Įkraunama...
Įkraunama...

Valgymo bėdos darželyje: vemia nuo streso,

bet maniškis maistui visai neišrankus, viską šveičia. Šiandien nuėjus pasakiau, kad jokių maitinimų per prievartą nebūtų. Ateinu per pietus - vėl mano vaikas stovi prie lango nusiverkęs.. pati atsitūpus vos ne vos įkalbėjau sriubos truputį suvalgyti. O išeinant šeimininkė sako - jeigu jau paliekat vaiką, tai ir maitint ateikit g.gif doh.gif blink.gif
O dar kai pamačiau, kaip vaikus miegot guldo.. nu nežinau, kada aš savajį išdrįsiu palikt ilgiau nei iki pietų.. doh.gif
Atsakyti
eina sau paskaiciau ir siurpas nukrete doh.gif , tai cia aukletojos skaitosi doh.gif nu nezinau baisu unsure.gif vaikutis ir taip prie to darzelio sunkiai pripranta o cia dar tipo prievarta maitint doh.gif , daktarai net nerekomenduoja prievarta maitint vaikas isvis nevalgyt gali blink.gif , jei taip ir toliau jos vaika traumuos gal tikrai grupe pakeisti reikia, juk yra ir geru aukletoju manau 4u.gif
Atsakyti
sveikutes,o kuriam cia darzelyje,taip maitina per prievarta,man jau baisu pasidare,as irgi dar tik pirma savaite vedu,bet kol kas atvedu po pusryciu jau,o pasiemu pries pietus,bet kita savaite jau bandysim valgyt,nors nezinau kaip ten bus,nes jis pats dar nemoka (jam 2 metukai),o ir siaip nera is tu kurie gerai valgo,o jei dar per prievarta kistu tai nezinau g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sakalina @ 2006 09 07, 16:45)
jei taip ir toliau jos vaika traumuos gal tikrai grupe pakeisti reikia, juk yra ir geru aukletoju manau 4u.gif

faktas, kad gerų auklėtojų yra. Mano vyresnis tą patį daržą lankė - fantastiškos auklėtojos buvo. Deja, jos dabar su vyresnioais dirba.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 09 07, 16:28)
O dar kai pamačiau, kaip vaikus miegot guldo.. nu nežinau, kada aš savajį išdrįsiu palikt ilgiau nei iki pietų..  doh.gif

O kaip?
Atsakyti
QUOTE(Ingrė @ 2006 09 07, 17:44)

sudėjo, sudėjo į lovytes, kažkokių žaisliukų davė ir paliko rėkiančius.. blink.gif gal kai kurie ir tėveliai taip daro, bet man tai vaizdelis nekoks.. Tuo labiau, kad ten tų vaikų vos keli tebuvo, kažkaip paguosti gi galima. Na kaip tik pradedantis lankyti darželį vaikas norės kitom dienom ten eiti? Pamenu, kaip vyresnėlio buvusi auklėtoja pasakojo , kaip gavo tokių mažiukų grupę. Kai laikas miegot atėjo, kaip jos su šeimininkėle ir klūpėjo prie vaikučių, ir galveles glostė, ir daineles dainavo, kol sumigdė.
Gal aš čia per daug sureikšminu viską, bet tikrai nesu per daug reikli ir kai vyresnėlis lankė tą patį darželį, tik pas kitas auklėtojas, nei vieno karto net minties nebuvo, kad kažkas gal ne taip.
Atsakyti
Aš manau, kad jums labai nepasisekė su auklėtojom. Pas mūsų nieko panašaus nėra. Prieš miegą auklėtoja kartais paseka vaikučiams pasaką. Dar nupirko tokį grojantį žaisliuką, tai prisuka ir groja muzikėlė. Maniškis visai nenori eiti pietų miego. Kai auklėtoja bando su juo susitarti, jis sako "ša!" ir viskas doh.gif . Bet galų gale užmiega. Pamiega valandėlę ar pusvalandį ir eina žaisti į grupę, kad kitų vaikų neprižadintų. O trečią valandą aš ateinu jo pasiimti kol visai apsipras.
Manyčiau, kad jums reikėtų pabandyti laimę kitame darželyje ar bent jau kitoje grupėje.
Atsakyti
Niekas nepastoves uz tavo vaika, jei pati nepastovesi uz ji ir neapginsi. Pasiusk ta grupe po velniu, nueik pas vedeja, issakyk aiskiai savo pozicijas kodel nebenori vesti savo vaiko i ta pacia grupe ir kad nori pakeisti grupe. As bent jau taip ir padaryciau, o jei vedeja pradetu dar maivytis, tai dar ir skunda parasyciau. Zinok, tik tu gali savo vaikui padeti. Tokias bobas reikia is darzeliu isvaikyti, tegu karves melzia, o ne vaikus aukleja. mad.gif
Na, o mano kleckas, 1,4 siandiena pirma diena lopselyje valge, tai ojojoj, apetita turejo, koridoriuj net girdejau kaip prase greiciau essen.gif , bet pusryciu nevalge ir niekas jo neverte.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2006 09 06, 13:15)
mamytės, gal kas turėjot panašią problemą? Mano kliackui 2 metukai. Į darželį pradėjo eiti tik nuo rusgsėjo. Kol kas nuvedu tik porai valandų. Nueinam po pusryčių, pasiimu apie dvyliktą, vaikams papietavus. Pirmas dvi dienas maniškis valgė be problemų. Jis ir šiaip neišrankus ir dėl valgymo niekada jokių problemų nekildavo. O va vakar ir siandien darželyje atsisakė valgyti. Aš ir į galvą neimčiau, sakyčiau - ilgiau pavaikščios, apsipras, susitvarkys viskas. Na, bet pradėjo man auklėtoja su šeimininke sakyt, kad vaiką per prievartą reik maitint  blink.gif  atseit, taip negalima, visi vaikai turi valgyt nustatytu laiku. Čia tėvams tik baisiai atrodo, kad vaikai verčiami valgyt, paskui jie pripranta..  doh.gif  Sakė, bandė sodint ir jį, tai vaikas prarėkė tik ir likusį laiką prasėdėjo prie lango laukdamas mamytės.  Bet ateity, kaip supratau, taip ir ruošiasi maitint vaikus nori-nenori. Aš sakau, kad vaikas mano vakar ir namie nieko nevalgė, gal jis blogai jautėsi (nekalba dar, pasakyt negali), tai auklėtoja man aiškina, kad čia toks vaiko protestas prieš darželį. Na, protestas tai protestas, bet vaikas ir taip nelengvai pratinasi prie darželio, o čia dar rikdo.. tai jis tuoj apskritai darželį pamatęs verks. Tiesa, šeimininkė dar pasakė, kad vieną mergaitę per prievartą pamaitino, tai ji viską išvėmė paskui.. Na, nežinau, mane tai sunervino.
Tai va tokia problema. Sakykit, gal žinot, kaip kituose darželiuose būna?

as irgi mazaja pradejau vest i lopseli.jai 2.7 metuku,bert mes pusryciu nevalgom,nes per anksti mums.tai palieku ja iki pietu.aisku pro asaras,bet ji zino kad jeigu suvalgys sriubyte,tai butinai ateis mamyte pasiimti ja is darzelio.tai ji vos ne pirma suvalgo ir laukia manes.bet antro patiekalo nevalgo.ir mes einam namo tik sriubos pavalgiusios per puse dienos.o tavo vaikas man atrodo protestuoja pries darziuka ir negerai ,kad aukletojos vercia per prievarta vaika valgyt.nes jam vaikui ir taip sunku apsiprasti darziuke.tai manyciau neleisk kad aukletojos taip darytu.
Atsakyti
Mums 2metai ir 3 mėn. Pradėjom lankyti darželį, bet valgyti jis ten niekaip nepradeda. Jau 3 savaitės lankom. Šiaip ir namie su valgymu problemu buvo. Valgo tik košę, blynus, virtas bulves. Nei mėsos, nei sriubos. Iš darželio atsivedu žvėriuką. Piktą, isterišką. Namuose parejęs išsibliauna, tada kerta košę ir dar antrą porciją ir tampa auksinis vaikas. Akivaizdu, kad jis būna per dieną siaubingai išalkęs, bet daržely vistiek nieko nevalgo tik geria.
Neįsivaizduoju, ką reiks daryti, jei jis daržely taip ir nepradės valgyt. Gal kas yra susidūrę su šia problema?
Atsakyti
As dukra leidau i darzeli nuo 4 metu. Irgi yra nevalgiuke, bet darzelyje is vis nieko nevalgydavo tik skystima issiurbdavo is sriubos, isgerdavo arbata, na zodziu tik skysciais gyva budavo doh.gif Bet uz tai grizusi namo valgydavo uz visa diena. Manau cia buvo vaiko protestas pries darzeli. Aukletojos griebdavosi uz galvos kaip taip vaikas gali nevalgyti. Mano nuostata buvo tvirta - nenori, tegul nevalgo. Bet viena aukletoja negalejo su tuo "susitaikyti" ir pastoviai jai visokias replikas metydavo mad.gif Abi kazko nepadalino taip, kad , kai dukra nuvesdavau i darzeli, vos ji pamatydavo ta aukletoja, apsisukdavo, stverdavo mane uz rankos ir liepdavo vesti namo.
O siaip, as visada pusryciams nesdavau sokoladini sureli i darzeli ir spinteleje palikdavau keleta vaisiu mirksiukas.gif
Problema ta, kad imunitetas apsilpo ir pradejo labai sirgti. Tad su darzeliu atsisveikinome. Uzsiiminejame namuose, lankome burelius ir rudeni ruosiames eiti i parengiamaja grupe, bet turbut ne darzelyje, o mokykloje. Dar neapsisprendziau.
Atsakyti
Mano vaikas irgi yra nevalgus.Kai lanke darzeli,tai auklytes sakydavo,kad nieko nevalgo.Tai as ji pamaitindavau ryte pati ir pavalgydavo vakare namuose.Idedavau sausainiu pakeli.Kartais sakydavo,kad kazka suvalge.Dabar darzo nelanko,bet namuose valgo labai mazai.
Atsakyti