Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo/daržo kenkėjai

QUOTE(cordi @ 2009 06 22, 21:24)
gal kas galetu patart kaip naikint skruzdeles? ju pilna VISUR ir eda viska... gelytes visas, rozes net ir jazminus doroja... nepatyrus as sodininke, o ir sodelis mieste palei nama, aplink kaimynu dziungles... smile.gif

Skruzdeles irgi nemegsta cesnakines vandens. Padaryk tirpala didesnes koncentracijos ir kai po sauleledzio visos skrezdeles sugriz i skruzdelyna apipilk zeme aplink jo. Jie pereis i kita vieta, gal i kaiminu dziungles. biggrin.gif
Atsakyti
Del skruzdziu tai kiek zinau nuo seno labai padeda pomidoru lapai.....Pridedi i tas vietas kur ju daugiausia ,tas kvapas irgi keistokas,tai tipo išsilaksto g.gif Bet pati nebandziau tai nzn...
O aš savaitgali irgi pagavau turkli....Kaip gera ant širdies buvo drinks_cheers.gif O aliejaus nebandziau pilti,o ten butina gera pilti,ar uztektu to "genetiškai modifikuoto" mirksiukas.gif tongue.gif tas pigesnis lotuliukas.gif negaila pilti butu,,,,
O kaip kitos rašo pila i skylutes skalbimo miltelius irgi tipo padeda,bet man tai nepatinka,mano agurku lysve išvagota skyliu,tai jei pripilsiu chemikalu,tai po lietaus visa zeme bus isigerus skalbimo milteliu,tai paskui kokias darzoves aš valgysiu ant chemijos išaugintas doh.gif Kazkaip aliejus čia labiau tiktu,bet jis isigeria i zeme,o ka tie turkliai daro ji išvyde?Ar tas kvapas veikia,ar jie valgo,ar nuo ko jiems nepatinka tas aliejus?
Atsakyti
Vakar gryzus namo ,pastebejau ,kad mano akacijos medelio apgrauzti vienos sakutes lapukai,pasiziurejau o ten gal kokiu 10 mazu zaliu kirmelyciu ant uodegos galo geltonas taskelis,o siaube,pradejau purksti deciu o jos vistiek sliauzia,dar buvo juodu kazkokiu amaru tai tie parudavo ,o tom kirmelem nieko tai as jas su popierium virtuviniu nuemiau nuo sakeles.Gal kuri susiduret su tokiom g.gif
Atsakyti
Sveikos, nuo amarų tai skaičiau, kad galima coca cola augalus apginti (kelis kartus nupurkšti) arba pomidorų lapų antpilu (užpylus vandeniu palaikyti 4-5 dienas, kol ištęžta ir įpylus koncentrato apie 2 litrus į kibirą vandens -- purkšti.

O gal kas žino kaip kuo mažiau chemijos naudojant kolorado vabalais atsikratyti?
Aš vis rinkau rinkau vabalus iš bulvių (nedidelis laukelis, tai galima ir pažaisti), bet dabar jau ir lervų tokių mini turbo ėdrių atsirado. Kaip jas išnaikinti? Super būtų, jei natūraliom priemonėm kam pavyko, pasidalintų patirtimi, o jei ne, tai kokie chemikalai nelabai baisūs efektyviausi?
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2009 06 23, 20:53)
Del skruzdziu tai kiek zinau nuo seno labai padeda pomidoru lapai.....Pridedi i tas vietas kur ju daugiausia ,tas kvapas irgi keistokas,tai tipo išsilaksto  g.gif Bet pati nebandziau tai nzn...
O aš savaitgali irgi pagavau turkli....Kaip gera ant širdies buvo drinks_cheers.gif O aliejaus nebandziau pilti,o ten butina gera pilti,ar uztektu to "genetiškai modifikuoto"  mirksiukas.gif  tongue.gif tas pigesnis lotuliukas.gif negaila pilti butu,,,,
O kaip kitos rašo pila i skylutes skalbimo miltelius irgi tipo padeda,bet man tai nepatinka,mano agurku lysve išvagota skyliu,tai jei pripilsiu chemikalu,tai po lietaus visa zeme bus isigerus skalbimo milteliu,tai paskui kokias darzoves aš valgysiu ant chemijos išaugintas doh.gif Kazkaip aliejus čia labiau tiktu,bet jis isigeria i zeme,o ka tie turkliai daro ji išvyde?Ar tas kvapas veikia,ar jie valgo,ar nuo ko jiems nepatinka tas aliejus?

Kurkliams (ar turliams) nepatinka pats aliejus. Bandziau gyvam uzvarvinti lasheli aliejaus ant galvos tai po 15 sekundziu kojas uzverte.
Atsakyti
Gelbekit! verysad.gif Veja puola kurkliai!Jau praejusios vasaros pabaigoj jie pasirode, tai puoliau naikint visaip, kaip tik radau internete.Atseit, geriausiai naikina preparatas"Medvedka".Tai pries ziema lyg ir buvo dinge, bet jau savaite, kaip stebiu, kad is mano vejos(7a), lieka tik israustos zemiu landos verysad.gif Gal kas zino, ka daryt??????Buciau be galo dekinga!
Atsakyti
Kazkur teko skaityti, kad sie padarai labai megsta smulkintus kiausinio lukstus sumaisytus su saulegrazu aliejumi. Toki misinuka reiketu uzkasti zemeje. Paragave sio "skanesto" jie neisgyvena. Taciau ar tai tiesa neteko isbandyti.
Atsakyti
Aciu, bandysiu.Nors neisivaizduoju, kaip tokiam plote ir kiek to misinio reiktu.
Atsakyti
i skylutes pilk alieju ir tada vandeni su laistytuvu. jiems aliejus matyt kokius kvepavimo takus uzkemsha ir stimpa bjaurybes per 5 min mirksiukas.gif As pernai tokiu budu vien is agurku lysves ju ar ne virs 20 ishtraukiau doh.gif klykem abi su kaimyne kai jie is zemes lindo doh.gif lotuliukas.gif

antras variantas - uzsiveisti kurmiu mirksiukas.gif jie kurklius sugaudo, bet patys dar baisiau viska ishrausia doh.gif

tobulas variantas - sugalvoti koki super buda kad ant jusu vejos apsigyventu eziai - jie irgi kurklius isgaudo, bet zemes nerausia. bet su eziais sunku susitarti schmoll.gif
Atsakyti
Jei augini tik veją,tai tas Medvetoks gerai juos dusina mirksiukas.gif Dar turiu tokia granules,kur reikia į skyles bert,pavadinimo nepamenu,irgi gerai gaišta bigsmile.gif Čia kažkas rašė,kad pylė aliejų ir vandenį g.gif Na,aliejus per didelė prabanga,aš pyliau Fairy bigsmile.gif pasidarau į kibirą,ir pilu pamažu,lysdavo lauk tokie pridvėsę,tik spėk gaudyt ir skandint.Pabandyk,tikrai padėjo biggrin.gif
Atsakyti
Oi, aciu.Ryt ryte iskart bandysiu biggrin.gif , jei tik nelis smile.gif .
Atsakyti
Ir kaip sekasi kovoti su kurkliais? Gal kokių naujų gerų kovos būdų atradot? Užsiveisė ir mūsų darže šitie nelabieji, tai kaupiu dabar visokią informaciją ir bandysiu kovot, kaži tik kaip seksis g.gif
Atsakyti