Įkraunama...
Įkraunama...

Amsterdamas

rasa32 o kur biletukus pirrkot ir uz kiek? Nes irgi ieskom. Ir dar idomu kokios ten masinu nuomos kaina? g.gif
Atsakyti
QUOTE(chiki-piki @ 2010 04 20, 11:56)
rasa32 o kur biletukus pirrkot ir uz kiek? Nes irgi ieskom. Ir dar idomu kokios ten masinu nuomos kaina?  g.gif

Pirkom per AirBaltic,tiesioginis is Vilniaus.Atseit akcijiniai,bet vis tiek po 400lt vienam isejo.
O auto nuoma nesidomejau,nes Amsterdame nesinuomosim masinos.Parkavimas labai brangus,ir visai ner reikalo,juk ten yra visuomeninis transportas yra.Be to viesbuti issirinkom paciam centre.Bet jau viesbuciu kainos doh.gif doh.gif Nepalyginsi su Paryzium....
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 17, 14:46)
Ziuriu,kad nelabai populiari sita tema unsure.gif Bet gal kas uzsuks ir patars.
Uzsisakiau bilietus i Amsterdama savaitgaliui.Ar sudetinga nusigauti is aerouosto i centra?Ir kokiu budu geriausia?

Dar svarstau,ar moket brangiau ir gyvent centre ,ar imt pigesni viesbutuka salia aerouosto g.gif Ar ilgai trunka kelione i centra?ir kokios mazdaug visuomeninio transporto kainos?

Tarp Schiphol oro uosto ir Amsterdamo vazineja traukiniai, mazdaug kas 10-15 minuciu, kelione trunka 15-20 minuciu, priklausomai nuo traukinio (su intercity greiciau). Bilieta galima isigyti is automato (jie Schiphole "kalba" ir angliskai) arba NS kasoje.

Apsistoti tikrai geriau paciam Amsterdame, nes apsistojus oro uoste, realiai kelione uztruks apie valanda pirmyn atgal. Viesbuciai girdejau, kad nepigus, bet nustebau, kad net brangesni nei Paryziuje blink.gif

Papildyta:
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 20, 00:03)
Aciu,karibiete  4u.gif Bet ir toliau laukiu konkretesniu  ispudziu apie Amsterdama ax.gif Gal kas atsakytu i mano klausimus,anksciau parasytus.
Domina ir Van Gogo muziejus.Ar jis skirtas tik tikriems meno zinovams,ar ir siaip meno myletojams?

Van Gogo muzieju labai rekomenduociau, tikrai patiks, as jau n kartu buvau (vis su sveciais einam biggrin.gif), ir man dar nenusibodo mirksiukas.gif Salia yra Rijksmuseum, ten irgi idomu, o aplink labai grazios jaukios gatveles, smagu ten paklaidzioti.

Kiek dienu busite Amsterdame? Butinai pasiimkite kelione laivu po kanalus, tai puikus budas pamatyti miesta ir susidaryti pirmaji ispudi. Pasivaiksciokit kanalu pakrantemis centre, ten labai grazu. Uzsukit i Red Light district, jei domina "kita" Amsterdamo puse. Siaip visas Amsterdamo senamiestis gana nedidelis, pesciomis labai nesudetinga ji apeiti.

Dar siulyciau paskaityti lietuvisko zurnalo "Keliones ir pramogos" balandzio numeri, ten yra straipsnis apie Olandija ir Amsterdama, su siokiais tokiais patarimais.

Keliones traukiniu kainas galima pasiziureti cia, "From station" langelyje iveskite "Schiphol", "To station" langelyje "Amsterdam Centraal". I abi puses - 7 eurai.

Amsterdame bene patogiausia naudotis tramvajum, jei reikia toliau vaziuoti (centre neverta, pesciom eiti beveik greiciau). Bilietus kartais galima isigyti paciam tramvajuj, bet ne visada. Geriausia kreiptis i turistine informacija, ji yra Centrineje stotyje (nepamenu, ar paciam pastate, ar lauke).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 21 balandžio 2010 - 10:03
Jurzole ,labai tau aciu 4u.gif 4u.gif
Mes vis tik uzsisakem viesbuti paciam centre uz 230eur 2 naktim doh.gif doh.gif Tiesa,pusryciai iskaiciuoti,bet kazkokia city tax neiskaiciuota.Tai gal dar priskaiciuos kokius 10% doh.gif
O palyginimui :Paryziuje paciam centre turejom kambari uz 100eur 2 naktim thumbup.gif Nu toki poprasti,bet tokio lygio Amsterdame radau jau uz 170eur rolleyes.gif Tai emem geresni,MB pageidavimu.
Taigi,tikiuosi,kad kazkur vazinet neteks,tik is ir i aerouosta.Nelabai patogus atvykimo laikas,busim tik 18.55Amsterdame.Bet gal vakare dar spesim po miesta pasivaikstinet.

Dar noriu paklaust,kaip rasti geliu ir blusu turgelius.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 22, 13:56)
Taigi,tikiuosi,kad kazkur vazinet neteks,tik is ir i aerouosta.Nelabai patogus atvykimo laikas,busim tik 18.55Amsterdame.Bet gal vakare dar spesim po miesta pasivaikstinet.

Dar noriu paklaust,kaip rasti geliu ir blusu turgelius.

Geliu turgu rasti nesudetinga, jis yra paciam centre, prie Munttoren (Monetu kalyklos boksto). Jei turi Amsterdamo zemelapi, pasiziurek, kur susieina i viena Rokin ir Kalverstraat gatves. Jos abi prasideda Dam aiksteje (joje yra Madam Tussaud muziejus, Naujoji baznycia, kur buna idomiu parodu, ir Karaliu rumai – o uz ju, kitoje Spuistraat puseje, Magna Plaza, gana idomios architekturos pastatas), o susijungia ties Munttoren (siek tiek toliau yra Rembrandtplein, irgi jauki vieciuke). Tai geliu turgus (Bloemenmarkt) yra visai salia to boksto, kitoje Singel kanalo puseje. Jau is tolo pamatysi daug dengtu kioskeliu, tai ten ir bus tas turgus. Veikia jis kasdien, berods, iki 17 valandos. Perspeju - jei esi gelininke, geriau ten neik biggrin.gif

Del blusturgiu nesu tikra, man rodos, vienas yra netoli Waterloo aikstes. Vakare paklausiu vyro (jis dirba Amsterdame, tai geriau zino) ir parasysiu.

Dar siulyciau aplankyti Begijnhof, tai seniausias Amsterdamo kiemelis, visai netoli Geliu turgaus. Ir Liesaji tilta (Magere brug arba Skinny Bridge), nuo jo atsiveria grazus Amstelio upes ir miesto vaizdai, ir isvis ten aplinkui grazus rajonas.

O Amsterdamas vakare labai grazus, pats geriausias laikas pasivaikscioti palei kanalus, kai uzsidega zibintai ir lempuciu girliandos ant tilteliu. Myliu Amsterdama visada ir visoki, bet naktini – bene labiausiai wub.gif

Patarimu, kur pavakarieniauti, nereikia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 balandžio 2010 - 15:33
Topinis miestas (: labai smagu yra apsipirkti Kalverstraat gatvėje (: yra H&M'as, pakankamai didelė muzikos įrašų parduotuvė (: Į Van Gogą siūlau nueit tikrai visiems, jei neklystu nuo Dam skvero važiuoja 15 tramvajus (20min kelionės) (:
Atsakyti
QUOTE(Sparkle @ 2010 04 22, 17:35)
Topinis miestas (: labai smagu yra apsipirkti Kalverstraat gatvėje

Na cia jau kaip kam... as tos gatves kaip maro vengiu, vien jau del amzinos grusties rolleyes.gif Bet kad ten daug parduotuviu, tai tiesa. Ir dar daugiau turistu tongue.gif

rasa32, pasitikslinau del blusturgio - Vaterlo aiksteje (Waterlooplein) jis veikia kasdien, tik sekmadieni, rodos, uzdarytas. Sakoma, kad tai seniausias turgus Amsterdame (kiti sako, kad ir visoje Olandijoje), prasidejes dar XIX a. Ten tikrai idomu pasidairyti, rekomenduoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 04 22, 16:32)
1.. Perspeju - jei esi gelininke, geriau ten neik  biggrin.gif


2.Patarimu, kur pavakarieniauti, nereikia?

1.Sakai neiti?o ka daryt tada? rolleyes.gif dabar dar labiau noriu biggrin.gif

2.Reikia reikia,tik nelabai brangiu blush2.gif

Vajetau,jau nebezinau,ar viska spesim pamatyt per savaitgali rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 22, 21:46)
Reikia reikia,tik nelabai brangiu blush2.gif

Vajetau,jau nebezinau,ar viska spesim pamatyt per savaitgali rolleyes.gif

Jei nespesit, teks dar karta grizti mirksiukas.gif

Restoranu labai daug aplink Leidseplein (pacioje aiksteje isikure teatrai, kabaretai, klubai, etc.), yra ju ten visokiu, ir brangesniu, ir visai pigiu. Dar vienas rajonas, kur ju nemazai - Utrechtstraat (ji atsisakoja nuo Rembrandtplein, jei stovi veidu i Rembrandto skulptura, tai desinej tolimajam kampe), bet gal jau kiek brangesni. Utrechtstraat yra ir mano mylimas restoranas Amsterdame - Stacey's Pennywell (Herengracht ir Utrechtstraat kampas). Nepatarciau valgyti gatvelese palei centrine stoti, ten labai jau orientuojamasi i turistus, t.y. vienkartinius lankytojus.

Jei megsti meksikietiska maista, labai rekomenduociau Rose's Cantina (Reguliersdwarsstraat 38, sekanti gatvele po geliu turgaus, einant nuo Munttoren). Nebrangu, ir labai skanu (geriausias variantas - combo, dviguba arba triguba). Kokteiliai irgi puikus, ypac margaritos mirksiukas.gif

Dar imetu tau keleta nuotrauku, apetitui suzadinti tongue.gif

Waterlooplein ir blusturgio pakrastelis:

user posted image

Geliu turgus:

user posted image

Priesais Munttoren:

user posted image

Kazkur tarp kanalu...

user posted image

The Bulldog, vienas zinomiausiu Amsterdamo coffeeshops:

user posted image

Kreivi Amsterdamo nameliukai:

user posted image

Tarp Munttoren ir Raudonuju zibintu kvartalo:

user posted image

Tikiuosi, kad tau patiks Amsterdamas... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 balandžio 2010 - 22:37
Kaip grazu wub.gif As del tu namuku palei kanalus ir vaziuoju bigsmile.gif
Aisku,kad patiks thumbup.gif

Ir dar syki aciu 4u.gif
Atsakyti
Gal dar kas man atsakys ax.gif ar verta pirkti bilieta plaukioti kanalais visai dienai(yra gal 5marsrutai) ar uzteks pasiplaukioti vienu kanalu?
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 27, 14:39)
Gal dar kas man atsakys ax.gif ar verta pirkti bilieta plaukioti kanalais visai dienai(yra gal 5marsrutai) ar uzteks pasiplaukioti vienu kanalu?

Mes plaukėm apie 1,5 val., man užteko, fiana ten ir šiaip pasivaikščioti, yra ką pamatyti smile.gif
Atsakyti