Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas bijo ragauti

Maniskis paragavo bulvinio blyno ir jam patiko!!!!!!!!! thumbup.gif suvalge net 2 bulvinius blynus, jau cia mums nerealus pasisekimas!Beje, ragavo tik su salyga, kad jei nepatiks, iskart isspjaus mamai i ranka blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aganiux: 28 sausio 2010 - 13:08
Valio! Saunuoliukas thumbup.gif Maniskis nebenevalgo.... Jokiu blyniuku, desryciu ir kitokio maisto... Tik duona ir blenderiuotos kosytes doh.gif verysad.gif Siulyk kad ir ant galvos stovedama... nieko neragauja unsure.gif
Atsakyti
Mano viena drauge turi dukryte kuri irgi nevalgiuke ir nieko neragauja, tai ta gyva vien desrelemis, valgo saltas, siltas, pusryciams ir pietums, zodziu nieko daugiau nereikia, tik desreliu, nei kosiu, nei darzoviu, dar kartais obuoli pagrauzia...Tai as manau jau geriau kaip musu vaikai kad koses blenderiuotas valgo, ten bent vitaminu yra, o ko gali gaut is desreliu? tiesa, ta mergyte nei pieno negeria. doh.gif jai bus 3 metukai geguze.
Atsakyti
Labutis, kaip musu nevalgiukai laikosi?Maciau nauja tema atsirado apie nevalgiukus, na bet mums visgi labiau tinka si tema, nes mano vaikas vis dar neragauja nauju dalyku. Kaip man ima siutas kai valgau pvz labai skanias slyvas arba persika ir jis atsisako ragauti doh.gif
Dabar laukiuosi antro, tikiuosi kad jaunelis bus valgesnis ir dziugins mamyte savo apetitu lotuliukas.gif
Atsakyti
Labukas,
Tai aš užvedžiau naują temą, bet kitame skryrelyje, čia nesugalvojau paieškot tuo metu 4u.gif
Mano vaiką kamavo tokia pati problema. Sūnus iki 2m. ir 7 mėn. valgė taip pat tik blenderiuotas daržovių košes su mėsa, žuvim, dar bananus, obuolius, o gerė tik gryną vandenuką. Nieko daugiau negalėjau įsiūlyti. Nors man nebuvo sunku tokias košes ruošt, tačiau vis tiek nerimavau dėl tokio nenoro ragauti "suaugusių" maisto. Problemos neišprendėm net pradėję lankyti darželio. Ten irgi ištisom dienom neprisiliesdavo prie maisto, bet ačiūsupratingom auklėtojom, nešėm savo maistą, jos šildė ir maitino. Ir taip pusmetį. Dabar darželio nebelankom.
Tačiau vieną dieną viskas pasikeitė, ėmė vaikas nors ir po truputį, bet jau valgyti, tai ką mes valgom. Dar tikrai ne daug valgo, bet jau valgo ir tuo labai džiaugiuosi. Labai linkiu, kad kiti vaikiukai turintys tokių bėdų irgi vieną dieną imtų domėtis kitokiu maistu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuciuke-mama @ 2010 01 29, 13:14)
Valio! Saunuoliukas  thumbup.gif Maniskis nebenevalgo.... Jokiu blyniuku, desryciu ir kitokio maisto... Tik duona ir blenderiuotos kosytes doh.gif  verysad.gif Siulyk kad ir ant galvos stovedama... nieko neragauja  unsure.gif

o jeigu leistum peralkti? nenori - nevalgyk, einam žaisti į lauką. ir truputį "pralaukus" laiką, gerai išsidūkus (atrakcionai, baseinas), kuo daugiau lakstymo - pasiūlyti vien kažką naujo? ir žinoma, jokių sūrelių, sausainių namuose.
Mano Braškės problema analogiška. Ji kai kurių naujų dalykų ragauja su dėde ir pusbroliu. autoritetai mat laugh.gif tada ir darželyje žino, kad "užvakar per pietus valgiau silkės" bigsmile.gif o šaiip - ką nors naujo siūlau tik po lauko. Beje, pagal ūgį sveria - per mažai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karusia: 20 kovo 2010 - 12:07
QUOTE(Karusia @ 2010 03 20, 11:55)
o jeigu leistum peralkti? nenori - nevalgyk, einam žaisti į lauką. ir truputį "pralaukus" laiką, gerai išsidūkus (atrakcionai, baseinas), kuo daugiau lakstymo - pasiūlyti vien kažką naujo? ir žinoma, jokių sūrelių, sausainių namuose.
Mano Braškės problema analogiška. Ji kai kurių naujų dalykų ragauja su dėde ir pusbroliu. autoritetai mat laugh.gif  tada ir darželyje žino, kad "užvakar per pietus valgiau silkės"  bigsmile.gif o šaiip - ką nors naujo siūlau tik po lauko. Beje, pagal ūgį sveria - per mažai.

Kaži ar jūsų mergytei tokia problema apie kokią čia rašo mamos. Žinok tokie vaikai visiškai neragauja, jiems neįdomu. Jiems užtenka košių. Ir nesvarbu, kad jie išsilaksto, tokiems vaikams niekas nepadeda, gali net nieko neduot kelias dienas ir niekas nepasikeis. Tikiuosi, kad mano jaunėlis bus valgesnis nei vyresnėlis ir norės ragauti tai, ką valgome mes.
Atsakyti
Klastune, spėju kad ta pati problema. Nevalgiukai, kurie turi ir specifinę problemą. Manau kad svarbu ir mamai parodyti charakterį, ir neleisti vaikui būti viršesniu, kaip kažkuri mama rašė - numirsiu jei vaikas valgys tik sūrelius.
o vaikai labai moka manipuliuoti wink.gif
Atsakyti
Sveikos, man dabar 21. Vaikystej buvau kaip jusu vaikai ir dabar nedaug kas pasikeite. Yra daug produktu ir patiekalu, kuriu nevalgau, daug kuriu net neragavus. Ir negaliu paaiskint kodel, tiesiog negaliu ir tiek. Tarkim niekad neragavus desros man ji baisiai smirda. Galeciau net apsivemt, pacios pagalvokit, jei jum kas lieptu paragaut koki ziauriai egzotiska patiekala ir kokiu vabalu arba koki virta dar is kiausinio neissiritusi visciuka. Kitus juk valgo tokius patiekalus kaip delikatesa, o jum juk butu slykstu, na tai taip panasiai ir man ir jusu vaikuciam kai reikia ragaut neiprasta maista. Na nuo vaikystes kazkiek pasisstumejau i prieki, pradejau daugiau valgyt mesos patiekalu, pamegau keciupa, bet lig siol nevalgau desros misrainiu ir daugumos patiekalu, kas yra sumaisyta, sriubu beveik nemegstu, na neisvardinciau visko, ko nevalgau. Na bet as nekalbu apie toki dalyka kad nelabai skanu, daug kas man yra neskanu, bet valgau, taciau tie dalykai, kuriu nevalgau man yra slykstu galeciau net apsivemt. Ir toks dalykas kaip sakot kad neduot vaikui valgyt, tai cia nesamone ir tikrai nepades, mane viena kart mociute su rykste lupo, kad valgyciau saldzia sriuba, nu bet ziaugciojau ir vis tiek negalejau. I darzeli nejau, bet ir nebuciau galejus ten istvert, nes buvau keistas vaikas, tikrai nebuciau nieko valgius, arba butu geda aukletojai pasakyt ir buciau valgius ir vemus. Siaip tai pamenu labai nesmagu budavo, kai pas draugus ar gimtadieniuose, kaip sakot, negaledavau nieko valgyt, o kitos mamos siulydavao primygtinai, tai valgydavau ziaugciodama. Tortu nemegau del riebumo, nes kazkokie siurpai per gerkle eidavo labai nemalonus ir dabar taip kartais buna nuo labai riebaus maisto. Kadangi buvau skaute, tai valgymas didele problema buvo stovyklose. Bet kazkiek tekdavo valgyt ir nemegstamus dalykus, nes savaite neimanoma isbut nevalgius. Tai per valgyma per prievarta prisiversdavau koki sauksta kokios grikiu koses ar panasiai suvalgyt ziaugciodama. Nu kad ir kokia isalkus budavau, negaledavau. Po sunkios dienos nes silpna budavo, normaliai svorio numesdavau per tas stovyklas. Na bet kad ir kaip stengiaus valgyt tik vienas patiekalas prigijo per tas stovyklas, tai greito paruosimo sriubytes biggrin.gif . Kaip ir toks sioks toks luzis ivyko, kai pradejau pati maista gamintis ir kai apsigyvenau su draugu, tai kazkaip nesazininga kad ir draugas tokias pat nesamones valgytu kaip as, tai pradedu po buski mokytis visokiu receptu ir ragaut kai ka po biski. Draugas labai pyksta kad jo patiekalu neragauju, na bet negaliu ir tiek blush2.gif
Papildyta:
Tiesa mano vaikystej didziausia svajone buvo kad nereiktu valgyt, nes man viskas buvo arba neskanu arba is vis nevalgoma, buciau visko ir ledu ir saldainiu ir zaislu atsisakius kad tik nereiktu valgyt. Dabar bent jau ismokau megautis maistu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2010 03 20, 20:13)
Klastune, spėju kad ta pati problema. Nevalgiukai, kurie turi ir specifinę problemą.  Manau kad svarbu ir mamai parodyti charakterį, ir neleisti vaikui būti viršesniu, kaip kažkuri mama rašė - numirsiu jei vaikas valgys tik sūrelius.
o vaikai labai moka manipuliuoti wink.gif

O aš nesutinku su tuo. Vis tik manau yra vaikai nevalgiukai, kuriems tik užtenka kaip jūs sakot, parodyti charakterį, o yra dar kita kategorija, kur ką nori daryk, jie vis tiek nevalgo. Pripažįstu, man buvo neramu, bet aš nedariau tragedijos dėl to. Neramu daugiau dėl to buvo, kad vaikas per mažai valgė kieto maisto, kad nesideformuotų sąkandis. Man nebuvo sunku padaryti namuose šviežios košės, o ir būdavo ramu, kad jis gauna įvairių naudingų medžiagų. Nekemša maisto pilno visokių emulsiklių, dažiklių ir t.t. Vaiko kraujo tyrimai buvo normalūs. tačiau atėjus laikui, vaikas pats be prievartos, ėmė ragauti maisto. Ne po daug, iš lėto, bet pratinasi ir valgo mielai.
Atsakyti
Klastūne - sutikčiau dar kad iš košės kažką naudingą gauna. o jeigu, kaip kažkuri žinutėje aukščiau rašė - tik dešreles? ar galime kalbėti apie pilnavertę mitybą?
Mano vaikas kai ką įprato vartoti, kai, kaip jau sakiau - suvalgydinau per įkalbinėjimus po ilgų maudynių. Kai ką valgo, tik jeigu pakeičiu skonį - tarkime žuvies kotletukai pas mus tik su įmalta šonine. Kiauliena, jautiena - tik malta.
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2010 03 21, 16:56)
Sveikos, man dabar 21. Vaikystej buvau kaip jusu vaikai ir dabar nedaug kas pasikeite. Yra daug produktu ir patiekalu, kuriu nevalgau, daug kuriu net neragavus. Ir negaliu paaiskint kodel, tiesiog negaliu ir tiek. Tarkim niekad neragavus desros man ji baisiai smirda. Galeciau net apsivemt, pacios pagalvokit, jei jum kas lieptu paragaut koki ziauriai egzotiska patiekala ir kokiu vabalu arba koki virta dar is kiausinio neissiritusi visciuka. Kitus juk valgo tokius patiekalus kaip delikatesa, o jum juk butu slykstu, na tai taip panasiai ir man ir jusu vaikuciam kai reikia ragaut neiprasta maista. Na nuo vaikystes kazkiek pasisstumejau i prieki, pradejau daugiau valgyt mesos patiekalu, pamegau keciupa, bet lig siol nevalgau desros misrainiu ir daugumos patiekalu, kas yra sumaisyta, sriubu beveik nemegstu, na neisvardinciau visko, ko nevalgau. Na bet as nekalbu apie toki dalyka kad nelabai skanu, daug kas man yra neskanu, bet valgau, taciau tie dalykai, kuriu nevalgau man yra slykstu galeciau net apsivemt. Ir toks dalykas kaip sakot kad neduot vaikui valgyt, tai cia nesamone ir tikrai nepades, mane viena kart mociute su rykste lupo, kad valgyciau saldzia sriuba, nu bet ziaugciojau ir vis tiek negalejau. I darzeli nejau, bet ir nebuciau galejus ten istvert, nes buvau keistas vaikas, tikrai nebuciau nieko valgius, arba butu geda aukletojai pasakyt ir buciau valgius ir vemus. Siaip tai pamenu labai nesmagu budavo, kai pas draugus ar gimtadieniuose, kaip sakot, negaledavau nieko valgyt, o kitos mamos siulydavao primygtinai, tai valgydavau ziaugciodama. Tortu nemegau del riebumo, nes kazkokie siurpai per gerkle eidavo labai nemalonus ir dabar taip kartais buna nuo labai riebaus maisto. Kadangi buvau skaute, tai valgymas didele problema buvo stovyklose. Bet kazkiek tekdavo valgyt ir nemegstamus dalykus, nes savaite neimanoma isbut nevalgius. Tai per valgyma per prievarta prisiversdavau koki sauksta kokios grikiu koses ar panasiai suvalgyt ziaugciodama. Nu kad ir kokia isalkus budavau, negaledavau. Po sunkios dienos nes silpna budavo, normaliai svorio numesdavau per tas stovyklas. Na bet kad ir kaip stengiaus valgyt tik vienas patiekalas prigijo per tas stovyklas, tai greito paruosimo sriubytes biggrin.gif . Kaip ir toks sioks toks luzis ivyko, kai pradejau pati maista gamintis ir kai apsigyvenau su draugu, tai kazkaip nesazininga kad ir draugas tokias pat nesamones valgytu kaip as, tai pradedu po buski mokytis visokiu receptu ir ragaut kai ka po biski. Draugas labai pyksta kad jo patiekalu neragauju, na bet negaliu ir tiek  blush2.gif
Papildyta:
Tiesa mano vaikystej didziausia svajone buvo kad nereiktu valgyt, nes man viskas buvo arba neskanu arba is vis nevalgoma, buciau visko ir ledu ir saldainiu ir zaislu atsisakius kad tik nereiktu valgyt. Dabar bent jau ismokau megautis maistu smile.gif

Vat mano didziausia baime ir yra ta, kad mano vaikas niekada neisaugs is to...
O tau ar nepasakojo tevai nuo ko viskas prasidejo?galbut kazkada per prievarta mazai kiso ar tu tiesiog nuo pat gimimo nesidomejai maistu?
Maniskis kartais siulosi i kampa atsistot, atsisako megstamu pramogu kad tik nereiktu valgyt. O as dabar, matyt del nestumo, pasidariau labiau jautri ir greiciau susinervinu, neturiu kantrybes, tai pradejau nebesizaisti, padejau syryt varskeciu (yra kazkada viena kasni ragaves), sakau valgyk, eisim i kina, o jei ne, tada as visa diena tvarkysiuos ir sedesim namie. Tai po kokiu 10 min atejo ir paragavo kasni, ziaugciodamas sukramte, o paskui ziuriu kad gal ir patiko, suvalge kokius 4 kasnius ir ejom i kina thumbup.gif tiesa kine pradejo reikalaut sausainiu, bet nieko negavo. Grizus namo iskart buvau priremta kad duociau pieno, bet pagaminau vermiseliu sriubos pieniskos, kuria irgi nenorom, bet issibadejes valge. Ziuresim kaip cia mums eisis toliau...zinau kad ne visai teisingai elgiuosi, neduodama jam to ko jis nori, bet man jau gana doh.gif
Atsakyti