Įkraunama...
Įkraunama...

Virkštelė apsivijusi aplink kaklą

as irgi labai pergyvenu, kad mano vaikiukas nebutu susisukes virkstelej. Kai paskaiciau, kad buna atveju, kai vaikuciai uzdusta dar negime... Juk tai baisu. Kiekviena motina nori pacio geriausio savo vaikui. Nors nepasakyciau, kad mano maziukas labai judrus pilve. Ypac dabar, kai jau 34 savaite, tai jis nesisukalioja labai-gal nera vietos..?
Atsakyti
Kuo didesnis vaikiukas, tuo jam mažiau vietos ir jis mažiau juda, bet vistiek judesiai turi būti reguliarūs ir juos pastoviai reikia skaičiuoti.
mano gydytojas matė echoskopu, kad vaikiukas apsivyniojęs, du kartus apie kakliuką, rankytės, kojytės, žodžiu mergytė buvo įsipainiojusi kaip reikiant.
Aš iki gimdymo nieko nežinojau, matyt nesakė, nes nenorėjo jaudinti, tik po cezario pasakė, kad virvė buvo stipri, pati nebūčiau pagimdžiusi...
Šiaip virkštelė apsivijusi būna labai dažnai, kai kada net mamos to nesužino, tarkim mano draugė tik po kiek laiko perskaitė kortelėje, kad jos sūnus buvo apsivyniojęs...
Atsakyti
Sveiki,

Šiandien padarė UG. Liko iki gimdymo pusantro mėn. Vaikas jau žemyn galva. Tad, kad raitysis - na sunkiai tikėtina.

Vienu žodžiu virkštelė ant kaklo.

Kam taip yra buvę? Kokia tikimybė kad neužspaus kaklo, nesutriks kraujotaka, nesigaus paralyžius ir sugadintas gyvenas tiek vaikui tiek tėvam?

Kokios būna akušerių, gydytojų rekomendacijos? Ar jie įvertina rizikas ar sako "viskas bus gerai", o realiai būna blogai ir po to nėra ką į teismą paduoti?

Ar negalvojant planuotis cezarį?

Ačiū.
Atsakyti
manau priklauso nuo to kaip ten viskas atrodo. maniskei buvo virkstele labai smarkiai apsisukusi, ir tai buvo viena is priezasciu cezariui. gydytoja uzsimine, o as is karto sutikau nes nenorejau rizikuoti. siaip gydytojos nuomone virkstele uzsisukusi kas antram naujagimiui, ir tai nera nieko tragisko. svarbu kad ji nebutu baisiai trumpa. o kaip tai zinot, as jau nezinau g.gif
Atsakyti
Man gydytoja kazkaip minejo, kad jeigu geras echoskopas, tai matosi ir virksteles storis ir ilgis...
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2006 01 04, 10:16)
Man gydytoja kazkaip minejo, kad jeigu geras echoskopas, tai matosi ir virksteles storis ir ilgis...

cia priklauso nuo maziuko padeties man atrodo. man matesi kad virkstele labai uzsisukusi, net petukai buvo paspausti zemyn, kakliukas atrode toks ilgas ziurint echoskopu blink.gif
Atsakyti
Tai reiškia būtų teisinga prieš pat gimdymą pasidaryti UG su kuo kokybiškesniu aparatu, kad būtų galima įvertinti ilgius, kritiškumą, scenarijus ar gimdant "nusimes" ta virkštelė ar ne ir pan., prisikvietus daug daktarų ir jei yra bent menkiausia rizika, geriau cezarį, ane?

QUOTE(zhemuoge 2005 @ 2006 01 04, 12:25)
cia priklauso nuo maziuko padeties man atrodo. man matesi kad virkstele labai uzsisukusi, net petukai buvo paspausti zemyn, kakliukas atrode toks ilgas ziurint echoskopu  blink.gif

Atsakyti
QUOTE(veikejas @ 2006 01 04, 20:29)
Tai reiškia būtų teisinga prieš pat gimdymą pasidaryti UG su kuo kokybiškesniu aparatu, kad būtų galima įvertinti ilgius, kritiškumą, scenarijus ar gimdant "nusimes" ta virkštelė ar ne ir pan., prisikvietus daug daktarų ir jei yra bent menkiausia rizika, geriau cezarį, ane?

Visiskai sutinku. Nes tai tikrai gali sumazinti rizika. Tik, kad nevisada daro UG.
Atsakyti
Gimdo ir su virkštele ant kaklo, komplkuota, kai ji yra kelis kartus apsivijusi. Mano draugė pas Daunoravičių taip pagimdė vaikutį, viskas buvo ok. Žodžiu turi pasitikėti gimdymą priimančio gydytojo profesionalumu g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ikulia @ 2006 01 04, 22:01)
Visiskai sutinku. Nes tai tikrai gali sumazinti rizika. Tik, kad nevisada daro UG.

Pasitikėti galima. Tačiau ar verta. Gal paimti tiesiog susitaikyti su randu ant pilvo, bet žinoti, kad niekuo nerizikavai. Nes cezaris irgi yra plačiai žinoma operacija ir jokio stebuklo ten.

Na žiūrėsim, kaip tas virkštelė atrodys prieš pat gimdymą.
Atsakyti
QUOTE(veikejas @ 2006 01 09, 10:43)
Pasitikėti galima. Tačiau ar verta. Gal paimti tiesiog susitaikyti su randu ant pilvo, bet žinoti, kad niekuo nerizikavai. Nes cezaris irgi yra plačiai žinoma operacija ir jokio stebuklo ten.

Na žiūrėsim, kaip tas virkštelė atrodys prieš pat gimdymą.

pritariu, be to, bent man nereikejo net su tuo randu taikytis - nieko baisaus tame nematau. tuo labiau, juk viskas del maziuko geroves mirksiukas.gif
Atsakyti
MAno abu gime su virkstelemis, po du kartus buvo apsivijusios....patyres medikas ar pribuveja tiesiog ja atlaisvina ir vaikelis istrukes is mamos sekmingai pats ikvepia....
Sako, pavojingiau, kai virkstele plona....maniskes buvo pakankamai storos, atd zalos nepridare. Tai nera kazkokia patologija, isties dabar kas antras veik gimsta su apsisukusia virkstele...
Atsakyti