatinka oponentas, bet ar tai jau pakankamai preižastis , pačiam atrodyti kvailiu.

Nu duodat. Vel krastutinumai. Argi as krentu cia kryziumi, ir pasakoju, kad kilciau is mirties patalo, kad vaikui ligonineje stikline sulciu paduot? O Jus, atvirksciai, tiesiog primygtinai brukate mums savo nuomone, kad siukstu negalima vaiko aplankyti sergancio, nes trukdote personalui, pasveikti vis tiek nepadedate.
Atsakyti
Ne, nu pradėkim dabar galvoti istorijas - iš serijos... įsivaizduokite, kad einate jūs per mišką ir girdite "mergiotė dainuoja" biggrin.gif
Aišku, galima visko prisigalvoti - tarkim, turiu aš 10 vaikų, du iš jų ligoninėje, aš gimdau vienuoliktą, vyras tuo metu gal nuo TV bokšto šoka, vienas vaikas gal tuo metu man skambina, kad su degtukais nori žaisti, o ką daro tuo metu penktas r aštuntas??? Kaip išspręsti tokią šaradą? biggrin.gif
Man irgi norėtųsi tikėti, kad to penkiamečio berniuko mama galbūt kokia agentė 007 tuo metu, kol jis liūdnas vaikšto koridoriais ir su niekuo nešneka, gelbsti žmoniją ir pasaulį.
Jei kas pasisakytų čia, tikrai pažįstanti ar pažįstantis tą berniuką ir patvirtintų, kad taip, tikrai jo mama tuo metu buvo su kitu vaiku ar su likusiais dviem vaikais, o gal su tais dešimčia ir tikrai negalėjo jo lankyti, nors nuoširdžiai norėjo - tikrai visiems taptų lengviau.
Bet žmonės, atsipeikėkit, juk puikiai suprantat, kad tai greičiausiai ne ta situacija su Happy End'u. Ir būtent tai yra liūdniausia.

Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 05 16, 16:36)
Jūs nesuvokiate situacijos. Ką pasakysite apie motiną, kuri skyrybų metu palieka vaikus vyrui, nes jis turi geresnes sąlygas vaikams vystytis?

Nieko nepasakysiu, jei ji neturi galimybiu suteikti normaliu salygu vaikams augti, tuo met zinoma jiems geriau gyventi pas teva. Taciau nepriklausomai nuo to, gyvena jie pas teva ar motina, abu tevai turi skirti demesio ir su jais bendrauti.
Papildyta:
QUOTE(alfija @ 2009 05 16, 16:36)
tai čia dabar kas tie alkoholikas kas narkomanas- padėkit atsirinkt- Č.Darvinas, V.Šekspyras Baironas, A.Linkolnas, Dž. Vašingtonas, Z.Friodas D.Mendelejevas, M.Lomonosovas, Aristotelis, Seneka, Stendalis , V.Črčlis, F.Ruzveltas, H.Trumenas, ponia Kiuri, N.Boras pradžiai tiek,, paskui galėsim sąrašą tęsti. Bet prašom su jų ligų anamnezėm patekti, ir nenuneigiamais faktais, kad ie buvo priklausomybės ligų ligoniai, bei labai nelaimingi žmonės.

Nesu istyrinejusi visu ju biografiju, taciau del V.Circlio galiu pasakyti- taip, jis buvo alkoholikas, Baironas taip pat, ji nudure girta bare. O Senekos filosofija pasiskaitykite- pamatysite kiek problemu jis turejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agne08: 16 gegužės 2009 - 15:56
QUOTE(Kristule2895 @ 2009 05 16, 16:47)
Nu duodat. Vel krastutinumai. Argi as krentu cia kryziumi, ir pasakoju, kad kilciau is mirties patalo, kad vaikui ligonineje stikline sulciu paduot? O Jus, atvirksciai, tiesiog primygtinai brukate mums savo nuomone, kad siukstu negalima vaiko aplankyti sergancio, nes trukdote personalui, pasveikti vis tiek nepadedate.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Agne08 @ 2009 05 16, 16:54)
Nesu istyrinejusi visu ju biografiju, taciau del V.Circlio galiu pasakyti- taip, jis buvo alkoholikas, Baironas taip pat, ji nudure girta bare. O Senekos filosofija pasiskaitykite- pamatysite kiek problemu jis turejo.

pateikit medicinines išvadas.
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2009 05 16, 16:52)
Ne, nu pradėkim dabar galvoti istorijas - iš serijos... įsivaizduokite, kad einate jūs per mišką ir girdite "mergiotė dainuoja"  biggrin.gif
Aišku, galima visko prisigalvoti - tarkim, turiu aš 10 vaikų, du iš jų ligoninėje, aš gimdau vienuoliktą, vyras tuo metu gal nuo TV bokšto šoka, vienas vaikas gal tuo metu man skambina, kad su degtukais nori žaisti, o ką daro tuo metu penktas r aštuntas??? Kaip išspręsti tokią šaradą?  biggrin.gif
Man irgi norėtųsi tikėti, kad to penkiamečio berniuko mama galbūt kokia agentė 007 tuo metu, kol jis liūdnas vaikšto koridoriais ir su niekuo nešneka, gelbsti žmoniją ir pasaulį.
Jei kas pasisakytų čia, tikrai pažįstanti ar pažįstantis tą berniuką ir patvirtintų, kad taip, tikrai jo mama tuo metu buvo su kitu vaiku ar su likusiais dviem vaikais, o gal su tais dešimčia ir tikrai negalėjo jo lankyti, nors nuoširdžiai norėjo - tikrai visiems taptų lengviau.
Bet žmonės, atsipeikėkit, juk puikiai suprantat, kad tai greičiausiai ne ta situacija su Happy End'u. Ir būtent tai yra liūdniausia.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 05 16, 16:57)
pateikit medicinines išvadas.

Pradekit knygas skaityt, ne tik internetinius forumus.
Atsakyti
QUOTE(Pitija @ 2009 05 16, 16:52)

Aš, kai buvau maža, labai daug sirgau, ir labai dažnai gulėdavau ligoninėje. Nuo trejų metukų. Esu ir sanatorijose po mėnesį laiko buvusi. Ir mane mama palikdavo vieną. Ateidavo aplankyti, atnešdavo ką nors. Ir a/a tėtis taip pat. Bet, būdavo minučių, kai slankiodavau koridoriumi, apsiverkusi ir liūdna. Dabar net negalėčiau pasakyti dėl ko. Jei tuo metu mane matė boba iš agentūros "Viena boba sakė", irgi turbūt nupiešė tokį pat paveikslą "baisus siaubas, vaikas vienas ligoninėje" biggrin.gif

Kadangi čia nėra nieko, kas galėtų pasakyti ką nors apie tą motiną ir vaiką konkrečiau, apart moteriškės mačiusios jį, ir paplepėjusios seselės, - tai nesiimu manyti, kad ši istorija yra be Happy End'o mirksiukas.gif

Beje, ar ligoninėse yra lovos skirtos tėvams? Ar yra atskiri kambarėliai su kavos/arbatos virimo prietaisais, tuo atveju jei reiktų su vaiku ilgiau būti ligoninėje? Ar yra dušai palatose, arba bent jau bendri, skirti tėvų, slaugančių vaikus, poreikiams? Ar yra atskiras įėjimas, pvz. naktį, norint patekti pas savo vaiką į palatą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 16 gegužės 2009 - 16:06
Oho kaip baisu. Pamatem berniuka viena ligoninej. Nors reiktu pasidziaugt, jog ta vaika is viso i ligonine atityso. Ziurekit, dar ir pasiimt atvaziuos. O jus nesigasdinate taip, kai numetat centa benamui, arba butelius padedat prie konteinerio, kad ateje smeklos susirinktu dar nesuduzusius. Galvytes nelinguojat, kai vyras kaimynka pjauna, arba su per TV su pasimegavimu pranesa apie kokia ypac ziauru vakar dienos atsitikima. Galim pagalvot dar baisesniu atsitikimu. Svarbiausdia, kad ju kontekste pacios labai teigiamos atrodytumem, net tokiomis nebudamos. Puiki terapija. Kas dar ka mete baisaus? Mat siandien vaikams hoddoga nupirkau. Man tiktu istorija, kaip matet motina, kuri savo vaiku visai nepamaitina.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2009 05 16, 17:05)
Aš, kai buvau maža, labai daug sirgau, ir labai dažnai gulėdavau ligoninėje. Nuo trejų metukų. Esu ir sanatorijose po mėnesį laiko buvusi. Ir mane mama palikdavo vieną. Ateidavo aplankyti, atnešdavo ką nors. Ir a/a tėtis taip pat. Bet, būdavo minučių, kai slankiodavau koridoriumi, apsiverkusi ir liūdna. Dabar net negalėčiau pasakyti dėl ko. Jei tuo metu mane matė boba iš agentūros "Viena boba sakė", irgi turbūt nupiešė tokį pat paveikslą "baisus siaubas, vaikas vienas ligoninėje" biggrin.gif 

Kadangi čia nėra nieko, kas galėtų pasakyti ką nors apie tą motiną ir vaiką konkrečiau, apart moteriškės mačiusios jį, ir paplepėjusios seselės, - tai nesiimu manyti, kad ši istorija yra be Happy End'o  mirksiukas.gif

Beje, ar ligoninėse yra lovos skirtos tėvams? Ar yra atskiri kambarėliai su kavos/arbatos virimo prietaisais, tuo atveju jei reiktų su vaiku ilgiau būti ligoninėje? Ar yra dušai palatose, arba bent jau bendri, skirti tėvų, slaugančių vaikus, poreikiams? Ar yra atskiras įėjimas, pvz. naktį, norint patekti pas savo vaiką į palatą?

Kauno II ligonineje, vaiku skyriuje yra visi patogumai kiekvienai palatai atskirai
Atsakyti