Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena - 4 dalis

Paskaičiau, kad kenčiat galvos skausmą po savaitę ar kelias dienas ir suabejojau, ar jums tikrai migrena doh.gif Įdomu pasidarė - kokio tipo skausmas jums būna? Man, tarkim, visada skauda vieną smilkinį. Skauda taip, kad, atrodo, viduje įkišta skausmą kelianti viela, toks jausmas, kad kažkas kala per tą vietą, gręžia ją... Tą aštrų skausmą galiu ištverti max parą, ne daugiau, vis tiek tenka gerti vaistus, tik ne visada jie padeda, kartais tik nuslopina skausmą, bet skausmo pobūdis nesikeičia. Šiuo momentu galvos neskauda, kad geriau galėčiau apibūdinti, specialiai bandau įsivaizduoti tą siaubingą skausmą, bet nesigauna, nors migrena mane kankina virš 20 metų. Kažkaip keista - kai skauda, atrodo, bet ką padarytum, kad neskaudėtų, o kai praeina, pasimiršta ir tas baisumas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryza_Lape @ 2009 08 25, 16:49)
Paskaičiau, kad kenčiat galvos skausmą po savaitę ar kelias dienas ir suabejojau, ar jums tikrai migrena doh.gif Įdomu pasidarė - kokio tipo skausmas jums būna? Man, tarkim, visada skauda vieną smilkinį. Skauda taip, kad, atrodo, viduje įkišta skausmą kelianti viela, toks jausmas, kad kažkas kala per tą vietą, gręžia ją... Tą aštrų skausmą galiu ištverti max parą, ne daugiau, vis tiek tenka gerti vaistus, tik ne visada jie padeda, kartais tik nuslopina skausmą, bet skausmo pobūdis nesikeičia. Šiuo momentu galvos neskauda, kad geriau galėčiau apibūdinti, specialiai bandau įsivaizduoti tą siaubingą skausmą, bet nesigauna, nors migrena mane kankina virš 20 metų. Kažkaip keista - kai skauda, atrodo, bet ką padarytum, kad neskaudėtų, o kai praeina, pasimiršta ir tas baisumas doh.gif

As kartais pati suabejoju ar tikrai migrena man g.gif bet skausmai yra jau nuo 12 metu, ir skausmas panasus kaip jus paraset: skauda viena smilkini, labai stipriai pulsuoja ir toks spaudimas, kad atrodo tuoj viskas issivers per ta smilkini lauk doh.gif jei laiku nespeju isgert vaistu ar jie nepadeda, tada skausmas pereina i abu smilkinius ir virsugalvi. kai dare tomografija, sake, kad skausmo metu taip isbrinksta smegenu kraujagysles, kad jie pradeda remtis i kaukole ir tas skausmas yra labai sunkiai pakeliamas verysad.gif Siaip visi pozymiai migrenos sutampa: sviesos, garso baime, sleikstulys ir pan. bet va ir paciai neramu kad taip daznai ir ilgai tesias, kartais is nevilties sedziu ir verkiu su plystancia galva, nes nebezinau ka bedaryt cray.gif Zadu eit pas gyd. tai paklausiu gal ka kita itaria, ar pataria ka daryt... nes siuo metu nedirbu, o kai dirbau tai ziauru man buvo, isvis beveik kasdien skaudejo, nezinodavau kur detis doh.gif Per ta migrena jauciuos kaip neigali kokia verysad.gif
Papildyta:
ir tas skausmas ne kiekviena karta vienodo intensyvumo, kartais silpniau, o kartais jau niekas nepadeda. o toks lengvesnis maudimas galvos paskutiniu metu vos ne kasdien verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TARSKALIUKE: 25 rugpjūčio 2009 - 18:47
QUOTE(Ryza_Lape @ 2009 08 25, 17:49)

Vat šiandien tas skausmas būtent toks. o vakar visą galvą maudė...
Viskas prasidėjo nuo užvakar vakaro. pradėjo mausti, išgėriau analgino eidama gulti, pabudau ryte su maudimu, tada vėl analginas, gal kažkiek atslūgo, bet vakare jau gėriau analginą. Šiandien ryte skauda ne visą galvą, o smilkinį - dešinį. Jausmas, tarsi grežtų, suktų, lyg ledų daug nurijusi būčiau (žinot kaip nudiegia, kai per daug nuryji ledų). o kad praeitų daryčiau bet ką. sakytų šok į eketę ir dings skausmas - tikrai net negalvodama šokčiau (aišku db ne žiema, bet tik tokia mintis šovė į tą durną, skaudamą galvelę). O jau išburkęs veidas doh.gif siaubas visa sutinusi, kaip bomžas blink.gif

QUOTE(TARSKALIUKE @ 2009 08 25, 19:49)

ir tas skausmas ne kiekviena karta vienodo intensyvumo, kartais silpniau, o kartais jau niekas nepadeda. o toks lengvesnis maudimas galvos paskutiniu metu vos ne kasdien  verysad.gif

tai vat. kartais stipresnį skausmą nusimušu su paprasta tabletėle, o kartais ir silpno neįveikiu, jis tik intensyvėja, kaip šį kartą...

Tai vat išgėriau nimesil ir pora analgino. laukiu kas bus...

laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryza_Lape @ 2009 08 25, 17:49)
Paskaičiau, kad kenčiat galvos skausmą po savaitę ar kelias dienas ir suabejojau, ar jums tikrai migrena doh.gif Įdomu pasidarė - kokio tipo skausmas jums būna?

man yra migreninė būklė - tai migrenos komplikacija kai skauda ilgiau nei 2-3 paras. Skausmas ne visada būna vienodo intensyvumo, pzv.:man jau savaitė kaip skauda galvą, bet ne visada reikia vaistų, o šiandien buvo net 3 priepuoliai kurių dėka turiu nedarbingumo pažymą 3 dienoms. Kai kada padeda vaistai, kai kada ne, skausmas toks, kad kišk galvą tarp durų ir suspausk, kaip rusiuke sakė - kaip ledų nuryjus, bet man labiau skausmingiau būna. Na vienu žodžiu - baisu verysad.gif
kaip kitoms?
Atsakyti
Turėjau porą savaičių kai neskaudėjo, net nemaudė, tai vajė kaip džiaugiausi, tokia gera savijauta buvo thumbup.gif
na tikėkimės ryte pakilsiu be skausmo ir galėsiu be jo kelias savaites rami būti.
Lute sveikatos 4u.gif
Kitoms negaluojančioms taip pat 4u.gif
Atsakyti
man ir migrenine bukle yra. ir kai ejau pas neurologe tai net pabreze tai rasydama i kortele, todel ir gaunu kompensuojamus vaistus
Atsakyti
Uzuojauta visoms besikankinancioms.Mano migrena ne tokia baisi,anksciau gerdavau solpadeine po 2,kai nuo ju pradejo sirdis makaluotis tai dabar einu miegot ir jokiu vaistu.Migrena man pasikartoja per menstruacijas,kiekviena menesi. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 08 26, 23:28)
Uzuojauta visoms besikankinancioms.Mano migrena ne tokia baisi,anksciau gerdavau solpadeine po 2,kai nuo ju pradejo sirdis makaluotis tai dabar einu miegot ir jokiu vaistu.Migrena man pasikartoja per menstruacijas,kiekviena menesi. verysad.gif

Ir ka nejau ji tau praeina be vaistu?Gal tau ne migrena,o itampos galvos skausmai?Nes kai ji atslenka nelaboji,tai jau be vaistu neissiversi,nes tioks ziaurus skausmas, kad mirt noris
Atsakyti
QUOTE(Vamora @ 2009 08 27, 00:34)
Ir ka nejau ji tau praeina be vaistu?Gal tau ne migrena,o itampos galvos skausmai?Nes kai ji atslenka nelaboji,tai jau be vaistu neissiversi,nes tioks ziaurus skausmas, kad mirt noris

Kad gydytoju nustatyta-migrena.Dazniausiai pavyksta "ismiegot" per nakti,bet kartais tesiasi net tris paras,tik nebe taip stipriai kaip pirmaja.
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 08 26, 22:28)

Va, likimo draugė. Man lygiai tas pat. Su siaubu laukiu kiekvieno mėnesio tų dienų. Tačiau man reikia vaistų, užmigt neįmanoma, kaip skauda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sig @ 2009 08 27, 07:50)
Va, likimo draugė. Man lygiai tas pat. Su siaubu laukiu kiekvieno mėnesio tų dienų. Tačiau man reikia vaistų, užmigt neįmanoma, kaip skauda verysad.gif

man taip pat kekviena menesi kai menesines,nors buna ir nevisadataip,bet kekviena menesi
Atsakyti
QUOTE(Dakora @ 2009 08 26, 23:28)

Esu kelis kartus bandžiusi išsimiegoti ir be vaistų tikėjausi, kad praeis. Be šansų. Miegas paviršutiniškas, o skausmas nepraeina schmoll.gif
Atsakyti