Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Zuika1 @ 2009 05 26, 07:02)
Aha leidžia - vakare nufotkinsiu ir įdėsiu foto

Kaip ir žadėjau - rodau savo vaiutį su žiedkočiu. Ką man daryt, duot jam čia žydėt ar kur naujai įkurdint?
Atsakyti
QUOTE(neramilgedaa @ 2009 05 27, 13:41)
beje, sako kad ,,keikis" pražysta po poros metu pas mane jau po poros menesiu zydejo vienas ziedukas:)

Matyt turėta omeny, kad atskirtas keikis, kaip savarankiškas augalas, pražįsta po poros metų g.gif Neatskirtas jis dar maitinamas motininio augalo, todėl nieko nuostabaus, kad pražysta greit. Kita kalba, kai augaliukui jau reikia išsiversti pačiam savarankiškai 4u.gif
Atsakyti
nezinau ka kitos patars ,bet as dar leisciau jam pas mama pagyvent wub.gif
Atsakyti
Sveikutės,
noriu paklausti ką daryti su bėda, atsitikusia mano orchyčių lapams:
user posted image
čia kita pusė (apatinė)
user posted image
čia kita orchidėja, jos stovi visai atskirai:
user posted image
user posted image
gal žinot, kas čia per padarai užpuolė? nusipirkau actaros, bet nežinau ar ji čia tinkama ir kaip su ja elgtis g.gif
ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
as manau kad lapukas per daug saulytes gaves,gal kiek nudege...o prarevizavai saknis?gal kas su saknim daroosi kad gelsta lapukai g.gif del tu tasku-tai pas mane irgi yra,bet jie nesiplecia,neslapiuoja,jokiu vabalu nematau,tad manau nieko tokio.
Atsakyti
tie taškiukai iš apatinės lapo pusės, o iš viršaus matosi, kad šviesesnis lapas, tiksliau labiau permatomas aplink juos. O ant kito irgi tas pats. Ir ta šviesi dėmė plinta. Šviesos negavo perdaug, šiaip kiti lapai gražūs, žydi labai gražiai, visi pumpurai išsiskleidė ir dar vieną šakelę leidžia, todėl manau, kad čia liga arba kenkėjas koks verysad.gif
Atsakyti
Siggy, tikrai cia arba liga arba tos erkutes kur prisisiurbia apatinej lapo pusej ir sultis lapo isciulpia. Jei erkutes (nezinau kaip jos atrodo) tai pades tau Actara wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Zuika1 @ 2009 05 27, 18:45)
Kaip ir žadėjau - rodau savo vaiutį su žiedkočiu. Ką man daryt, duot jam čia žydėt ar kur naujai įkurdint?

Kai jau sugalvosi atskirti, nepamirsk, kad reikia nupjauti su dalele ziedkocio prie kurio keikis laikosi, kad pacio vaikucio nepazeisti mirksiukas.gif
Atsakyti
o man Senuku geliu skyriaus konsultante iskritikavo minti naudoti universaluji fungicida orchidejos reanimacijai g.gif sake, kad tai labai stiprus chemikalas tokiai lepiai geliai, kaip orchideja, tas pats, kaip stiprus antibiotikas vaikui g.gif dave, kazkoki stimiulianta augimui, saknu stiprinimui. tai as savo gelyte patalpinau i permatoma plastikini inda, pridejau keramzito, uzpyliau puse saujos orchideju zemes del dregmes ir palaisciau tuo stimuliatorium, ir uzdengus palikau vonioj, kad butu silta. tai va, koks mano reanimacijos planas. nezinau kas gausis. gal ir nesamone padariau... g.gif labai gaila gelytes, tokia grazi buvo....
Atsakyti
help.gif help.gif help.gif Pučiant stipriam vėjui atsidarė kambario langas ir nuo palangės nušlavė visas gėles, phal viskas gerai, o va dendrobium nobile nulūžo stiebas per pusę su visais lapeliais. sad.gif Ar įmanoma, kad nulūžęs stiebas išgyventų, gal šaknis kaip nors gali dar išleisti? Pradžiai įstačiau į vandenį, bet nežinau, ką toliau daryti...
Atsakyti
Paskaiciau Vari vargus su miniukais ir bijau isigyti - negi jie tokie lepus? g.gif Ar tikrai reikia juos taip daznai purksti? Gal nusipirkus uztenka persodinti ir priziureti iprastai?

As purskiu tik kai laistau (karta per sav) - vakar pradejau pratinti prie karsto duso - tiksliau purskiau karstu vandeniu, kita savaite nesiu jau i dusa ax.gif Tai siandien patenkintos visos - leidzia lapa 2, kita ziedus krauna wub.gif
Atsakyti
Manau issirutuliojo nuo temos apie substratus miniukams tongue.gif
Papildyta:
Parasiau be citavimo, o tarpe pasirodo buvo kruva nauju zinuciu doh.gif eilini karta ju man nesimate.
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 05 27, 10:18)
As del vazoneliu ax.gif Pa kazkuria forumiete albumelyje maciau O tarp kreminiu vienodu vazoneliu - taip nuostabiai atrode thumbup.gif Bet as dar nededu i jokius - laikau tarp permatomu, nes bijau, kad nepatiks buti istatytoms i keramikinius unsure.gif Kaip dauguma darote?

As visas auginu plastmasiniuose persvieciamuose, bet puse ju sustatyta i normalios iprastines formos keramikinius ideklus. Augimas, zydejimas visiskai vienodas- ir pas vienas, ir pas kitas. Taigi kai rasiu dar tokios pacios spalvos (vos kreminiai, dramblio kaulo spalvos) ideklu, tai ir likusias i juos sustatysiu.
Atsakyti