Labai aciu papasakojusiems apie choru skirstyma po 3-ios klases. Mergina pas mane choriniam dainavime mokinasi, sunku man objektyviai pasakyti, kaip jai sekasi, bet nors jau labai noriai eina. Bet labai ji nori keisti chorini dainavima i koki nors instrumenta. Gal kas esate susidure , ar labai tai sudetinga. Kaip del instrumento pasirinkimo, ka dar galima rinktis nuo 4-os klases. Gal, kas esate pereje panasius norus, pageidavimus?
Mokiausi dvarionkėj 8 metus ir labai džiaugiuosi, kad nesugalvojau po 10metų stot tiesiai į LMTA, dabar mokaus J.Tallat-Kelpšos konservatorijoj, džiazinio vokalo spec., ir lygis čia žiauuuriai skiriasi nuo dvarionkės. Čia per metus būna 2 techninės ir 2 dainų įskaitos, vertina visi vokalo skyriaus mokytojai, o dvarionkėj tai ateidavo kokia mokytoja pusmečio gale, pasėdėdavo, paklausydavo, pagirdavo kad labai gražiai dainuoji, parašydavo 10 ir viskas, jokių pastabų, jokio tobulėjimo... Repertuarą irgi parinkdavo šiuolaikinių pop žvaigždžių lygio, be to labai mažai pratimų dainuodavom, techniškai dirbdavom, žodžiu, jei nori, viską daryk pats.
Na, nezinau, ar tikrai taip. Dar turi reiksmes ar vaikas drasus. Mano dukra pateko i Viva Voce be jokiu problemu, o jos drauge nuskyre i mazaji chora, nors pagal solfedzio mokytoja, jos klausa tikrai geresne. Bet mergaite nedrasi.
Maniskei choras labai patinka, eina su didziauiu malonumu. I solfedi turbut mielai neeitu, fortepijonas irgi ne fontanai...
Na, nezinau, ar tikrai taip. Dar turi reiksmes ar vaikas drasus. Mano dukra pateko i Viva Voce be jokiu problemu, o jos drauge nuskyre i mazaji chora, nors pagal solfedzio mokytoja, jos klausa tikrai geresne. Bet mergaite nedrasi.
Maniskei choras labai patinka, eina su didziauiu malonumu. I solfedi turbut mielai neeitu, fortepijonas irgi ne fontanai...
Ar vaikui patiks fortepijono pamokos priklauso nuo mokytojos pas kurią pateko, jo darbštumo ir kantrybės. Šiaip jei matot, kad vaikas nesutaria su mokytoja siūlau ją keisti, tai yra įmanoma kaip ir dirigavimo mokytojus aukštesnių klasių mokiniams kuriems jau jis yra.
Fortepijono mok. jau pakeitem. Manau, kad visa problema yra ta, kad namie tingi groti, nueina i pamoka nepasiruosusi, o tada mokytoja neglosto, o nori max padirbti per tas 45 min viena karta per savaite. As pati baigiau dvarionkej 10 klasiu, tai labai gerai prisimenu, kad malonu groti pasidaro tik tada, kai rankos atsipalaiduoja, t.y. kai pasieki tam tikra technikos lygi. O cia kaip sportas, kasdien treniruotis reikia. Tai as su ja pasedziu, kai turiu laiko, bet dabar namie mazas lelius, tai nevisada to laiko uztenka. Bet pati dukra sako, kad groti visai nieko, kai jau pramoksta teksta.
yra ir į paruošiamą. dabar kaip tik registruoja iki 2009 05 31. 2009 06 02 stojamasis. viskas aprašyta jų puslapyje. vaiko prašys padainuoti dainelę, atkartoti muštą ritmą, sugrotą melodiją.