QUOTE(palme @ 2006 05 16, 10:16)
Manau mokesti turėtų būti mažesnis, nei privačiose klinikose. Privačioje klinikoje gydytojo iškvietimas į namus Vilniuje kainuoja apie 250 Lt. Manau tai yra daug.
Man būtų prieinama kaina valdiško, atgrąsaus (čia man vis dar pikta dėl to atvejo, dėl kurio rašiau anksčiau) gydytojo iškvietimas-50 Lt. Tai galėtų būti mokestis ne ligonių kasoms, o tiesiogiai gydytojo atlyginimas. Manau atsiskaičiuotų mokesčiai ir būtų patenkinti visi: pacientai, valstybė ir gydytojai
Man būtų prieinama kaina valdiško, atgrąsaus (čia man vis dar pikta dėl to atvejo, dėl kurio rašiau anksčiau) gydytojo iškvietimas-50 Lt. Tai galėtų būti mokestis ne ligonių kasoms, o tiesiogiai gydytojo atlyginimas. Manau atsiskaičiuotų mokesčiai ir būtų patenkinti visi: pacientai, valstybė ir gydytojai
Sveikos,
na, galbut galima ir uz 250 pediatra i namus issikviesti, bet pas mus (Vilniaus sveikatos namai) kainos tikrai mazesnes, o karoliniskiu gyventojams - nemokamai.
Dabar del tu iskvietimu i namus.
Is tiesu, visam pasaulyje tokiu dalyku nera - tai yra liekana nuo TSRS laiku. Nesakau, kad tai yra blogai - bet tai yra pasenes reikalas, nes:
1) jau truksta gydytoju. jei jie nevaiksciotu po iskvietimus, turetu daugiau laiko priemime dirbti.
2) pries 50 metu gydytojas dirbo su stetoskopu. siais laikais yra visa eile laboratoriniu ir instrumentiniu tyrimu, be kuriu gydytojo darbas neisivaizduojamas, ir kuriu gydytojas vienas pescias i namus tikrai neatsines.
be to, iskvietimai i namus - tai ne medicinine paslauga, nera lietuvoje tokio sveikatos apsaugos ministerijos isakymo, pagal kuri butu daromi vizitai (su isimtimi - patronazai pas naujagimius). lietuvoje tai - socialine paslauga, t.y. uz ja atsakingos savivaldybes. be to, nemokama - savivaldybes gydytojams nemoka, kadangi jos negauna sveikatos draudimo pinigu.
o siaip, jei uztenka paklausyti plaucius/paziureti gerkle/ausi ar siaip pakonsultuoti, nedarant tyrimu, rekomenduociau kviestis gydytoja i namus, privatu ar valdiska. bet jei registracijos metu registratore nuspres, kad gydytojas niekuo negales padeti atvykes pas jus i namus - prasau nepykit, bet supraskit, kad medicina - ne tik stetoskopas ir gydytojo licenzija, ir laboratorijos su visais kitais instrumentiniais tyrimais troleibusu neatsiveshi.