QUOTE(llliepa @ 2011 11 08, 10:21)
Gal kas darote "siaudukes" kietą sūrį?mano šeimai jis labai patiko,nežinau kas per problema ,negaliu išlydyti varškės, vis tiek lieka varškės gumulėliai.
Papildyta:
Ir dar, ar darant lydytą sūrelį,varškę lydyti tik įdėjus sodą,o visus kitus priedus vėliau?
prieš tai pertrinkite varškę, kad nebūtų gumuliukų
Tepamas sūrelis
0,5 kg varškės
1 valgomasis šaukštas ištirpdyto sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis sodos
1 kiaušinis
Išsitirpiname sviestą. Į jį dedame druską, sodą ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir supilame ant varškės, kuri jau laukia puode (puodą prieš tai praskalaujame šaltu vandeniu). Dar karta viską permaišome su varške. Pastoviai maišydami kaitiname puodą ant mažos ugnies. Masė suskystėja, o kai pasirodo pirmasis burbulas ir sūrelis jau tuoj, tuoj užvirs, išjungiame ugnį.
Išeiga maždaug 0,5 l.
Galima dėti įvairiausių priedų: prieskonių, pipirų, žolelių, kumpio, rūkytos lašišos, pievagrybių, kmynų, česnakų ir t.t.
Išpilstyti sūriuką i dubenėlius kad atvėstų.
O tada skanaus !