Įkraunama...
Įkraunama...

Užmokestis už darželį

QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 20, 12:13)
Kiekviena savivaldybė nustato kokio dydžio mokestį imti už vaiko maitinimą dar-elyje  mirksiukas.gif  Vln už paprastą darželį reikia mokėti 7,16 lt plius 1 lt ugdymo reikmėms. Jei darželis specializuotas, kaina gali siekti ir 8 lt plius ugdymas 1 lt.

Aš visa tai žinau, bet temos autorė rašė, kad vien pietūs kainuoja 7.50 Lt doh.gif Jei pridėsim pusryčius, pavakarius ir vakarienę, per dieną gausis išties nemenka suma.
Atsakyti
Už pilną mėn mokam 150lt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2009 12 20, 12:20)
Aš visa tai žinau, bet temos autorė rašė, kad vien pietūs kainuoja 7.50 Lt doh.gif  Jei pridėsim pusryčius, pavakarius ir vakarienę, per dieną gausis išties nemenka suma.

Dar kartą perskaičiau pirmą autorės postą. Rašo, kad lanko Vln darželį, tai viena diena kainuoja 7,16 lt plius 1 lt ugdymui. Konkrečiai pasakytų tik buhalterė, kuri skaičiuoja mokestį. Dar kartą klausčiau auklėtojos apie dienpinigius g.gif Tokio dalyko Vln nėra - bent oficialiai. Neoficialiai - renkami pinigai grupės reikmėms (tualetiniui popieriui, kanceliarinėms priemonėms, švaros priemonėms ir t.t.) kas mėnesį ar kas pusė metų, arba patys tėvai perka unsure.gif
Atsakyti
Darzeli lankom kazlu rudoje. mokam 210 litu uz pilna menesi.
Uz ugdymo reikmes pas mus ima 2 litus uz diena doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 20, 17:45)
Dar kartą perskaičiau pirmą autorės postą. Rašo, kad lanko Vln darželį, tai viena diena kainuoja 7,16 lt plius 1 lt ugdymui. Konkrečiai pasakytų tik buhalterė, kuri skaičiuoja mokestį. Dar kartą klausčiau auklėtojos apie dienpinigius  g.gif Tokio dalyko Vln nėra - bent oficialiai. Neoficialiai - renkami pinigai grupės reikmėms (tualetiniui popieriui, kanceliarinėms priemonėms, švaros priemonėms ir t.t.) kas mėnesį ar kas pusė metų, arba patys tėvai perka  unsure.gif

Man aukletoja kai paprasiau kad paroditu zurnala,kiek lanke darzeli mano vaikas,tai parode ir paaiskino kad ,vienam vaikui pietus kainuoja 7.50 ir tie dienpinigiai po 1 lita.Ir mes kaip rasiau po 10 litu, nesame kiekviena menesi atskirai kanceliarinems prekems.Bet kadangi menesi yra 21 diena kur vaikas lanko darzeli,jei eina pilna menesi,as suprantu kad 200 litu gal ir iseina ,bet mano vaikas lanke darzeli tik puse menesio ir reikia moketi vos ne 200 litu,tai cia jau absurdas.Ir kai si menesi tik uz 6 dienas atejo beveik 80 litu tai cia jau nezinau uz ka as moku.As pazimas esu pristaciusi visas kai sirgo mano vaikas.As jau pati nebesuprantu kazkokia saraskino kantora.
Atsakyti
QUOTE(dominyka2009 @ 2009 12 20, 17:52)
Man aukletoja kai paprasiau kad paroditu zurnala,kiek lanke darzeli mano vaikas,tai parode ir paaiskino kad ,vienam vaikui pietus kainuoja 7.50 ir tie dienpinigiai po 1 lita.Ir mes kaip rasiau po 10 litu, nesame kiekviena menesi atskirai kanceliarinems prekems.Bet kadangi menesi yra 21 diena kur vaikas lanko darzeli,jei eina pilna menesi,as  suprantu kad 200 litu gal ir iseina ,bet mano vaikas lanke darzeli tik puse menesio ir reikia moketi vos ne 200 litu,tai cia jau absurdas.Ir kai si menesi tik uz 6 dienas atejo beveik 80 litu tai cia jau nezinau uz ka as moku.As pazimas esu pristaciusi visas kai sirgo mano vaikas.As jau pati nebesuprantu kazkokia saraskino kantora.

Gal pazyma nelabai laiku pristatet, arba uz lapkriti nelankytas dienas pristatet gruodi, tai keiciasi paskaiciavimai.. Jei nesuprantat kazko, tai nueikit pas buhaltere ir viska smulkiai, paaiskins, kam cia nervintis ir spelioti, tikrai jusu neapgaudineja. doh.gif Aukletoja tiesiog netiksliai pasake mokescio pavadinima dienpinigiai, vietoj mokestis uz ugdyma. mirksiukas.gif O kas menesi manau visi darzeliuose mokam dar papildomai zaislam, ugdymo reikmem ir kitkam, tik sumos buna ivairios..

Ir tema apie darzelio mokescius kaip ir uzvesta jau yra doh.gif , tai kam cia to isskirtinio demesio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dominyka2009 @ 2009 12 20, 16:52)
Man aukletoja kai paprasiau kad paroditu zurnala,kiek lanke darzeli mano vaikas,tai parode ir paaiskino kad ,vienam vaikui pietus kainuoja 7.50 ir tie dienpinigiai po 1 lita.Ir mes kaip rasiau po 10 litu, nesame kiekviena menesi atskirai kanceliarinems prekems.Bet kadangi menesi yra 21 diena kur vaikas lanko darzeli,jei eina pilna menesi,as  suprantu kad 200 litu gal ir iseina ,bet mano vaikas lanke darzeli tik puse menesio ir reikia moketi vos ne 200 litu,tai cia jau absurdas.Ir kai si menesi tik uz 6 dienas atejo beveik 80 litu tai cia jau nezinau uz ka as moku.As pazimas esu pristaciusi visas kai sirgo mano vaikas.As jau pati nebesuprantu kazkokia saraskino kantora.

Įdedu Vilniaus m. savivaldybės Tarybos nutarimą dėl mokesčio mirksiukas.gif

VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS
TARYBA

SPRENDIMAS
DĖL MOKESČIO UŽ VAIKO MAITINIMĄ VILNIAUS MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO ĮSTAIGOSE, ĮGYVENDINANČIOSE IKIMOKYKLINIO IR PRIEŠMOKYKLINIO UGDYMO PROGRAMAS, NUSTATYMO TVARKOS APRAŠO TVIRTINIMO IR VIENOS DIENOS VAIKO MAITINIMO NORMOS NUSTATYMO

2007 m. gruodžio 19 d. Nr. 1-330
Vilnius

Vadovaudamasi Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 6 straipsnio 5 punktu,
17 straipsnio 21 ir 49 punktais bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 m. rugpjūčio 31 d. nutarimu Nr. 1170 „Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose“, Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendžia:
1. Patvirtinti Mokesčio už vaiko maitinimą Vilniaus miesto savivaldybės švietimo įstaigose, įgyvendinančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nustatymo tvarkos aprašą (pridedama).
2. Nustatyti šias vienos dienos vaiko maitinimo normas:
2.1. ikimokyklinio ugdymo grupėse, dirbančiose 10,5 ir 12 valandų:
2.1.1. lopšelio grupėse – už 6,26 Lt;
2.1.2. darželio grupėse – už 7,16 Lt;

2.2. ikimokyklinio ugdymo grupėse (tarp jų ir specialiųjų ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupėse bei ikimokyklinio ugdymo grupėse, kuriose ugdomi vaikai, sergantys tuberkulioze
ir sunkiomis alerginėmis ligomis) , dirbančiose 14 ir 24 valandas:
2.2.1. lopšelio grupėse – už 7,16 Lt;
2.2.2. darželio grupėse – už 8,00 Lt;
2.3. specialiųjų ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupėse:
2.3.1. lopšelio grupėse – už 7,00 Lt;
2.3.2. darželio grupėse – už 7,70 Lt;
2.4. ikimokyklinio ugdymo grupėse, kuriose ugdomi vaikai, sergantys tuberkulioze
ir sunkiomis alerginėmis ligomis:
2.4.1. lopšelio grupėse – už 7,00 Lt;
2.4.2. darželio grupėse – už 7,70 Lt.

II. MOKESČIO UŽ VAIKO MAITINIMĄ IR UGDYMO REIKMES NUSTATYMAS

4. Už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse, kurių veiklos trukmė yra ilgesnė kaip 4 val., tėvai (globėjai) moka Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nustatytą vaiko dienos maitinimo normos mokestį už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną.
5. Trumpo buvimo ( iki 4 val.) grupių vaikai gali būti nemaitinami.
6. Už kiekvieną mėnesio dieną (išskyrus šeštadienį, sekmadienį ir švenčių dienas) taikomas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatyto dydžio mokestis ikimokyklinio amžiaus vaiko ugdymo reikmėms (priemonėms, medžiagoms patalpų funkcionavimui užtikrinti, renginiams organizuoti, trumpalaikiam ir ilgalaikiam inventoriui) įsigyti. Mokestį vaiko ugdymo reikmėms moka visi tėvai, lengvatos nenumatytos.
7. Surinktas mokestis už vaikų maitinimą skiriamas tik vaikų maitinimui.
Atsakyti
Man atrodo,kad mokam labai nedaug.Uz aukle mokejau 1000+maistas+visokie skalbimai,elektra ir .t.t
As atkreipiau demesi kaip tas litas naudojas(nors lyg aiskiai tvarkoje parasyta)-pasirodo viskam : lemputem,kad darziuke butu sviesu ir svaros priemonem,patalam skalbti...Man atrodo per mazas tas mokestis 1 lt. Kaip ten raso "darzelio funcionavimui uztikrinti" :hm
Atsakyti
na bet tikrai kokie nelygus mokesciai tarp darzeliu.. lugtai ikainai panasus, bet visa suma gaunasi skirtinga smile.gif tai kaip cia gaunasi.. pateikineja saskaitas netikslias gal, gal spec taip daro..
Atsakyti
Labutis, noriu pasiteirauti, gal kuri jau susiduret, is metrikacijos turiu gauti pazyma patvirtinanti, kad esu vienisa mama. PAZYMOS KAINA 15 LT?????????????? Klaipedoje, ar tai teiseta, ar pazyma gali tiek kainuoti? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2009 12 29, 16:27)
Labutis, noriu pasiteirauti, gal kuri jau susiduret, is metrikacijos turiu gauti pazyma patvirtinanti, kad esu vienisa mama. PAZYMOS KAINA 15 LT?????????????? Klaipedoje, ar tai teiseta, ar pazyma gali tiek kainuoti? Aciu.

Kiek teko imti pažymas iš valstybinių instancijų, visos jos mokamos mirksiukas.gif Apie šeimos sudėti išduoda metrikacijos tarnyba g.gif Seniau reikdavo imti iš Gyventojų registro, vėliau seniūnija išduodavo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 30, 10:29)
Kiek teko imti pažymas iš valstybinių instancijų, visos jos mokamos  mirksiukas.gif Apie šeimos sudėti išduoda metrikacijos tarnyba  g.gif Seniau reikdavo imti iš Gyventojų registro, vėliau seniūnija išduodavo  unsure.gif

Cia gal Liusi turejo omenyje metrikacijos skyriaus pazyma, jeigu vaiko tevas neirasytas i gimimo liudijima, kas patvirtina, kad ji tikrai vienisa mama g.gif

P.S. nes Vilniuje, tai jeigu tevas irasytas i vaiko gimimo liudijima, tai laikoma, kad vienisa mama - visai nevienisa, nors ir tevas negyvena kartu, ir jokia nuolaida darzeliui nepriklauso deja doh.gif
Atsakyti