O kas galetu paaiskinti, kas ta foline rugstis? Aciu!

QUOTE (Perla @ 2004 08 28, 17:50) |
O kas galetu paaiskinti, kas ta foline rugstis? Aciu! ![]() |
Nu nezinau kaip pavadinti, niu kazkas panasaus i vitaminus, reikalinga pries planuojant nestuma ir nestumo metu. Kaina apie 3-4 Lt.
QUOTE (Saara @ 2004 08 18, 15:26) |
Gal tarp busimu mamyciu yra ir vyresniokiu? ![]() ![]() ![]() |
Vyresnes turi maziau vaisingu ovuliaciju. Pirmaji kart pastojau is kart, o si KT vartojusi beveik 2 metus, pastojau po 7 menesiu nesisaugojimo.
Gal kas po 1 mėnesio vartojimo nutraukė KT. Noriu saugotis kitais būdais.
Perla,folio rūgštis yra kaip ir vitaminai,ji skirta persileidimų profilaktikai. O dėl kontraceptinių,mano ginekologė pasakė taip:"anksčiau mes iškarto leisdavome bandyti pastoti po kontraceptinių vartojimo nutraukimo,o tą 3-4 mėn. palaukimą sugalvojo firmos(kontr.tabl.leidžiančios) apsidraudimui".Nežinau kiek čia tiesos,bet kiek perskaičiau,labai daug sėkmingai pastojo ir pagimdė be jokių pertraukų.
Vartojau kontraceptikus daugiau nei 4 metelius. Pastojau antrą mėnesį(nors turiu sveikatos problemų- miomą), nes gydytojas liepė pirmą mėnesį dar palaukti,tai gal tie kontraceptikai visai ne prie ko?

sveikutes, pamaniau pasidalinsiu savo patirtim- KT geriau 2 metus - geriau harmonet. kai jau sugalvojom kad noriu leliuko, dar nemetusi gerti harmonet, pradejau gerti vitaminus Pregnacare, kai nustojau gerti KT, per pacia pirma ovuliacija pastojau. Man 29, todel butent taip ir rekomendavo gydytojas, nors as eus turejusi miomos ir cistos operacija, kaip patote- pavyko is pirmo sykio, labai dziaugiuosi del to
sekmes visoms

sekmes visoms
QUOTE (Perla @ 2004 08 28, 16:50) |
O kas galetu paaiskinti, kas ta foline rugstis? Aciu! ![]() |
Stai, ka radau internete:
Foline rugstis yra B grupes vitaminas, kuris reikalingas centrines nervu sistemos raidai pirmuosius tris menesius.Ja vartojant sumazeja nervu sistemos pazeidimu ir apsigimimu rizika. Todel jau iki pastojimo ir pirmus menesius patartina ja vartoti. Nescia moteris per para turetu gauti 0,4 mg folines rugstiesper pirmas 12 nestumo savaiciu. Jos gausu ir maisto produktuose-salotose, spinatuose, sparaginese pupelese, morkose. Preparatas vadinasi Acidum folicum ( kitu firmu pavadinimai Apo-Folic, Tifol ir kt)
Teisybe pasakius, nesitikejau, kad mano metu moteriske(man ka tik suejo 34), apie 5metus vartojus KT, vos tik nustojus vartoti, iskart ims ir pastos. Bet kad ir kaip keista, ir nuostabu, bet taip is tiesu yra! Pasidariau nestumo testa ir ... pamaciau dvi rausvas juosteles!!!
Tai bent gimtadienio dovanele!
Sunku patiketi! Jausmas tikrai nenusakomas, nesuprantamas, bet kazkoks labai labai malonus!

QUOTE (Saara @ 2004 09 28, 08:57) |
Teisybe pasakius, nesitikejau, kad mano metu moteriske(man ka tik suejo 34), apie 5metus vartojus KT, vos tik nustojus vartoti, iskart ims ir pastos. Bet kad ir kaip keista, ir nuostabu, bet taip is tiesu yra! Pasidariau nestumo testa ir ... pamaciau dvi rausvas juosteles!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Saara, su gimtadieniu ir II juostelem

Ir dar labai dziaugiuosi, kad ir vyrukas dziaugiasi

QUOTE (Saara @ 2004 09 28, 11:57) |
Teisybe pasakius, nesitikejau, kad mano metu moteriske(man ka tik suejo 34), apie 5metus vartojus KT, vos tik nustojus vartoti, iskart ims ir pastos. Bet kad ir kaip keista, ir nuostabu, bet taip is tiesu yra! Pasidariau nestumo testa ir ... pamaciau dvi rausvas juosteles!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Saara, sveikinu, na ir dovanau sau pasidarei