Įkraunama...
Įkraunama...

Darželiai, mokyklos

QUOTE(_Aurute_ @ 2010 03 08, 14:16)
taip pat turi after school club,jie buna iki 17(bet laikas gali skirtis) ir uz tai taip pat reikia moketi

aha, Aurut, pas mus iki 18 yra 4u.gif

QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 03 08, 14:17)
o as noriu pasiklausti jusu mergaites kokiu reikia dokumentu vaika vedant i darzeli uk?ar reikia kasko is lt pvz.medicinos israso ar cia jau is uk to reikes?

is gydytojo nieko nereikia, reikia vaiko gimimo liudijimo ir vieno is tevu paso. Bent jau man daugiau nieko nereikejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2010 03 08, 14:23)
1.aha, Aurut, pas mus iki 18 yra 4u.gif
2.is gydytojo nieko nereikia, reikia vaiko gimimo liudijimo ir vieno is tevu paso. Bent jau man daugiau nieko nereikejo g.gif

tai va ir sakau,kad skirias,pas mus iki 17 sad.gif
O mums dar reikejo adreso patvirtinimo
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 03 08, 14:21)
tai jeigu as neturesiu darbo ir vesiu i darzeli uk tas 2.5 ar 3val dienoje kaip istikro yra?tada uz tas valandas nereikes moketi?cia buna 5d per sav?nepykite kad klausineju,taciau greit ketiname isvykti ir labai viskas rupi suzinoti,dar ir mano tete ragina greiciau dometis viskuom  lotuliukas.gif  tad kas belieka,tik kreiptis jus mergaites pagalbos. rolleyes.gif

Pagal nauji istatyma vakams, kuriems jau yra 3 metai, 3 valandos i diena arba 15 valandu i savaite yra nemokamos (galima nebutinai eiti 5 dienas po 3 valandas, galima 3 dienas, po 5 valandas priklausomai nuo darzelio ir kaip jus patogu). Kai kurie darzeliai iki siol dar daro tik 2.5 valandos sesijas (nezinau kodel taip). Jei taviskiui dar nera 3, moketi reikia 4u.gif I mokykla vaikai UK pradeda eiti rugseji po to, kai sueina 4 metai.

Aurut, man adreso patvirtinimo jau veliau reikejo - pradzioj tik gimimo liudijimo ir mano paso g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 08 kovo 2010 - 15:29
QUOTE(wyshnia @ 2010 03 08, 14:28)
Pagal nauji istatyma vakams, kuriems jau yra 3 metai, 3 valandos i diena arba 15 valandu i savaite yra nemokamos (galima nebutinai eiti 5 dienas po 3 valandas, galima 3 dienas, po 5 valandas priklausomai nuo darzelio ir kaip jus patogu). Kai kurie darzeliai iki siol dar daro tik 2.5 valandos sesijas (nezinau kodel taip).  Jei taviskiui dar nera 3, moketi reikia 4u.gif I mokykla vaikai UK pradeda eiti rugseji po to, kai sueina 4 metai.

Aurut, man adreso patvirtinimo jau veliau reikejo - pradzioj tik gimimo liudijimo ir mano paso g.gif

man is karto visko unsure.gif tad geriausia nueiti ir pasiklausti ko reikia ar pasiskambinti,nes kiekvienoj mokykloj savi reikalavimai smile.gif
Atsakyti
[quote=wyshnia,2010 03 08, 17:28] Jei taviskiui dar nera 3, moketi reikia 4u.gif I mokykla vaikai UK pradeda eiti rugseji po to, kai sueina 4 metai.
na maniskiui bus tik spali 3m o mes rugpjuti atvaziuojame.na kaska sumastysiu kur padeti ji gal drauge pasaugos jei gausiu darbeli.o ka vaikai eina i mokykla nuo 4m unsure.gif kaip pas mus daleiskime lt nuo 7 panasei?
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 03 08, 14:38)
na maniskiui bus tik spali 3m o mes rugpjuti atvaziuojame.na kaska sumastysiu kur padeti ji gal drauge pasaugos jei gausiu darbeli.o ka vaikai eina i mokykla nuo 4m unsure.gif  kaip pas mus daleiskime lt nuo 7 panasei?

taip panasiai,bet pirmi metai yra paruosiamoji klase (reception) bet laikas mokykloj praleidziamas toks pat kaip ir jau pirmoje klaseje. Tad pirmoku tampama bunant 5 metu,bet eiti i paruosiama klase yra privaloma pagal anglijos istatymus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Aurute_: 08 kovo 2010 - 15:42
QUOTE(_Aurute_ @ 2010 03 08, 14:36)
man is karto visko unsure.gif tad geriausia nueiti ir pasiklausti ko reikia ar pasiskambinti,nes kiekvienoj mokykloj savi reikalavimai smile.gif

As patarciau pasiskambint, tada paskiria laika, kada galima ir darzeli aplankyt - aprodo daugiau, gali iskart susidaryt ispudi, gal net nesinores ten vest savo vaiko smile.gif

pupppsis_22, taip, mokykla vaikuciai anksti cia pradeda - taviskiui pasiseke,kaip ir manajam - jam beveik 5 bus, kai prades lankyt... Jei butu gimes rugpjuti - pradetu vos 4 sulaukes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2010 03 08, 14:43)
As patarciau pasiskambint, tada paskiria laika, kada galima ir darzeli aplankyt - aprodo daugiau, gali iskart susidaryt ispudi, gal net nesinores ten vest savo vaiko smile.gif

pupppsis_22, taip, mokykla vaikuciai anksti cia pradeda - taviskiui pasiseke,kaip ir manajam - jam beveik 5 bus, kai prades lankyt... Jei butu gimes rugpjuti - pradetu vos 4 sulaukes 4u.gif

o mums buvo taip,sunus gimes geguze,tad mokykla pradejo budamas vos 4 metu ir 4 menesiu( mat nuo rugsejo pradejo) per ta laika pasikeite politika ir dukra,kuri gimusi balandi,mokykla pradejo lankyt nuo sausio,budama 4m ir 8men
Atsakyti
siaubas kaip anxti.tai kad jis lietuviskai dar pradeda kalbeti dabar mano.o anglu gi nemoka tai kai nuvbaziuosime vesiu butinai ta darzeli kur 15val.eis pastovei.nes baisu kaip mokintis jam maziukui reikes mokykloje kai nemoka anglu nei zodeliotikiuosi per metus pramox.sakote kad paruosiamoji bus 1metais mokykloje.na tai gal pramox.man jau baisu darosi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 03 08, 14:51)
siaubas kaip anxti.tai kad jis lietuviskai dar pradeda kalbeti dabar mano.o anglu gi nemoka tai kai nuvbaziuosime vesiu butinai ta darzeli kur 15val.eis pastovei.nes baisu kaip mokintis jam maziukui reikes mokykloje kai nemoka anglu nei zodeliotikiuosi per metus pramox.sakote kad paruosiamoji bus 1metais mokykloje.na tai gal pramox.man jau baisu darosi sad.gif

vaikai imlus ir greitai pramoksta mirksiukas.gif o darzelis vaikui padeda adaptuotis prie busimos tvarkos,tad ir paskui nera taip sunku palikti ji mokykloj,nes priprates.Sunkiau,kai jau ateina i mokykla,dar toks maziukas ir nieko nesuprantantis.,o po darzelio, klaseje buna ir buve darzelio draugai,tai lengviau isbuna visa laika.
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2010 03 08, 14:51)

Tikrai nebijok 4u.gif Mokyklos ir darzeliai cia visai kitokie nei Lietuvoje. Maniskiui 3 suejo lapkriti, tai nuo naujuju jau pradejom lankyt tas 3 valandas. Anglu kalbos nemokiau niekada, tiek, kad susidurdavo vistiek... Bet darzelis tai dziaugsmas mamajam -kazkada blogai jautesi, tai nejo viena diena. Kita diena tik atsibudes jau klause ar baigesi jam atostogos -labai i darzeli norejo.... Dabar zodis ''darzelis'' geriausias zadintuvas - jei ryte keltis nenori, pasakau tik, kad darza pramiegos - iskart is lovytes soka. Anglisku fraziu visokiu is darzelio jau parsinesa doh.gif Zodziu labai smagu jam ten, o ir mokyklai ruosiasi - kalba girdi, prie tvarkos ipranta... Ir jums viskas bus gerai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(_Aurute_ @ 2010 03 08, 14:55)
vaikai imlus ir greitai pramoksta mirksiukas.gif  o darzelis vaikui padeda adaptuotis prie busimos tvarkos,tad ir paskui nera taip sunku palikti ji mokykloj,nes priprates.Sunkiau,kai jau ateina i mokykla,dar toks maziukas ir nieko nesuprantantis.,o po darzelio, klaseje buna ir buve darzelio draugai,tai lengviau isbuna visa laika.

Ziuriu mes su tavim cia apie ta pati mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
wyshnia,ir as ta pastebejau biggrin.gif
Atsakyti