Įkraunama...
Įkraunama...

Piešimas ant audinio, dažai

Merginos, ar kuri nors bandėt vietoj kontūro naudot vašką? g.gif Kaži kaip reiktų išlyginti tokį darbelį? mastau.gif

Aš vis turiu mintį pabandyti su vašku, turiu aprašymą kaip dirbti. O šiandien per TV žiūrėjau kaip malaizietės piešia medžiagaus kaip kontūrą naudodamos vašką, tai dabar susidomėjau kas ir kaip. ax.gif
Atsakyti
Mano ruda skara su vasku piesta. Bet as tik įdomumo dėliai pamėginau, nors esu gana nemažai bandžiusi tik su medvilne.
Išsilygina normaliai, dar ir pagalmžyti galima tada gražiai labai įsilieja kur jau kontūras dėtas. O jei taip tyliai šnekant naudojau paprastą žvakę ir nepasakysiu kad pajaučiau skirtumą.
biggrin.gif
http://public.fotki....yba/batika.html
sita batikinė.
Atsakyti
AusraJ, o lyginai iš abiejų pusių dėdama popierių? Ir kelis kartus keisdama jį? ax.gif

Labai įdomiai atrodo ta skarutė bigsmile.gif ir ten 2 slapvų vašką naudojai (baltą ir geltoną)?
Atsakyti
Sveikutės...

Prašau, dar kart pakartokit, kiek laiko maždaug lyginat šalius 4u.gif Ištiko mus bėda...vieną sugadinom verysad.gif Taigi darosi baisu lyginti unsure.gif
Atsakyti
Dėl lyginimo tai reikia lyginti labai ilgai ir labai karštu lygintuvu per merliuką. apie 15-20 min. Kad nebesiplautų spalva.
Batika. Batikos principas toks. Išsitempi medžiagą, ir dedi sluoksnį vaško ten kur nori, kad liktų balta. Tada merki arba lieji dažą ant medžiagos. jei nori kad tsirastų įtrūkimų tose vietose kur vašką dėjai paglamžyti medžiagą reikia. Tada val tempi ir dedi dar vieną sluoksnį vaško kur nori rezervuoti tą spalva kuria gavai užliejus daža... ir taip toliau. vaškas baltas. O spalvų kiek nori tiek merki. Tik pradedam nuo šviesiausios ir nepamirštam to kad jei imerkėm i geltoną, tai įmerkus į mėlyną gausim ne mėlyną, o žalią. O šiaip labai įdomus ir žaismingas darbas.
Jei nori investuoti tai yra šalto vaško pirkti, bet aš tai su žvakute paprasta darau. Jei dar kas neaišku klausk. biggrin.gif tikiuosi padėjau nors kiek... g.gif
a ir dar neparašiau apie užlyginimą. Aš lyginu su vienkartiniais rankšluosčiais jie gerai sugeria, o jei pigiau nori tada su laikraščiais. Iš apbiejų pusių dedu popierius po 2 ar 3 sluoksnius kad lygintuvo nepasiektų vaškas, kai pradeda persigerti pakeiti kitais.

cia apvedžiau kaip atrodo truputi palamdytas ir persigėres audinukas.
http://public.fotki....c07278maza.html
ir dar pora labai senų mano batikų
http://public.fotki....a/dsc02257.html
http://public.fotki..../dsc02263m.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraJ: 29 rugpjūčio 2009 - 08:08
Ar nelieka paskui skarutė kieta?
Atsakyti
Truputi kitokia būna, standesnė, bet jei gerai išlygini, ir išplauni tai normaliai nešiojasi.
Atsakyti
Tik 20 min? Mes pora val lygindavom... blush2.gif
Atsakyti
Sveikutes, ar matete Silveryje neblogos nuolaidos Javanos dazams mirksiukas.gif Vakar, keleta spalvyciu nusipirkau thumbup.gif
As tai draugauju su Javanos dazais. O lyginu 5 min smile.gif ...

O del potepiu, kazkaip man jie vis sviesus gaunasi.... kartais taip norisi to ryskumo ir vis tiek nesigauna blush2.gif

dabar turiu klausimeli del tecnikos su vasku... pries lyginant reikia nugramdyti vaska ? tongue.gif
Atsakyti
AusraJ,2009 08 29, 06:55
Dėl lyginimo tai reikia lyginti labai ilgai ir labai karštu lygintuvu per merliuką. apie 15-20 min. Kad nebesiplautų spalva.
Batika. Batikos principas toks. Išsitempi medžiagą, ir dedi sluoksnį vaško ten kur nori, kad liktų balta. Tada merki arba lieji dažą ant medžiagos. jei nori kad tsirastų įtrūkimų tose vietose kur vašką dėjai paglamžyti medžiagą reikia. Tada val tempi ir dedi dar vieną sluoksnį vaško kur nori rezervuoti tą spalva kuria gavai užliejus daža... ir taip toliau. vaškas baltas. O spalvų kiek nori tiek merki. Tik pradedam nuo šviesiausios ir nepamirštam to kad jei imerkėm i geltoną, tai įmerkus į mėlyną gausim ne mėlyną, o žalią. O šiaip labai įdomus ir žaismingas darbas.
Jei nori investuoti tai yra šalto vaško pirkti, bet aš tai su žvakute paprasta darau. Jei dar kas neaišku klausk. biggrin.gif tikiuosi padėjau nors kiek... g.gif
a ir dar neparašiau apie užlyginimą. Aš lyginu su vienkartiniais rankšluosčiais jie gerai sugeria, o jei pigiau nori tada su laikraščiais. Iš apbiejų pusių dedu popierius po 2 ar 3 sluoksnius kad lygintuvo nepasiektų vaškas, kai pradeda persigerti pakeiti kitais.

cia apvedžiau kaip atrodo truputi palamdytas ir persigėres audinukas.
user posted image

ir dar pora labai senų mano batikų
user posted image
user posted image

Perkeliau tavo aprasyma ir sudejau nuotraukytes mirksiukas.gif ,kad nereiktu visuomet atsidarineti nuorodu ax.gif .
Gali ir pati paprastai kelti nuotraukas is fotki.com mirksiukas.gif
1.Eini ant norimos ikelti nuotraukos ir spaudi DESINI peles klavisa.
2.Atsidariusioje lenteleje eini ant paskutinio zodzio(PROPERTIES arba SWOISTVA(rusiskai)).Ir ji spusteli KAIRIU klavisu.
3.Atsidariusioje lenteleje eini ant URL(adreso) ir ,paspaudusi DESINI klavisa ,atsidariusioje lenteleje eini ant paskutines nuorodos ir spaudi Kairiji peles klavisa.
4.Dar karta eini ant (dabar jau melyno adreso URL)ir DESINIU peles klavisu atsidariusi lentele,pasirenki KOPIJUOTI.
-------------
5.Ateini i SUPERMAMA ir rasomoje zinuteje spaudi IMG-atsidaro langelis.Ten idedi tavo nusikopijuota adresa. Viskas 4u.gif

Po keliu bandymu viskas vyksta labai greitai mirksiukas.gif ,nors pradzioje ir sunkoka.Bet niekas negime mokedamas 4u.gif .
Atsakyti
kikutis, jei nori ryškesnių spalvų , dėk porą sluoksnių tų pačių dažų.
Lyginant tik penkias minutes tu neužfiksuoji gerai ir dažas nusiplauna ir lieka blankus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 29 rugpjūčio 2009 - 20:38
Oi labai labai ačiū. taip nuo šiol ir įkėlinėsiu. biggrin.gif
O dėl nugramdymo tai gramdyti nereikia. Bet aš negramdau. Labai puikiai išsiima ir be to.
Atsakyti