Įkraunama...
Įkraunama...

Šiai dienai neturim nė cento.. ar yra tokių?

QUOTE(Malena @ 2009 06 24, 16:47)
mylimuke,jau du zmones tau asmeniskai parase,kad nesugebi perkaityt to kas parasyta.

O gal tie du žmonės minčių reikšti nemoka?
Prašyčiau nepult į asmeniškumus, nes ne tam tema.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 24, 16:21)
Ar aš kažko neįžvelgiau jūsų poste  g.gif

Gal rolleyes.gif Juk viskas priklauso nuo to, kaip žvelgi ir ką nori įžvelgt ax.gif
QUOTE(Sophi @ 2009 06 24, 10:02)
Esmė ir čia - ATSAKOMYBĖ. Šiandien elgiuosi taip, kad rytoj netektų dėl to gailėtis ax.gif

mylimuke, specialiai jums, kaip aš suprantu atsakomybę bigsmile.gif

Atsakyti
cia apie ka tema? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 24, 16:48)
O gal tie du žmonės minčių reikšti nemoka?
Prašyčiau nepult į asmeniškumus, nes ne tam tema.

Ar as moku nezinau,bet uz Sophi as garantuota,kad moka ir dar kaip mirksiukas.gif

Atsakyti

QUOTE(kumiko @ 2009 06 23, 21:04)
perspausti nesiulau..siulau tik is skurdo visu pirma isbristi..zodziu tokia mano nuomuone , o jusu tokia..nei jus mano ,nei as jusu  nuomones, nepakeisiu ir visai nenoriu ax.gif

QUOTE(mylimuke @ 2009 06 23, 21:55)
O kur yra skurdo riba?

Vat ir man įdomu pasidarė. Kumiko,tai gal galite įvardinti, kiek reikia turėti santaupų ir kiek mėnesinių pajamų, kad galima būtų gimdyti. Konkrečiai.
Apie tą planavimą yra gera patarlė, kurios pažodžiui nepacituosiu - mes pklanuojam, o ...juokiasi.
Atsakyti
Ta patarle skamba taip: jei nori prajuokinti Dieva-papasakok jam savo planus.Yra ir dar viena: Dievas dave dantis-duos ir duonos.Manau,jos abi teisingos,ir skurdas yra ne priezastis negimdyti (ar nuzudyti...vadinkim daiktus savo vardais)kudikio.Vaikai ir skurde uzauga,ir netgi labai neblogais zmonemis,o situacija jiems augant gali ir keistis.
Na,cia tik mano nuomone,jei ka,niekam nenoriu jos pirsti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2009 06 24, 19:15)
Vat ir man įdomu pasidarė. Kumiko,tai gal galite įvardinti, kiek reikia turėti santaupų ir kiek mėnesinių pajamų, kad galima būtų  gimdyti. Konkrečiai.
Apie tą planavimą yra gera patarlė, kurios pažodžiui nepacituosiu - mes pklanuojam, o ...juokiasi.

sita tema jau pasidare pilstymas is pilno i kiaura..kiek pajamu reikia? tai labai indvidualu.. tas vaiku gimdymas ar ne yra kiekvienos moters, seimos apsisprendimas,as skurde budama nenoriu gimdyt ir negimdyciau,kas nori gali gimdyt nors ir desimt..bet paskui nereikia kaltint viso pasaulio,valdzios,reikalaut pasalpu..tokia mano nuomone..o siaip as nieko nesmerkiu..kaip sakiau kas kaip nori,tas taip tegu daro,man netrukdo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(denaxa @ 2009 06 24, 19:45)
Ta patarle skamba taip: jei nori prajuokinti Dieva-papasakok jam savo planus.Yra ir dar viena: Dievas dave dantis-duos ir duonos.Manau,jos abi teisingos,ir skurdas yra ne priezastis negimdyti (ar nuzudyti...vadinkim daiktus savo vardais)kudikio.Vaikai ir skurde uzauga,ir netgi labai neblogais zmonemis,o situacija jiems augant gali ir keistis.
Na,cia tik mano nuomone,jei ka,niekam nenoriu jos pirsti ax.gif

dievas dave ir lietu,bet kodel mes saugojames nuo jo skeciu biggrin.gif absurdiskai man skamba,tas pasakymas,dievas dave dantis ,duos ir duonos..bet kiekvienam savo mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 23, 22:55)
Apsaugos būdai kainuoja. Kai kurių mėnesinės išlaidos auga proporcingai dažnėjant seksui. Aš ir klausiu, ką tokiu atveju siūlytumėt?
O kur yra skurdo riba? Gal ten, kur jums skurdas, man bus dar ne. Gal ta mama, kuri vaiką augina "ant košių" nemano, kad tai skurdas, nes visgi turi pavalgyti  g.gif  O gal tie, kurie nebegali pietauti kavinėse ar pasidaryti manikiūro salone, jau vadina save skurdžiais. Juk jūs pati atėjot čia pasiguost, kad iš visų grožio procedūrų tegalit sau leist manikiūrą ir pedikiūrą. Tai jau skurdas? Reiškia, kad nebegalit gimdyti vaikų? O gal vietoj pedikiūro nupirktumėt poką sauskelnių ir nenumirtų vaikas, a? Ar tai būtų per žiauru jūsų nagučiams?
Sau pritaikytumėt?

oi kaip kliuva,jums tas mano manikiuras..nezinau jau kiek kartu paminejot.. rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kumiko: 25 birželio 2009 - 11:58
Žinot, moteriškės, gal aš Jums vieną istoriją papasakosiu. Turėjau klasioką iš 7 vaikų šeimos. Greit mirė mama, liko našlaitis. Tėvas kitos moters neparvedė. Gyveno labai sunkiai, bet kadangi kaime - bulvių ir druskos turėdavo, alkani nebūdavo. Bet po pamokų eidavo į mišką malkauti [t. y. rinkti sausų šakų kurui]. Dabar jam apie penkiasdešimt, Vilniaus senamiestyje turi du gerus butus, sodybą netoli Vilniaus, gražią šeimą... Visai ne vartotojišką, "ne pasikėlusią". Jo broliai ir seserys taip pat rado savo vietą gyvenime. Tai dabar ir galvoju: būtų žmonės taip viską skaičiavę - nebūtų buvę nei tų septynių vaikų, nei dabar kelių gražių darnių šeimų... Gal ir iš tų, kas šiandien seniūnijose ima maisto paketus, panašių išaugs. Nebūkime kategoriškos smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(WildFire @ 2009 06 22, 02:28)
jos niekas nepuola  smile.gif ir visa ta diskusija kyla tik del to, kad paskolos iskeliamos i pirma vieta, tai negi tie kurie taupe, nepirko is vis , eme tik nedidukes paskolas turi suprasti ir atjausti mastau.gif

taip taip, Amerika viska pirko lizingais, i skola, o dabar istisi kvartalai gyventoju palapinese, deja... bet velgi, cia tik musu valstybe kalta  biggrin.gif
o jusu darboviete jau nebesikeis niekad?  rolleyes.gif

Kas tokią pasaką sugalvojo ? doh.gif
Atsakyti
bye1.gif
Savo pirmą įrašą forume įsidrąsinau padaryti čia, per galvą nemuškite...
Mano situacija nėra kritiška (tfu-tfu-tfu), tačiau šiemet iš dviejų truputį daugiau nei vidutinių algų šeimos pajamos susitraukė lygiai perpus. O vieną mėnesį vyras išvis buvo be darbo, paskui susirado. O apie ką aš noriu parašyti - kurias išlaidas mes sutraukėme siekdami išlyginti biudžetą. Gal tai kam nors padės, gal kas pasisems gerų idėjų. Ginkdie nesiekiu būti kategoriška, tiesiog noriu pasidalyti patirtimi.
Skanėstai: kai nustojome pirkti čipsus, ledus, saldžius jogurtus, limonadus, pusfabrikačius - tiesiog nustebome, kiek išlaidų sumažėjo... Pakeitėm obuoliais, kefyru, morkomis, kitomis daržo gėrybėmis...
Transportas: nuosavo automobilio neturime. Vyras vienu lygiu nuleido nuolatinį bilietą (vietoj universalaus dabar pildosi tik troleibusinį), aš persėdau ant dviračio, juolab oras ir atstumas iki darbo leidžia (mes vilniečiai).
Komunalas: deja, jautriausia tema... su sąskaita už šildymą nieko nepadarysi, išskyrus pasikeiksi... pakeitėme interneto planą į šiek tiek pigesnį. Atradome, kad dušas eikvoja mažiau vandens nei vonia.
Švaros reikmenys: tiesiog malonu žiūrėti, kokius stebuklus nuveikia geriamoji soda, ūkinis muilas, paprasčiausias actas, šepetėlis ir vanduo! Ne visais, žinoma, atvejais, bet daugeliu - susitaupo pinigai, kuriuos išleisdavom visiem cifam, kometam ir kitokiem valikliam.
Valgis: mėsą valgom kartą į savaitę-dvi. Tiesa, nelabai ir trūksta, aš aplamai žoliaėdė. Dribsniai, makaronai, košės, daržovės... išmokau daryti naminius koldūnus (~3 kartus pigiau, paskaičiuota!), šaldyti atsargas to, kas gauta pigiau... sutraukėme porcijų dydį, bo nuo kompiuterinio gyvenimo jau gelbėjimosi ratai ant liemens pas abu matėsi smile.gif Į darbą pietus pradėjom nešiotis iš namų. Kartais šio bei to mesteli tėvai, bet nepiktnaudžiaujam - jiems ne ką geriau nei mums. Atradau Lenkiją ir praktikuoju kas mėnesį-du grandiozinį apsipirkimą, susitaupo apie trečdalį sumos, kurią už tiek pat produktų išleisčiau Lietuvoje.
Namai: na buvo planų keisti 1 kamb. butą į 2... teko jiems pasakyti atia atia, nes su dabartinėmis pajamomis nė vienas bankas neduos paskolos. O ir kaip grąžinti, kai nežinai, ar po savaitės turėsi darbą? Gatvėj juk šimtai kandidatų... Užtat tykiai ramiai pasidarysime remontą - kažką savo jėgomis, kažką - duodami progą šiek tiek užsidirbti išbadėjusiems statybininkams.
Atostogos: na planams apie Tatrus taip pat teko pasakyti atia atia, užtat yra puiki proga padirbėti kaime darže: geras krūvis raumenims, grynas oras, dėkingi tėvai ir geros atsargos žiemai.
Kosmetika, manikiūrai ir kitokie savęs lepinimai: tik kas būtiniausia. Dekoratyvine kosmetika visai nesinaudoju, na o kitos tai tenka kažkiek papirkt, kad visai jau žmonių gatvėj negąsdinčiau.

Kaip pastebit, apie vaikus nė žodžio. Dar tik planavome pradėti juos projektuoti, taip kad ko nežinau, apie tą nekalbu. Tikiuosi, smarkiai nesupyksite ant bevaikės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2009 06 25, 15:43)
Kas tokią pasaką sugalvojo  ?  doh.gif
cia ne pasaka, o realybe, tik pas juos tose valstijose klimatas siltesnis, o pas mus ziema palapineje susalimas garantuotas smile.gif rode sita "grozi" per CNN ar BBC (neisidemejau kuria) beveik valandos trukmes laidoje, tai manau teisybe, nes nera prasmes siems kanalams blefuoti smile.gif

Papildyta:
QUOTE(uodegas @ 2009 06 25, 15:59)
bye1.gif
Savo pirmą įrašą forume įsidrąsinau padaryti čia, per galvą nemuškite...
Mano situacija nėra kritiška (tfu-tfu-tfu), tačiau šiemet iš dviejų truputį daugiau nei vidutinių algų šeimos pajamos susitraukė lygiai perpus. O vieną mėnesį vyras išvis buvo be darbo, paskui susirado. O apie ką aš noriu parašyti - kurias išlaidas mes sutraukėme siekdami išlyginti biudžetą. Gal tai kam nors padės, gal kas pasisems gerų idėjų. Ginkdie nesiekiu būti kategoriška, tiesiog noriu pasidalyti patirtimi.
aciu, kad daliniesi patirtimi, manau, kad ji cia bus labai naudinga 4u.gif
Man su skanestais panasiai buvo, kai pradejau islaidas fiksuoti - atrodo ne maistas, bet isleisdavau per menesi jiems daugiau nei mesai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2009 06 25, 15:59)
Gal tai kam nors padės, gal kas pasisems gerų idėjų. Ginkdie nesiekiu būti kategoriška, tiesiog noriu pasidalyti patirtimi.

Patarimai thumbup.gif
Dar galėčiau pridurt, kad paprastai pigesni būna mažesnių ir mažiau išsireklamavusių gamintojų maisto produktai.
Labiau apsimoka pirkri sveriamas, o ne fasuotas prekes.
Greitam vartojimui siūlau nepraeiti pro nukainotų produktų lentynas ax.gif Praėjusią savaitę iš šitos lentynos tokiųųų persikų užgriebiau, kad LT gal pirmą kartą valgiau tokius prisirpusius ir saldžius ax.gif
Atsakyti