Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu savo daržovių

Mano seimyniniai svogunai labai grazus,jau galima laiskus skinti,o va vienagalviai labai sunkiai dygo ir tokie neramus.
Atsakyti
Ačiū už patarimus 4u.gif

QUOTE(daivyte @ 2009 06 02, 22:24)
. Tap kitko, daikonai man patinka labiau nei juodieji dėl švelnesnio, ne tokio aštraus skonio. Siūlau pabandyti ir jums.

daikonų nebuvau girdėjus pavadonomo.... o juoduosius ridikus daugiau sėsiu dėl vaistų, žiemai su medum nuo kosulio labai gerai, aišku ir pavalgysim jei patiks (nesu ragavus jkių salotų su juo dar kol kas) o daikonus irgi taip vėlai reikia sėt bigsmile.gif reiks paieškot sėklyčių smile.gif

QUOTE(AveM @ 2009 06 03, 08:54)
Mano seimyniniai svogunai labai grazus,jau galima laiskus skinti,o va vienagalviai labai sunkiai dygo ir tokie neramus.

kalbi kaip apie vaikus apie savo daržoves wub.gif jo, ištikro kai savo rankom sėji, ravėji, labai rūpi tongue.gif

Atsakyti
Dėl sėjimo,tai dar viską praktiškai galima sėti cukinijas,moliūgus,burokėlius ir tt.O morkas pernai liepą pasėjau ir užaugo puikiai.Dėl kopūstų po merliu jie pas mane monstrai,o kur neuždengti ,tai krušos suniokoti ,skylėti.Dė šeimyninių,tai tikrai auga puikiai ,nepalygini su tais paprastais.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 03, 09:35)
Dėl sėjimo,tai dar viską praktiškai galima sėti cukinijas,moliūgus,burokėlius ir tt.O morkas pernai liepą pasėjau ir užaugo puikiai.Dėl kopūstų po merliu jie pas mane monstrai,o kur neuždengti ,tai krušos suniokoti ,skylėti.Dė šeimyninių,tai tikrai auga puikiai ,nepalygini su tais paprastais.

vsio, eisiu tinklo pirk.... o kaip jis pardavinėjamas? metrais? ir kokio yra pločio?
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 06 03, 09:44)
vsio, eisiu tinklo pirk....  o kaip jis pardavinėjamas? metrais? ir kokio yra pločio?

Nu seniuos pasirink yra ten jų visokių.Šiaip pirko vyras .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 03 birželio 2009 - 09:01
Gerai atrodo daržas, neįprasta akiai,,, bet labai viliojančiai... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(pulina @ 2009 06 03, 10:40)
Gerai atrodo daržas, neįprasta akiai,,, bet labai viliojančiai...  thumbup.gif

Ačiū.Šiaip dar čia tik pradžia ...Daug medelių iš dešinės bus prisodinta.palei kalną ir prūdą taip pat.
Atsakyti
O jau nauja temelė kokio grožio bigsmile.gif thumbup.gif Ačiū mikuotukei wub.gif

QUOTE(pulina @ 2009 06 02, 17:16)
Apžiūrėjau savo daržoves, sudygo beveik viskas, bet jau kai kas pagraužta....  doh.gif  žirnių lapai skylėti

Šiaip patarimas ateičiai tongue.gif žirnius reikia sėt kuo anksčiau, jie gi šalčių nebijo. Aš juos sėju vos tik nutirpsta sniegas ir truputį pradžiūna žemė - na, tiek, kad įeit į daržą galima būtų ax.gif - ir žirniai užauga švarūs, gražūs, nesukirmiję thumbup.gif Jei pas tave dabar tik tik sudygę, vadinasi vėlai sėjai, nes maniškiai jau gana dideli ir žydi rolleyes.gif
Aišku, gali permanganatu palaistyt ar pelenais pabarstyt - šios priemonės nepakenks, o paskui žiūrėsi, ar kiek pagelbėjo ar ne. Jei ne tai silpnu padruskintu vandenuku gal? g.gif Gal kaip nors atbaidysi tuos nenaudėlius mirksiukas.gif sėkmės 4u.gif
Papildyta:
*GREISI*, nuostabiai tavo daržas atrodo thumbup.gif Tik ar užtenka tokio plono sluoksnio mulčio? Šiaip esu girdėjusi, kad mulčio turi būt mažiausiai 5-8 cm, kitaip jis savo pilnos paskirties nelabai atlieka g.gif Nors dygstančioms daržovėms pradžioj gal ir toks gerai. Ar mulčiuoji dar ir vėliau papildomai, kad storesnis sluoksnis būtų?
Atsakyti
QUOTE(*saulašarė* @ 2009 06 03, 13:36)
O jau nauja temelė kokio grožio bigsmile.gif  thumbup.gif Ačiū mikuotukei wub.gif
Šiaip patarimas ateičiai tongue.gif žirnius reikia sėt kuo anksčiau, jie gi šalčių nebijo. Aš juos sėju vos tik nutirpsta sniegas ir truputį pradžiūna žemė - na, tiek, kad įeit į daržą galima būtų ax.gif  - ir žirniai užauga švarūs, gražūs, nesukirmiję thumbup.gif Jei pas tave dabar tik tik sudygę, vadinasi vėlai sėjai, nes maniškiai jau gana dideli ir žydi rolleyes.gif
Aišku, gali permanganatu palaistyt ar pelenais pabarstyt - šios priemonės nepakenks, o paskui žiūrėsi, ar kiek pagelbėjo ar ne. Jei ne tai silpnu padruskintu vandenuku gal? g.gif Gal kaip nors atbaidysi tuos nenaudėlius  mirksiukas.gif sėkmės 4u.gif
Papildyta:
*GREISI*, nuostabiai tavo daržas atrodo thumbup.gif Tik ar užtenka tokio plono sluoksnio mulčio? Šiaip esu girdėjusi, kad mulčio turi būt mažiausiai 5-8 cm, kitaip jis savo pilnos paskirties nelabai atlieka g.gif Nors dygstančioms daržovėms pradžioj gal ir toks gerai. Ar mulčiuoji dar ir vėliau papildomai, kad storesnis sluoksnis būtų?

šiaip pas mane visur kokia penkiolika cm.O čia pradžioje niekas dar neauga.Šiaip svogūnų nemulčiuoju.O dėl mulčo,bet koks sluoksnis tinka,nes jis suyra ir žemė pasitręšia.O bulves,kai pasirodo dar kartą uždedu storu sluoksniu.Pasiteisina,dar nei vienos žolės neravėjau.Nors liko ,tik du rulonai šiaudų,tad manau viskam neužteks šiemet,nes čia ,tik dalis matosi.Šiltnamiai jau visai vasarai apmulčiuoti.
Atsakyti
Wau,Greisi,kaip idomiai darzas atrodo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 03, 13:45)
šiaip pas mane visur kokia penkiolika cm.O čia pradžioje niekas dar neauga.Šiaip svogūnų nemulčiuoju.O dėl mulčo,bet koks sluoksnis tinka,nes jis suyra ir žemė pasitręšia.O bulves,kai pasirodo dar kartą uždedu storu sluoksniu.Pasiteisina,dar nei vienos žolės neravėjau.Nors liko ,tik du rulonai šiaudų,tad manau viskam neužteks šiemet,nes čia ,tik dalis matosi.Šiltnamiai jau visai vasarai apmulčiuoti.

o kodėl svogūnų nemulčiuoji bigsmile.gif

kažkaip maniau, kad šiaudus (mulčą) reikia apdėt apie išaugusius jau daigus, o dabar supratau, kad beri ant viršaus jei ir visai mažiukai ar neišdygę, ar teisingai supratau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivyte @ 2009 06 02, 22:24)
Šiaip daugumą daržovių dar ne vėlu sėti ir sodinti. Aš taip pat dar ne viską sukišus į lysves. Ir ne todėl, kad nebuvo kada, bet laukiau šiltesnių dienų ir naktų (taip darau kasmet ir viskas būna ok). Dar sėsiu rugštynes, laiškinius svogūnus (kas savaitę), kad derliaus būtų ilgiau. Pomidorus, paprikas ir agurkus sodinau  ir sėjau (lauke, ne šiltnamy) šį šeštadienį. Aguročiai ir cukinijos laukia savo eilės... O birželio pabaigoj ar liepos pradžioj sėsiu juoduosius ridikus ir daikonus (japoniškus ridikus). Tap kitko, daikonai man patinka labiau nei juodieji dėl švelnesnio, ne tokio aštraus skonio. Siūlau pabandyti ir jums. Ne vėlu sėti burokėlius, pupeles, žirnius, sodinti kopūstus (vėlyvuosius taip pat). Tikiuosi paguodžiau  mirksiukas.gif , kibk į darbą ir turėsi pilną aruodą  smile.gif .

QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 03, 09:35)

labai dėkoju, mielosios, nes jau nukabinusi nosį šiek tiek buvau blush2.gif
turiu didžiulių sudygusių svogūnų dar thumbup.gif ir cukinijos, morkos, špinatai laukia bigsmile.gif
va, mangoldų reikia prisisėti thumbup.gif labai mėgstam jų lapų sriubą su dilgėlėmis drinks_cheers.gif
!!! gal kam yra tekę auginti brokolius? bigsmile.gif jei jie panašiai kaip kalafiorai auga, tai dar ne vėlu jų turėti! jau kaip mėgstu juos tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikuotuke: 03 birželio 2009 - 14:17