Įsigijau kambriją. Prisiskaičiau apie priežiūrą, tik vieno nesupratau, o gal neradau. Skaičiau, kad vienas gumbas išleidžia tik du kartus žiedstiebį, tai jau kai antras baigia žydėti tą gumbą reiktų atskirti ir išmesti ar kaip?
Jei jau pradejo vysti, tai procesas ko gero eis pirmyn. Bet nesijaudink, bent jau pas mane, jie netrukus prileidzia nauju ziedkociu.
turiu toki klausimą išvažiuoju dviems savaitėms su orchidėjų laistymu, ka darytii, prieš išvažiuojant gausiau palaistyti, ar kaip vienam forume skaičiau palikti stiklaini su vandeniu, kad jos drėgmę gaudytų per orą, patarkit, be nežinau kaip geriau padarius
per 2 savaites nemanau kad jos spes numirt is troskulio...
pastatyk kur atokiau nuo saules paliek ir vsio..laimingo kelio
bent jau as taip manau

bent jau as taip manau

QUOTE(agurčikas @ 2009 07 03, 09:06)
Įsigijau kambriją. Prisiskaičiau apie priežiūrą, tik vieno nesupratau, o gal neradau. Skaičiau, kad vienas gumbas išleidžia tik du kartus žiedstiebį, tai jau kai antras baigia žydėti tą gumbą reiktų atskirti ir išmesti ar kaip?
Jokiu būdu nieko neatskyrinėti

Hottea, galėjo. Vasara toks laikas, kai falenopsiai gali perkaisti... Manieji vasarą gyvena šiaurės vakarų palangėje, saulės praktiškai negauna ten, bet sėkmingai auga ir žydi

QUOTE(jalka @ 2009 07 03, 09:11)
per 2 savaites nemanau kad jos spes numirt is troskulio...
bent jau as taip manau

bent jau as taip manau

Ačiū
na jos pas mane stovi ant rytinės palangės kur saulė tik pora - trejetą val šviečia, vakar nusipirkjau reanimavau viena, o kaip su ta elgtis, nu šakės, merginos nepykit
QUOTE(Šilingė @ 2009 07 03, 09:14)
Jokiu būdu nieko neatskyrinėti
Pasibaigus "galiojimo laikui" tie gumbai nunyksta patys, o iki to laiko yra augalo vandens ir maisto atsargų sandėliai
Be to, būtent senieji gumbai išaugina naujus

o su dendrikais turbut irgi panasiai?senieji pradeda nykti ir augina naujus?

as pirmaji ismeciau-blondine

QUOTE(jalka @ 2009 07 03, 09:23)
o su dendrikais turbut irgi panasiai?senieji pradeda nykti ir augina naujus?
nyko nyko senasis stiebas..galvoju kaput jau jam

Na šiaip jie nunyksta gerokai po to, kai užaugina naujus... Ne vieni metai gali praeiti

QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 07 03, 09:17)
Ačiū
na jos pas mane stovi ant rytinės palangės kur saulė tik pora - trejetą val šviečia, vakar nusipirkjau reanimavau viena, o kaip su ta elgtis, nu šakės, merginos nepykit
o kaip reanimavai?

pvz as nedarau jokio reanimatoriaus,viena forumiete buvo patarus...tiesiog ikisu augala i subtrata,apdedu kiminais..kiminus drekinu..gana greit 2- 3 savaiciu laikotarpy pasirodo naujos saknytes..
tau 2 pfalikus taip sekmingai reanimavau
Papildyta:
QUOTE(Šilingė @ 2009 07 03, 09:25)
Na šiaip jie nunyksta gerokai po to, kai užaugina naujus... Ne vieni metai gali praeiti 

QUOTE(jalka @ 2009 07 03, 09:27)
o kaip reanimavai?
kokiu budu?
pvz as nedarau jokio reanimatoriaus,viena forumiete buvo patarus...tiesiog ikisu augala i subtrata,apdedu kiminais..kiminus drekinu..gana greit 2- 3 savaiciu laikotarpy pasirodo naujos saknytes..

na pagailo man vienos gėlytės senukuose ir nusipirkau papuvusias šaknis nukirpau ir pasodinau i naują substratą ir tiek