Įkraunama...
Įkraunama...

stop reketui!

[quote=Vilko_kailis,2011 07 02, 17:09]
Oooj, mamytes mamytes... Idomu, jeigu jums darbe keltu tokius reikalavimus, kokius kai kurios keliat auklei?.. bigsmile.gif

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilko_kailis @ 2011 07 02, 17:09)
Oooj, mamytes mamytes... Idomu, jeigu jums darbe keltu tokius reikalavimus, kokius kai kurios keliat auklei?..  bigsmile.gif

Galiu kalbet pilnai is abieju poziciju - teko ir aukle tureti namuose (jau buvau didele, o mano mama niekada nuo manes neslepdavo "nevaikisku" namu reikalu), ir ja dirbti. Ir turiu pasakyti, kad jus per daug demesio pacios skiriat pesiojimuisi apie alga...

Klausimas - kaip jus pati jauciates visa diena prabuvusi su vaiku namie? Su SAVO vaiku, SAVO namuose, kur viskas, ka darote, yra daroma sau? Nepamirsiu vienos seimyneles, kur mama pastoviai priekaistaudavo, kad per mazai padarau. T.y., be vaiko prieziuros, drabuzius tik iskalbiu, bet nelyginu, kad valgi gaminu tik diena, o ne aprupinu seimyna vakariene, kad darzas neapravetas, nes gi kai vaikas miega, tai laiko turiu. Taciau ta pati mama, man viena karta atejus jos vakare isleisti, o ne ryte, nepasikuklino pasiskusti, kaip ji per visa diena pavargo su "tuo nepaseda". Iseina, kad pati namuose tai ji uzsiemus, dirba, o aukle - "sedi" su vaiku. Mokejo vidutiniskai, gal greiciau daugiau, negu maziau. Iejau labai greitai, nes, atleiskit, as ne koks treciarusis sutverimas, kuris uz ssuteikta galimybe uzsidirbt lita lankstytusi iki zemes. Uz tai buvau negera, tingine, nieko nesugebanti, nors su pries tai buvusiu vaiku viskas man buvo O.K.

Kitas variantas - pas vienisa mamyte priziurejau jos suneli. Su pinigais - atvirksciai, mokejo maziau, negu tuo metu priimta buvo. BET. Rankomis isskalbdavau patalyne. Islygindavau. Gamindavau valgyti taip, kad butu kazkas skanaus ir mamai. Jau nesneku apie vaika, su kuriuo uzsiimdavau visaip kaip. Eidavau pas ja net zinodama, kad negales man is karto tu pinigeliu sumoketi. Paskui, kai jau nebedirbau pas ta moteriske, ji man drasiai galedavo paskambinti, ir eidavau as pas jos bernuzeli net ir zinodama, kad ji man is viso nesumokes. Dar dabar pabendraujam. Ir zinot, kodel? Todel, kad mama pati NEREKETAVO. Todel, kad vakarais teikdavosi pastebeti, kas per diena nuveikta. Kad bendravo kaip su zmogum, kuriam patikejo savo didziausia turta. Kad sudarydavo visiskai logiska atmosfera lygiaverciu mainu, lygiavertes pagarbos. Norejosi ta zmogu dziuginti, norejosi dziuginti ta vaika.

Tai gi, mielos mamytes, pries purkstaudamos paziurekit, kaip pacios su aukle elgiates? Pacios piktinates, jei niekas nepastebi, kad darbe puikiai kazka atlikote, tai kodel aukle turetu dziaugtis tik del to, kad nesulaukia priekaistu? Auksine taisykle - kaip jus elgiates su aukle, taip ji elgiasi su jusu vaiku. Jeigu kiekvienai naujai pradesit demonstruot nuo pirmu dienu autoriteta - gero nelaukit, nelabai jums su aukle pasiseks. Apsispreskit, ko jums reikia, aukles ar namu darbininkes? Jeigu abieju is karto, tai ir algele turi but atitinkama. Jus darbe turit bent viena pertrauka, o aukle? Ir nebaksnokit i "kai vaikas miega", sociai darbu ir su mieganciu vaiku.

Jeigu vaikui, bunat su mama, kazkas nutinka, tai nelaime. O jei jau su aukle, tai Jezusmarijajuozapaisventas...

Kazkaip pastebejau cia nuostata, kad dauguma mamyciu aukles laiko kazkokiom nepasisekusiom personom. Tai valio, ko piktinates? Samdot nevykele - gaunat nevykele. kazkaip dazna mama, pasisamdzius aukle, pasijaucia kaip didziuliu namu ponia, igavusia teise pagaliau, kaip romanuose poniutes, pavaikyti tarnaite. Jus ne tik aukliu ieskokit su protingais reikalavimais, bet ir pacios logiskus reikalavimus kelkit!  Ir sekmes ieskant zmogaus, kuriam savo pati pati brangiausia turta patikesit mirksiukas.gif

P.S. Aukle seniai jau nebedirbu, todel advokatauti niekam nesiruosiu. Visokiu tu aukliu buna, visokiu mamyciu... Kaip sakoma, "pries rodydamas mano demes, nusiplauk pirsta", ir tas abiems pusems tinka smile.gif

Mielos mano, aš niekaip iki šiol nesuprantu kuo Jūs dirbate ar auklėmis, ar tarnaitėmis? Jeigu auklėmis , tai koks gali būti namų ar aplamai buities tvarkymas. Auklės pareigos yra vaiko lavinimas ir priežiūra. Už tuos 5 litus tikrai pakanka darbo su vaiku. Jeigu Jūs sutariate su tėvais, kad būsite dar ir tarnaitė, tai tikrai atlyginimas turi būti didesnis.
Atsakyti
Gal ne į temą, bet labai jau pagailo draugės. Kadangi pati turiu tris vaikus, tai pagalvojusi, jei man taip nutiktų, tikrai susigadinčiau kuriam laikui nuotaiką, todėl įmetu draugės istoriją apie auklės paiškas per auklių agentūra.

Drauge papasakojo apie agenturos UAB "Aukle" veiklą.
Pradziai: snekama maloniai, suokiama, giedama, atrenkamos aukles, susitinki, imoki pirma inašą. Viskas kaip ir gerai. Auklė pradeda pas tave dirbti, vaikas pripranta per koki mėnesį. Jokių priekaištų, tik laiminga mama, kad gavo gerą auklę. Tada vėl susitinki su agentūros atstove, pasirašyti sutartį. Vat tada ir atsiranda toks įdomus faktas, į kurį draugė išpradžių neatkreipė dėmesiio. Pasirodo, kai atstovė pamini, kad jei nori gali mokėti abonentinį mokestį, kad jeigu auklė susirgtų, tau nereiktų rūpintis kur dėsi vaiką, ateis kita agentūros auklė, o tu pagalvoji, - "porai dienų aš turiu kas pažiūrės mano lelių, jei auklė susirgs" ir to mokesčio nemokėsi, susimokėsi tik už suradimą 800 Lt. Deja deja, draugė vos neapsiašarojo, pasirodo, kai jin pasakė, kad aš turiu, kas man pažiūrės lelių, atsakymas buvo, o kodėl jūs nenorite apsidrausti, juk auklei gali kas atsitikti, ar šeimoje kas, ar kur kitur išeiti..............Vienu žodžiu, jeigu tu nemokėsi, tai aš auklę siūlysiu kitiems žmonėms, kurie mokės abonentinį, tu arba vėl mokėsi 800 litukų, kad naują surastume arba pati ieškosies.......Aišku apeliuojama, kad mes taip nedarome, vaikai mūsų gėlės ir t.t. ir panašiai.........Taip, kad nusiteikite prie pirminio 800Lt mokesčio mokėti dar 720 Lt per metus, kad Jūsų auklytė, kuria gal būt busite patenkinta Jūs ir Jūsų vaikelis, neišeitų pas kitus, nes auklės irgi pasirodo taip apdirbamos, - jeigu tu pasakysi, kad šeimininkai nemokėtų man abonentinio, tai mes tau daugiau darbo nebesiūlysime. Neapsigaukite, nes draugė sakė, kad išpradžių, kad nori nenori, o mokėti reikės, neminėjo, išskyrus, "jei norėsite tai galėsite susimokėti, bet nebūtina".
Atsakyti
Sveikos,
Esu 2 vaikų mama, nesu auklė ir neturiu auklės. Netyčia perskaičiau apie aukles, tiesą pasakius apie juoduosius sąrašus.
Nesupratau rimtai čia ar neturit ką veikti?
Pradėkim nuo 5 lt/val. lavinimui. Jūs juokaujat? Ką galima lavinti už 5 litus? iš mėnulio nukritot ir nežinot lavinimo kainų? Fizioterapija 25lt/val kaip min jeigu pasiseks, dailės/muzikos/kalbos pamokėlės turbūt tiek pat ir geras virėjas namie plius namų tvarkytoja? g.gif
Užkliuvo frazės kaip nemyli vaiko. Oh taip-tik pamačiusi jūsų mieląjį mažylį auklė tiesiog turi pamatyti jūsų vaiko akyse savo gyvenimo šviesą ir kas vakarą dėkoti švenčiausiam už suteiktą dievo dovaną šluostyti jūsų vaikui šikną?Wow Wow.
Oh, dieve švenčiausias tik pagalvokit-auklė išsivežė vaiką į parduotuvę ar neduok dieve išėjo su vaiku tvarkyt reikalų. Nu siaubas, ane? O pačios kaip tysinėjat po akropolius su vos iš įsčių išlindusiais naujagimiais ir kur vynelį gurkšnojat su draugėm tai viskas gerai? Tik va auklė antžmogis. Niu niu niu begėdė.
Visą tą jūsų požiūrį (nežmonišką) parodo ir jūsų sukurtos forume temos kaip ar m,okėt auklei susirgus(na taip, ji ne žmogus), ar duot valgyt ir pan. Kai pačios priimsit auklę kaip ŽMOGŲ, kaip save pačią, tuomet ir ta auklė nebus tokia bloga ir pačioms gyvenimas kitomis spalvomis nušvis.
O tai paskaičius taip atrodo, kad jūs čia tokios super duper lavintojos, o vaikų smurtas mokyklose stipriai didėja ir smurtautojų amžius jaunėja.
Pabaigai-prieš rodydamas į kažką pirštu pirma jį pats nusivalyk.
sėkmės.




QUOTE(Regute131 @ 2011 07 10, 13:19)
Mielos mano, aš niekaip iki šiol nesuprantu kuo Jūs dirbate ar auklėmis, ar tarnaitėmis? Jeigu auklėmis , tai koks gali būti namų ar aplamai buities tvarkymas. Auklės pareigos yra vaiko lavinimas ir priežiūra. Už tuos 5 litus tikrai pakanka darbo su vaiku. Jeigu Jūs sutariate su tėvais, kad būsite dar ir tarnaitė, tai tikrai atlyginimas turi būti didesnis.


Papildyta:
pabaigą abi vienodą parašėm smile.gif 4u.gif
QUOTE(Vilko_kailis @ 2011 07 02, 14:09)

P.S. Aukle seniai jau nebedirbu, todel advokatauti niekam nesiruosiu. Visokiu tu aukliu buna, visokiu mamyciu... Kaip sakoma, "pries rodydamas mano demes, nusiplauk pirsta", ir tas abiems pusems tinka smile.gif

Atsakyti
QUOTE(_Aguona_ @ 2012 11 15, 14:12)
Užkliuvo frazės kaip nemyli vaiko. Oh taip-tik pamačiusi jūsų mieląjį mažylį auklė tiesiog turi pamatyti jūsų vaiko akyse savo gyvenimo šviesą ir kas vakarą dėkoti švenčiausiam už suteiktą dievo dovaną šluostyti jūsų vaikui šikną?Wow Wow.

as dar pridurciau, kad perdaug svaistomasi zodziais myli-nemyli. Aukle, svetimas zmogus, ji visai neprivalo mylet svetimo vaiko. Taip, kaip as neprivalau mylet savo brolio ir sesers vaiku. Galiu mylet, bet neprivalau. Ir del to niekas manes negali kaltint, kad as teta-ragana, nes savo sunenu ir duktereciu nemyliu. Nagi, neprivalau. Ir savo draugiu ar kaimyniu vaiku neprivalau mylet. Svetimi jie man. Galiu mylet, bet neprivalau ir nera cia ko piktintis. Kad kazka mylet, jo statusas (globotinis, sunenas, dukretecia) dar neipareigoja. Mylima ne del statuso, o del to paties zmogaus, siuo atveju vaiko. O tikrai yra tokiu, kuriu svetimas zmogus tikrai neras uz ka mylet. Kad ir ziauriai skamba, bet tiesa. Ne visus vaikus (ir suaugusius)galima ir ne visus privaloma MYLET.
Atsakyti
Aš prisimenu kai man buvo 16 ėjau vasarai padirbėt į lopšelį auklyte. Turiu pasakyti, kad iš kokių 20 mažylių man patiko tik vienas. Tas vienas, kuriam pajutau kažkokius jausmus, pirmas jų buvo gailestis, matant jį graudžiai verkiant kas rytą. Jis man buvo toks mielas, pats pačiausias, todėl kiekvienai laisvai minutei pasitaikius stengiausi panešiot, pamyluot.
Turiu pastebėt, kad man nepatinka svetimi vaikai, tiesiog taip yra. Savo dukras myliu be galo, o svetimi-jie turi savas mamas. O auklė-dėkingi tėvai turėtų būt kad yra su kuo vaiką per dieną palikt, kad kas užpakalį nuvalytų, pamaitintų ir kad pažiūrėtų,kad galvos nenusisuktų.
Žinoma girtavimas namie ar spintų kraustymas tikrai negerai, bet visa kita...
QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 11 15, 12:20)
as dar pridurciau, kad perdaug svaistomasi zodziais myli-nemyli. Aukle, svetimas zmogus, ji visai neprivalo mylet svetimo vaiko. Taip, kaip as neprivalau mylet savo brolio ir sesers vaiku. Galiu mylet, bet neprivalau. Ir del to niekas manes negali kaltint, kad as teta-ragana, nes savo sunenu ir duktereciu nemyliu. Nagi, neprivalau. Ir savo draugiu ar kaimyniu vaiku neprivalau mylet. Svetimi jie man. Galiu mylet, bet neprivalau ir nera cia ko piktintis. Kad kazka mylet, jo statusas (globotinis, sunenas, dukretecia) dar neipareigoja. Mylima ne del statuso, o del to paties zmogaus, siuo atveju vaiko. O tikrai yra tokiu, kuriu svetimas zmogus tikrai neras uz ka mylet. Kad ir ziauriai skamba, bet tiesa. Ne visus vaikus (ir suaugusius)galima ir ne visus privaloma MYLET.

Atsakyti
Laikas būtų kai kurioms mamytėms suvokti, kad auklė vaiką prižiūri, bet nereikia iš jos tikėtis kažkokio mistinio ugdymo. Ugdymui yra sudaromos programos, rašomi planai, projektai, ugdymas būrelyje kainuoja pinigus, o individualus ugdymas kainuoja jau keliasdešimt litų už vieną pamokėlę, vaiką tenka nuvežti, pamokėlės trukmė priklauso nuo vaiko amžiaus, gebėjimo sukaupti dėmesį.
Be to, visus buvimo su vaiku momentus būtina aptarti su samdomu žmogum. Man regis vienaip, o mamai - visai kitaip. Net buteliuką mama gali kitaip plauti, net šalikėlį kitaip užrišti. Jei šeima pageidauja kryptingo suplanuoto ugdymo pagal vaiko amžių - vertėtų vaiką gabenti į tam skirtą įstaigą. Jeigu norima vaiką jaukiai pagloboti namuose - prašom, bet už sargo atlyginimą, manaui, visiškai pakanka buitinio pasirūpinimo vaikeliu, kai kuriais atvejais sergančiu... Tai tikrai didesnis krūvis, nei tikrinti leidimus, ar padavinėti darbuotojams raktus kokioje įstaigoje. O individualus ugdymas kainuoja, kaip minėjau, kitaip... Jei dar prisimintume virimą, siurbimą, lyginimą.
Atsakyti
Man irgi keista skaityti tokius postus,kai reikalaujama kazi kokio uzimtumo,lavinimo ir t.t. uz kokius 5/6lt/1val/ doh.gif nu tikrai,veskit i burelius tada,kur vaikus lavins,o aukle tik pasiims atejus,jei jus dirbat ir negalit ir uz tai sumokesit jai tuos 5/6lt. rolleyes.gif As tai uz tokius pinigus tikiuosi kad aukle bus mano ar savo namuose,paduos mano vaikui valgyt,pades tualete,jei kazko vaikas paklaus,atsakys,pati pakalbins,gali ir knyga del manes skaityti,kol vaikas zaidzia,tiesiog taip paciai,kaip ir as kasdieninius darbus dirbdama savo vaika auginu...bus upas,pazais,nebus tiesiog pasedes salia,kad niekas nenutiktu...
Atsakyti
Yra skirtingu zmoniu ir aukles taip pat skirtingos.Viena uz 6lt. ir indus isplauna,o kita uz tuos pacius 6lt. vaika musa.Cia yra taip ,kaip ir bet kokioje kitoje profesijoje.Gydytojai poliklinikoje dirba uz vienoda atlyginima ,o visi zinome,kad yra geresniu ir blogesniu, labaiu ismananciu,rupestingesniu ...Todel ir renkames aukle pagal savo poreikius, pagal tai , ko is jos tikimes..Be to vaikas vaikui nelygu, jei ramus ,gerai valgo ,miega, aukle tikrai neparvargs ,o jei problematiskas vaikelis, tikrai su tokiais daug darbelio .Kiekvienas atvejis yra individualus ir kiek moketi tai tevu ir aukles susitarimas , tai ne valstybine istaiga smile.gif
Atsakyti
sveikos mamytes
pritariu tulpei. smile.gif
aukles ir tevus susitarimas kokia pinigu suma ir uz ka moketi.
as savo vaikams niekad nereikalavau ir nereikalauju mokslingumo ar leliu teatro, ar skalbti, lyginti, patiekalus gaminti.
taciau labai noriu pasidalinti patirtimi. pas mane dirbo tikrai mielos merginos, ir tebedirba. kai kam mokejau 12 (kai budavo extra atvejai), kai kam tik 6 lt. dabar nusistovejo kaina tik uz vaiku prieziura 7 litai. bet nutiko taip, kad mano sveikata paslijo ir ieskau antros merginos darbui su vaikais.
tai nepatikesit, mergina vos su vienu metu patirtimis uzsiprase is superaukles.lt 15-30 litu uz val. Negi cia taip per kelis menesius kainos soktelejo, ar cia tycia i ta puslapi dedami skelbimai su feikiniais tarifais, kad pakeltu puslapio reitingus?.. tai ka ta mergina gali vaikui uz diena darbo suteikti aukstaji issilavinima?.. juokauju, bet turbut nejuokinga... doh.gif
juk universiteto docentas (su nemaza moksline patirtimi ir darbo stazu) uz valanda gauna apie dvidesimt kelis litus. juk is jo dar ir mokesciai eina...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aerith: 21 spalio 2013 - 14:53
Na kiekvieno matyt atvejis skirtingas. Yra reiklių tėvų, yra auklių norinčių iš savo darbo pragyventi. Aš pav. dabar ieškau auklės sergantiems vaikams ir tiesa sakant žiūriu pagal savo finansines galimybes. Na, su tokiom čia deklaruojamom algom auklės gali dirbti pas tikrai pasiturinčius žmones. Tikrai nenorėčiau visos savo algos pradirbti auklei ir po to taip pat, kaip sėdžiu dabar namuose, bandyti sudurt galą su galu. Todėl ir ieškau tokios, kuri žiūri į vaikų priežiūrą kaip į papildomą atlygį, prie pensijos pavyzdžiui.
Atsakyti
Norėjau darbintis nuo sausio auklyte, bet paskaicius temas dingo noras, geriau pardaveja turbut dirbt biggrin.gif g.gif Nesuprantu, kaip kai kurios mamos nesuvokia, kad nors ju lelius jom ir dziaugsmas, svetimam zmogui uz ji reikia prisiimti didziule atsakomybe ir neduok dieve kas nutiktu... o nori moket po 1,50lt uz valanda, tipo aciu kad pazaidei su mano vaiku va cia tau 10 litu ant kavos ir pyragaicio uz visa diena darbo biggrin.gif
Atsakyti