Įkraunama...
Įkraunama...

Amsterdamas

QUOTE(rasa32 @ 2010 04 27, 14:39)
Gal dar kas man atsakys ax.gif ar verta pirkti bilieta plaukioti kanalais visai dienai(yra gal 5marsrutai) ar uzteks pasiplaukioti vienu kanalu?

Man atrodo, kad turetu uztekti vieno paplaukiojimo (paprastai jis trunka valanda - pusantros ir praplaukiama praktiskai per visa miesto centra, o ne tik vienu kanalu). Nebent dar noretum pvz romantiskos vakarienes laive, tada gal ir apsimoka kombinuota bilieta imti, jei pigiau iseina, negu du atskiri. Bet penkiais skirtingais marsrutais plaukti tai nezinau... gal geriau kitais budais miesta pamatyti per ta pati laika?
Atsakyti
Aciu,viska supratau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 30, 00:08)
Aciu,viska supratau 4u.gif

Norit tikekit, norit ne, bet poryt ir as isvarau 4 dienoms i Amsterdama smile.gif Bus dienorastis apie kelione, kekses ir visa kita smile.gif Prizadejau sau pirma karta gyvenima paragaut narkatos, tiesa nerukomos, nes as nerukau. Girdejau ten buna torciuku, pyragaiciu su marichuana, tai butinai toki sukaposiu triniti.gif
Atsakyti
QUOTE(Setonas @ 2010 06 21, 22:57)
Norit tikekit, norit ne, bet poryt ir as isvarau 4 dienoms i Amsterdama smile.gif Bus dienorastis apie kelione, kekses ir visa kita smile.gif Prizadejau sau pirma karta gyvenima paragaut narkatos, tiesa nerukomos, nes as nerukau. Girdejau ten buna torciuku, pyragaiciu su marichuana, tai butinai toki sukaposiu  triniti.gif

Zinant tavo dienorascius, jauciu nemazai naudingos info rasiu biggrin.gif kas man siuo metu labai aktualu rolleyes.gif
Atsakyti
Amsterdame buvom praeitą vasarą smile.gif Tiesa, viešbučių neprireikė, nes turim nuostabių draugų, bet jokiais būdais nesinuomokit mašinos tongue.gif pats geriausias transportas ten yra dviratis. Sklinda gandai, kad galima net vietoj nusipirkt vogtą senutėlį dviratį už 10eurų, bet mums jie nelabai pasitvirtino. Geriausia nuomotis punktuose ir bus rami galva, bet čia labiau jei norisi visą Amsterdamą aplėkti - ne tik centrą, bet ir parkus. smile.gif Šiaip muziejai, kaip kažkas ir minėjo, tikrai brangoki, tad jei laiko nedaug, patarčiau nueiti i vieną du, o toliau žvalgytis po miestą. Galima išsinuomoti valtelę ir patiems paplaukioti po kanalus.. wub.gif Maisto (nebrangaus) taškai užsidaro apie 23val, tad pavalgyti rekomenduočiau iš anksto, kad paskui netektų tuščiu skrandžiu.. Tas Gėlių turgelis.. Hmz, jei turėsit galimybę pavažiuot kur nors kitur, į kokio mažo miestelio turgų, tikrai labiau apsimokės.. Nes Amsterdame jaučiasi, kad kainos turistinės.. Mes patys pakeliui į Rotterdamą užsukom į kažkokį miestelį kaip tik tuo metu kai veikė turgus, tai nesulyginsi kainų thumbup.gif

O svarbiausia, linkėčiau neapsistoti tik Amsterdame.. Man asmeniškai Rotterdamas patiko labiau, nes ten labai panašu, tik mažiau turistų ir grūsties drinks_cheers.gif

Geros ir linksmos kelionės!
Atsakyti
Geliu turgus Amsterdame man labai patiko thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tiesiog valdziausi ,kad nenupirkciau puses turgaus rolleyes.gif Kainos visai normalios.

Kelios foto geliu megejams wub.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveiki, gal galite patarti. Vyras vaziuoja pirma karta i vokietija, reiktu pasiekti Amsterdama, o veliau jau su keltu keltis, kaip paprasciau is Klaipedos ten nusigauti? Ar vaziuoti masina, ar kelti keltu Klaipeda-Kylis?
Atsakyti
QUOTE(pievos @ 2008 03 20, 21:02)
Gal dar nors pasiulytu patikrintu, fainu, bet ne paciu brangiausiu viesbuciu linku?..  smile.gif

Ir nelabai supratau apie tuos bendrus dusus - esu daug kur keliavus, bet dar niekad nebuvau apsistojusi viesbutyje su bendru dusu.. Kazkaip nelabai higieniskai skamba, apie tokius variantus net negalvodavau unsure.gif , bet gal as ko nors nezinau, pasidalinkit patirtim prasau  4u.gif

Rekomenduosiu ne patį brangiausią, bet labai jaukų, fainą viešbutį Aalders http://www.hotelaalders.nl/. Jis šalia Rijksmuseum, Stedelijk ir Van Gogo muziejaus, netoli nuo senamiesčio ir puikaus Vondel parko.

Kas paliko įspūdį - tai, įėjus pro duris, mergaitė recepcijoje pirmiausia ATSIPRAŠĖ, kad dar nemoka pasisveikinti lietuviškai.. Smulkmena, bet man daug pasko apie požiūrį į klientą ir pagarbą jam. Šiaip man Amsterdamas labiausiai asocijuojasi su pagarba ir tolerancija.

Papildyta:
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 20, 01:03)
Aciu,karibiete  4u.gif Bet ir toliau laukiu konkretesniu  ispudziu apie Amsterdama ax.gif Gal kas atsakytu i mano klausimus,anksciau parasytus.
Domina ir Van Gogo muziejus.Ar jis skirtas tik tikriems meno zinovams,ar ir siaip meno myletojams?

Na, mes su dukra (jai tada buvo 10) nesame meno žinovės, bet mums patiko 4u.gif
taip pat ir Rijksmuseum - jis visai netoli, labai rekomenduočiau.
Kas įstrigo - kad visuose muziejuose vaikams tikrai padorios nuolaidos, vaikai skatinami domėtis kultūra ir menu.

Dar noriu parekomenduoti Anne Frank muziejų, prisiliesti prie gyvosios istorijos, pažiūrėti originalų butą, koks buvo karo metais, kai jame slėpėsi Anne Frank šeima. Muziejuje daug interakcijų. mano dukrai labai patiko. http://www.annefrank.org/
Papildyta:
QUOTE(rasa32 @ 2010 04 27, 15:39)
Gal dar kas man atsakys ax.gif ar verta pirkti bilieta plaukioti kanalais visai dienai(yra gal 5marsrutai) ar uzteks pasiplaukioti vienu kanalu?

Tikrai užteks vienu 4u.gif
Atsakyti
Buvome ir mes praeitais metais Amsterdame. Neilgai - praleidom ten tik pora dienu. Taciau galiu pasakyti, kad tai pats nuostabiausias miestas, kuri iki siol teko aplankyti.

Linkiu geru ispudziu ten keliaujantiems!
Atsakyti
Mano dienorastis apie kelione i Amsterdama:

http://www.biteplius...92-=(1750902589
Atsakyti

Pirkom bilietus Amsterdam Holland Pass
http://www.hollandpass.com/
labai nemazai susitaupe, cia jei norite ir pramogu ir muzieju, be to gauni nuolaidu kortele kitiems bilietams.
pasinaudojom pasiplaukiojima kanalais, siek tiek istorijos (anglu kalba), vaziavom autobusu (galima buvo rinktis is daugiau kalbu, pvz rusu)

Jei vykstit ir planuosit aplamkyti Hermitage Amsterdam, rinkites jam sekmadieni , nes 2h nemokamas gidas.

Nemo muziejus, zinoma ten daugiau su vaikais, labai daug veiklos, reiktu bent anglu kalba zinoti, nes idomiau buna. Eiti reiktu is ryto, nes veliau nerealios eiles, mes atejom 10.16 tai as apstulbau, kad tiek daug jau vaiku. kai pvz galiu pasakyti, kad ten chemijos laboratorija yra ir vaikai apsimauna chalatus ir daro bandymus su tais mokslininkais.

Idomu buvo ir deimantu paruosimo muziejui, daug naudingos info, bei galima uz savikaina nusipirkti gaminiu, na cia jei kas pvz planuoja pirkti, tai is gamintojo pigiau.
Atsakyti
Sveikos smile.gif

kovo 20 su draugais planuojame trims dienoms nulėkti į Amsterdamą. Šiek tiek pasidomėjusi lankytinomis vietomis ir pramogomis, susižavėjau kruizais upe po centrą. Bet niekur negaliu rasti informacijos nuo kada tie kruizai atidaromi (kaip suprantu žiemą kanalai būna užšalę). Būčiau labai dėkinga, jei pasidalintumėte informacija wink.gif
Atsakyti