QUOTE(Limcamca @ 2010 01 08, 23:02)
kaip darželiai tobulina ir visapusiškai rūpinasi, kad ta lietuvių kalba išliktų? Kokiomis priemonėmis

Lai būna gera reklama
ne, as cia ne reklamom uzsiimineti atejau... atsakau todel,kad turiu savo nuomone, bandau ja plesti ir tobulinti kitu mintimis- juk ir esme gero pedagogo, kad jis nebijo keistis ir tobulet?! Banduo juo tapti, to siekiu..
Del lietuviu kalbos konkreciai.. kaip isitvirtina musu samonese kalbos- kai ja kuo dazniau girdim ir vartojam kasdieninej veikloj.. O kas vaikams kasdiene veikla? Zaidimai! Tai jei aukletoja skatins kalbeti lietuviskai zaisdama kartu, ivardindama daiktus lietuviskai( jei kazko vaikas nezino kaip pavadint), organizuodama uzsiemimus su mokomaisiais zaidimasi- juk pilna stalo zaidimu,kad ir anglisku, kuriuos galima panaudot lietuviu kalbai tvirtint.. tai nieko nera skirtingo nei Lietuvos darzeliuose yra- tik cia gal tai reikia daryti dazniau ir daugiau, nes didele anglu kalbos "invazija"..
As, manau, jei vaikas eidamas is darzelio dainuos lietuviska dainele ar isskaiciuos skaiciuote pakeles medzius

- tai tik i nauda.. Kaip Kuzia teisingai sako, tai gali ir mama, bet as sutinku daugybe mamu, kurios sako, aciu,kad pamokinat daineliu, lyg ir mokejom jas , bet jau pamirsom.. Jos atgaivina savo vaikystes mokslus ir dainuoja kartu..
QUOTE(Limcamca @ 2010 01 08, 23:02)
Beje, ko aš bijočiau iš LT darželių, tai: kyšių sistemos. Tikiuosi UK, LT darželiuose tokio dalyko nėra, kad auklytei yra pamokama papildoma alga, kad labiau atkreiptų dėmesį į mano vaiką
Va sitas dalyka man buvo labai nesuprantamas Lietuvoje.. Pati dirbau darzelyje,kurio valdzia dievagojos neimanti kysiu, bet skambejo ir tebeskamba,kad be pinigeliu vokelio beveik niekas dar i ta darzeli nepakliuvo...
As visad sakydavau,kad as negaliu duot vaikams meiles ir prieziuros daugiau nei duodu, nepriklausomai nuo to ar atnes dovanu ar ne..
Bet as tai galiu sakyt tik uz save..
QUOTE(zipzip @ 2010 01 08, 23:24)
isivaizduoju kaip sunku zmonems, kuriantiems tuos lietuviskus darzelius... tiek daug priesiskai nusiteikusiu
Sunku ir del priesiskai, ir del draugiskai nusiteikusiu..

Labiausiai del to kad cia tuo klausimu popierizmas spaudzia keleriopai stipriau nei Lietuvoje..
QUOTE(Limcamca @ 2010 01 09, 11:13)
O, kadangi mums reikia papildomos info, tai ir klausiam Vyturelio, nes ji reklamuoja darzeli (kas beje, forume yra uzdrausta)
Kaip minejau, as cia ne reklama uzsiiminet atejau.. Dalyvavau sitoj temoj dar tada kai net darzelio kurt nebuvom pradeje..Diskusijos man patinka,o jei dar man rupima tema..

2:Imeciau numeriuka, nes klause- nejau as tai turiu daryt slaptai?
As, kaip ir kiekvienos profesijos atstovas, jautriai reaguoju i savo darbo ir kolegu kritika... Negaliu uztikrint kad visi bus saziningi ar kad visi dirbs tobulai- bet neigiami dalykai apie mokytojus skaudina lyg asmeniniai..