Mano reanimuota orchė praskleidė žiedą
o prieš tai buvo sustabdžiusi šį procesą (kol nepersodinau)

QUOTE(agurčikas @ 2009 07 04, 18:09)
Dar turiu tokį klausimėlį. O kambrijų seni gumbai turi raukšlėtis, tie, iš kurių jau neaugs žiedstiebis? Vienas gumbas yra labai gražus, o du senesni, jų jau ir lapai nukirpti, pasiraukšlėję? Tai gerai ar ne?
Šiaip tai kaip ir neturi. Bulbos raukšlėjasi esant vandens stygiui - per mažai laistant vienas variantas, o kitas - kai šaknys papūva ir nebepajėgia augalas per jas vandens pasiimti. Vieną kartą susiraukšlėjusios bulbos jau nebeišsitiesins iki visiškai. Turiu asmeninės patirties, kai bulba susiploja iki blyno

na va merginos buvau ir as susidurus su situacija-orchideju saknys prasosi vandens o vazonelis aprasojes!
nuemus orchytes nuo palangiu-per para dingo visi rasos laseliai is vazono vidaus!
faktas kad rasojo ne nuo to kad dar turi dregmes,o nuo karscio
gerai kad susiprotejau nuimt nuo palanges,nors langai rytiniai ir vakariniai matyt oro temperatura buvo per didele!
nuemus orchytes nuo palangiu-per para dingo visi rasos laseliai is vazono vidaus!
faktas kad rasojo ne nuo to kad dar turi dregmes,o nuo karscio

gerai kad susiprotejau nuimt nuo palanges,nors langai rytiniai ir vakariniai matyt oro temperatura buvo per didele!
QUOTE(rosee @ 2009 07 03, 10:55)
Neradau info 1-me psl., gal kuri susidurėte su juodomis skruzdėmis?
Atsirado Cimbidyje nžn nei iš kur nei kaip. Pavasarį šviežiai persodintas į orchidėjos.lt substratą cimbidžiams, tai neturėtų būti blogas.
Ar man vėl jį persodinti ar ką?? Nu bijau aš tų skruzdžių ir visai nenoriu, kad maižiotų ant mano gražuoliuko
Atsirado Cimbidyje nžn nei iš kur nei kaip. Pavasarį šviežiai persodintas į orchidėjos.lt substratą cimbidžiams, tai neturėtų būti blogas.
Ar man vėl jį persodinti ar ką?? Nu bijau aš tų skruzdžių ir visai nenoriu, kad maižiotų ant mano gražuoliuko

pas mano anyta faleonopsio vazone buvo skruzdelyna uzsiveisusios juodosios

QUOTE(merga @ 2009 07 03, 21:19)
ne tai kad kazka isskiria, o matyt pasirode geros salygos statyt skruzdelyna

QUOTE(Šilingė @ 2009 07 04, 17:25)
Šiaip tai kaip ir neturi. Bulbos raukšlėjasi esant vandens stygiui - per mažai laistant vienas variantas, o kitas - kai šaknys papūva ir nebepajėgia augalas per jas vandens pasiimti. Vieną kartą susiraukšlėjusios bulbos jau nebeišsitiesins iki visiškai. Turiu asmeninės patirties, kai bulba susiploja iki blyno
bet subalansavus laistymą pasipučia vėl. Orientuokis pagal šviežiausią bulbą 

Ačiū
Sveikos mergaites,
Noriu paklausti, gal kas susidurete phal orines saknys pakeite spalva, tokia svelniai raudona splava
ir labai dziuna, nors apipurskiu jas kas 2 -3 dienas. Kas darosi mano grazuolei?
Noriu paklausti, gal kas susidurete phal orines saknys pakeite spalva, tokia svelniai raudona splava

QUOTE(egliosha @ 2009 07 04, 18:48)
pas mano anyta faleonopsio vazone buvo skruzdelyna uzsiveisusios juodosios
buvo tiek kiausiniu, kad traukiau lauk ir ploviau viska(kraupus vaizdelis buvo...)

O tai užteko vien plovimo ir atsikratėte skruzdžių?
QUOTE(rosee @ 2009 07 04, 22:03)
O tai užteko vien plovimo ir atsikratėte skruzdžių?
isplovem saknis, ikisom i nauja substrata ir pastate kitam kambary ant palanges, kad netycia neparkulniuotu

QUOTE(egliosha @ 2009 07 04, 21:20)
isplovem saknis, ikisom i nauja substrata ir pastate kitam kambary ant palanges, kad netycia neparkulniuotu 

Kažkaip abejoju, kad įmanoma visus kiaušinius išplauti, žinok, lb stebėk

Na mano atveju didelis cimbidis, kol kas jo nepersodinsiu, irgi stebėsiu kas darysis.
Na ir dar vienas klausimas apie kiminus. Iš orchidėjos.lt pirkau substratą savo kambrijai, tai dar pasiūlė pabandyti kiminus. Kur juos reikia dėti, kiek jų dėti? Ir apskritai, kaip su jais elgtis? Ir dar klausimėlis. Ar galiu sodinti savo kambriją tiesiai į kokosinį vazonėlį? Parašyta, radau, kad galima. Bet kaip tokiu atveju laistyti, juk per jį kiaurai vanduo prasisungs?
QUOTE(rosee @ 2009 07 04, 22:28)
Kažkaip abejoju, kad įmanoma visus kiaušinius išplauti, žinok, lb stebėk
Na mano atveju didelis cimbidis, kol kas jo nepersodinsiu, irgi stebėsiu kas darysis.

na tai buvo pries koki menesi gal, stebejo atidziai, issinese gal skruzdeles tuos kiausinukus, bet nebelenda ir ant tos palanges nevaiksto. orchideja irgi is didziuju pas ja, bet va kitos iseities kaip plaut jau nebebuvo(pakilnojus substrata mates kiausineliai visur, patikekit, vaizdelis kraupus buvo kai as ja istraukiau is vazono). jau jeigu kapsto zemes is vazono reikia susirupint. o nuodu jokiu nei naudojom nei apskritai turim
QUOTE(agurčikas @ 2009 07 04, 23:05)
Na ir dar vienas klausimas apie kiminus. Iš orchidėjos.lt pirkau substratą savo kambrijai, tai dar pasiūlė pabandyti kiminus. Kur juos reikia dėti, kiek jų dėti? Ir apskritai, kaip su jais elgtis?
kiminais galima apdeti virsutini substrato sluoksni, geriau dregme islaiko

Jungiuosi ir as su savo klausimukais i jusu foruma
zodzu situacija tokia....nutariau sutvarkyt savo orchideju saknis ir kaip as nustebau,kai isemus viska is vazonelio paaiskejo,kad ryskios zalios saknys yra atsiskirusios nuo augalo...kazkokia nesamone...
as jas ismeciau,o gelytes liko be saknu.Tai dabar kasdien stebiu,kas bus-pas viena kalasi naujos,o kita plika visai,nes likusios buvo supuvusios ar tai sudziuvusios
Kolkas lapai zali,yra ugliu,jie stiebiasi,krauna ziedus...KAIP MANOT,AR JOS ISGYVENS???
Kasdien apipurskiu dulksna su greifruktu estraktu(pirkau senukuose)
Ir dar klausimukas:ar galma tvarkyt saknis,kai augalas paciame zydejime?

Kolkas lapai zali,yra ugliu,jie stiebiasi,krauna ziedus...KAIP MANOT,AR JOS ISGYVENS???
Kasdien apipurskiu dulksna su greifruktu estraktu(pirkau senukuose)
Ir dar klausimukas:ar galma tvarkyt saknis,kai augalas paciame zydejime?