AusraJ,2009 08 29, 06:55Dėl lyginimo tai reikia lyginti labai ilgai ir labai karštu lygintuvu per merliuką. apie 15-20 min. Kad nebesiplautų spalva.
Batika. Batikos principas toks. Išsitempi medžiagą, ir dedi sluoksnį vaško ten kur nori, kad liktų balta. Tada merki arba lieji dažą ant medžiagos. jei nori kad tsirastų įtrūkimų tose vietose kur vašką dėjai paglamžyti medžiagą reikia. Tada val tempi ir dedi dar vieną sluoksnį vaško kur nori rezervuoti tą spalva kuria gavai užliejus daža... ir taip toliau. vaškas baltas. O spalvų kiek nori tiek merki. Tik pradedam nuo šviesiausios ir nepamirštam to kad jei imerkėm i geltoną, tai įmerkus į mėlyną gausim ne mėlyną, o žalią. O šiaip labai įdomus ir žaismingas darbas.
Jei nori investuoti tai yra šalto vaško pirkti, bet aš tai su žvakute paprasta darau. Jei dar kas neaišku klausk.
tikiuosi padėjau nors kiek... 
a ir dar neparašiau apie užlyginimą. Aš lyginu su vienkartiniais rankšluosčiais jie gerai sugeria, o jei pigiau nori tada su laikraščiais. Iš apbiejų pusių dedu popierius po 2 ar 3 sluoksnius kad lygintuvo nepasiektų vaškas, kai pradeda persigerti pakeiti kitais.
cia apvedžiau kaip atrodo truputi palamdytas ir persigėres audinukas.

ir dar pora labai senų mano batikų

Perkeliau tavo aprasyma ir sudejau nuotraukytes
,kad nereiktu visuomet atsidarineti nuorodu
.Gali ir pati paprastai kelti nuotraukas is fotki.com

1.Eini ant norimos ikelti nuotraukos ir spaudi DESINI peles klavisa.
2.Atsidariusioje lenteleje eini ant paskutinio zodzio(PROPERTIES arba SWOISTVA(rusiskai)).Ir ji spusteli KAIRIU klavisu.
3.Atsidariusioje lenteleje eini ant URL(adreso) ir ,paspaudusi DESINI klavisa ,atsidariusioje lenteleje eini ant paskutines nuorodos ir spaudi Kairiji peles klavisa.
4.Dar karta eini ant (dabar jau melyno adreso URL)ir DESINIU peles klavisu atsidariusi lentele,pasirenki KOPIJUOTI.
-------------
5.Ateini i SUPERMAMA ir rasomoje zinuteje spaudi IMG-atsidaro langelis.Ten idedi tavo nusikopijuota adresa. Viskas
Po keliu bandymu viskas vyksta labai greitai

,nors pradzioje ir sunkoka.Bet niekas negime mokedamas

.