Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(Angelas5 @ 2009 09 17, 11:00)
Ka tu turi omeny "kokiu metodu"?

Na operuoja kaulus ivairiais metodais, dazniausiai pjaunamas pirmasis padikaulis, toks kaulo pjuvis vadinamas osteotomija. Yra ivairus budai pjovimo. Kiek vinau Makulavicius dazniausiai visas savo pacientes operuoja naudodamas "z tipo" arba dar vadinama scarf osteotomija. Tavo ligos israse turetu buti. Bet jei kaulai netuokie dideli naudojama chevron arba akin osteotomija. Yra ir kitu metodiku.
Sito taves ir klausiau.
Atsakyti
QUOTE(Angelas5 @ 2009 09 17, 09:00)
Ka tu turi omeny "kokiu metodu"? O kaulas buvo visai nedidelis, tik tiek kad kartais paskaudedavo ir parausdavo. Žinojau kad jis ne mažės, o tik didės. Tai dėl to ir ryžausi operuotis,bet tikrai nesigailiu, jau ir dabar mano kojytė nors ir dar patinus - atrodo žymiai gražiau negu buvo. Jei kas turit tokią problemą -tai tikrai nelaukit, nes kuo anksčiau tuo geriau ir mažiau sudetinga operacija.... ax.gif

mano daktaras sake visai kitaip, jis atvirksciai, sake, kad nereikia skubeti, ir ner ko gultis chirurgui ant stalo. Todel,kad ir turiu ta kauliuka biskuti didesni, jei biskuti skauda - neskubu operuoti, tiesiog darau voneles, turiu toki daikciuka i tarpupirsti, turiu padukus i batus ir viskas wink.gif

Atsakyti
QUOTE(TiTiJu @ 2009 09 17, 23:36)
mano daktaras sake visai kitaip, jis atvirksciai, sake, kad nereikia skubeti, ir ner ko gultis chirurgui ant stalo. Todel,kad ir turiu ta kauliuka biskuti didesni, jei biskuti skauda - neskubu operuoti, tiesiog darau voneles, turiu toki daikciuka i tarpupirsti, turiu padukus i batus ir viskas wink.gif

Teisingai sake, todel kad operacija yra operacija. O be to, kiek as pati perskaiciau literaturos, skirtos medicinos mokslo daktarams, yra labai rizikingu metodu, kurie sukelia 75 proc komplikaciju. Bet medikai juos vis tiek naudoja operacijoms: viena - chirurgas juk is operaciju uzdirba pinigus, antra - VGPUL ligonines medikai gi daro mokslini darba operuodami, tobulina tuos rizikingus doh.gif metodus ir patys mokosi operuoti. Taigi operacija visuomet yra rizika.
Atsakyti
Mano mama išsioperavo tą problemą, nu ir ką, po 5 metų vėl tas pats pasidarė, tik aišku jau nebeskauda g.gif Kaip čia gali taip būti?
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2009 09 18, 09:21)
Mano mama išsioperavo tą problemą, nu ir ką, po 5 metų vėl tas pats pasidarė, tik aišku jau nebeskauda  g.gif Kaip čia gali taip būti?

Idomu pries kiek metu daresi operacija?
Pries koki 10 metu dazniausiai nukapodavo pati kauliuka, todel jie ir gryzdavo. Dabar, jei chirurgas operacijos metu netrumpina pirmo padikaulio ilgio, o toks metodas dazniausiai parenkamas kai kaukiukai nedideli, tada ir formuojasi kaulas po truputi is naujo. Nes polinkis pedos iskrypimui yra paveldimas, ir viena is priezasciu, anatomiskai per ilgas pirmas padikaulis, kuris gali sukelti pilnapadyste. Gali buti ir kitos priezastys pavyzdziui silpni ar ilgi pedu raisciai, tokiu atveju irgi yra spec operavimo budai bet l. rizikingi. Todel reikia rinktis patyrusu chirurga turi gerai apziureti peda, ja patampyti, ivertinti.

Atsakyti
Sveikos! 4u.gif

Aš taip pat turiu šią problemą, todėl norėčiau įsitraukti į diskusiją.
Iš tiesų - tie padidėję kauliukai kelia problemų. Ilgai vaikštant paskausta, keičiantis orams maudžia, avalynė deformuota, į daugelį gražių batelių batų parduotuvėje pėda tiesiog netelpa.. schmoll.gif Taip yra. Bet kas link operacijos, aš kol kas prieš. Na nėra taip blogai, kad reiktų operuoti. Manau, chirurginė intervencija turi būti taikoma tik tada, kai yra būtinybė (skausmai, problemos vaikštant etc.). Kas garantuos, kad po operacijos bus gerai? Nieks. Todėl reikia lepinti kojas vonelėmis, pratimais, taikyti avalynę ir pan. Galbūt turinčios šią problemą galėtų pasidalinti savo patirtimi taikant įvarius metodus prieš kauliuko išvešėjimą? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(applebee @ 2009 09 18, 13:28)
Sveikos! 4u.gif

Aš taip pat turiu šią problemą, todėl norėčiau įsitraukti į diskusiją.
Iš tiesų - tie padidėję kauliukai kelia problemų. Ilgai vaikštant paskausta, keičiantis orams maudžia, avalynė deformuota, į daugelį gražių batelių batų parduotuvėje pėda tiesiog netelpa.. schmoll.gif Taip yra. Bet kas link operacijos, aš kol kas prieš. Na nėra taip blogai, kad reiktų operuoti. Manau, chirurginė intervencija turi būti taikoma tik tada, kai yra būtinybė (skausmai, problemos vaikštant etc.). Kas garantuos, kad po operacijos bus gerai? Nieks. Todėl reikia lepinti kojas vonelėmis, pratimais, taikyti avalynę ir pan. Galbūt turinčios šią problemą galėtų pasidalinti savo patirtimi taikant įvarius metodus prieš kauliuko išvešėjimą? ax.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif as irgi tokios nuomones, kad nera DIDELEMS problemoms - operacija schmoll.gif .
Kokius pratimus tu darai? As apie juos nieko nezinau. O voneles, masaziukas pedai, dekliukai ivairius thumbup.gif
Atsakyti
Pedu makšta

1 sedim, pedos padas ant masažiniu ratuku masažuojamos, judesiai pirmyn atgal;
2 sedim, masazuojamas pedos padas, judesiai su dygliuotu kamuoliuku pirmyn atgal ;
3 sedim, keliai suglausti, keliam pakaitomis tai kulnus (pirštai liečia žemę) tai pirstus, kulnai liecia zeme
4 sedim, keliai suglausti, pedu pirstus traukiam i sonus, peda prispausta prie grindu
5 sedim, keliai suglausti kulnus i sonus, peda prispausta prie grindu
6 grindu "suemimas" pirstais pakaitom viena peda kita peda, sedint kojos suglaustos.
7 daikto pakelimas nuo grindu diziuoju kojos pirstu
8 pratimai su guma a koju pirstai pirmyn atgal b ****** išonus peda staciai grindimas
9 koju pirstu tampymas : kaire peda apglebiam desine ranke ies abieju pusiu ir atitrauke pirstus pirsta lankstom pirmyn atgal i sonus, ratuku
10 Vaiksciojimas ant lazdos pirstu galai i zeme
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 09 18, 16:34)
Pedu makšta

1 sedim, pedos padas ant masažiniu ratuku masažuojamos, judesiai pirmyn atgal;
2 sedim, masazuojamas pedos padas, judesiai su dygliuotu kamuoliuku pirmyn atgal ;
3 sedim, keliai suglausti, keliam pakaitomis tai kulnus (pirštai liečia žemę) tai pirstus, kulnai liecia zeme
4 sedim, keliai suglausti, pedu pirstus traukiam i sonus, peda prispausta prie grindu
5 sedim, keliai suglausti kulnus i sonus, peda prispausta prie grindu
6 grindu "suemimas" pirstais pakaitom viena peda kita peda, sedint kojos suglaustos.
7 daikto pakelimas nuo grindu diziuoju kojos pirstu
8 pratimai su guma a koju pirstai pirmyn atgal b ****** išonus peda staciai grindimas
9 koju pirstu tampymas : kaire peda apglebiam desine ranke ies abieju pusiu ir atitrauke pirstus pirsta lankstom pirmyn atgal i sonus, ratuku
10  Vaiksciojimas ant lazdos pirstu galai i zeme

Ačiū! 4u.gif Šie pratimukai tikrai praturtins manųjų sąrašiuką rolleyes.gif
Aš taip pat mankštinu pėdutes, bet galiu drąsiai prisipažinti, kad tam per mažai skiriu dėmesio, o turėtų būti priešingai - juk visai nenoriu operacijos!
Klausykit, kokie ten dėkliukai pėdoms? Kur kreiptis, kad jų gaučiau? ax.gif

PS Mano teta prieš metus pasidarė šią kauliukų operaciją, tad labai aiškiai iš arti mačiau, kaip kas ten gyjimo proceso metu vyko.. Vargšė, negalėjo priminti pėdos, mėnesį namie sėdėjo.. Tie varžtai susukti buvo.. doh.gif Siaubinga. Manau, kad tokiam dalykui ryžtis turėtų tik tos, kam ši problema iš tikrųjų kelia daug skausmo. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(applebee @ 2009 09 19, 10:02)
Aš taip pat mankštinu pėdutes, bet galiu drąsiai prisipažinti, kad tam per mažai skiriu dėmesio, o turėtų būti priešingai - juk visai nenoriu operacijos!

PS Mano teta prieš metus pasidarė šią kauliukų operaciją, tad labai aiškiai iš arti mačiau, kaip kas ten gyjimo proceso metu vyko.. Vargšė, negalėjo priminti pėdos, mėnesį namie sėdėjo.. Tie varžtai susukti buvo.. doh.gif Siaubinga. Manau, kad tokiam dalykui ryžtis turėtų tik tos, kam ši problema iš tikrųjų kelia daug skausmo. wub.gif

siaip tai padukus as pirkau Vilniuje, Siuolaikine ortopedija, parduotuvej. Bet man apie tuos padukus uzsimine ortopedas. Tad gal tu pries tai pasikonsultuok su juo, o tik tada pirk, nes jie nera labai pigus
Papildyta:
As turiu toki [U]user posted image

ir kazkuri is situ ideklai
Atsakyti
[quote=applebee,2009 09 19, 12:02]

Parasyk kokius tu darai pratimukus, 4u.gif butu labai idomu
Atsakyti
QUOTE(39and69 @ 2009 09 17, 12:26)
Na operuoja kaulus ivairiais metodais, dazniausiai pjaunamas pirmasis padikaulis, toks kaulo pjuvis vadinamas osteotomija. Yra ivairus budai pjovimo. Kiek vinau Makulavicius dazniausiai visas savo pacientes operuoja naudodamas "z tipo" arba dar vadinama scarf osteotomija. Tavo ligos israse turetu buti. Bet jei kaulai netuokie dideli naudojama chevron arba akin osteotomija. Yra ir kitu metodiku.
Sito taves ir klausiau.

Is tikruju net nezinau kokiu metodu mane operavo, o kad kiekvienas gydytojas naudoja savo metoda tai as su tavim sutinku. Kreipiausi i si gydytoja nes man patare seimos gydytojas, o kaip bus toliau matysiu.......... bigsmile.gif
Atsakyti