Įkraunama...
Įkraunama...

Valgymo bėdos darželyje: vemia nuo streso,

Mano žmogutis irgi nevalgus irgi nežinau kaip su juo kovoti, bet darželyje lyg tai valgo g.gif
Atsakyti
smile.gif Mano mergina darzeli valgo ll prastai ir dar maitinama nesiduoda doh.gif nieko vakare pavalgys grizus ka darysi
Atsakyti
Mūsų mažylė šį pavasarį valgė gan prastai, bet darželyje apetitu nesiskundė. Kartais net paprašydavo antros porcijos. Neimiau dėl to į galvą. Kia norėdavo užkrimsdavo kad ir nedaug. Dabar kad valgo tai oho ho. Suvalgo blynų visą keptuvę, visą vištos kumpelį. Na, vienu žodžiu jau pilnavertis šeimos narys. Net prieš pietus pakramto saldainių, bet jei pamato, kad jau verda ar kepa tai rėkdama prie stalo.
Atsakyti
QUOTE(vailija @ 2006 08 15, 13:38)
Mūsų mažylė šį pavasarį valgė gan prastai, bet darželyje apetitu nesiskundė. Kartais net paprašydavo antros porcijos. Neimiau dėl to į galvą. Kia norėdavo užkrimsdavo kad ir nedaug. Dabar kad valgo tai oho ho. Suvalgo blynų visą keptuvę, visą vištos kumpelį. Na, vienu žodžiu jau pilnavertis šeimos narys. Net prieš pietus pakramto saldainių, bet jei pamato, kad jau verda ar kepa tai rėkdama prie stalo.

svajoju, kad mano taip, deja, pas mus atvirkštinis variantas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vike @ 2006 08 17, 22:12)
svajoju, kad mano taip, deja, pas mus atvirkštinis variantas  verysad.gif

Nenusimink, viskas keičiasi gan greit. Čia vaikas valgo , čia vėl skundžiasi apetitu. Svarbiausia, būk rami. Gal kokių vitaminų paduok.
Atsakyti
QUOTE(asfaltuota @ 2005 10 10, 09:45)
Aš irgi auginu siaubingą nevalgiukę... Maitinau savo pienu iki 15 mėnesių, nes lyg to laiko nieko kito net įkišt negalėjau. Turėjau tiesiai nuo papo atiduoti lopšelin, nes reikėjo dirbti. Taip ir atidavaiau- nieko nevalgančią. Ten pradėjo valgyti. Gal bandos, kolektyvo poveikis, gal nėra prieš ką išsidirbinėti- nežinau kas ir kaip, bet ten valgo. Tiesa, lėtai baigia valgyt paskutinė, bet nėra produktų, kurių visai atsisakytų. kaip, kad namie- nėra produktų, kurios mielai valgytų...Jau maniškei greit trys metai, bet lyg šiol normaliai pavalgo tik lopšelyje... Namie- totalus badmetis... Savaitgaliais paprastai tik pienu vandeniu ir oru gyva... sad.gif Jei būna kokios ilgesnės šventės, atostogos, liga ar kitos priežastys dėl kurių nelankom lopšelio- tuoj prasideda siaubingos problemos- nevalgo iki išsekimo... Jei nelankytų lopšelio- turbūt iš ligoninių neišeitume...Neseniai atėjo nauja auklėtoja, klausiu jos kaip valgo- sako, o ką ji pas jus nevalganti? blink.gif Auklėtojai net sunku patikėt buvo, kad namie taip vargstam...Štai tokia mano patirtis, bet vaikai skirtingi- kitas vaikas kitaip gali elgtis- kartais vaikai kaip tik pradeda blogai valgyt darželyje... Bet kiek čia , iš formumo jau supratau, kad nevalgiukams, tokiems kaip mano mergina- būtent labiausiai ir padeda darželis...
*****, bet vis dar drebu prieš kiekvieną savaitgalį, nes neišmanau kaip tą vaiką pamaitinti....Viena , kas guodžia, kad po sekmadienio ateina pirmadienis ir tada vėl lopšin, kur valgys...

Lygiai ta pati situacija, tik maniskei dar tik greitai 2 metukai. Jei ne lopselis, nieko nevalgytu. As juokais sakau musu auklytei, kad reiks mums eiti pas ja vakarienes valgyti, nes namie visiskai nevalgo. Tik kartais manu kose. Ir viskas.

O jeigu rimtai, tai abu su vyru esame labai susirupine ir nezinom ka daryti, nes normaliai nevalgo jau keli menesiai verysad.gif
Atsakyti
mamytės, gal kas turėjot panašią problemą? Mano kliackui 2 metukai. Į darželį pradėjo eiti tik nuo rusgsėjo. Kol kas nuvedu tik porai valandų. Nueinam po pusryčių, pasiimu apie dvyliktą, vaikams papietavus. Pirmas dvi dienas maniškis valgė be problemų. Jis ir šiaip neišrankus ir dėl valgymo niekada jokių problemų nekildavo. O va vakar ir siandien darželyje atsisakė valgyti. Aš ir į galvą neimčiau, sakyčiau - ilgiau pavaikščios, apsipras, susitvarkys viskas. Na, bet pradėjo man auklėtoja su šeimininke sakyt, kad vaiką per prievartą reik maitint blink.gif atseit, taip negalima, visi vaikai turi valgyt nustatytu laiku. Čia tėvams tik baisiai atrodo, kad vaikai verčiami valgyt, paskui jie pripranta.. doh.gif Sakė, bandė sodint ir jį, tai vaikas prarėkė tik ir likusį laiką prasėdėjo prie lango laukdamas mamytės. Bet ateity, kaip supratau, taip ir ruošiasi maitint vaikus nori-nenori. Aš sakau, kad vaikas mano vakar ir namie nieko nevalgė, gal jis blogai jautėsi (nekalba dar, pasakyt negali), tai auklėtoja man aiškina, kad čia toks vaiko protestas prieš darželį. Na, protestas tai protestas, bet vaikas ir taip nelengvai pratinasi prie darželio, o čia dar rikdo.. tai jis tuoj apskritai darželį pamatęs verks. Tiesa, šeimininkė dar pasakė, kad vieną mergaitę per prievartą pamaitino, tai ji viską išvėmė paskui.. Na, nežinau, mane tai sunervino.
Tai va tokia problema. Sakykit, gal žinot, kaip kituose darželiuose būna?
Atsakyti
Kaip gali vaiką klykiantį per prievartą matint. blink.gif Manasis tai puikiai valgo,bet sakė ,kad būna jog kaikuriuos vaikus kelias savaites prie stalo pasodint negali.Bet juk visokių tų auklėtojų būna.gal perdaug žiauriai su vaiku elgias.Taip vaikui ir depresiją įvaryt galima.
Atsakyti
[Nu zinai, skaiciau ir negalejau patiketi savo akimis. Ten ne pedagoges dirba o kazkokios issigimeles. Pervesk i kita grupe. nu blyn, apsipras tas vaikiuas ir pats prades valgyti, kam kisti, tikrai neregeta ir negirdeta istorija. Cia LT, cia lietus lyja.
Atsakyti
Mano vaikiuko grupėje vienas berniukas taip pat nenori valgyti. Daržely jis dar tik dvi dienos. Bet auklėtojos jo ir neverčia. Visi vaikučiai pietauja, o jis sėdi atskirai ir nė prie stalo neina. Nėra jokios prievartos. Mano vaikas sriubą suvalgo, o antro nebenori, tai nieks per daug ir nekiša.Pusryčiauti irgi nevisada nori.
Na mes truputį vyresni, bet 3 metukų dar neturim.
Atsakyti
NESĄMONĖ!!! Kas per reikia! poster_offtopic.gif Tegul pačios savo vaikus ir maitina per prievartą! Nenusileisk! gun_bandana.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
Mano keturmete taip pat nenori darzeli valgyti. Bet aukletoja graziai prikalbina bent jau atsisesti kartu su visais vaikais. Pirmas dienas net asaras liejo. As pakalbejau su aukletoja ir jai patariau neversti valgyti vaiko jeigu nenori. As manau laikui begant prades valgyti su kitais vaikais. Maniske labai isranki maistui, todel jai ir sunku priprasti prie darzelio maisto. Sako: i darzeli neisiu nes ten reikia valgyti. As namuose pavalgysiu.
Aukletoja slapciom paliko Justes maista ir dave veliau, kai visi vaikai jau buvo pavalge. Tada ji bent trupuciuka pavalge.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jomantukass: 07 rugsėjo 2006 - 13:54