Įkraunama...
Įkraunama...

Pomirtinis gyvenimas (antroji dalis)

QUOTE(be rėmų @ 2009 05 28, 08:12)
Jei nekreiptumėte dėmesio į laiką ir vietą, atsakymą susirastumėte pats smile.gif

Sau aš atsakymą turiu. Diskusijai paprastai reikalingi du skirtingi atsakymai, priešingu atveju gaunasi nenuoširdus uždaras savimi patenkintų ypatų apsikeitimas malonybėmis.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 05 28, 09:53)
Sau aš atsakymą turiu. Diskusijai paprastai reikalingi du skirtingi atsakymai, priešingu atveju gaunasi nenuoširdus uždaras savimi patenkintų ypatų apsikeitimas malonybėmis.

Aišku dabar, jūs neturit ką veikti ir norit diskusijos. Sau aš atsakymo neturiu, nes man tai niekada nerūpėjo. Man patiko skaitant NT epizodas, kaip Lozorius (tikiuosi, atmintis neapgauna, kad ten tikrai buvo Lozorius) išlindo iš kapavietės su apipuvusiomis įkapėmis, jei taip galima išsireikšti. pagalvojau: gal siaubo filmų kūrėjai idėjų ieško Biblijoj?

Be to, krišnaitas jums patarė ieškoti labiau pačiam. jei jūs tikrai neprisimenat, uždavinėjot ten klausimus ar ne, tai galiu padėti prisiminti- uždavinėjot. Net jei kažkas būtų tik sutapimas, pirmu klausimo sakiniu jūs patvirtinot, kad ten tikrai jūs. Šiaip tai nesekiau ir netikrinau, ar klausėt ten ar ne, parasčiausiai atsitiktinai paspaudžiau kažkurį puslapį, radau ilgą atsakymą, paskaičiau -žiūriu taip logiškai dėlioja, tiesiog labai patiko tai, ką skaičiau. Paskui tik netyčia užkliuvo klaususio nikas. Šiaip tai dėkui už tą nuorodą.
Atsakyti
Teisybės dėlei pasitikslinau. Taip, ten tikrai buvo Lozorius. Apie apipuvusias drobules nieko nebuvo parašyta, tik tai, kad jis jau 4 dienas miręs ir jo kūnas dvokia. Ir dar :"Jo rankos ir kojos dar buvo apvyniotos drobule"Jn 11,44.
Nežinau, ar įmanoma diskusija. Nes diskutuotume remiantis Biblija. Kitų šaltinių turbūt nėra. O ten visi "ar" Ir "kodėl?" parašyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2009 05 28, 10:07)
Aišku dabar, jūs neturit ką veikti ir norit diskusijos. Sau aš atsakymo neturiu, nes man tai niekada nerūpėjo. Man patiko skaitant NT epizodas, kaip Lozorius (tikiuosi, atmintis neapgauna, kad ten tikrai buvo Lozorius) išlindo iš kapavietės su apipuvusiomis įkapėmis, jei taip galima išsireikšti. pagalvojau: gal siaubo filmų kūrėjai idėjų ieško Biblijoj?

Be to, krišnaitas jums patarė ieškoti labiau pačiam. jei jūs tikrai neprisimenat, uždavinėjot ten klausimus ar ne, tai galiu padėti prisiminti- uždavinėjot. Net jei kažkas būtų tik sutapimas, pirmu klausimo sakiniu jūs patvirtinot, kad ten tikrai jūs. Šiaip tai nesekiau ir netikrinau, ar klausėt ten ar ne, parasčiausiai atsitiktinai paspaudžiau kažkurį puslapį, radau ilgą atsakymą, paskaičiau -žiūriu taip logiškai dėlioja, tiesiog labai patiko tai, ką skaičiau. Paskui tik netyčia užkliuvo klaususio nikas.  Šiaip tai dėkui už tą nuorodą.

ogho kaip idomu, norėčiau ir aš tą vietą paskaityt, skaičiau NT 8 kartus, bet nei karto nieko panašaus nesu aptikus bigsmile.gif
Papildyta:
ai jau pasitaisei, o gaila, netekau malonumo pasityčiot.
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2009 05 28, 09:07)
Aišku dabar, jūs neturit ką veikti ir norit diskusijos.

Bandau diskutuoti temoje. Kalbant apie pomirtinį gyvenimą mes galime remtis tais pavyzdžiais, kurie yra visuotinai žinomi ir priimti. Paklausiau ar tikite Kristumi. Patvirtinote. Vienas didžiausių Kristaus stebūklų - mirusiojo prikėlimas. Atrodo tai simbolizuoja ir įrodo, kad gyvenimas nesibaigia mirtimi, kad mes visi prisikelsime.
Taigi Lozoriaus pavyzdys manau labai tinkamas šiai temai.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 05 28, 11:50)
Vienas didžiausių Kristaus stebūklų - mirusiojo prikėlimas. Atrodo tai simbolizuoja ir įrodo, kad gyvenimas nesibaigia mirtimi, kad mes visi prisikelsime.
Taigi Lozoriaus pavyzdys manau labai tinkamas šiai temai.

Tarkim. Tačiau aš netikiu, kad prisikelsim su kūnais. Kam Dievo karalystėj reikalingas kūnas?
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2009 05 28, 11:34)
Kam Dievo karalystėj reikalingas kūnas?

Geras klausimas. O ko reikia Dievo karalystėje? Ar mes galime suvokti kas tai yra - Dievo karalystė? Žinau, kad į tai atsakyta, bet gal galite priminti - ar ten tebėra individualumas?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 05 28, 13:03)
Geras klausimas. O ko reikia Dievo karalystėje? Ar mes galime suvokti kas tai yra - Dievo karalystė? Žinau, kad į tai atsakyta, bet gal galite priminti - ar ten tebėra individualumas?

Kadangi jums buvo priimtini ano krišnaito atsakymai, tai pateiksiu paaiškinimą iš mano minėtos krišnaitų išleistos BHAGAVADGYTOS. Ten sakoma, kad Krišna leis žmogui pasirinkti : ar liks sąmonė kaip atskiras vienetas ir taip džiaugsis Krišna, ar pasirinks ištirpti Krišnos sąmonėj, panašiai kaip siekia budistai. Krišna visa apimantis.
Hare Krišna.
Atsakyti
be rėmų, nu bet tu ir tuščiamakaulė, skaitei NT, o neradai, kad ten net keliose vietose pabrėžta, kad ne su fiziniu kūnu eisim į dangų?

cirkas be pinigų.

ir beje ne krišnaistų išleista Bhagavadgyta. nes tai senovėje užrašytas mitas-dvasinis mokymas. o krišnaistai jį tik išvertė į lietuvių kalbą.
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 05 28, 13:56)
be rėmų, nu  bet tu ir tuščiamakaulė, skaitei NT, o neradai, kad ten net keliose vietose pabrėžta, kad ne su fiziniu kūnu eisim į dangų?

cirkas be pinigų.

ir beje ne krišnaistų išleista Bhagavadgyta. nes tai senovėje užrašytas mitas-dvasinis mokymas. o krišnaistai jį tik išvertė į lietuvių kalbą.

Medinis rašė: Taigi Lozoriaus pavyzdys manau labai tinkamas šiai temai. Kaip skaitėme, Lozorius buvo prikeltas būtent su kūnu. Apie tai ir kalba. Ne?

Nea, cirkas išvažiavo, 2 beždžionės likom. Čia mes su tavim, jei ką biggrin.gif Dar nepykina?

Visų pirma, pats pirmasis Bhagavadgytą iš liet. kalbą išvertė Vydūnas. Taip pat yra ir krišnaitų išleista knyga. Tik ten skirtingai nei pas Vydūną po kiekvieno posmo yra Svamio ??? komentarai. Ar yra daugiau vertimų- nežinau.
Hare Krišna.
Atsakyti
o tai lozorius su tuo kūnu ir nudrožė į dangų?
o kas dėl viduno tai gal jis ir išvertė, ne mano tai draugas, kaip ir valančius ne mano. svamio komentarams būdingas šlykščiai sektantiškas skonis ir protingi mąstantys žmonės jo kliedesiu neskaito.

aš su beždžione neturiu nieko bendro, bet jeigu tamsta sakai, kad turi, tai normalu, kad ir kituose tą bruožą bandai atrasti.

o jei tamstele dar priklausai krisnu sektai, mano supratimu, tai viena baisiausiu sektų pasaulyje, nes skatina žmogų atsisakyti laisvos valios ir tapti vergo siela, tai nenuostabu, kad nuolatos taip nusišneki, tuomet ant tavęs negalima pykti ir aš atsiprašau už savo žodžius.
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 05 28, 14:10)
o tai lozorius su tuo kūnu ir nudrožė į dangų?
o kas dėl viduno tai gal jis ir išvertė, ne mano tai draugas, kaip ir valančius ne mano. svamio komentarams būdingas šlykščiai sektantiškas skonis ir protingi mąstantys žmonės jo kliedesiu neskaito.

aš su beždžione neturiu nieko bendro, bet jeigu tamsta sakai, kad turi, tai normalu, kad ir kituose tą bruožą bandai atrasti.

o jei tamstele dar priklausai krisnu sektai, mano supratimu, tai viena baisiausiu sektų pasaulyje, nes skatina žmogų atsisakyti laisvos valios ir tapti vergo siela, tai nenuostabu, kad nuolatos taip nusišneki, tuomet ant tavęs negalima pykti ir aš atsiprašau už savo žodžius.

Juk skaitei NT 8 kartus, aš tik 5. Paprotink, a? 4u.gif

Kas čia neseniai apsiskelbė esanti plačių pažiūrų? lotuliukas.gif

Kartais palinksmini atsakančiai, tai pamaniau, kad turi. Tada reiškia tavo jumoro jausmas niekam tikęs ir priimk mano atsiprašymą 4u.gif

Kaip mano priklausymas ar nepriklausymas krišnaitų sektai susijęs su tema apie pomirtinį pasaulį? Ir dar vienas klausimas: ar tu melagė, ar mazochistė?
Atsakyti