QUOTE(sotto @ 2010 08 29, 11:31)
teigiamas. Kur gauti žiemą uogų, jei ne iš šaldiklio. Aišku jos neprilygs ką tik skintoms, bet geriau negu nieko, žymiai geriau
bet tada jokios logikos. Viską reikia gauti su maistu, o ne su papildais. Jei mityba neužtikrina 100 proc. visų medžiagų - vadinasi yra spraga joje, nėra ji tinkama.
Dėl uogų tai tikrai sutinku. Geriau jau šaldytos, nei uogienės
O dėl papildų... na keik domėjausi Smoothies (niekaip neprigyja jos lietuviškas vertimas... nors juos vadina ir Glotnučiais ir plakiniais ir pan.) Tai įmanoma viename kokių 500 mll kokteilyje suderinti praktiškai visus reikalingus vitaminus ir mikroelementus, bet tada naudojami labai įvairūs dalykai: ir medus ir kelių rūšių vaisiai ir lapai, ir dar priedai kaip linų sėmenys, avižos ar kokie kiti grūdai ir pan. Čia ištisas mokslas....
Na dabar ateinu su pamąstymais
Kiek "žaliai" reikia maitintis ? Kai kurie šaltiniai teikia, kad jei daugiau nei pusę kalorijų gauname iš neapdoroto maisto tai čia jau yra labai gerai. Aišku viskas priklauso dar ir nuo kokybės. Šiai dienai tikrai nesugebėsiu maitinti 100 proc. neapdorotu maistu, bet to labai atkakliai ir nesiekiu. Beje, kaip nesugebu atsisakyti ir kavos ir arbatos.
Dabar apie meniu (ypač atšalus orams).
Pusryčiai man tinkami ir tenkinantys yra vaisių plakiniai su priedais. pvz koks imbieras ir cinamonas puikiai šildo ir daugiau nėr ko norėti, tačiau kaip ir Rasma rašė, kad kažko šilto norisi... Kad ir šiandien va verdu Mung dall pupelių sriubą su pomidorais, salierais ir paprikomis. Nugi noriu šilto maisto... Aišku vasarą tai mielai būčiau dorojusi kokias salotėles ar pan.
Dar... Na per daug mėgstu įvairius surius, kad atsisakyčiau. Šiek tiek tarkuoto Džiugo sūrio ant salotų man yra puikus pagardas lygiai kaip ir koks tunas ar pan. Tiesiog manau, kad pereidinėti prie žaliosios mitybos reikia po truputi, palaipsniui. Pradžiai pakeisti vieną valgymą į Raw, tada užkandžius, tada dar vieną ir pan.
Na iš patirties: buvo koks mėnuo prieš metus kai valgiau na 90 proc. neapdorotą maistą. Ir ką... paskui visiškai mečiau ir prisiviriau koldūnų. Nes tiesiog jaučiausi kažkodėl nuskriausta ir tarsi valios jėga bandydama maitintis žaliai.
Beje, jei mėgstu bulves, tai gal ir reikia kartais jas valgyti

:
Dabar apie mano dabartinę situaciją... Taigi, pusryčiai 5 dienas per savaitę būna raw, o kartais tiesog noriu varškės su uogiene ir ją valgau.
Pietūs - dažniausia pusiau raw... nes valgau mūsų kavinėje ir dažniasuia būna salotos (su runu arba sūriu arba sriuba ir garnyrinės raw salotos).
Vakarienei dažniausia valgau salotas... kartais 100 proc raw (jei su tuo sėklų užpilu, o kartais su kokiu sūriu arba tunu.
Kuo džiaugiuosi, kad didžioji dalis užkandių yra neapdoroti (vaisiai, riešutai ir pan.) Na čia jau dingo beveik bandelės, spurgos, sausainiai ir pan. Kartais aišku koks PMS užsimano šokolado, bet čia jau ne aš
Dar kuo džiaugiuosi, kad perkant maistą pirma mintis yra apie jo naudongumą organizmui, o tik paskui apie noriu nenoriu. Taigi, dažniausia praeinu saldumynų skryrių be jokių emocijų. Lygiai kaip ir bandeles ir pan.