Radau temą ir tikėjausi rasti bent jau receptų įdomesnių

Kažkaip savaitę vis užtaikau ant to "žalio maisto". Pirma ieškojau kokteilių (Smoothies) receptų ir prisiskaičiau, kad plakami ir žalumynai, gaardianami prieskoniais ir pan. Seniau gamindavau gan paprastus kokteiliukus: Liesas pienas + šaušktas avižinių dribsnių + bananas + kelios braškės. Labai skanu pusryčiams. Dabar jau makaluoju tikrai įvairius tuos smūčius.
Aišku ir salotų daug valgau, tik atsibosta kartais. Ir vaisių ir daržovių nemažai.
DAr paragavau paplotėlių džiovintų (iš įvairų grūdų ir džiovinti, o ne kepti). Būna pirki sveikų produktų parduotuvėse.
Dar pavarčiau internete apie Liną Kesminą (mūsiškį tokio maisto propaguotoją, tai tikrai skanus tas maistas atrodo)

Galima pasigamintiir ledų ir visokių skanumynų.
Čia nauja maisto piramidė:

Na, o mano pamąstymai būtų tokie: žalią maistą tikrai galima valgyti kelis kartus per dieną (pvz. pusryčiams ir vakarienei). Aišku, užkandžius irgi rinktis žalius. Tikrai galima gauti nemažai vitaminų ir organizmas valysis. Spėju, gaunant daugiau antioksidantų tai ir gerėja organizmo sugebėjimas išsivalyti nuo toksinų.
Aišku, visada yra baimės, kad daržovės yra labai jau paveiktos chemikalais ir pan. Gan neblogas straipsnis:
http://www.delfi.lt/...php?id=23485199