Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(faustluk @ 2010 09 07, 11:55)
3. Merginos,  as ta sveicariska dziovintuva jums rodziau.Tik viena kazkuri atrase, kad plasmase, matai, nepatikima..DAR KARTA DEDU NUORODA

http://www.perfekteg...lt.php?cPath=64

Jei uzsakyciau, tai TIK sita, nes brangesnio nei 1200 lt neverta moket, mano manymu. Ne primo butinumo daiktas, todel tokia suma per didele. Yra anglu kalba, galit pasiskaityt, o siaip- jei ka- paversiu

Aš iš aprašymo suoratau, kad komplektacijoje tik trys stalčiai, o papildomas stalčius kainuoja 18EUR. Nes trys stalčiai tai tikrai labai mažai.
Ir dar aš nesuprantu dėl tų duonelių džiovinimo. Ar tikrai jame bus galima pasigaminti duoneles? Nes kaip suprantu tam reikalingas specialus popierius, o nematau, kad jie tokį siūlytų. Kaži kaip čia viską išsiaiškinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Sanpaulija-: 07 rugsėjo 2010 - 14:41
QUOTE(-Sanpaulija- @ 2010 09 07, 15:41)
Aš iš aprašymo suoratau, kad komplektacijoje tik trys stalčiai, o papildomas stalčius kainuoja 18EUR. Nes trys stalčiai tai tikrai labai mažai.
Ir dar aš nesuprantu dėl tų duonelių džiovinimo. Ar tikrai jame bus galima pasigaminti duoneles? Nes kaip suprantu  tam reikalingas specialus popierius, o nematau, kad jie tokį siūlytų. Kaži kaip čia viską išsiaiškinti?

nematau as cia problemos: kadangi stalciai su grotelem, dzius ir duonyte. Man dziovintuvas del visokiu sekliniu duoniuku ir rupi. O 2-3 stalcius uz 18 eur dasipirkaciau. Nezinau, koks bendras svoris, bet dar uz siuntima i LT +30 eur (reik ziuret, siuntimo kainos surasytos)O specialus popierius mano galva dar vienas budas plaut pinigelius. Sausainius galima kept orkaitej ir ant inio popieriaus ir ant miltais pabarstytos skardos. Nuo seimininkes priklauso. Taip ir cia...Bet tai tik mano nuomone
Atsakyti
Laba visom 4u.gif
kazkaip nusikaliau siandien, ir galva skauda, gal tai nuo sumazejusio maisto kiekio g.gif beje ir MP sumazejo, tai dabar kertu arbuza bandau atsistatineti ax.gif
tai pamislijau tai per dvi dienas as beveik nieko normalaus nesuvalgiau, daugiausia viskas raw.Ir siandien gi dariausi daigintu rugiu patiekala.Tai parasysiu ka dejau:
Daiginti kvieciai
Medus
kepinti migdolo riesutai
dziovintos slyvos

gavosi, visai neblogai, valgiau per du kartus, ax.gif recepta emiau is cia http://receptai.iki....avijautai-/1871 tik biski pakeiciau ax.gif
kas del svorio tai jauciu su raw jis taip nekrenta, nes visgi valgoma daug riesutu, medus ir ner jie tokie nekalti, man svarbiausia, kad po to nesinori saldumynu normaliu thumbup.gif
chufu as is Klaipedos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2010 09 07, 18:30)
Laba visom 4u.gif
kazkaip nusikaliau siandien, ir galva skauda, gal tai nuo sumazejusio maisto kiekio g.gif beje ir MP sumazejo, tai dabar kertu arbuza bandau atsistatineti ax.gif
tai pamislijau tai per dvi dienas as beveik nieko normalaus nesuvalgiau, daugiausia viskas raw.Ir siandien gi dariausi daigintu rugiu patiekala.Tai parasysiu ka dejau:
Daiginti kvieciai
Medus
kepinti migdolo riesutai
dziovintos slyvos

Gal Tu taip labai Row nebuk, jei pienas mazeja cool.gif Arba valgyk dazniau. Juk ne vien del saves, bet ir del vaikiuko...As, beje, kai man MP maitinant svoris nekrito, pradejau sportuot ir laikiausi grieztos baltymines dietos. Skambetu ziauriai: maitinu, o valgau tik krutinele., liesa varske, ir kiausiniu baltymus. Bet pieno buvo ir dar jo butu buve, bet 7 men mergina mano paragavus kosiu- labai jas kirto is peties ir mano MP buvo jai daugiau kaip pazaidimas. Aisku, kiekvienos mamos patirtis sava.

O daigintu rugiu patiekalas vertas komentaro: kam dar kepitni migdolai? Kepintas riesutas aplamai yra mires riesutas. Net zaliavalgis Vidunas savo rastuose rekomendavo valgyti paprastus riesutus cool.gif Net tada jis zinojo, kad zuva visos medziagos pakepinus riesutuka. Taip, kad mirkyk juos per nakti. Malk paskui ir labai skanu. Pati skeptiskai klausiausi apie mirkytus riesutus, kazkaip neskaniai skamebjo. O praktika parode ka kita
Papildyta:
Taip, svoris nuo didelio kiekio dziovintu vaisiu ir riesutu neturetu kristi. As nuo vakar valgau riesutu TIK sauja, nes 100g apie 500 kcal. Ir nors cia mane bare, kad skaiciuoju kalorijas ar per mazai ju suvartoju: svoriuks nekrenta butent nuo siu geriu. Cia kazkuri sake, kad vienu prisedimu 10 bananu sukerta...ir linijos laibeja. Gerai, aisku, bet as bananais nepiktnaudziauju.
Papildyta:
Grai kad prisiminiau!!!
Pakalbekim apie BARAVYKUS wub.gif
Vienoje mugeje ragavau tu barngiuju grybu (vokiskai jie Trueffel vadinas, juodui tokie, plonom juostelem pjaustomi, tarkuojami) Su vyru nusprendem, kad tai musu dziovintu baravyku skonis. Duonyte, sviestukas ir su kavamale sumalti dziovinti baravykai! thumbup.gif Kadangi, tai jau row tema, duoniukus ir baravykus dziovyklej susidziovinsim ir super patiekals. Ryt begsiu i turgu, bent tuos varganus 5 grybukus uz 10 lt nusipirksiu ir siaip be dziovintuvo padziovinsiu. O paskui sumalsiu su kavamale salotom. Ka manot???
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 07, 17:52)
Pakalbekim apie BARAVYKUS wub.gif
Vienoje mugeje ragavau tu barngiuju grybu (vokiskai jie Trueffel vadinas, juodui tokie, plonom juostelem pjaustomi, tarkuojami) Su vyru nusprendem, kad tai musu dziovintu baravyku skonis. Duonyte, sviestukas ir su kavamale sumalti dziovinti baravykai!  thumbup.gif Kadangi, tai jau row tema, duoniukus ir baravykus dziovyklej susidziovinsim ir super patiekals. Ryt begsiu i turgu, bent tuos varganus 5 grybukus uz 10 lt nusipirksiu ir siaip be dziovintuvo padziovinsiu. O paskui sumalsiu su kavamale salotom. Ka manot???

Šiaip tai triufeliai - brangiausi pasaulio grybai (kaina Australijos doleriais, labai tingėjau versti):

* Winter White Truffle (Alba Truffle) retails at $8,500 CAD/kg
* Winter Black Truffle (Black Norcia Truffle or Black Perigord Truffle) retails at $3,500 CAD/kg
* Black Summer Truffle retails at $1000 CAD/kg

Ir jų skonis tikrai ne kaip baravykų, bet... Yra senas geras senolių receptas grybų milteliams. Džiovintus grybus reikia sutrinti iki miltelių, pridėti prieskonių ir naudoti padažams, sriuboms, troškiniams gardinti ar karštiesiems mėsos ir žuvies patiekalams ruošti. Džiovintų grybų miltelius galima laikyti 4-6 mėnesius sandariame indelyje.

200 g džiovintų grybų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis juodųjų pipirų
2 šaukšteliai krakmolo (apsaogo mišinį nuo drėgmės)

Džiovintus grybus sutrinkite maisto trintuve iki pudros konsistencijos. Šiuos miltelius umaišykite su druska, pipirais ir krakmolu, sudėkite į švarų beisandarų indą ir laikykite sausoje, tamsioje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 09 07, 17:37)
nematau as cia problemos: kadangi stalciai su grotelem, dzius ir duonyte. Man dziovintuvas del visokiu sekliniu duoniuku ir rupi.  O 2-3 stalcius uz 18 eur dasipirkaciau. Nezinau, koks bendras svoris, bet dar uz siuntima i LT +30 eur (reik ziuret, siuntimo kainos surasytos)O specialus popierius mano galva dar vienas budas plaut pinigelius. Sausainius galima kept orkaitej ir ant inio popieriaus ir ant miltais pabarstytos skardos. Nuo seimininkes priklauso. Taip ir cia...Bet tai tik mano nuomone

aš kažkur išskaičiau, o gal Lino Kesmino pamokėlėj mačiau, kad tas popierius reikalingas tam, kad ta malta košė, iš kurios daromas paplotėlis, nesisunktų pro groteles, nes pvz sumalus daržoves ji gali būti tokia šlapoka. Ir tik apdžiovinus nuo popieriaus nuimama, kad geriau džiūtų toliau. Tai vat užtai man baisoka, kad neįsigytumėm džiovintuvo ir paskui negalėtumėm pasidaryti ko norim....
Atsakyti
Sveikos,
uh kiek priraset wink.gif bandysiu dabar pakomentuoti kai ka smile.gif
QUOTE(faustluk @ 2010 09 07, 11:55)
1. Vilniaus dienose Lina Karaliu maciau, irgi, beje, zaliavalgis- visas perdziuves. Nu, bet man grazu nors tu ka .
4. Kur yra pirkt klevu sirupo? Agavo sirupo?

QUOTE(faustluk @ 2010 09 07, 13:45)
aguonu uzsimerkiau. Ne kaledos, bet uzsimaniau.  Aguonpienis tures gautis, tik galvoju su kuo cia mixuot reiktu..Su sezamu? Saulegrazom? Migdolais? Bananu? Nu gal sitas derinys

1. Linas su savo drauge siandien pas mus (restorane) pietavo smile.gif Tai labai gyre valgius, sake, kad viskas super.
4. mano mama pirko kazkada Raw klevu sirupa. Kazkurioj is ekologisku parduotuviu. Kurioj tiksliai, nepasakysiu. Pagal skoni jis panasus i ta tradicini, tik ne toks tirstas ir ne toks saldus.

Del aguonu. Mano vienas megstamiausiu skanestu - aguonos plius bananas. Ir viska i dehidtratoriu dziovinti. Va tada niam niam buna smile.gif

Dar maciau kalbejote apie spec kilimelius i dehidtratoriu. Tiesa yra ta, kad ju reikia, jei nori gaminti duoneles ir visa kita, kas yra siek tiek skystesnes konsistencijos. Nes tiesa yra ta, kad kai padarai duoniuku "tesla", ji buna skystoka tokia. Ja sudedi ant to kilimelio, padarai norimo plonumo ir tuomet dziovini.
Aisku, jei nori dziovinti tik kokius obuolius ir pan, tai nereikia to spec kilimelio.
Beje Excalibur dehidratoriai man rodos pradinej komplektacijoj irgi buna be tu kilimeliu. Ten yra tie padekliukai su tokiu tinkleliu. Bet nesu del to tikra.

Del svorio - pradzioje, kai dar organizmas priprates valgyti daugiau, valgysit ir riesutu po daugiau ir viso kito. Paskui po truputi proporcijos keiciasi.
Pvz mano tevu dienos meniu dabar mazdaug toks:
ryte melionas. (turbut apie puse meliono suvalgo). per pietus stikline smoothie. vakare salotos (na tarkim kuskusas, arba avokadas plius agurkas). smile.gif Na tarpuose dar gal koki obuoliu suvalgo, arba riesutu, banana.
Viskas smile.gif

Dar del duoneliu. Pradzioje, kai tevai perejo prie Raw, tai jie tikrai dazniau ir daugiau tu duoneliu suvalgydavo. O dabar nelabai jau ir nori ju. Sako, kad organizmas tiesiog nereikalauja.

Del MP, as sakyciau, kad pabandyk daugiau skysciu gert na ir ziurek, kad tavo racione butu pakankamai visu medizagu. Tarkim kalcio, gelezies ir pan. Nes to reikia tiek tau, tiek tavo vaikiukui. O siaip as isitikinus, kad MP kiekis priklauso nuo noro maitinti ir minciu galvoje. Negalvok, kad pienukas mazeja, ar kad dings. Ir tada viskas bus Liuks. O jei jauti, kad tikrai mazeja, tai tiesiog pasiuyk (.) dazniau. ir gamyba pageres 4u.gif

Uh, prirasiau...
Atsiprasau, jei nelabai graziai ir suprantamai.

P.s. del to cut'erio pastetams. PAsitiklinsiu dar pas mama, kurio ten reikia ir tuomet parasysiu 4u.gif
Atsakyti
mergaites o kaip jus tuos pomidorus dziovinat g.gif klausykit o tokie apvalus trapuciai,buna iv.kvieciu, grudu, raw ar ne? siaip nusipirkau speltos duoniuku tai liuks thumbup.gif
o man vat pilva pucia ir prasidejo viskas nuo vieno obuolio doh.gif
vat kaip atsikratyti to kvailo ipracio, kad atrodo skrandis pilna, o visvien kemsu, nu nekenciu uz tai saves doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sindirela @ 2010 09 07, 22:26)
mergaites o kaip jus tuos pomidorus dziovinat g.gif klausykit o tokie apvalus trapuciai,buna iv.kvieciu, grudu, raw ar ne? siaip nusipirkau speltos duoniuku tai liuks thumbup.gif
o man vat pilva pucia ir prasidejo viskas nuo vieno obuolio doh.gif
vat kaip atsikratyti to kvailo ipracio, kad atrodo skrandis pilna, o visvien kemsu, nu nekenciu uz tai saves doh.gif

mano mama bande dziovint dehidtratoriuje, bet vistiek tai yra ne tas, kaip sauleje dziovinti...

del trapuciu, tai man rodos ten ne raw. bet ne garantuota as.

del iprocio - tai kimsk skrandi kokiom morkom smile.gif vis sveikiau smile.gif
Atsakyti
Pagaliau vakar gavau savo Vitamix blenderi. Tai vakar nuejau visa issiputusi miegoti smile.gif Labai norejosi isbandyti. Gaminau tahini, o po to ipilus vandens ir idejus medaus praskalavau , gavaosi stikline sezamu pieno. Sotu nerealiai.
Kai man atveze blenderi, prasiau, kad man atveztu atsviesta Excalibur dehidratoriu kainyna ir aprasymus. Tai jei kam bus idomu, galesiu surasyti kaina, padeklu skaiciu, galinguma... Pigiausias matau 600lt, o brangiausias 1300lt. Devyniu komplektaciju yra.
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 09 08, 05:54)
Pagaliau vakar gavau savo Vitamix blenderi. Tai vakar nuejau visa issiputusi miegoti  smile.gif Labai norejosi isbandyti. Gaminau tahini, o po to ipilus vandens ir idejus medaus praskalavau , gavaosi stikline sezamu pieno. Sotu nerealiai.
Kai man atveze blenderi, prasiau, kad man atveztu atsviesta Excalibur dehidratoriu kainyna ir aprasymus. Tai jei kam bus idomu, galesiu surasyti kaina, padeklu skaiciu, galinguma... Pigiausias matau 600lt, o brangiausias 1300lt. Devyniu komplektaciju yra.

sveikinu su nauju zaisliuku namuose bigsmile.gif
lauksim atsiliepimu, ir kurn pirkai kiek mokejai?
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 09 08, 07:27)
sveikinu su nauju zaisliuku namuose  bigsmile.gif
lauksim atsiliepimu, ir kurn pirkai kiek mokejai?

Britamoj pirkau. Brangus jis, 2100lt. Vyras cia pasirupino, sake jei tikrai geras, tai geriau viena daikta ir ilgam. Tikekimes pasiteisins.

Aciu uz sveikinimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silwer: 08 rugsėjo 2010 - 06:34