Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno produktų gaminimas

QUOTE(ringa @ 2011 10 21, 12:16)
Aš bandžiau - gavosi puikiai. Ėmiau 0.5 kg naminės varškės, 1šaukštelį druskos, 1 nubrauktą šaukštelį sodos, 1 šaukštą sviesto, 1 kiaušinį ir kmynus. Niekas nė nebandė svilti, gavosi geriau nei tikėjausi - toks kaip "Panemunės pievų" sūrelis. Na, gal kiek kietesnis. Bet laaabai skanus  smile.gif

O gal kas darėte kastinį naminį?

jei norite skystesnio sūrelio, įpilkite grietinėlės.
Atsakyti
nezinau ar cia tinkamas mano bus klausimas bet pabandysim, gal gi zinosit jus g.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif g.gif kaip pasidaryt desertini suri su zele g.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2011 10 22, 13:22)
nezinau ar cia tinkamas mano bus klausimas bet pabandysim, gal gi zinosit jus  g.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  g.gif  kaip pasidaryt desertini suri su zele  g.gif

cia
Atsakyti
Gal kas darote "siaudukes" kietą sūrį?mano šeimai jis labai patiko,nežinau kas per problema ,negaliu išlydyti varškės, vis tiek lieka varškės gumulėliai.
Papildyta:
Ir dar, ar darant lydytą sūrelį,varškę lydyti tik įdėjus sodą,o visus kitus priedus vėliau?
Atsakyti
QUOTE(llliepa @ 2011 11 08, 10:21)
Gal kas darote "siaudukes" kietą sūrį?mano šeimai jis labai patiko,nežinau kas per problema ,negaliu išlydyti varškės, vis tiek lieka varškės gumulėliai.
Papildyta:
Ir dar, ar darant lydytą sūrelį,varškę lydyti tik įdėjus sodą,o visus kitus priedus vėliau?

prieš tai pertrinkite varškę, kad nebūtų gumuliukų

Tepamas sūrelis

0,5 kg varškės
1 valgomasis šaukštas ištirpdyto sviesto
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis sodos
1 kiaušinis

Išsitirpiname sviestą. Į jį dedame druską, sodą ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir supilame ant varškės, kuri jau laukia puode (puodą prieš tai praskalaujame šaltu vandeniu). Dar karta viską permaišome su varške. Pastoviai maišydami kaitiname puodą ant mažos ugnies. Masė suskystėja, o kai pasirodo pirmasis burbulas ir sūrelis jau tuoj, tuoj užvirs, išjungiame ugnį.
Išeiga maždaug 0,5 l.
Galima dėti įvairiausių priedų: prieskonių, pipirų, žolelių, kumpio, rūkytos lašišos, pievagrybių, kmynų, česnakų ir t.t.
Išpilstyti sūriuką i dubenėlius kad atvėstų.
O tada – skanaus !
Atsakyti
O gal kas žinote, kaip pasigaminti grūdėtą varškę, na tokia kaip būną indeliuose, pvz." Pieno žvaigždžių"

http://www.pienozvai...deta_varske/716

Atsakyti
QUOTE(mam @ 2011 11 09, 13:28)
O gal kas žinote, kaip pasigaminti grūdėtą varškę, na tokia kaip būną indeliuose, pvz." Pieno žvaigždžių"

http://www.pienozvai...deta_varske/716

Kažin, ar namų sąlygom galima ją pasidaryt, aš taip galvoju, bet gal klystu.... smile.gif reikia paklaust, tų, kurie dirba toj srity, ką ten tai varškei padaro, kad ji tampa ne vientisa, o grūdeliais ax.gif
Atsakyti
dievinu kefyra, tai kai atsirado saltibarsciu prieskoniai puoliau bandyt, bet ten kazkaip nieko ypatingo, kai pamaciau situos vegetos kefyro ir varskes prieskonius jau atsargiau ziurejau, bet pabandziau. zinokit, man tai patiko! nezinau kas ten tokio ypatingo ideta, bet labai gera poskoni duoda. gal kmyno miltukai? nzn.
tai dabr darau tokius "sveikatingumo kokteilius" - kefyras, agurkas, svogunu laiskai ir prieskoniukai vegetos kefyrui. Agurkus smulkiai pjaustau, bet vaikams tarkuoju dazniausia, o svoguno laiskus vaikams isvis blendinu, vyras tai labiau megsta kai svoguno galvutes idedu. beje - sitaip tikrai malonu svoguna vartoti, o tokiu oru vitaminu tai tikrai reikia. sudedu viska i stiklines, ismaisau, uzpilu kefyriuku,papuosiu agurku arba svoguno laisku. prieskoniu ant stiklines dedu apie saukstuka, cia nuo skonio priklauso vyras vistiek druskos prisideda.

dar tie patys prieskoniai tiesiog super tinka chipsu padazui - jogurtas, grietine, zalumynai ir prieskoniai. kazkada neturejau jogurto tai sudejau priekonius i neriebia grietine ir buvo puikus padaziuskas smile.gif) MB sake, kad jam prie karstu bulviu toki gardumyna ruosciau. Zodziu visokeriopai dziaugiuosi situo prieskoniu ir perku perku perku, kad tik neisimtu is apyvartos smile.gif
user posted image
Atsakyti
mm, vasarą tokio kokteiliuko tai tikrai neatsisakyčiau, reikės kažkaip neužmiršti, kai bus šviežių agurkėlių, svogūnų laiškų. o kas čia per prieskoniukai? varškė su jais skaniai gaunasi? norėčiau pasigaminti tokią kaip užtepėlę pusryčiams, tiktų?
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2011 11 08, 13:36)

Tepamas sūrelis

Dėkui labai už receptą, viskas labai puikiai gavosi 4u.gif
Atsakyti
dar turėjau Vegeta Natur prieskonių varškei ir kepfyrui, tai ta proga pagaminau pikantiškos varškės, kuri puikiausiai tinka pusryčiams.
Pakelis varškės
2 šaukštai grietinės
Vegeta Natur prieskoniai varškei ir kefyrui
Prancūziškas batonas
Varškę sutrinti su grietine, blenderiu. Tuomet sumaišyti su prieskoniais. Ir vuolia ant batono. Paprasta ir greita smile.gif)
user posted image
Atsakyti
gal kas nors zinote kaip pasigaminti suri PANYRA, kuris dedamas i kai kuriuos indiskus patiekalus?
Atsakyti