Įkraunama...
Įkraunama...

Nepasitikėjimas savimi

Nu ne, nesiekiau cia kazkaip pasirodyt ar ka schmoll.gif Tik papasakojau savo istorija, patirti, kuri buvo. Tiesiog paskaiciau pirma posta luju ir pamaciau save pries keleta metu - susitraukusia, apsiverkusia, susiguzusia ir bijancia zmoniu. Atsakymo reikia ieskoti savyje - jei yra depresija, kas ja sukelia?? Kokius isgyvenu jausmus? kam galiu papasakot? Kazkaip kai buvau namuose su vaikais, vyras man neleido per daug reikstis, tai as susirasius turejau keleta svajoniu(labai realiu planu) kurias noreciau igyvendinti. Tam sarase buvo - noriu ismokti vairuoti, noriu ismokti exel programa, dar kazko norejau. Ir kasdien ta darydavau - nusipirkau kompiuteriniu knygeliu, ir, kai vaikas uzmigdavo, mokydavausi. Po to uzsirasiau i vairavimo kursus. Visas blogumas buvo tame, kad vyras nepalaike nei kiek, sededavo salia masinoj ir klykdavo is visu jegu"vista, ka darai". Na, bet issilaikiau as tas teises ir sekmingai vazineju posiai dienai. Noriu oasakyt, kad ta pasitikejima savimi reikia ugdyti pradedant nuo mazu dalyku. Pazvelgiant i save ir pamatant, ka as galiu. nesvarbu, kad tai yra mazai(atrodo, kad mazai, o is tiesu yra labai daug)Tai, ka galiu, galiu tik as. Isoriskai kituose zmonese galime stebeti didziuli pasitikejima savimi, taciau viduje gal taip nera.
Einu darban. i trecia pamoka siandien smile.gif Mokiniai laukia, but gerai nepaveluot smile.gif
Atsakyti
Bukit egoistes
Svajokite
Darykite tai, ko senai trokstate
Turekite savo megstama rasytoja ir grauzkite jo knygas iki paryciu
Klausykites mylimos muzikos garsiai garsiai
Suvalgykite skanu pyrageli
Parke/ stadione nubekite kelis kilometrus
Padarykite malonia staigmena artimam zmogui
Padovanokite sau gelyte
Isgerkite puodeli kvapnios arbatos
Paskambinkite senam draugui
Uzsirasykite i kursus
Lankykite joga
Sutiktam vaikui duokite saldaini
Gerkite daug vandens
Perziurekite savo nuotrauku albumus

Receptu yra daug, svarbiausia myleti save
Atsakyti
Sveikos moteriskes,kiek daug minciu biggrin.gif .
Saunuole brangute.Bet ar gi gali buti kitokia moteris ,kuri augina 4 vaikucius.Tam reikia nemazai ryzto ir drasos.Ji to turi su kaupu,todel ir sugeba pasirupinti savimi ir savo seimyna thumbup.gif .O kai ji augino vaikus namuose,gal daug kas sake:vaje sedi namuose,vaikus tik augina,ka ji daugiau sugeba?.Bet va gyvenimas ir parodo,kad pasikeicia situacija ir niekur neprapuola ta mama ir jos vaikai.Sugeba ir labai daug.Ir gal net daugiau uz tas ,kurios galvoja,kad yra daug pranasesnes.Moteris, kai jai reikia pakovoti uz savo vaiku gyvenima,gali buti labai stipri.
Atsakyti
Nu ,o Wajdos postas apie buvima egoiste,tik save mylincia,man ne prie sirdies nors tu ka g.gif .Nu ir dabartine polemika apie tai ,kad kiekvienas turi myleti tik save,ziureti tik saves,daryti tik tai kas jam patinka-nu ne prie sirdies man ji.Nu jauciu vidumi,kad tai nesamone.Gal cia pasireiskia ankstesniu laiku auklejimas-kad reikia myleti kitus,padeti,atjausti,tada ir tave myles,atjaus ir t.t..Nu dabar viskas atvirksciai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(brangute @ 2005 03 21, 10:19)
Noriu oasakyt, kad ta pasitikejima savimi reikia ugdyti pradedant nuo mazu dalyku. Pazvelgiant i save ir pamatant, ka as galiu. nesvarbu, kad tai yra mazai(atrodo, kad mazai, o is tiesu yra labai daug)Tai, ka galiu, galiu tik as. Isoriskai kituose zmonese galime stebeti didziuli pasitikejima savimi, taciau viduje gal taip nera.

Va čia tai aukso žodžiai thumbup.gif Sutinku 100%, brangute drinks_cheers.gif

Brangutės pavyzdys įrodo, kad pasitikėjimas savo jėgomis slypi viduje ir priklauso nuo užsispyrimo ir ryžto 4u.gif O nuo verkšlenimų to pasitikėjimo nepadaugėja, patikėkit manim... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 21, 12:58)
Nu ,o Wajdos postas apie buvima egoiste,tik save mylincia,man ne prie sirdies nors tu ka g.gif .Nu ir dabartine polemika apie tai ,kad kiekvienas turi myleti tik save,ziureti tik saves,daryti tik tai kas jam patinka-nu ne prie sirdies man ji.Nu jauciu vidumi,kad tai nesamone.Gal cia pasireiskia ankstesniu laiku auklejimas-kad reikia myleti kitus,padeti,atjausti,tada ir tave myles,atjaus ir t.t..Nu dabar viskas atvirksciai doh.gif

Nereikia Selena, rupinimosi savimi ar lepinimosi suprasti taip tiesmukai ir laikyti del to save egoiste. Man patiko cia anksciau pasisakiusios Dziuges pastebejimas, ji rase:"Mokausi po truputi palepinti ir save, nors kartais sugrauzia sazine: as namuose sedziu, o vaikas darzelyji. Tokiais atvejais pasakau sau stop, nes ir man laisva valandele priklauso. Pailsejusi ir pati bunu geresnes nuotaikos. "
Va, tuo ir skiriasi dirbancios ir namuose auginancios vaikus, nes pastarosios net bijo sau skirti laisvesne minutele, visada turi kazkam patarnauti, begti ir pan. reikia save elementariai gerbti...ir nebus nepasitikejimu savimi.
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 21, 12:58)

Norejau padeti - apspjove cry.gif Ka gi - dingstu is cia biggrin.gif As tikiu tuo, ka parasiau. Man tai padeda. Ir gerbiu zmones, kurie zino savo verte, moka savim pasirupinti, save palepinti, pasidziaugti savo ir kitu laimejimais. Salia tokiu zmoniu gera thumbup.gif Tokie zmones uzkrecia optimizmu ir gyvenimo dziaugsmu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Wajda @ 2005 03 21, 21:44)
Norejau padeti - apspjove  cry.gif  Ka gi - dingstu is cia biggrin.gif  As tikiu tuo, ka parasiau. Man tai padeda. Ir gerbiu zmones, kurie zino savo verte, moka savim pasirupinti, save palepinti, pasidziaugti savo ir kitu laimejimais. Salia tokiu zmoniu gera  thumbup.gif  Tokie zmones uzkrecia optimizmu ir gyvenimo dziaugsmu  thumbup.gif

Man irgi gera salia tokiu zmoniu thumbup.gif Pastebejau, kad cia mamytes nelabai klauso kitos nuomones, nors sako priesingai. Joms gerai, taip kaip yra, tik nori, kad kiti patvirtintu, kad jos gyvena idealu gyvenima, tai suteikia joms didesnio pasitikejimo savimi....pagalbos jos net neiesko.
Atsakyti
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 03 22, 15:07)
Man irgi gera salia tokiu zmoniu thumbup.gif Pastebejau, kad cia mamytes nelabai klauso kitos nuomones, nors sako priesingai. Joms gerai, taip kaip yra, tik nori, kad kiti patvirtintu, kad jos gyvena idealu gyvenima, tai suteikia joms didesnio pasitikejimo savimi....pagalbos jos net neiesko.

Taikliai, kaip į akį biggrin.gif thumbup.gif Man irgi lygiai taip pat pasirodė. drinks_cheers.gif

Viename poste rašo kaip joms namie negerai, neturi pasitikėjimo, visokie paverkimai ir t.t. Kai pabandai duoti patarimą, paskatinti kažką veikti sulauki atsakymo: maždaug ko čia nori, mes ir be tavo patarimo gražios, išsilavinusios apsiskaičiusios, o ir vaikai prižiūrėti, nenuskriausti (čia akmuo į dirbančių mamyčių daržą rolleyes.gif ) doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Wajda @ 2005 03 21, 21:44)
Norejau padeti - apspjove  cry.gif  Ka gi - dingstu is cia biggrin.gif  As tikiu tuo, ka parasiau. Man tai padeda. Ir gerbiu zmones, kurie zino savo verte, moka savim pasirupinti, save palepinti, pasidziaugti savo ir kitu laimejimais. Salia tokiu zmoniu gera  thumbup.gif  Tokie zmones uzkrecia optimizmu ir gyvenimo dziaugsmu  thumbup.gif

Seip tai cia niekas nesispjaudo.O issako savo pamastymus.Bet jei jums kitokia nuomone spjuvis-tai cia jau jusu reikalas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Selena @ 2005 03 22, 20:39)
Seip tai cia niekas nesispjaudo.O issako savo pamastymus.Bet jei jums kitokia nuomone spjuvis-tai cia jau jusu reikalas blink.gif

Atsipalaiduok moteriške mirksiukas.gif Ir iš kur pas tave tiek neapykantos ...
Atsakyti
na, as tai nematau kazko glogo Wajdos zodziuose ar egoistisko, kad reikia myleti save...Taigi cia normalu. Pirma myli save, nes jei saves nemyli, kaip gali myleti kitus. na nezinau, bet man tas perdetas mamyciu pasiaukojimas del vaiku, del seimos, kazkokie uzslaptinti manipuliacijos ketinimai....Nezinau, gal ne visad taip kategoriskai, bet visu pirma pats turi pasirupinti savimi ir but laimingas, tada su naujomis jegomis kimbi mylet kitus. Gal mane kas nuteis, bet as prioriteta teikiu sau del vaiku.....Keistai skamba, bet kai as pamiegojus, pasibendravus, vaikams esu geresne motina. kai mano dukra gulejo ligoninej as buvau kartu su ja, bet tarpais tiesiog reikdavo iseiti namo nakciai, atsijungti, pailseti ir grizti prie vaiko jau atstacius save. jei isseksi - nieko gero vaikui nebus. Saves atsatymas- nuolatinis yra esme. jau rasiau ankstesniame poste - nuolatinis derinimas savo ir vaiku poreikiu. Nuolatinis ir kasdienis. Rupintis savimi del ju. nezinau ar aiskiai cia pasakiau
Atsakyti