Įkraunama...
Įkraunama...

Keratokonusas

Sveiki,
Perskaiciau cia viska apie sia liga ir nusprendziau taip pt parasyti. Man sia liga nustate pries 12 metu. Nesioju viena kieta lesi pasidariau Santariskese. Siaip nemazai laiko ir metu nesiojau protarpiais kur reikejo didesnio tikslumo. Skant veze viena kaire akis viska. Su lesciu viskas gerai nesiojasi nesunkiai kiek daugiau mirkciot reik kiti tai kiek pastebi:))
Kiekviena pavasari susilpneja regejimas i vasara taisosi rudeni ziema geriau.. Sis pavasaris keistas lygtais seda sveikesnioji akis nes ji irgi pazeista sios ligos.. Dabar paskutiniu metu nuolat nesioju ta lesci. Po poros savaiciu varau tikrintis vel nes neramu baisu kad blogeja bendras vaizdas. Baisiai nesinori transplantaciju. Nebuvau tikrintis pora metu tirpalu ir atsarginiu pasidares lesciu tai matyt per retai ir apleidau viska. Laukiu kiek su nerimu to patikrinimo.
Pries du metus kai buvau paskutini kart netgi rodmenys pagerejo stebejosi ir gydytoja. Nesuprantu kaip cia taip nieks siemoje ir giminej sitaliga nesirgo.
Man 35.
Aciu kad sukuret sita tema nes kiek skaitinejau cia issamiausiai viskas po kol kas lt kalba nes raso bendraligoniukai jei taio galima pasakyti.
Atsakyti
Sveiki,
na mes jau sita liga isgyvenom.
Pradzia buvo pries 10 metu. nelabai kas ka zinojo vieni nuo kitu stumde nezinojo kas, kol papuolem santariskese. ten ir nustate sita baise liga. Atliko transplontacija, gasdino saugokis neperšalk, nekel sunkiai, nesilanksty...nes tau labai pasiseke ši operacija kainuoja 30 tūkstančių euru, o Lt kolkas uždyką padarč.. Jau trecia diena regejimas pagerejo 10 kartu. Mazdaug po puses metu matem 5 eilute, bet dziaugsmas truko neiilgai. Nežinia ar sutapimas,bet būten ant tos akies praejus beveik 10 menesiu pradejo kilti miežys...ir prasidejo...
ragenos atmetimas....metu bėgi dar papildomu 10 operaciju... Kartais pasiojusdavom kaip ekspermentiniai triušiai...ir deja nieko isto gero nesigavo... daug skausmo ir vietoj akies protezas plius deagnoze antrai akiai - I stadija kerotukonuso.
tada pradejom ieskoti daktaru vokietijoje. Susiradom du profesopriu vienas Drezdene, kitas Dortmunde... nuvykom.. Viska išaiškino kas kaip, daro operavcija lazeriu apipjausto rageną... Tiesa tokia operacija tik sustabdo ragenos deformaciją...tuo laiku buvo atlikta per 2 metus apie 60 operaciju ir nė vieno pablogėjimo. Bet mum nieko nedare nes kadangi liko viena akis , liepe laukt ir stebet, gal nepakis. Siai dienai praejo 5 metai , džiaugiames kiekviena diena, kad regejimas stabilus.
Pikta tik tai kad Lt daktarai nieko neinformavo,kad daro sulazeriu operacijas, o tik ibruko ragena ir liepe dziaugtis,kaip pasiseke kad nereike moket uz operacija 30 tukst Eur....
O pasirodo su lazeriu Vokietijoje 600 Eur. tuo laiku kainavo ir gal but butume istempe su sava akim dar iki siande...o medicina tobuleja...ir nezinia kas dar po 5 metu bus.
Žodžiu visiem stiprybes kovojant su klastinga liga.
Atsakyti
Rašau iš žmonos saskaitos.
Man 30 metų aš taip pat keratokonusininkas.
kai buvo 24 metai pastebėjau kad labai susilpnėjo regėjimas - tad kreipiausi pas oftalmotologą dėl akinių. Tačiau man niekaip negalėjo kairei akiai pritaikyti akinių. darė įvaisius tyrimus - bet nieko nerado. Kol galiausiai nukreipė į Kauno akių klinikas. Ten ir nustatė keratokonusą. Užrašė į eilę transplantacijai bei nusiuntė į Santariškes pasidaryti lešiuką. pasidaręs lešiuką mačiau vienetą. Tačiau labai sunkiai man jį priėmė. Beje Santariškių gydytoja rekomendavo nedaryti ragenos transplantacijos operacijos - nes gali akis nepriimti ir pan. ir galiu visiškai prarasti regėjimą. Bet tokia pat ligą turi mano brolis ir jam jau prieš du metu buvo atlikta tokia operacija - tai su operauota akim ji mato vienetą o prieš operaciją 0,2. Tai Santariškių daktarė sakė dar niekada negirdėjo tokio įvykio. (tipo tikras stebuklas) - man kažkaip keista kad tokia informacija nesidalinama bent jau tarp mūsų Lietuvos daktarų.
Taigi paskatintas savo brolio sėkmės laukiau transplantacijos savo kairei akiai. 2007 m. vasarą gavau skambutį kad yra ragena ir jei noriu galiu operuotis. Nedvejodamas sutikau. Taigi 2007 m. liepą prof. Jašinskas man atliko ragenos transplantaciją. Buvo panaudota pilna nejautra. po operacijos klinikose praleidau apie savaitę. laukiau operacijos rezultatų - tačiau vaizdas buvo drumzlinas ir mačiau labai prastai. pagerėjimo nebuvo kol kas nebuvo. Mane patikinokad tam turi praeiti laiko. po savaitės vėl atvykau apžiūrai, situacija buvo jau geresnė mačiau 0,4- tai suteikė optimizmo. tačiau buvo pastebėta transplantuotos ragenos reakcija. Man išrašė specialių vaistų imuniteto mažinimui, kad nebūtų ragena atmesta. jų kaina buvo virš tūkstančio. Bet gerai kad jie buvo kompensuojami 100%. Jie sutvarkė situaciją ir ragena buvo priimta. šiuo metu su kaire akim matau 0,7 su akiniais 0,9.
Tačiau keratokonusas paūmėjo dešinėje akyje su kuria naudodamas akinius išspaudžiu tik 0,6. Neseniai tik sužinojau apie cross link operacijas. kurią planuoju atlikti savo dešinei akiai. tad norėčiau pasiteirauti, kas darėtės cross link operacijas, koks jų efektyvumas. kas jas darėtės Lietuvoje - ar patenkinti, ar siūlytumėte vykti į Latviją ar tenkintų ir Lietuvos kokybė.
Atsakyti
labas vakaras ,
na va padare man ta vadinama croslinka. matymas gana stiprei pablogejo nei pries operacija buvo. ar tai normalu ? kas daretes sia operacija ar irgi taip buvo?
sluoksnis ragenos buvo labai plonas ir daktaras nebenueme to sluoksnio kuris vadinamas epitelis ar kazkaip panasei nes pasake kad jau per daug rizikinga mano atveju . dar pasake kad galima ir be nuskutimo to sluoksnio ar yra kas girdeje apie toki varijanta kroslinko .
operacija atliko Norvegijoje. gal Lietuvoje butu nueme ta sluoksni pirmaji.
nu kas del pacios operacijos tai jokio skausmo nebuvo galetu kad ir kazdien daryti nu po to kai nuskausminamieji praejo veikti tai jutosi perstejimas 3 dienas.
jei kas ka zinot tai parasykite apie ta varijanta ar esat girdeje kad per croslinka nenuima epitelio. aciu uz ats.
kokia situacija po ilgesnio laiko bus kaip nustosiu lasintis vaistus parasysiu .
buvo paskyre tuos lasus 2 savaites liko dar viena.
tikiusi kad viskas bus gerai smile.gif
ir dar koks regejimas buna po kroslinko praejus mazdaug savaitei ar visiem taip pablogeja
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tomtom149: 06 lapkričio 2013 - 20:03
ir dar norejau pridurti jei lyginat lietuvos daktarus ir norvegijos tai lietuvoje auksinei daktarai. nu aisku kaip ir visur yra visokiu, bet as zinau daug daugiau atveju kad norvegijoje geriau nesikreipti i medikus .
nezinau kaip kitose salyse.
medicinoje norvegai nedaug pazenge nors ir aparaturos turi daug geros.
Atsakyti
Laba diena,

jungiuosi ir as prie jusu
Papildyta:
man panasi liga i keratokonusa, skaidri krastines ragenos degeneracija, gal dar kam nors ji diagnozuota?
Atsakyti
siuo metu darau akiu pratimus pagal Beitsa, gal kas bandet?
Atsakyti
Sveiki, mielieji ir mielosios. smile.gif As kaip ir jus sergu ta pacia akiu liga. suzinojau pries 5m. tuo metu regejima dar bandeme koreguoti akiniais, bet kuo toliau akys vis labiau silpsta.
Norejau pasiklausti tu kas daresi croslinkingo operacija LT. Kuria is kliniku rekomenduotumete? Kur geresni specialistai?
Buciau dekinga uz informacija! smile.gif
Atsakyti
Sveiki, gal galite rekomenduoti akiu gydytoja Kauno klinikose , kuris nusimanytu apie retas akiu ligas?
Atsakyti
QUOTE(onada @ 2014 03 30, 15:15)
siuo metu darau akiu pratimus pagal Beitsa, gal kas bandet?


Bandžiau ir galiu pasakyti, kad Keratoconus'ui vienintelis vertingas pratimas - palmingas, bent jau akys pailsi. Tik reikia turėti ir laiko ir kantrybės ...

Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2014 04 02, 15:34)
Sveiki, gal galite rekomenduoti akiu gydytoja Kauno klinikose , kuris nusimanytu apie retas akiu ligas?

Sveiki, kiek zinau gera gydytoja E. Surantiene
Papildyta:
QUOTE(Temp @ 2014 04 10, 19:57)
Bandžiau ir galiu pasakyti, kad Keratoconus'ui vienintelis vertingas pratimas - palmingas, bent jau akys pailsi. Tik reikia turėti ir laiko ir kantrybės ...

Sėkmės.

Aciu, raso, kad palmingas naudingas, padeda raumenims atsipalaiduot, bet kazin ar keicia akies forma
Atsakyti
Sveiki,
gal galėtumėte patarti, kur geriausia važiuoti užsisakyti kietus lęšius keratokonusui? į Rygą, Lenkiją, Vokietiją ar kur kitur? Nes kaip suprantu, šiuo metu Lietuvoje jų niekas negamina... būčiau labai dėkinga už patarimus ir klinikų kontaktus
Atsakyti