Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos

QUOTE(Menule @ 2010 01 07, 02:56)
gal butu galima daugiau info apie sita darzeli?  4u.gif

siulau uzsiregistruoti pokalbiui ir ateit pasikalbet kai tik bus aisku kada vaikuciai jau bus priimami.. Kol kas darzelis dar neatidarytas, vyksta registracija svietimo ministerijoje (Ofsted).
Jei reikia tik kokio bendro atsakymo- klauskit cia..
Atsakyti
VYTURELI, tavo nuomone, kodel mes turetume rinktis lietuviska darzeli vietoj angliskojo? mirksiukas.gif Pabreziu, as nepiktybiskai mirksiukas.gif tiesiog idomu mamu pasirinkimo kriterijai: kodel lietuviskas?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 01 07, 10:32)
tiesiog idomu mamu pasirinkimo kriterijai: kodel lietuviskas?

as tai tik uz lietuviska darzeli! mano manymu, vaikas turi moketi savo kalba. antra ar trecia kalba visada spes ismokti. mes namuose kalbame lietuviskai ir is vaiko noretume to paties. kas butu jei vienas is tevu pradetu kalbeti pvz rusiskai? taigi absurdas!
nekalbu apie situacijas, kai nera is ko rinktis arba jei vienas is tevu ne lietuvis. bet jei abu tevai lietuviai, o salia yra lietuviskas darzelis, tai man nesuvokiamas pasirinkimas vesti vaika pas anglus.
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2010 01 07, 11:44)
as tai tik uz lietuviska darzeli! mano manymu, vaikas turi moketi savo kalba. antra ar trecia kalba visada spes ismokti. mes namuose kalbame lietuviskai ir is vaiko noretume to paties. kas butu jei vienas is tevu pradetu kalbeti pvz rusiskai? taigi absurdas!
nekalbu apie situacijas, kai nera is ko rinktis arba jei vienas is tevu ne lietuvis. bet jei abu tevai lietuviai, o salia yra lietuviskas darzelis, tai man nesuvokiamas pasirinkimas vesti vaika pas anglus.

O man nesuvokiama, kaip lietuviu seimoj vaikas gali pamirst lietuviu kalba. Gal bendravimo mazai? O dar kai veliau tenka isleist 4m ziopliuka i mokykla, kur lietuviskai, tiketina, niekas nekalbes, tai cia fainumas begalinis? Ir kuom blogai anglu darzeliai? Saviskiu esu patenkinta 100%. Tiek aukletojom, tiek paciu darzeliu. Net nezinau ar galima noret kazko daugiau.
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2010 01 07, 14:44)

Aš, suprantu, jei tie darželiai mokytų lietuvių kalbos gramatikos, rašybos, istorijos ir pan. dalykų. Bet, įtariu, kad darželinukų nemoko tų dalykų g.gif
O kaip paskui, keturmetį vaiką, nė bum bum angliškai, nuvesti į anglišką mokyklą? Kalbos nemoka, tvarkos nežino, elementarių vaikiškų angliškų dainelių nežino? Kokia jo bus tada savijauta? Ar nepasijus balta varna ir ar nebus daugiau streso? g.gif

Suprantu, kad lietuvių darželis siūlo lietuvių kalbą. Bet, ką dar tokio jie siūlo, ko nebūtų angliškuose darželiuose? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2010 01 07, 12:27)
O man nesuvokiama, kaip lietuviu seimoj vaikas gali pamirst lietuviu kalba.

zinau ne viena vaika (1-3 metu), kuris eina i anglu darzeli, o namuose jau nesugeba 100% kalbeti lietuviskai smile.gif as nesakau, kad pamirs lietuviu kalba, tik ji nebebus jau tokia ''svari''. maniske neina i joki darzeli, bet vietoj ''zuvis'' sako ''fish'' doh.gif
kiekvienas pasirenka sau artimus prioritetus. man asmeniskai labai svarbu, kad vaikas ismoktu lietuviu kalba. ji nera labai lengva, uztai grazi smile.gif
o anglu kalba galima namuose papildomai mokytis, tv ziureti galima, galu gale vaikas girdi, kai aplink ji kalba angliskai ir ''gaudo'' tuos naujus kitos kalbos zodzius. vaikai neturi jokiu kompleksu del to, kad neteisingai pasako zodi ar pamirsta ji, todel zymiai lengviau adaptuojasi svetimkalbiu buryje.
na man svarbiausia, kad vaikas kiek imanoma geriau moketu savo gimta kalba. juk net ne kiekvienas is musu sugebame taisyklingai kalbeti ir rasyti lietuviskai. todel savo vaikui noriu suteikti kuo palankesnes salygas ta kalba isisavinti.

Papildyta:
QUOTE(Limcamca @ 2010 01 07, 12:51)
O kaip paskui, keturmetį vaiką, nė bum bum angliškai, nuvesti į anglišką mokyklą? Kalbos nemoka, tvarkos nežino, elementarių vaikiškų angliškų dainelių nežino? Kokia jo bus tada savijauta? Ar nepasijus balta varna ir ar nebus daugiau streso? g.gif

nezinau kaip jusu vaikai, bet maniske niuniuoja ir ''Twinkle twinkle...'', ir visokiomis frazemis zarstosi biggrin.gif parke kazkaip susisneka su vaikais ir zaidzia. vaikams viskas paprasciau. o stresas del ejimo i darzeli kamuoja ir LT gyvenancius vaikus, einancius i lietuviskus darzelius rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zipzip: 07 sausio 2010 - 15:11
Nors mes dar Lietuvoj, bet vistiek planuojam emigruot, tad savo trigrasi ikisiu ax.gif . Jeigu tie lietuviski darzeliai butu suinteresuoti lietuvio vaiko integracijai i anglu bendruomene tai butu liuks, bet jeigu ten vyksta tik tai kas lietuviu darzeliuose tai nenoreciau vaiko leisti i toki darzeli. manau, kad labai sunku ir maziukui ateikti i toki kolektyva, kur jo niekas nesupranta ir jis nieko g.gif . Bijau, kad mano vaikas po dienos, dvieju is viso nebenores eiti i darzeli. Bet butu saunu, jeigu vaikas susikalba lietuviskai, bet ten mokomas anglu kalbos pagrindu ir t.t. bigsmile.gif cia zinoma tik mano fantazija rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(zipzip @ 2010 01 07, 15:58)
zinau ne viena vaika (1-3 metu), kuris eina i anglu darzeli, o namuose jau nesugeba 100% kalbeti lietuviskai  smile.gif  as nesakau, kad pamirs lietuviu kalba, tik ji nebebus jau tokia ''svari''. maniske neina i joki darzeli, bet vietoj ''zuvis'' sako ''fish''  doh.gif 
kiekvienas pasirenka sau artimus prioritetus. man asmeniskai labai svarbu, kad vaikas ismoktu lietuviu kalba. ji nera labai lengva, uztai grazi  smile.gif
o anglu kalba galima namuose papildomai mokytis, tv ziureti galima, galu gale vaikas girdi, kai aplink ji kalba angliskai ir ''gaudo'' tuos naujus kitos kalbos zodzius. vaikai neturi jokiu kompleksu del to, kad neteisingai pasako zodi ar pamirsta ji, todel zymiai lengviau adaptuojasi svetimkalbiu buryje.
na man svarbiausia, kad vaikas kiek imanoma geriau moketu savo gimta kalba. juk net ne kiekvienas is musu sugebame taisyklingai kalbeti ir rasyti lietuviskai. todel savo vaikui noriu suteikti kuo palankesnes salygas ta kalba isisavinti.

nezinau kaip jusu vaikai, bet maniske niuniuoja ir ''Twinkle twinkle...'', ir visokiomis frazemis zarstosi  biggrin.gif  parke kazkaip susisneka su vaikais ir zaidzia. vaikams viskas paprasciau. o stresas del ejimo i darzeli kamuoja ir LT gyvenancius vaikus, einancius i lietuviskus darzelius  rolleyes.gif

O kaip jūsų vaikas išmoko tos anglų kalbos? Gal TV per daug? g.gif
Maniškis, metais vyresnis, lankom playgroup'us, bet dar parke nesusišneka su vaikais angliškai schmoll.gif
Kadangi, mano vyresnėlis buvo tokia balta varna, įmestas į angliškai kalbančią aplinką, su nė bum bum anglų kalbos, tai galiu pasakyti, taip: geriau to streso būtų mažiau mirksiukas.gif Geriau jau palaipsniui, lygiagrečiai, neprievartaujant išmoktų tą svetimą kalbą 4u.gif

QUOTE(huga @ 2010 01 07, 15:59)
Nors mes dar Lietuvoj, bet vistiek planuojam emigruot, tad savo trigrasi ikisiu  ax.gif . Jeigu tie lietuviski darzeliai butu suinteresuoti lietuvio vaiko integracijai i anglu bendruomene tai butu liuks, bet jeigu ten vyksta tik tai kas lietuviu darzeliuose tai nenoreciau vaiko leisti i toki darzeli. manau, kad labai sunku ir maziukui ateikti i toki kolektyva, kur jo niekas nesupranta ir jis nieko  g.gif . Bijau, kad mano vaikas po dienos, dvieju is viso nebenores eiti i darzeli. Bet butu saunu, jeigu vaikas susikalba lietuviskai, bet ten mokomas anglu kalbos pagrindu ir t.t.  bigsmile.gif  cia zinoma tik mano fantazija  rolleyes.gif .

drinks_cheers.gif
Va, va: čia gal Vyturėlis daugiau papasakos apie tuos darželius, ar vaikai ruošiami kažkaip UK mokyklai, ar medžiaga yra naudojama angliška ar lietuviška ir t.t. ir pan. Labai įdomu ax.gif
Atsakyti
Atsiprasau, bet nesusilaikiau nuo komentaru...

QUOTE(Limcamca @ 2010 01 07, 13:51)
Suprantu, kad lietuvių darželis siūlo lietuvių kalbą. Bet, ką dar tokio jie siūlo, ko nebūtų angliškuose darželiuose?  g.gif

Tu visiskai teisi drinks_cheers.gif Butent: lietuviski darzeliai ir siulo ta pati, ka angliski + lietuviu kalba smile.gif

Toks jausmas, kad jus visos turite lietuvisko darzelio stereotipa, su kuriuo visi esantys UK darzeliukai ir sulyginami. Siulyciau atidziau pasidometi vietinemis (turiu omenyje UK) mokymo programomis lietuviskuose darzeliuose. Nesneku apie visus, taciau, gerai paieskoje ir pasidomeje, tikrai rasite jums patinkanti ir tinkanti 4u.gif Tuo labiau, kad UK svietimo sistema vercia "nevietinius" darzelius mokyti anglu kalbos pagrindu mirksiukas.gif
Atsakyti
Svariai lietuviskai vaikas tikrai nekalbes, eis i lietuviska darzeli ar ne, vistiek mokykloj angliskai kalbes, ir tik nuo paciu tevu priklauso iki kokio lygio vaikai lietuviskai kalbes. As asmeniskai neleisciau i lietuviska darza, vistiek prisitaikymas tas pats, mes pvz. labai mazai bendraujam su anglakalbiais, taip kad vaikui nebutu progos net girdet anglu, o paskui i mokykla isleist toki visai nesuprantanti nieko butu ziauru. Cia as teoriskai kalbu, nes mano vaikai trikalbiai, bet ir tai didysis labi stresavo ir prireike viso pusmecio, kad prakalbetu mokykloj, nors namuose ciauskia angliskai be problemu. Mano supratimu daug vertingesnes yra savaitgalines mokykleles.
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 01 07, 14:21)
Va, va: čia gal Vyturėlis daugiau papasakos apie tuos darželius, ar vaikai ruošiami kažkaip UK mokyklai, ar medžiaga yra naudojama angliška ar lietuviška ir t.t. ir pan. Labai įdomu  ax.gif

Galima, as uz ja pasisakysiu? blush2.gif Kaip ir minejau auksciau: anglai, po praeitu metu rugsejo men. pasikeitimu svietimo sitemoje, pradejo reikalauti anglu kalbos pagrindu tokiuose EU tipo darzeliuose. Yra nustatyti reikalavimai, kuriu kiekvienas darzelio vadovas turi paisyti. O kaip jis ta padarys (dirbs pagal angliska sistema, bet remdamasis lietuvisku (is)auklejimu) - cia jau sumanumo ir sunkaus darbo reikalas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RedMa @ 2010 01 07, 16:26)
Siulyciau atidziau pasidometi vietinemis (turiu omenyje UK) mokymo programomis lietuviskuose darzeliuose.

Tai, as to ir klausiau, bet radau zemiau:

QUOTE(RedMa @ 2010 01 07, 16:32)
Galima, as uz ja pasisakysiu?  blush2.gif Kaip ir minejau auksciau: anglai, po praeitu metu rugsejo men. pasikeitimu svietimo sitemoje, pradejo reikalauti anglu kalbos pagrindu tokiuose EU tipo darzeliuose. Yra nustatyti reikalavimai, kuriu kiekvienas darzelio vadovas turi paisyti. O kaip jis ta padarys (dirbs pagal angliska sistema, bet remdamasis lietuvisku (is)auklejimu) - cia jau sumanumo ir sunkaus darbo reikalas  4u.gif

Aciu 4u.gif Labai idomu mirksiukas.gif
Atsakyti