Įkraunama...
Įkraunama...

Pieno produktų gaminimas

user posted image
va kaip atrodo tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaudukes: 19 rugsėjo 2009 - 12:46
dar darom saldų sūrį smile.gif
tik trečias etapas kitoks. reikia dėt cukraus ,kad saldu būt rolleyes.gif ,vanilės,du kiaušus, ir sviesto dvigubai daugiau.palaukt,kad atvėstų(nereikia kaitinti,o tik perminkyti iš antro etapo varškutę)ir krėst į sūrmaišį ir švelniai suslėgti smile.gif ne per daug,nes sviestas išbėga cool.gif
S K A N A U S biggrin.gif
Atsakyti
del lydyto surio..viska atrodo viliojanciai iskyrus soda g.gif o jos kam reik?
Atsakyti
kad išsilydytų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elitute @ 2009 09 03, 11:01)
As tai varske is rugusio pieno visad darau ir lieka man nemazai isrugu. Kaip supratau, darant plykyta suri reikia naudoti isrugas. O kiek ju reiktu, darant suri is 3 litru pieno?  jos pilamos po acto? aciu


Isrugas naudoti suriui yra ,manau,sveikiau.Naudojant isrugas nereikia acto, tik isrugas dar reikia parauginti kokias 3 dienas, o paskui naudoti.Pilti ju i verdanti piena tiek kol piena sutraukia i varske.
Papildyta:
QUOTE(siaudukes @ 2009 09 19, 12:41)
o mes darom lydytą sūrį smile.gif gaunasi skanus ,kietas ,tinka karštiem sumuštiniam biggrin.gif
1etapas-atsišildom varškę yprastai.į sūrmaišį.išrūgas pasiliekam.

2 etpas.į karštą pieną(bet ne verdantį)sudėti varkę,maišyt.turi gautis toki tysalai.ji pasidaro tokia tampri.jei taip nėra tai reik įpilti išrūgų.bet neužvirti.tada sukrėsti į sūrmaišį ir nusivarva.dar ranka nuspaudžiu.nes jeigu bus skysta varškė,gausis tepamas lydytas sūris.

3 et.vienam kilogramui jau pasigamintos  varškės reika 1 valg.š.druskos;2 v.š.sviesto ;1kiaušo;2arbat.š.sodos.(viską perminkau rankom ir statau ant ugnies puode.pastoviai maišau.maišau tol, kol ima lydytis varškutė.tik svyla be proto doh.gif  tongue.gif supilu į bliūdą ,per naktį pastovi,papukši-tokių akučių atsiranda  ir SKANAUS biggrin.gif

ypatumai tongue.gif grietinė turi būt nugriebta nuo rūgpienio,kitaip bus tepamas lyd.sūris,viskas trunka apie valandą laiko.neskaitant prisvilusio puodo gramdymo cool.gif
jei kas bus neiaišku klauskit per AŽ,nes retai čia kišu nosį tongue.gif


As tai i toki kieki dedu tik 1 arbatini sauksteli sodos ir visai pakanka.Kartais dar pridedu kmynu, pipiru, cesnaku.
Atsakyti
Pamokykit kaip pasidaryti varškę? unsure.gif
Atsakyti
man labiau idomu kaip padaroma grudeta varske g.gif ar cia namu salygomis neimanoma?
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2009 09 30, 14:20)
Pamokykit kaip pasidaryti varškę?  unsure.gif

surūgusį pieną(kai šaukštu maišai-verčiasi luitai tongue.gif ,kliopsais mes vadinam)statai ant ugnies nestiprios ir lauki,tik neužvirink biggrin.gif ,nes gausis tikrai drūdėta cool.gif .retkarčiais pamaišai,kai rankai jau karšta išjunk,pastovės ir gali jau krėst į sūrmaišį nusivarvinimui.o veidelį praust išrūgom bigsmile.gif
Atsakyti
Aš parašysiu, kaip darau keptą orkaitėje sūrį:
Užvirini tarkim 6 litrus saldaus pieno.Kai jau pradeda kilti puta, supilu apie 60gramų(ketvirtį stiklinės) acto.Maišant tuoj susitraukia varškė.Ją sudedu į kiaurasamtį, įdedu druskos, susmulkinu porą skiltelių česnako, kmynų.Sumaišau ir į sūrmaišį.Paslegiu spaustuvais na kokią valandą.Tada įtrinu sūrį saldžiosios ir aštriosios paprikų, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų, dar trupučio druskos mišiniu.Dedu į kepimo rankovę ir kepu orkaitėje apie pusvalandį 180 temperatūroje.Palieku, kol atves, dažniausiai per naktį.Labai skanus, kietas, tikrai niekas neišbėga.Gerai laikosi,.

Kai norisi pasidaryt kelis sūrius, tai spaustuvuose laikau tik tol, kol padarau kitą sūrį.Paskui visus 3 ar 4 sūrius dedu į vieną rankovę ir kepu kartu.Taip taupau ir elektrą ir kepimo rankoves blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juros banga @ 2009 10 23, 21:10)
Aš parašysiu, kaip darau keptą orkaitėje sūrį:
Užvirini tarkim 6 litrus saldaus pieno.Kai jau pradeda kilti puta, supilu apie 60gramų(ketvirtį stiklinės) acto.Maišant tuoj susitraukia varškė.Ją sudedu į kiaurasamtį, įdedu druskos, susmulkinu porą skiltelių česnako, kmynų.Sumaišau ir į sūrmaišį.Paslegiu spaustuvais na kokią valandą.Tada įtrinu sūrį saldžiosios ir aštriosios paprikų, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų, dar trupučio druskos mišiniu.Dedu į kepimo rankovę ir kepu orkaitėje apie pusvalandį 180 temperatūroje.Palieku, kol atves, dažniausiai per naktį.Labai skanus, kietas, tikrai niekas neišbėga.Gerai laikosi,.

Kai norisi pasidaryt kelis sūrius, tai spaustuvuose laikau tik tol, kol padarau kitą sūrį.Paskui visus 3 ar 4 sūrius dedu į vieną rankovę ir kepu kartu.Taip taupau ir elektrą ir kepimo rankoves blush2.gif  mirksiukas.gif


Tikrai skanus sis suris keptas, bet as ji kepu po griliumi, tai labai graziai apskrunda.

As irgi labai noreciau suzinot, kaip daroma grudeta varske,bet man atrodo, kad reikia tutet specialu fermenta.
Atsakyti
Sveikos, mamytes,
neturiu laiko siaip narsyti po forumus, bet va netycia radau sia tema - pasirodo, as ne viena cia mamyte is kaimo, besivercianti pienininkyste ir pan. Kazkaip smagu pasidare. Va ir racepta radau, kaip is saldaus pieno suri padaryti, nes nezinojau. Visada suri darau maisydama mazdfaug per puse saldu ir rugusi piena. Surius su zolelem kepu- skanumelis. Reiks pabandyt ir pamarinuot, kaip cia raso ir dar lydyta suri pasidaryt. Aciu uz idejas.
Atsakyti

 i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti