Įkraunama...
Įkraunama...

Jei kol kas nėra nuosavo būsto

QUOTE(MELETA*** @ 2010 02 12, 14:36)
Tas ,,laikinai'' neaišku kiek laiko gali užtrukti. Ir nebūtina pirkti butą, galima nuomotis. Kokia gali būti šeima, jei neturi kur gyventi ir negali savęs išlaikyti, nes pinigų net kambariuko nuomai neužtenka,  o reikia glaustis pas tėvus, senelius. Tai ne šeima, o nesavarankiški žmonės negalintys pasirūpint savim. Apie šeimą galvoti tada, kai yra galimybės gyvent savarankiškai.

g.gif musu tevu laikais kiek atsimenu kas antra seima su tevais kuri laika gyveno... jeigu taip galvotu kaip jus tai nezinau ar apskritai tos seimos kurtusi...
Atsakyti
QUOTE(anciukas. @ 2010 02 12, 18:10)
g.gif musu tevu laikais kiek atsimenu kas antra seima su tevais kuri laika gyveno... jeigu taip galvotu kaip jus tai nezinau ar apskritai tos seimos kurtusi...

va butent as irgi taip pagalvojau, jei visi taip galvotu ar is viso kazkas butu g.gif kaip iseina taip ir gyvena is pradziu.
Atsakyti
QUOTE(MELETA*** @ 2010 02 12, 13:36)
Tas ,,laikinai'' neaišku kiek laiko gali užtrukti. Ir nebūtina pirkti butą, galima nuomotis. Kokia gali būti šeima, jei neturi kur gyventi ir negali savęs išlaikyti, nes pinigų net kambariuko nuomai neužtenka,  o reikia glaustis pas tėvus, senelius. Tai ne šeima, o nesavarankiški žmonės negalintys pasirūpint savim. Apie šeimą galvoti tada, kai yra galimybės gyvent savarankiškai.

nu jo čia tai drėbė taip nekukliai, o dar tokiu ekonominiu laikotarpiu... Kažkaip per materialiai nuskambėjo man. Taip išeitų kad kol neturi pinigų negali mylėti ir kurti šeimos. Kiti žmonės nuo pat pradžios iki gyvenimo galo galą su galu vos suduria, bet jie būna laimingi, visiškai nesvarbu ar pas tėvus, ar valstybės suteiktame bute, ar nuomojasi, ar pasiimapaskolą, jos neišmoka, butą atema ir pan.... O ką daryti, jei mergina pastojo, bet jie abu nesusituokę, "NESAVARANKIŠKI" pagal jūsų frazę (t.y neturi pinigų), daryti abortą tikriausiai ir toliau nesituokti taip? Kai turės pinigų galės tuoktis, gimdyti vaikus?? Nežinau jūsų dabartinės padėties, spėju vargo nesate labai jau per daug mačiusi, ptiu ptiu ptiu aš ir nesu, bet kuo nuoširdžiausiai užjaučiu žmones, kurie norėtų gyventi atskirai nuo tėvų, senelių ar pan, bet nėra galimybių. Bet tuo pačiu labai džiaugiuosi, kad gyvendami kad ir ne atskirai, visgi kuria šeimas ir tikiuosi dauguma jų yra laimingi. Kiti žmonės turėdami darnią šeimą, gyvendami ne nuosavame būste, būna daug "turtingesni", negu tie kurie turi nuosavą būstą... Neprisiriškime tiek daug prie materialių dalykų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimapov: 12 vasario 2010 - 23:39
aš vis dėl to pasisakau už tai, kad kiekviena šeima turi turėti savo namus kiekvieni pagal savo galimybes, nors ir nuomotus.
Atsakyti
QUOTE(MELETA*** @ 2010 02 12, 11:36)
<...> nebūtina pirkti butą, galima nuomotis. Kokia gali būti šeima, jei neturi kur gyventi ir negali savęs išlaikyti, nes pinigų net kambariuko nuomai neužtenka,  o reikia glaustis pas tėvus, senelius. Tai ne šeima, o nesavarankiški žmonės negalintys pasirūpint savim. Apie šeimą galvoti tada, kai yra galimybės gyvent savarankiškai.

Visiskai pritariu siai nuomonei, kokios gali buti kalbos apie gyvenima kartu, jeigu nesugebama/nera salygu buti savarankiskiems zmonems. Niekas neliepia nuomotis buto sostines centre su sukurinemis voniomis, bet jeigu jau atsirado didelis noras gyventi kartu, tai tam turi buti ir salygos, jeigu ju nera, reiskia, kad reiketu palaukti palankesnio momento. Kitaip sakant, viskam yra tinkamas reikalas.
QUOTE(deimapov @ 2010 02 12, 21:37)
Kai turės pinigų galės tuoktis, gimdyti vaikus??

Butent taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sorceress: 13 vasario 2010 - 00:01
o jei tarkime apsigyveno kad ir nuomotam bute, neteko darbų, nebėra pinigų, tai grįžti kiekvienam pas savo tėvus atskirai ir laukti vėl to geresnio momento kada vėl pinigai visagaliai leis žmonėms gyventi kartu?
Papildyta:
QUOTE(Sorceress @ 2010 02 13, 00:00)
Butent taip.

o jei jų dar kokį 10-20metų nebus? ir toliau laukti? Dėl vaikų gimdymo tai išviso nesiplėsiu, gaila tiesiog kai po to dėl kažkokių materialių dalykų merginos per abortus išviso nebe pagimdo, nes tada kai buvo pastojusios, tiek ji tiek jos antroji pusė buvo "NESAVARANKIŠKI", o dabar ir pinigai tarkime atsirado, tik jau tų stebuklų nenupirksi...
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 12, 22:02)
o jei tarkime apsigyveno kad ir nuomotam bute, neteko darbų, nebėra pinigų, tai grįžti kiekvienam pas savo tėvus atskirai ir laukti vėl to geresnio momento kada vėl pinigai visagaliai leis žmonėms gyventi kartu?

Cia aprasete labai ektremalu atveji, tokiu atveju, viskas suprantama, as kalbejau butent apie gyvenimo kartu noru pradzia.
Atsakyti
QUOTE(Sorceress @ 2010 02 13, 00:07)
Cia aprasete labai ektremalu atveji, tokiu atveju, viskas suprantama, as kalbejau butent apie gyvenimo kartu noru pradzia.

Na taip, gal ir per daug nukrypai, atsiprašau, tiesiog visokių situacijų būna. Na žodžiu mano nuomonė kiek kitokia, gal, kad jau esu ištekėjusi, šeimos vertybės kitaip kiek suprantamos smile.gif Sekmės visoms būti "SAVARANKIŠKOMS" o kas man svarbiausia: laimingoms savo šeimose
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 13, 01:06)
o jei jų dar kokį 10-20metų nebus? ir toliau laukti? Dėl vaikų gimdymo tai išviso nesiplėsiu, gaila tiesiog kai po to dėl kažkokių materialių dalykų merginos per abortus išviso nebe pagimdo, nes tada kai buvo pastojusios, tiek ji tiek jos antroji pusė buvo "NESAVARANKIŠKI", o dabar ir pinigai tarkime atsirado, tik jau tų stebuklų nenupirksi...

O jei jų(pinigų buto nuomai) nebus dar 10 - 20metų, tai ar bus pinigų vestuvėms, nėštumo laikotarpiui, vaikui?
Buto nuoma 500 - 1000lt. Beje, jaunai porai už 1000lt net perdaug. Galima ir pigiau rasti. Jei nėra 500lt per mėnesį, tai kaip įvyks vestuvės? Už ką vaiką augins?
Manau daugelis čia rašančių žino, kiek pinigų kūdikiui reikia... Lovytės, rūbeliai, vaistukai, mišinukai, vežimėliai... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(deimapov @ 2010 02 13, 01:11)
Na taip, gal ir per daug nukrypai, atsiprašau, tiesiog visokių situacijų būna. Na žodžiu mano nuomonė kiek kitokia, gal, kad jau esu ištekėjusi, šeimos vertybės kitaip kiek suprantamos smile.gif Sekmės visoms būti "SAVARANKIŠKOMS" o kas man svarbiausia: laimingoms savo šeimose

Pritariu. Pati nesu ištekėjus ir gyvenam jau 1,5m. kartu. Vestuvių dieną būsim pragyvenę kartu 2 metus.
Iškart nuomojomės ir net negalvojom apie gyvenimą pas tėvus, nors pasiūlymų buvo dažniau, negu reikia.
Savarankiškumas yra būtinas. Tai tik gyvenamoji vieta. O kas bus kai prasidės vaikai? blink.gif
Atsakyti
Įvairių yra žmonių, yra tokių atvejų, kur tiek naujoji "šeima", tiek tėvai yra labai patenkinti gyvenimu kartu. Bet aš taip nenorėčiau. Man teko gal pusmetį pagyvent pas MB tėvus. Net nežinau, kodėl taip susiklostė, nes tikrai pamenu, kaip važinėjom ir apžiūrinėjom nuomojamus butus... Gyvenom pirmam aukšte, jo tėvai antram, turėjom atskiras virtuves ir t.t., bet prisimenu tą laikotarpį labai nekaip ir kartot nenorėčiau. Manau, ir mano santykiai su jo tėvais dabar būtų žymiai nuoširdesni, jei būtume negyvenę kartu...
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2010 02 13, 00:11)

Ne apie šeimos vertybes ši tema šiaip jau smile.gif

Jei nėra pinigų gyvenamai vietai, kaip tada tokia šeima užaugins vaikus? Iš ko?
Meilės ir tarpusavio sutarimo neužtenka, vaikui į lėkštę neįdėsi vien meilės.

Nereikia kalbėti apie kraštutinumus, mylėti nedraudžiama, bet šeimą kurti ir vaikus planuoti reikia tada , kai yra galimybės. Nekalbu apie tai, kad reikia abortus darytis, nes nėra pinigų vaikui lovyte už 5 tūkst. nupirkti, jei ją galima nupirkt ir už 500. Ne prabangoje esmė. Visiškai pritariu, kad pinigų kiekis laimės nesukuria. Bet turi būti bent minimalios galimybės pasiprūpint savimi. Ir savo vaikais, jei jie planuojami. O vaikų planavimas - tai ne abortai. Manau visi supras apie ką kalbu...
Atsakyti
NUOMOTIS ir viskas. Neduok Dieve gyventi su tėvais gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif bash.gif bash.gif bash.gif protest.gif protest.gif protest.gif frusty.gif frusty.gif frusty.gif
Atsakyti