Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo/daržo kenkėjai

tingiu visą litaniją skaityt, tačiau užkliuvo medetkų nauda blush2.gif Kiek sėjau, auginau, tiek pačios buvo amarų užpultos ir dar tiek, kad vietoj gražios oranžinės žiedų spalvos, matėsi juodos kolonijos kenkėjų. Taigi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2011 06 20, 18:32)
help.gif  help.gif  help.gif
Apvyto beveik visi mano kopustu daigai, i jau didoki visi. Galvojau kad skruzdes jos eda, o pasirodo kai iskasiau keles tai ant saknu yro toks baltas gumbas, atrogo kaip augliukai tokie nelygus. Gal kas zinote kas cia yra kaip kavoti. Gaila kopustu  verysad.gif

Ivesk google ''kopustu saknu gumbas''. Kalkes sodinant (ir sejant) tikrai padeda mirksiukas.gif
Atsakyti
Medetkų nauda kiek kita , ne naikint , o priviliot naudingus vabzdžius.Kiek kitur nežinau, mano praktika , gal sutapimas, pernai augo ir labai gausiai žydėjo šalia agurkų , agurkai buvo sveiki ir labai daug.Priaugino daug masės medetkos , kuri buvo užarta, žemė tapo pastebimai toj vietoj geresnė.
Šiemet agurkai auga dviejose vietose.Vienoj vietoj apniko amarai , šalia tik kopūstai.Kitoj vietoj iš pradžių buvau pasėjus garstyčias ir kelias palikau sėklai , kvepia , vabzdžiai dūzgia , šitų dar neploviau nuo amarų, tikiuosi ir nereiks.
Atsakyti
Pernai šiltnamyje stikliniame nuo saules buvo pakabintos agro dangos užuolaidos rolleyes.gif Tai jos kažkuriuo momentu kaip tinklai prisipildė tokiu vabalų; ar čia karkvabaliai-grambuoliai.ar kas kita.ir ar jie''miega''laikinai ar su visam g.gif
http://public.fotki....lynas-1044.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 08 balandžio 2012 - 16:54
blush2.gif blush2.gif blush2.gif
O dar atsakymo laukiu doh.gif
http://images56.fotk...ynas1161-vi.jpg
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 04 16, 18:16)

o šitie vabalai maži ir žali? Jei šitie, tai jie mano rugštynes graužia doh.gif net nežinau kaip su jais kovoti g.gif net nežinau kaip vadinasi tie vabaliukai g.gif kas gali padėti?
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2012 05 01, 18:22)
o šitie vabalai maži ir žali? Jei šitie, tai jie mano rugštynes graužia  doh.gif  net nežinau kaip su jais kovoti  g.gif net nežinau kaip vadinasi tie vabaliukai  g.gif kas gali padėti?

Rugštynes kas keli metai reikia pasėti į kitą vietą,kad tų vabalų atsikratyti...
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 06 06, 11:42)
Siūlyčiau užkasti  4u.gif ,arba keltis toliau nuo jo lotuliukas.gif

Nusipirkti pora amuru, neliks nei buozgalviu nei zoles, nei vandens leliju doh.gif
Atsakyti
HELP!!!!! help.gif

kurkliai baigia visa darza okupuoti. Cesnakai, kiausiniai, vanduo nepadeda sad.gif. Ka DARYTI gal zinote???? Anksciau ir kurmis gyveno, ir ezys, o dabar visi pabego. Dar gieda vakarais brudeliai sad.gif.
Atsakyti
QUOTE(eureka77 @ 2012 05 21, 11:36)
HELP!!!!! help.gif

kurkliai baigia visa darza okupuoti. Cesnakai, kiausiniai, vanduo nepadeda sad.gif. Ka DARYTI gal zinote???? Anksciau ir kurmis gyveno, ir ezys, o dabar visi pabego. Dar gieda vakarais brudeliai sad.gif.

Sveiki,
Mes jau 5-us metus kaunames su sitais niekseliais. Tai, kur vejoj, tai dar nieko, bet, kai grauzia darzoviu saknis!!!!!! Mums padeda tik toks, sakyciau nelabai malonus ir daug kruopstumo reikalaujantis budas. Surandi skyle, jos, jokiu budu nedraskyti, nepurenti, o stengtis i ta anga ipilti sliukeli aliejaus, o ant virsaus- daug daug vandens. 99% islenda kurklys ir dvesia, nes kvepavimo takai aliejum uzkimsti. Telieka juos surinkt ( kad suo nesuestu smile.gif. Siemet "Senukuose" pirkom trasas nuo kurkliu ( taip uzrasyta ant buteliuko), bet musu kurkliams tos trasos pasirode skanios biggrin.gif
Sekmes kovoje!
Atsakyti
Tikrai bandysiu dar toki buda. ACIU JUMS!!! Siandien pat bus jiems aliejaus "balius" smile.gif. Zinos jie kaip mano darzoves grauzti gun_rifle.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eureka77: 21 gegužės 2012 - 12:16
QUOTE(eureka77 @ 2012 05 21, 13:16)
Tikrai bandysiu dar toki buda. ACIU JUMS!!! Siandien pat bus jiems aliejaus "balius" smile.gif. Zinos jie kaip mano darzoves grauzti gun_rifle.gif

dar padeda alaus butelys ikastas 45laipsniu kampu, su penktadaliu alaus ir merle uzrista ant kakliuko. ilenda i buteli prakande ta merle gerti ir nuskesta rolleyes.gif maniskiai kolkas zalos nepridare, bet siandien uzpyliau i landas acto stikline i 5l vandens, skaiciau, kad naikina toks misinys, bet baisiai abejoju doh.gif
Atsakyti