Įkraunama...
Įkraunama...

KT ir nėštumas

O kas galetu paaiskinti, kas ta foline rugstis? Aciu! smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Perla @ 2004 08 28, 17:50)
O kas galetu paaiskinti, kas ta foline rugstis? Aciu! smile.gif

Nu nezinau kaip pavadinti, niu kazkas panasaus i vitaminus, reikalinga pries planuojant nestuma ir nestumo metu. Kaina apie 3-4 Lt.
Atsakyti
QUOTE (Saara @ 2004 08 18, 15:26)
Gal tarp busimu mamyciu yra ir vyresniokiu? wink.gif Nes kaip suprantu, tai dauguma jusu - dar jaunos moteraites. O kaip sekesi pastojimas po vartotu kontraceptiku toms, kurioms jau 30 ir virs? Gal as labai nekantrauju, bet stai praejo menuo nuo nevartojimo KT, bet nestumo testas siandien parode tik viena riebia juostele. sad.gif Teisybe, mano mmm dar neveluoja, taciau as taip taip noriu pagaliau buti mama, kad neiskentus siandien pasidariau nestumo testa. rolleyes.gif

Vyresnes turi maziau vaisingu ovuliaciju. Pirmaji kart pastojau is kart, o si KT vartojusi beveik 2 metus, pastojau po 7 menesiu nesisaugojimo.
Atsakyti
Gal kas po 1 mėnesio vartojimo nutraukė KT. Noriu saugotis kitais būdais.
Atsakyti

Perla,folio rūgštis yra kaip ir vitaminai,ji skirta persileidimų profilaktikai. O dėl kontraceptinių,mano ginekologė pasakė taip:"anksčiau mes iškarto leisdavome bandyti pastoti po kontraceptinių vartojimo nutraukimo,o tą 3-4 mėn. palaukimą sugalvojo firmos(kontr.tabl.leidžiančios) apsidraudimui".Nežinau kiek čia tiesos,bet kiek perskaičiau,labai daug sėkmingai pastojo ir pagimdė be jokių pertraukų.
Atsakyti
Vartojau kontraceptikus daugiau nei 4 metelius. Pastojau antrą mėnesį(nors turiu sveikatos problemų- miomą), nes gydytojas liepė pirmą mėnesį dar palaukti,tai gal tie kontraceptikai visai ne prie ko? g.gif
Atsakyti
sveikutes, pamaniau pasidalinsiu savo patirtim- KT geriau 2 metus - geriau harmonet. kai jau sugalvojom kad noriu leliuko, dar nemetusi gerti harmonet, pradejau gerti vitaminus Pregnacare, kai nustojau gerti KT, per pacia pirma ovuliacija pastojau. Man 29, todel butent taip ir rekomendavo gydytojas, nors as eus turejusi miomos ir cistos operacija, kaip patote- pavyko is pirmo sykio, labai dziaugiuosi del to rolleyes.gif

sekmes visoms
Atsakyti
is esmes pertrauka nutraukus kontraceptiku vartojima reikalinga tam, kad atsirastu "tikrosios" menesines ir gydytojui butu lengviau apskaiciuoti gimdymo data, vat kaip! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (Perla @ 2004 08 28, 16:50)
O kas galetu paaiskinti, kas ta foline rugstis? Aciu!  smile.gif

Stai, ka radau internete:
Foline rugstis yra B grupes vitaminas, kuris reikalingas centrines nervu sistemos raidai pirmuosius tris menesius.Ja vartojant sumazeja nervu sistemos pazeidimu ir apsigimimu rizika. Todel jau iki pastojimo ir pirmus menesius patartina ja vartoti. Nescia moteris per para turetu gauti 0,4 mg folines rugstiesper pirmas 12 nestumo savaiciu. Jos gausu ir maisto produktuose-salotose, spinatuose, sparaginese pupelese, morkose. Preparatas vadinasi Acidum folicum ( kitu firmu pavadinimai Apo-Folic, Tifol ir kt)
Atsakyti
Teisybe pasakius, nesitikejau, kad mano metu moteriske(man ka tik suejo 34), apie 5metus vartojus KT, vos tik nustojus vartoti, iskart ims ir pastos. Bet kad ir kaip keista, ir nuostabu, bet taip is tiesu yra! Pasidariau nestumo testa ir ... pamaciau dvi rausvas juosteles!!! nestuke.gif Tai bent gimtadienio dovanele! clap.gif clap.gif clap.gif Sunku patiketi! Jausmas tikrai nenusakomas, nesuprantamas, bet kazkoks labai labai malonus! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (Saara @ 2004 09 28, 08:57)
Teisybe pasakius, nesitikejau, kad mano metu moteriske(man ka tik suejo 34), apie 5metus vartojus KT, vos tik nustojus vartoti, iskart ims ir pastos. Bet kad ir kaip keista, ir nuostabu, bet taip is tiesu yra! Pasidariau nestumo testa ir ... pamaciau dvi rausvas juosteles!!!  nestuke.gif Tai bent gimtadienio dovanele!  clap.gif  clap.gif  clap.gif Sunku patiketi! Jausmas tikrai nenusakomas, nesuprantamas, bet kazkoks labai labai malonus!  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Saara, su gimtadieniu ir II juostelem clap.gif clap.gif clap.gif
Ir dar labai dziaugiuosi, kad ir vyrukas dziaugiasi wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasiopeja: 28 rugsėjo 2004 - 12:33
QUOTE (Saara @ 2004 09 28, 11:57)
Teisybe pasakius, nesitikejau, kad mano metu moteriske(man ka tik suejo 34), apie 5metus vartojus KT, vos tik nustojus vartoti, iskart ims ir pastos. Bet kad ir kaip keista, ir nuostabu, bet taip is tiesu yra! Pasidariau nestumo testa ir ... pamaciau dvi rausvas juosteles!!! nestuke.gif Tai bent gimtadienio dovanele! clap.gif clap.gif clap.gif Sunku patiketi! Jausmas tikrai nenusakomas, nesuprantamas, bet kazkoks labai labai malonus! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Saara, sveikinu, na ir dovanau sau pasidarei clap.gif clap.gif clap.gif
Atsakyti