mamytės, gal kas turėjot panašią problemą? Mano kliackui 2 metukai. Į darželį pradėjo eiti tik nuo rusgsėjo. Kol kas nuvedu tik porai valandų. Nueinam po pusryčių, pasiimu apie dvyliktą, vaikams papietavus. Pirmas dvi dienas maniškis valgė be problemų. Jis ir šiaip neišrankus ir dėl valgymo niekada jokių problemų nekildavo. O va vakar ir siandien darželyje atsisakė valgyti. Aš ir į galvą neimčiau, sakyčiau - ilgiau pavaikščios, apsipras, susitvarkys viskas. Na, bet pradėjo man auklėtoja su šeimininke sakyt, kad vaiką per prievartą reik maitint

atseit, taip negalima, visi vaikai turi valgyt nustatytu laiku. Čia tėvams tik baisiai atrodo, kad vaikai verčiami valgyt, paskui jie pripranta..

Sakė, bandė sodint ir jį, tai vaikas prarėkė tik ir likusį laiką prasėdėjo prie lango laukdamas mamytės. Bet ateity, kaip supratau, taip ir ruošiasi maitint vaikus nori-nenori. Aš sakau, kad vaikas mano vakar ir namie nieko nevalgė, gal jis blogai jautėsi (nekalba dar, pasakyt negali), tai auklėtoja man aiškina, kad čia toks vaiko protestas prieš darželį. Na, protestas tai protestas, bet vaikas ir taip nelengvai pratinasi prie darželio, o čia dar rikdo.. tai jis tuoj apskritai darželį pamatęs verks. Tiesa, šeimininkė dar pasakė, kad vieną mergaitę per prievartą pamaitino, tai ji viską išvėmė paskui.. Na, nežinau, mane tai sunervino.
Tai va tokia problema. Sakykit, gal žinot, kaip kituose darželiuose būna?
as irgi mazaja pradejau vest i lopseli.jai 2.7 metuku,bert mes pusryciu nevalgom,nes per anksti mums.tai palieku ja iki pietu.aisku pro asaras,bet ji zino kad jeigu suvalgys sriubyte,tai butinai ateis mamyte pasiimti ja is darzelio.tai ji vos ne pirma suvalgo ir laukia manes.bet antro patiekalo nevalgo.ir mes einam namo tik sriubos pavalgiusios per puse dienos.o tavo vaikas man atrodo protestuoja pries darziuka ir negerai ,kad aukletojos vercia per prievarta vaika valgyt.nes jam vaikui ir taip sunku apsiprasti darziuke.tai manyciau neleisk kad aukletojos taip darytu.