QUOTE(zipzip @ 2010 01 07, 15:58)
zinau ne viena vaika (1-3 metu), kuris eina i anglu darzeli, o namuose jau nesugeba 100% kalbeti lietuviskai

as nesakau, kad pamirs lietuviu kalba, tik ji nebebus jau tokia ''svari''. maniske neina i joki darzeli, bet vietoj ''zuvis'' sako ''fish''
kiekvienas pasirenka sau artimus prioritetus. man asmeniskai labai svarbu, kad vaikas ismoktu lietuviu kalba. ji nera labai lengva, uztai grazi
o anglu kalba galima namuose papildomai mokytis, tv ziureti galima, galu gale vaikas girdi, kai aplink ji kalba angliskai ir ''gaudo'' tuos naujus kitos kalbos zodzius. vaikai neturi jokiu kompleksu del to, kad neteisingai pasako zodi ar pamirsta ji, todel zymiai lengviau adaptuojasi svetimkalbiu buryje.
na man svarbiausia, kad vaikas kiek imanoma geriau moketu savo gimta kalba. juk net ne kiekvienas is musu sugebame taisyklingai kalbeti ir rasyti lietuviskai. todel savo vaikui noriu suteikti kuo palankesnes salygas ta kalba isisavinti.
nezinau kaip jusu vaikai, bet maniske niuniuoja ir ''Twinkle twinkle...'', ir visokiomis frazemis zarstosi

parke kazkaip susisneka su vaikais ir zaidzia. vaikams viskas paprasciau. o stresas del ejimo i darzeli kamuoja ir LT gyvenancius vaikus, einancius i lietuviskus darzelius
O kaip jūsų vaikas išmoko tos anglų kalbos? Gal TV per daug?
Maniškis, metais vyresnis, lankom playgroup'us, bet dar parke nesusišneka su vaikais angliškai
Kadangi, mano vyresnėlis buvo tokia balta varna, įmestas į angliškai kalbančią aplinką, su nė bum bum anglų kalbos, tai galiu pasakyti, taip: geriau to streso būtų mažiau

Geriau jau palaipsniui, lygiagrečiai, neprievartaujant išmoktų tą svetimą kalbą
QUOTE(huga @ 2010 01 07, 15:59)
Nors mes dar Lietuvoj, bet vistiek planuojam emigruot, tad savo trigrasi ikisiu

. J
eigu tie lietuviski darzeliai butu suinteresuoti lietuvio vaiko integracijai i anglu bendruomene tai butu liuks, bet jeigu ten vyksta tik tai kas lietuviu darzeliuose tai nenoreciau vaiko leisti i toki darzeli. manau, kad labai sunku ir maziukui ateikti i toki kolektyva, kur jo niekas nesupranta ir jis nieko

. Bijau, kad mano vaikas po dienos, dvieju is viso nebenores eiti i darzeli. Bet butu saunu, jeigu vaikas susikalba lietuviskai, bet ten mokomas anglu kalbos pagrindu ir t.t.

cia zinoma tik mano fantazija

.
Va, va: čia gal Vyturėlis daugiau papasakos apie tuos darželius, ar vaikai ruošiami kažkaip UK mokyklai, ar medžiaga yra naudojama angliška ar lietuviška ir t.t. ir pan. Labai įdomu