Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Mano oncidiumu raukslejasi gumbai kas jiems gali nepatikti? Dregme 60, silumos 22 laipsniai auga ant vakarines palanges, saknis apziurejau supuvusiu nera... Istatyti i vazonelius, kuriuose pripilta vandens, apipurskiu kas antra diena. Gal kas turite kokiu patarimu ar pastebejimu? 4u.gif
Atsakyti
Gal siuo metu zydi? Zydejimas nustekena bulbas. Siaip maniskiai buvo pradeje rauksletis, bet kai baige zydeti nukirpau ziedkocius ir istremiau i balkona neistiklinta gyvent, tai kad atsigavo, patenkinti sau sedi biggrin.gif
Atsakyti
Zydi, bet raukslejasi ne tik motinine bulve, bet ir mazutes. Vienam siandien zadu nukirpti ziedkoti ir noreciau istremti i lauka, bet pas mane balkonas pietuose, o terasa pietvakariuose tai net nzn ar nebus per karsta. O pas tave balkonas kurioje puseje?
Atsakyti
As atskyriau phalenopsio vaikiuka, su dviem saknimis jis, isodinau i paprasta O substrata ta is maksimos, ekstra gal jis ar kaip ten, ir ziuriu kad pradejo lapeliai vysti, matyt per stambus tas substratas, saknytes mazos, dregmes neuztenka... tai nzn ar labai blogai cia darau, bet ekspermentuoju, persodinau i subtrata sumaisyta su paprasta pirktine kaktusu zeme.... nupurskiau ir uzvoziau stiklainiuka, laikau ant rytines palanges, tipo darau siltas ir dregnas salygas jam prigyti..... unsure.gif galvoju purksti daznai ir nelaistyti... gal atsigaus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 05 28, 12:06)
Zydi, bet raukslejasi ne tik motinine bulve, bet ir mazutes. Vienam siandien zadu nukirpti ziedkoti ir noreciau istremti i lauka, bet pas mane balkonas pietuose, o terasa pietvakariuose tai net nzn ar nebus per karsta. O pas tave balkonas kurioje puseje?

Pas mane balkonas siaures vakaruose, tai saulytes gauna visai vakarais. Bet pietinis balkonas tinka jei yra galimybe sudaryti siek tiek pavesio.
Pas mane taip pat rauksledavosi ir mazytes bulvytes, dabar ziuriu visos atsigaudineja mirksiukas.gif

QUOTE(meda22 @ 2009 05 28, 12:42)
As atskyriau phalenopsio vaikiuka, su dviem saknimis jis, isodinau i paprasta O substrata ta is maksimos, ekstra gal jis ar kaip ten, ir ziuriu kad pradejo lapeliai vysti, matyt per stambus tas substratas, saknytes mazos, dregmes neuztenka... tai nzn ar labai blogai cia darau, bet ekspermentuoju, persodinau i subtrata sumaisyta su paprasta pirktine kaktusu zeme.... nupurskiau ir uzvoziau stiklainiuka, laikau ant rytines palanges,  tipo darau siltas ir dregnas salygas jam prigyti..... unsure.gif galvoju purksti daznai ir nelaistyti... gal atsigaus unsure.gif

Reikejo ta ekstra substrata susmulkinti, nes jis per stambus tokioms mazoms saknytems. O vysta del to, kad neuztenka dregmes. Reikia dazniau pamirkyti vandenyje, kad tas substratas gerai prisigertu dregmes. Na bet jei primaisei dar ir zemiu tai nelabai isivaizduoju kas ten gausis pas tave ir nelabai galiu ka patarti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 05 28, 13:58)
Pas mane balkonas siaures vakaruose, tai saulytes gauna visai vakarais. Bet pietinis balkonas tinka jei yra galimybe sudaryti siek tiek pavesio.
Pas mane taip pat rauksledavosi ir mazytes bulvytes, dabar ziuriu visos atsigaudineja mirksiukas.gif
Reikejo ta ekstra substrata susmulkinti, nes jis per stambus tokioms mazoms saknytems. O vysta del to, kad neuztenka dregmes. Reikia dazniau pamirkyti vandenyje, kad tas substratas gerai prisigertu dregmes. Na bet jei primaisei dar ir zemiu tai nelabai isivaizduoju kas ten gausis pas tave ir nelabai galiu ka patarti g.gif

na bus matyt blush2.gif bet cia sitoj temoj paskaiciau kad kazkuri augina zemese ir orchidejos kuo puikiausiai vesa... tai sakau gal labai nepakenksiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(meda22 @ 2009 05 28, 13:17)
na bus matyt blush2.gif  bet cia sitoj temoj paskaiciau kad kazkuri augina zemese ir orchidejos kuo puikiausiai vesa... tai sakau gal labai nepakenksiu rolleyes.gif

Ir dazna mociute phalikus i paprasta zeme persodina. Cia jau nuo pacios seimininkes priklausys ar sugebesi islaikyti tinkama dregmes balansa mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 05 28, 12:06)

pas mane bulbines geles iskeliavo i pietini neistiklinta balkona mirksiukas.gif isnesiau ir kitu rusiu geles-dideles,tad jos atstoja pavesi ir zinok auga kuo puikiausiai,palieku ir diena ir nakti orchidejas(tik ne phelenopsius) ir jau matau akivaizdzius pokycius.Kas lapukus leidzia,kas saknis ir vaikucius augina smile.gif reiskias ten joms gerai.Tik vat su laistymu-daznai apipurskiu(nes ten jug karsta).Tai vat tiek is manes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorute @ 2009 05 28, 12:58)

QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 05 28, 13:41)
pas mane bulbines geles iskeliavo i pietini neistiklinta balkona  mirksiukas.gif  isnesiau ir kitu rusiu geles-dideles,tad jos atstoja pavesi ir zinok auga kuo puikiausiai,palieku ir diena ir nakti orchidejas(tik ne phelenopsius) ir jau matau akivaizdzius pokycius.Kas lapukus leidzia,kas saknis ir vaikucius augina smile.gif reiskias ten joms gerai.Tik vat su laistymu-daznai apipurskiu(nes ten jug karsta).Tai vat tiek is manes  ax.gif

Aciu merginos 4u.gif o lietus nekenkia? blush2.gif
Atsakyti
Kiek kartu per savaite oncidiumus laistote? ax.gif Mat as nepilu vandens i lekstutes, tik kartais apipurskiu drenazo akmenukus, kuriu i jas pridejau - gal oncidiumai noretu dazniau atsigerti, negu karta per savaite? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mademoisellee @ 2009 05 28, 14:11)
Aciu merginos  4u.gif o lietus nekenkia?  blush2.gif

na dabar lietinga,bet kiek matau nekenkia smile.gif na ir to lietaus kiek ten gauna...pastacios link balkono duru arciau,tai jei ir gauna-tai nedauk smile.gif dulksnos daugiau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Hottea @ 2009 05 28, 14:17)
Kiek kartu per savaite oncidiumus laistote? ax.gif  Mat as nepilu vandens i lekstutes, tik kartais apipurskiu drenazo akmenukus, kuriu i jas pridejau - gal oncidiumai noretu dazniau atsigerti, negu karta per savaite? unsure.gif

As laistau daug maz i savaite karta smile.gif lekstutej biski lieka vandenuko + jie pas mane stovi balkone-tai jei karsta tai kazdie vos vos papurskiu dulksna ant visos gelytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(meda22 @ 2009 05 28, 12:42)
As atskyriau phalenopsio vaikiuka, su dviem saknimis jis, isodinau i paprasta O substrata ta is maksimos, ekstra gal jis ar kaip ten, ir ziuriu kad pradejo lapeliai vysti, matyt per stambus tas substratas, saknytes mazos, dregmes neuztenka... tai nzn ar labai blogai cia darau, bet ekspermentuoju, persodinau i subtrata sumaisyta su paprasta pirktine kaktusu zeme....

Reikejo tiesiog pasmulkinti ta substrata.Taip pati dariau.As pernai persodinau,tiesa,visa suaugusia orchideja,tai puikiausiai prigijo ir dabar ruosiasi zydeti bigsmile.gif Nors labai buvau nusiteikusi pries lietuviska ''zeme'' orchidejoms,bet pasirodo,ir jame gali augti orchidejos.
Atsakyti