
as truputi paprascaiu sumascaiu nes agurkiukai jau kitaip susodinti tai kaip baigs padaryt tai parodysiu

Labukas.Kaip auga agurkai?pas mane visko perteklius ,tai marinuoju ,rauginu ir tt.Merginos čia ne į temą,bet ką reiškia pakaitinti agurkus.Prisirinkau visokių naujų receptų,tai nežinau,nes dažniausiai užpilu karštu marinatu ir psio.tas kaitinimas ,sterilizavimas kaip jis atliekamas ir kur?Ir kokioje temperatūroje?
As visada kaitinu,nes vakuoju paprastai uzsukamais dangteliais bijau jog nusaudys.Kai jau uzpilu marinatu agurkus,i dideli puoda patiesiu ant dugno kokia nors skepetele,kad stiklainiai nesiliestu tiesiogiai su dugnu.Sustatau stiklainius,pripilu truputi vandens ir nuo uzvirimo kaitinu beveik visas darzoves apie pusvalandi.Kaitinu ant nedideles ugnies,nes kitaip puode esantis vanduo kyla ir gali patekti i stiklainius,nes buna stiklainiai neuzdaryti tik pridengti dangteliais.
QUOTE(AveM @ 2009 07 27, 10:41)
As visada kaitinu,nes vakuoju paprastai uzsukamais dangteliais bijau jog nusaudys.Kai jau uzpilu marinatu agurkus,i dideli puoda patiesiu ant dugno kokia nors skepetele,kad stiklainiai nesiliestu tiesiogiai su dugnu.Sustatau stiklainius,pripilu truputi vandens ir nuo uzvirimo kaitinu beveik visas darzoves apie pusvalandi.Kaitinu ant nedideles ugnies,nes kitaip puode esantis vanduo kyla ir gali patekti i stiklainius,nes buna stiklainiai neuzdaryti tik pridengti dangteliais.
Aišku ,ačiū

QUOTE(AveM @ 2009 07 27, 10:41)
As visada kaitinu,nes vakuoju paprastai uzsukamais dangteliais bijau jog nusaudys.Kai jau uzpilu marinatu agurkus,i dideli puoda patiesiu ant dugno kokia nors skepetele,kad stiklainiai nesiliestu tiesiogiai su dugnu.Sustatau stiklainius,pripilu truputi vandens ir nuo uzvirimo kaitinu beveik visas darzoves apie pusvalandi.Kaitinu ant nedideles ugnies,nes kitaip puode esantis vanduo kyla ir gali patekti i stiklainius,nes buna stiklainiai neuzdaryti tik pridengti dangteliais.
as ir sitaip kaitinu, tik tiek ilgai nekaitinu, kai agurkai stiklainyje paruduoja tada uzsuku ir aukstyn papais ant kuknes (krosnies) ir taip jie vesta, dar sudedu dregnus ranksliuoscius ir daugiau niekuom nedengiu

QUOTE(AveM @ 2009 07 27, 22:51)
nu va sulaukei

Sveikos!
gal galit pasakyti, kaip raugtus paruošiat uždarymui, kuo uždengiat ( metaliniais, plastmasiniais dangteliais ) ar šaltai reikia laikyti? Man jie gaunasi labai rūgštūs, o taip norėčiau tokių tik truputį paraugintų

gal galit pasakyti, kaip raugtus paruošiat uždarymui, kuo uždengiat ( metaliniais, plastmasiniais dangteliais ) ar šaltai reikia laikyti? Man jie gaunasi labai rūgštūs, o taip norėčiau tokių tik truputį paraugintų

snd priskiniau daugiau kaip kibira 10l agurku
tai jau uzmarinavau 14 stiklainiu 0,7 talpos ir 4 1l talpos
na gal nebus agurku bado


