Įkraunama...
Įkraunama...

Vonios kambarys

QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 08 13, 08:24)
tai jo esu ant tokiu vaiksciojus tada, ypatingas jausmas  thumbup.gif
pamirsti, kad salia skalbenkes ir dziovykles turi buti 50cm plocio lentynos, skalbiniu deze ir pan. (mano idetam plane parodyta tokios stumdomos durys uz kuriu bus viskas) tai su skalbenke gaunasi 110cm ilgio tokia spinta, nes skalbenke ir ant jos dziovykle bus pasleptos i ja. Va cia ir prasideda galvaskausmis, nes zinau kiek turim pasidejimu bute, todel tokiu lentynu vonioj man laaabai reikes. Jei butu tik skalbenke su dziovykle tada butu viskas kitaip, o dabar bus tokia alia spinta, kas ir sudaro visus keblumus planuojant  rolleyes.gif

Įsiterpsiu su klausimais ir aš blush2.gif O kas bus laikoma tose lentynose? Skalbimo priemonės? O džiovyklę ir skalbimo mašiną statysit vieną ant kitos? Aš irgi taip planuoju statyti, tad galvoju, kuri bus apačioje, kuri viršuje, ar reikės joms sustatyti kokio papildomo rėmo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kliukse @ 2009 08 13, 08:37)
Įsiterpsiu su klausimais ir aš  blush2.gif O kas bus laikoma tose lentynose? Skalbimo priemonės? O džiovyklę ir skalbimo mašiną statysit vieną ant kitos? Aš irgi taip planuoju statyti, tad galvoju, kuri bus apačioje, kuri viršuje, ar reikės joms sustatyti kokio papildomo rėmo?  g.gif

Džiovyklė statosi ant skalbyklės (pastaroji turi nemažą vibraciją), tam naudojamas specialus tvirtinimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kliukse @ 2009 08 13, 09:37)
Įsiterpsiu su klausimais ir aš  blush2.gif O kas bus laikoma tose lentynose? Skalbimo priemonės? O džiovyklę ir skalbimo mašiną statysit vieną ant kitos? Aš irgi taip planuoju statyti, tad galvoju, kuri bus apačioje, kuri viršuje, ar reikės joms sustatyti kokio papildomo rėmo?  g.gif

viska ten laikysiu - pradedant ranksluosciais, nesvariais skalbiniais, priemonemis, galu gale plastikiniu voneliu turiu, kibiriuku (jiems jau bus skirta auksciausia vieta, kur retai naudojami daiktai).
Taip viena ant kitos, jos susideda kiek zinau spec remo pagalba, bet perkant jas jau tas remas buna pritaikytas (nezinau tik ar reikia uz ji papildomai moket), tai tik sudeliot belieka.

o tokia spinta paslepta nisoje maciau pas draugus, nu super dalykas, gaila, kad pas mus nisos neina padaryti, kuri buti apskritai kur nors vonios gale ir nesimaisytu niekam doh.gif skalbianke su dziovykle pasleptos po stiklinem durelem, atsidarius viena ju puse matai skalbianke dziovykle, kita - lantyneles, istraukiamus stalcius. O virs visko dar eina per visa ilgi pakeliamos dureles, kaip spintelliu, ten jau apie metra su virs ilgio gaunasi, tai gali ir sluotkoti koki ikist thumbup.gif
zodziu patiko man labai, kai pasidejimams erdves bute truksta, tai ten super isnaudota nisa thumbup.gif bet ir baldai grazus, beje Alanto gamybos ax.gif
aisku ir kainavo kiek zinau ne pigiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2009 08 13, 09:58)
Džiovyklė statosi ant skalbyklės (pastaroji turi nemažą vibraciją), tam naudojamas specialus tvirtinimas  mirksiukas.gif

Nu va, kaip ačiū smile.gif O kur tą spec. tvirtinimą galima įsigyti? Mes pirkom tuos 2 daiktus atskirai, tai rėmo neturim g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kliukse: 13 rugpjūčio 2009 - 09:11
QUOTE(kristik @ 2009 08 12, 11:13)
Čia dar keletas galimų variantų  4u.gif (soriukas, ant greitųjų pabraižiau, nes vyras spaudžia važiuoti)
user posted image

Kristik, dar pasibraiziau pagal tavo sita varianta ax.gif su matmenimis..zinai kur minusa matau - sumazeja vietos praejimui, nes nutrumpini ta siena su koridorium, tada kisi skalbenke i ta siena su mano tom norimom lentynelem, salia kriaukle gaunasi.
Tai nuo kriaukles iki vonios (kur tu ja siulai deti) praejimo lieka kaip min 15cm maziau, nei pagal mano plana g.gif
o dar man negrazus iejus iskart atsimusti i ta spinta, kad ir kokia jinai grazi butu g.gif galima pries duris kriaukle daryti, bet velgi, kazkaip nelabai man, tiesiai ieini ir kriaukle pries akis g.gif

ir dar..viskas gaunasi salia vienas kito, na ieini ir aplink ratu eina baldai, be jokio plyselio (cia pagal ismatavimus taip), ranksluosciams pasikabint vietos neber nei prie duso, nei prie kriaukles verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(kliukse @ 2009 08 13, 10:10)
Nu va, kaip ačiū  smile.gif  O kur tą spec. tvirtinimą galima įsigyti? Mes pirkom tuos 2 daiktus atskirai, tai rėmo neturim  g.gif

isvis esu girdejus, kad jei skirtingu firmu tie du daiktai tai ir nebeuzdesi vieno ant kito g.gif cia tiesa?

bet pas jus gal vieno gamintojo, tai neverta nerimauti ax.gif

Kristik,dar as prie tavo planelio gristu - ranksluosciams liktu nebent 20cm is vieno arba kito vonios krasto, dabar ziuriu, kad ta siena 1,95cm kazkur, tai vonia max 170, tai va lieka 20cm kazkur..bet tada tik prie duru daryti, nes uz vonios ir duso uzkisus nebus patogu nei is vonios lipant nei is duso g.gif o kriauklinius ranksluoscius tai liktu ant gyvatuko kabint g.gif

bet is esmes viena tokia "katakomba" is kriaukles ir skalbiankes su ta spinta visai fainas dalykas butu - nu bent jau kiek isivaizduoju bigsmile.gif tik kad skalbianke min 60cm gylio, o kriaukle 48cm, velgi skirtimai gaunasi doh.gif

o beje, klausimas - ar buna dziovykliu 45cm, tiksliau tokio gylio kaip tos mazesnes skalbiankes, esam tureje tokia, berods 45cm gylio ir buvo. Jamciau mazesnes tada jei tik butu bigsmile.gif
Atsakyti
Na, pažiūrėkim, kas čia gaunasi mastau.gif

Pradžiai noriu išsakyti pastebėjimus dėl praėjimo smile.gif Nei spinta, nei dušas erdvės įėjus nepriduos (dušas dar ir daugiau vietos užims), o praustuvas tiek mažiau vietos užims, tiek ir vaizdo prasme, manau, būtų geriau rolleyes.gif
Kad nesumažinti praėjimo, galima netrumpinti tos sienos kur su koridorium ribojasi, o tiesog 10 cm iškišti sienutę prie vonios. Galima nedaryti tos sienutės per visą aukštį, o iškelti tik tiek, kiek reikia išsikišusiai voniai ar šiek tiek aukščiau (pvz. 80-110 cm) ax.gif

Kitas pastebėjimas dėl vonios.. Jei abu su vyru ja nesinaudosit, tai gal nereikia jos pirkti 170 cm. g.gif Pas mus dabar bute 150x70, tai vaikam turkštis tikrai pakanka smile.gif Žinoma, didesnė nepamaišytų, bet atsižvelgiant į situaciją ir poreikius, tai nematau reikalo užgriozdinti vonios kambario didesne vonia smile.gif

Jei santechnika leidžia, galimas būtų dar ir toks variantas:

user posted image

Įėjus būtų praustuvas, jei vonia būtų 150 cm arba 160 cm, toje sienoje atitinkamai lieka 45 arba 35 cm spintelei (ją galima padaryti cargo tipo, tada būtų patogu ištraukus pasiimti ko reikia), ten kur 15 cm gylio lentynėlės (jų tektų atsisakyti, jei džiovyklė stovės ant skalbyklės), pratęsti sienelę 10 cm, ko pasekoje gautum 60 cm pločio sieną, ties kurią galima statyti skalbimo mašiną, likusioje vietoje statyti kampinę dušo kabiną - stiklinė dušo sienelė, kuri ribosis su vonia, neužgrioszdins to kampo mirksiukas.gif O jei dar pastatysi dušo kabina, kurios abu šonai varstytųsi, tai tą, kuris ribojasi su vonia ( oa gal ir abu), galima būtų padaryti, kad varstytųsi į dušo kabinos vidų - taip turėsi priėjimą prie vonios per visą jos ilgį smile.gif

Prie prasutuvo rankšluosčiams vietos liktų sočiai, dušo rankšluosčiui galima būtų pritvirtinti laikykli skalbyklės spintos šone, jis būtų netoli pasiekti ir iš vonios, arba vonios rankšluostį galima būtų kabinti ant tos ištraukiamos siauros spintelės (parinkus durelių rankenelės, rankšluostis gražiai ten pasikabintų rolleyes.gif

Vaikai lipa ant galvos, tai kol kas pamąstymų tiek 4u.gif

Beje, šiame variante pastačius asimetrinę kampinę vonią, nebeliktų ir išsikišusio kampo 4u.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 13 rugpjūčio 2009 - 10:47
QUOTE(kristik @ 2009 08 13, 11:49)
Na, pažiūrėkim, kas čia gaunasi mastau.gif

as tiesiogiai ant popieriaus tavo varianta persibraiziau, tai man vistiek biski kitaip atrodo g.gif lieka viduriukas visai mazutis. Cia pas tave pagal tikslius ismatavimus viskas sukelta? unsure.gif
Papildyta:
va kaip atrodo pagal mano matmenis g.gif
user posted image

uzsigriozdine lygiai taip pat verysad.gif

zodz graziai vistiek nebus, kazkas nukentes bet kokiu atveju doh.gif
Papildyta:
tiesa, tu rodai skalbenke ten prie tos kolonos, bet jos ilgis tam plane 53cm, vadinasi ja reiktu storinti iki skalbenkes dydzio, tuome duso kabina nebebutu 90cm, o max 80cm unsure.gif
user posted image
Atsakyti
Jei parasytum visus atstumus, galima butu tiksliau sudelioti (nuo iejimo duru iki sienos, koks ilgis sienos, kur praustuvas)

Del duso kabinos, tai tavo plane parodyta, kad nuo sienos iki kolonos yra 175 cm, tada sienele 10 cm ir nisa 43,5 cm.Jei vonia darysi 70/75 cm pločio tau iki kolonos lieka 100/95 cm dušui, kurių pilnai pakanka (kad ir damūrysi sienelės 10 cm, ilgis dušo nepamažės).

Atsakyti
va imetu matmenis, vienu kitu cm gali skirtis, bet nezymiai ax.gif
user posted image

apatine siena realiai dabar yra 165cm, bet jei nuo tos kolonos atsikovosim kazkur 10cm, tai bus taip kaip plane ir parodyta - 175cm, nes dabar kolona isardyta, bet priklausys nuo meistru, ar jie leis tiek sumazinti, gal sumazins tik kokais 5cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bufeto vedėja: 13 rugpjūčio 2009 - 14:04
Na va, pabraižiau pagal turėtus matmenis ax.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Bufeto vedėja @ 2009 08 13, 14:01)
va imetu matmenis, vienu kitu cm gali skirtis, bet nezymiai  ax.gif

apatine siena realiai dabar yra 165cm, bet jei nuo tos kolonos atsikovosim kazkur 10cm, tai bus taip kaip plane ir parodyta - 175cm, nes dabar kolona isardyta, bet priklausys nuo meistru, ar jie leis tiek sumazinti, gal sumazins tik kokais 5cm.

O, įdėjai metmenis smile.gif Net jei apatinė 165, tai esant voniai 70/75 cm, dušui lieka 95/90 cm mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 13 rugpjūčio 2009 - 14:12
Primityviai änt greitųjų blush2.gif (Tik nebuvo pas mane praustuvo metro ilgio, tai virtuvinį dvigubą įdėjau biggrin.gif)

user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Kristik, aciu tau uz varga 4u.gif

nu vat man tas dusas su vonia vistiek nepatinka ax.gif kad ir kokia ta duso sistema bebutu, bet jei nusiprausi, viskas slapia, o tu ji darinesi i vidu, kad prie vonios prieit, tai kaip ten?

bet ir vonia man mazute ziauriai atrodo, turetume viena vaika, tai ir apie vonia mazesne pagalvotume, o dabar kazkaip be 170cm nelabai isivaizduoju blush2.gif dabar tokioj turskiasi, nu vietos jau truksta unsure.gif

zodziu, esme ta, kad geriausia kazka panaikinti, tada ciki butu, bet jei imsim viska ka suplanave, tai vienaip ar kitaip projektas nebus idealus rolleyes.gif
Papildyta:
beje, dabar susiradau planiuka, kur labai panasiai piesiau kaip tavo pasiulytas variantas. Tik vonia buvo per visa 1,95 siena, tada dusas, tada kriaukles ir ta visa spinta su skalbenke. beveik taip pat kaip tavo nupaisytam, tik pacios vonios nemazinau, nekisau tos spinteles ten i kampa uz duru.
Bet paskui nusprendziau kad negrazu bus ieiti tiesiai i ta "katakomba" todel biski pakeiciau - dusa vietoj katakombos ikaliau, o katakomba vietoj vonios biggrin.gif

ir vel nebezinau kuris variantas man labiau patinka doh.gif
Atsakyti