blogiausiu atveju jei negalit uzmarinuot agurku tai juos pamerkit i salta vandeni...kitos net specialiai merkia is vakaro, o tik kita diena marinuoja
va mergaites ikeliu ir jums is agurku konservavimo temos savo receptukus...
NR 1
2-3 STIKLAINIAMS - 3 L TALPOS uztenka marinato
8 stiklines vandens
saujele morku pjaustytu griezineliais
saujele svogunu pjaustytu riekutemis
2 skilteles cesnako
2 pipirai kvepiantys, krienu
lauro lapelia 2-4 vnt
4 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
0,5 st acto
agurkus nuplauti saltu vandeniu, sudeti i stiklainius, uzpilti SALTA marinata, uzdeti dangtelius tik neuzdaryti. I puoda idengti skuduriuka, sudeti stiklainius i puod air panasiai iki daugiau nei puse stiklainio uzpilti vandens ir virinti. kai uzverda vanduo pavirti 10 min.
NR2
1 L vandens:
3 saukstai cukraus
2 saukstai druskos
5 saukstai acto
uzvirtas marinatas uzpilamas ant agurkus stiklainiuose ir dedama kaitint, o prieskoniai pagal kiekviena skirtingai(Man labai skanu kai yra daug kalendros.... ), as netgi dariau pagal pirmaji recepta tik marinatas antro, arba isvis paprastai agurkai nutvilkomi, prieskoniai sudedami i stiklainius ir uzpilamas karstas marinatas, uzdarai ir viskas, tada kaitint atskyrai nebereikia su stiklainiais.
Nr3
agurkai nutvilkomi 10 min, ir sudedami i stiklainius
3l talpos stiklainiui reikia:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis citrinos rugsties arba 100 g acto
3 kvapnieji pipirai
3 kartieji pipirai
3 vysniu lapeliai
3 skilteles cesnako
3 juoduju serbentu lapeliai
krapu, 3 lauro lapeliai
uzverdamas svarus vanduo ir uzpilama. Skanaus!
NR 1
2-3 STIKLAINIAMS - 3 L TALPOS uztenka marinato
8 stiklines vandens
saujele morku pjaustytu griezineliais
saujele svogunu pjaustytu riekutemis
2 skilteles cesnako
2 pipirai kvepiantys, krienu
lauro lapelia 2-4 vnt
4 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
0,5 st acto
agurkus nuplauti saltu vandeniu, sudeti i stiklainius, uzpilti SALTA marinata, uzdeti dangtelius tik neuzdaryti. I puoda idengti skuduriuka, sudeti stiklainius i puod air panasiai iki daugiau nei puse stiklainio uzpilti vandens ir virinti. kai uzverda vanduo pavirti 10 min.
NR2
1 L vandens:
3 saukstai cukraus
2 saukstai druskos
5 saukstai acto
uzvirtas marinatas uzpilamas ant agurkus stiklainiuose ir dedama kaitint, o prieskoniai pagal kiekviena skirtingai(Man labai skanu kai yra daug kalendros.... ), as netgi dariau pagal pirmaji recepta tik marinatas antro, arba isvis paprastai agurkai nutvilkomi, prieskoniai sudedami i stiklainius ir uzpilamas karstas marinatas, uzdarai ir viskas, tada kaitint atskyrai nebereikia su stiklainiais.
Nr3
agurkai nutvilkomi 10 min, ir sudedami i stiklainius
3l talpos stiklainiui reikia:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
1 arbatinis saukstelis citrinos rugsties arba 100 g acto
3 kvapnieji pipirai
3 kartieji pipirai
3 vysniu lapeliai
3 skilteles cesnako
3 juoduju serbentu lapeliai
krapu, 3 lauro lapeliai
uzverdamas svarus vanduo ir uzpilama. Skanaus!
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 07 30, 23:31)
va mergaites ikeliu ir jums is agurku konservavimo temos savo receptukus...
NR 1
2-3 STIKLAINIAMS - 3 L TALPOS uztenka marinato
8 stiklines vandens
saujele morku pjaustytu griezineliais
saujele svogunu pjaustytu riekutemis
2 skilteles cesnako
2 pipirai kvepiantys, krienu
lauro lapelia 2-4 vnt
4 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
0,5 st acto
agurkus nuplauti saltu vandeniu, sudeti i stiklainius, uzpilti SALTA marinata, uzdeti dangtelius tik neuzdaryti. I puoda idengti skuduriuka, sudeti stiklainius i puod air panasiai iki daugiau nei puse stiklainio uzpilti vandens ir virinti. kai uzverda vanduo pavirti 10 min.
NR 1
2-3 STIKLAINIAMS - 3 L TALPOS uztenka marinato
8 stiklines vandens
saujele morku pjaustytu griezineliais
saujele svogunu pjaustytu riekutemis
2 skilteles cesnako
2 pipirai kvepiantys, krienu
lauro lapelia 2-4 vnt
4 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
0,5 st acto
agurkus nuplauti saltu vandeniu, sudeti i stiklainius, uzpilti SALTA marinata, uzdeti dangtelius tik neuzdaryti. I puoda idengti skuduriuka, sudeti stiklainius i puod air panasiai iki daugiau nei puse stiklainio uzpilti vandens ir virinti. kai uzverda vanduo pavirti 10 min.
Kazkas su pirmu receptu ne taip man atrodo... Cia vienam trilitriniui uztektu, bet ne 2-3vnt.


QUOTE(uoga3 @ 2009 07 31, 11:57)
Kazkas su pirmu receptu ne taip man atrodo... Cia vienam trilitriniui uztektu, bet ne 2-3vnt.



nesigincysiu, siemet dar pagal si recepta nedariau, o ir darau i maziukus stiklainius....

snd dar padariau pagal toki receptuka: 4 l vandens, 4 saukstai druskos, 16 saukstu cukraus, stikline acto 9%, prieskonius sudejau pagal save, ekonomiskus, naminius

Siandien ir as prisiskyniau kibira agurku dar keleta patisonu ir bandysiu marinuot, dar niekada to nedariau tai kad tik iseitu . Jau ir peraugusiu nemazai....