Įkraunama...
Įkraunama...

Plaukų dažymas chna, basma ir kitomis žolėmis

Nu kū miargos,
va dėl tos Turkiškos žaliosios ir aš turiu įtarimų, kad įmaišyta ten žalio dažo kažkokio g.gif: keista ji tokia... Miaška, pameni ana Turkiška nebuvo tokia ksaisčiai žalia, šita keistesnė, bet kad smulkutė ji ir dažo neblogai tai irgi faktas ax.gif
Bent kokiu atveju man Turkiška patiko labiausiai. wub.gif

QUOTE(Miaška @ 2009 07 07, 09:22)
Jadzka, kaip miegojosi su turbanu? biggrin.gif

Aš galvą plausiu šiandien vakare, o kol kas man viskas tinka ir patinka - sodri tamsoka spalva, smilkiniai šviesesni, bet nešviečia raudonai. Tik plaukai sausi, jau nebepurškiau ryte nieko, tik šlapiomis šukomis iššukavau, kad sugultų, ir stengiuosi jų nelisti, kad vėl kupeta nepasikeltų.
Vis tik, tepantis koše su kiaušu, tokios sausienos nebūdavo, kitą kartą būtinai jį įmušiu.

Miaška, miegojosi gerai (nu biški trukdė, bet ko dėl grožio nepadarysi. Be to MB nebuvo, tai galėjau sau leisti biggrin.gif
Man tai citrina nieko blogo, vis tiek plaukai linkę riebaluotis lotuliukas.gif

Selga, galvoju, kad tuos juodalksnius reik susipilti į kokį bonkiuką su purkštuku ir apipurškinėti plaukus vis. To nuoviro kelioms dienoms užtektų spėju vienu metu išvirto...
Atsakyti
Labas miela žalioji sekta 4u.gif ,

QUOTE(jadzka @ 2009 07 07, 10:11)
va dėl tos Turkiškos žaliosios ir aš turiu įtarimų, kad įmaišyta ten žalio dažo kažkokio g.gif: keista ji tokia... Miaška, pameni ana Turkiška nebuvo tokia ksaisčiai žalia, šita keistesnė, bet kad smulkutė ji ir dažo neblogai tai irgi faktas ax.gif

Selga, galvoju, kad tuos juodalksnius reik susipilti į kokį bonkiuką su purkštuku ir apipurškinėti plaukus vis. To nuoviro kelioms dienoms užtektų spėju vienu metu išvirto...

Nu žinau, kad nuskambės labai kvailai blush2.gif , bet kaip aš džiaugiuosi, kad tų įtarimų atsirado ir Tau thumbup.gif . Aš jau ėmiau save graužti, kad lyg kokia išsišokėlė čia pareiškiau, kad ši chna nėra aukščiausios kokybės it pati būčiau velniška jos ekspertė. blush2.gif Vat tąkart parašiau ir galvoju, kad užsitrauksiu dabar Jadzkos rūstybę-tikra nedėkingoji esu-žmogus man duoda gėrio, o aš tą gėrį kritikuot sugalvoju blush2.gif . Patirtis manoji maža, nedaug aš chna mačiusi, bet man ji tikrai perdaug žalia atrodė. Šiaip jau būtų įdomu kokį šaukštelį pabandyt su citr. sultim apipylus pratestuot ir vieną ir kitą chna rūšį-skirtųsi ta spalva per tas 24val. ar ne. Aš, kaip minėjau, išlaikiau turkiškąją 14val, bet kažkaip abejoju ar būtų kas nors įvykę ją laikant ilgiau. Turėčiau jos daugiau, tai įdomumo dėlei, pabandyčiau tai padaryti su visom triem: rusiška, turkiška bei marokietiška bigsmile.gif .
Dabar labai laukiu kada galėsiu išbandyt tą marokietišką-įdomu ar ir ji tokia lipni prie plauko.Bet šįkart jau plikysiu "karštuoju" būdu-pakaks man tų citrinų schmoll.gif .

Aha, apie purštuvą gerai pastebėta 4u.gif , vat gaila tik kad šiuo metu neturiu tokios tuščios bonkutės g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Selga: 07 liepos 2009 - 09:52
Selga,
Nu va žinok man irgi keista, kai pirkau turguj Stambule tą chna tai ėmiau 2 rūšių (tą kur seniau su Miaška bandėm ir šitą). tai va šita žalioji vos ne 2x brungesnė buvo doh.gif: Man irgi pasirodė įtartina, ale vis tiek tas smalsumas biggrin.gif IR dar keista, kad ir dažyta ji bet vis tiek man patiko: labai gerai sumalta, smulkutė ir dažas gerai kimba g.gif:
Vis tiek nekeičiu nuomonės. Lieku prie jos, kad Marokietiška geriausia thumbup.gif:

Reik ir Basmos pasiimti būtinai biggrin.gif IR tos kitos pilkinančios žolės dar.

Dar reik apie eterinių aliejų poveikį paskaitinėt daugiau: kiek supratau, tai rozmarinų ir lavandų skatina dažą išsiskirti geriau...
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 07 07, 11:36)
Reik ir Basmos pasiimti būtinai biggrin.gif IR tos kitos pilkinančios žolės dar.

Tai visgi basmos neatsisakai, ane? mirksiukas.gif O kas ta pilkinančioji? Čia amla ar kas? bigsmile.gif

Na mano dar vienas pastebėjimas-šįsyk mano plaukų kvapas visai kitoks nei visada būdavo po dažymo su rusiška chna/basma-toks labiau šieno ar tai šiaudų blush2.gif . Matyt čia amla bus tokius pokyčius padariusi. O šiaip man visgi amlos miltukai labiau patiko nei aliejus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 07 07, 11:36)
Dar reik apie eterinių aliejų poveikį paskaitinėt daugiau: kiek supratau, tai rozmarinų ir lavandų skatina dažą išsiskirti geriau...

Tai prašau ne tik skaitinėt, bet ir rašinėt biggrin.gif , aš jau nieko nebespėju, tik bandau į atmintį susidėt viską, ką čia bendromis jėgomis atrandame.
Jo, tos žaliosios turkiškos tepimasis idealus, tokia vientisa tyrė gaunasi, marokietiška truputį biresnė. Bet marokietiškos spalva pasakiška... Gerai, kad savo gėrybių maiše dabar visų po truputį turiu, tai kaifuosiu kaitaliodama... thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Visai liūdna pasidarė paskaičius jūsų šnekas apie visokias turkiškas, marokietiškas žoles.....Kas man belieka- dažyt rusiškom? verysad.gif Ir amlos miltukų neturiu- kur jų galima įsigyti? Dabar mano plaukai visai nutamsėję, bet po truputį šviesėja ir norėčiau padažyt....bet ar bus efektas kažin g.gif prie smilkinių kelios nedidelės žilos sruogelės yra, bet nelabai matosi...Bet man dabar viskas susimaišė,kaip geriausiai užpilinėt chna ir basma - kartu ar atskirai ir kokios temperatūros vandeniu g.gif
Atsakyti
Sveikos, seniai matytos/girdetos 4u.gif smile.gif
Paskutini karta dazydama dejau ciberzoles, tai atspalvis isejo tikrai auksinis, ne raudonas. Ir siek tiek sviesesne ruda spalva gavosi. Bet man atrodo, kad tas ciberzoles atspalvis po truputi nusiplauna g.gif Siaip tai visi labai giria dabartine mano plauku spalva tongue.gif
Beje, mano nuolatine kirpeja, kuri zinojo apie mano pomegi zaisti su zolemis ir ji net palaikydavo, isejo auginti vaikelio. Taigi einu dabar kirptis pas kita kirpeja, su kuria mes viena kitos gerai nepazistam smile.gif Pastaraji karta isplove jinai man plaukus ir sako:" Su chna dazot?". Patvirtinau ir laukiu neigiamu komentaru biggrin.gif O jinai taip mane isgyre blink.gif Ir plaukai kokie sveiki, o kokia spalva grazi, o kaip blizga ir net kaip kvepia skaniai wub.gif Sake, kad jai net gaila, kad dabar labai retai kuri moteris dazosi su zolemis. Nu vnz prisiklausiau komplimentu ir paskatinimu nemesti sito uzsiemimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2009 06 17, 13:56)
Radau rudus Chna pagrindu dažus. Va kokia sudėtis:
Surya Henna Powder - Brown, hair dye
100% natural, high quality product that is suitable for all hair types, with pure honey for extra hydration * NO PPD, Ammonia, Peroxide, Resorcinol, Parabens, Heavy Metals or GM ingredients * Guaranteed to cover grey in one easy application * Made with Indian herbs Henna, Amla, Honey, Shikakai, Terminalia Belerica, Indigo and Acacia Arabica to revitalize, moisturize and condition your hair * Semi-permanent colour - fades in 20-30 washes * Recommended for persons sensitive to conventional hair colouring products * Dermatologically tested * Not tested on animals. Pack includes 50g sachet of powder, sachet of bee honey, one pair of plastic gloves, one plastic cap and instruction leaflet.

Ingredients
Amla, Shikakai, Henna, Terminalia belerica, Indigo, Acacia arabica, Honey. Amla is an Indian fruit rich in Vitamin C, whose oil is used as a treatment for hair and scalp problems.
Shikakai the Indian "fruit for the hair". A superior cleanser promoting hair growth while preventing dandruff.
Henna moisturises and forms a protective layer on each strand of hair.
Terminalia belerica functions as an astringent and bactericide.
Indigo is renowned for its colouring properties.
Acacia arabica is used as an anti-inflammatory.
Honey is an antioxidant and moisturiser.

Sveikutes,

norejau apsiteirauti, o kur tokiu dazu galima isigyti ir ar kazkuri bandete jau juos?

As labai noreciau dazytis plaukus tik naturaliais dazais, bet baidiai esu uzsimus. Mano tempais visa tema perskaityciau galbut per menesi, o ka jau kalbet apie tai, kad kazka susigaudyt, nes Jus cia visos jau diskutuojate zinoves.

Labai buciau dekinga uz atsakyma del pagamintu jau dazu, o siaip domina ir dazymas Chna bei basma (mano spalva plauku naturali yra tamsiai ruda, o megstu naturalia spalva tieaiog paryskinti).

Gal kas tures laiko ir noro ir patars? rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(ragana @ 2009 07 09, 14:08)
Sveikos, seniai matytos/girdetos  4u.gif  smile.gif
Paskutini karta dazydama dejau ciberzoles, tai atspalvis isejo tikrai auksinis, ne raudonas. Ir siek tiek sviesesne ruda spalva gavosi. Bet man atrodo, kad tas ciberzoles atspalvis po truputi nusiplauna  g.gif  Siaip tai visi labai giria dabartine mano plauku spalva  tongue.gif
Beje, mano nuolatine kirpeja, kuri zinojo apie mano pomegi zaisti su zolemis ir ji net palaikydavo, isejo auginti vaikelio. Taigi einu dabar kirptis pas kita kirpeja, su kuria mes viena kitos gerai nepazistam smile.gif Pastaraji karta isplove jinai man plaukus ir sako:" Su chna dazot?". Patvirtinau ir laukiu neigiamu komentaru  biggrin.gif  O jinai taip mane isgyre  blink.gif  Ir plaukai kokie sveiki, o kokia  spalva grazi, o kaip blizga ir net kaip kvepia skaniai  wub.gif  Sake, kad jai net gaila, kad dabar labai retai kuri moteris dazosi su zolemis. Nu vnz prisiklausiau komplimentu ir paskatinimu nemesti sito uzsiemimo  smile.gif

thumbup.gif Džiugu skaityt smile.gif Man ciberžolės atspalvis irgi patiko. Kitą kartą dar su šafranu reiks g.gif: Kas čia dar auksinį duot labiau gali? Gal ramunėlės?

QUOTE(deimantech @ 2009 07 09, 15:20)

Gal kas tures laiko ir noro ir patars?  rolleyes.gif

Jei tik paryškinti spalvą, tai gal chna + basma ir neilgai laikyt ?
Atsakyti
Jei tik paryškinti spalvą, tai gal chna + basma ir neilgai laikyt ?
[/quote]

Na galbūt visai norėčiau ir šokoladinio atspalvio g.gif

Bet svarbiausias klausimas kur gauti tikrai gerų chna, basma ar dar ko reikia?

Ir kaip ten su tais dažais gatavais?

Man pinigų negaila sau, todėl jei kas ketinate koperuotis apsipirkimui prijunkite ir mane naujokę smile.gif

taip pat domintų instrukscija nuo ko pradėt ir kuom baigt, nes prisiskaičiau, kad galima įdėt to ano kaip dėt ir kiek dėt ir į kur dėt nieko nesuprantu.

Ir dar kalusimėlis, tarkim jei aš jau 7 metus dažau plaukus sintetiniais dažais, tai verta prasidėt kol visi plaukai pilnai neataugo ar nelabai? Nes skaičiau, jog kažkaip keistos spalvos gaunas tuose vietose, kur anksčiau buvo dažyta sintetiniais dažais?

Labai noriu gražių plaukų ir pasiryžus esu viskam.

Prašau pagalbos ir iš anksto dėkoju rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(deimantech @ 2009 07 09, 16:09)
Na galbūt visai norėčiau ir šokoladinio atspalvio  g.gif

Bet svarbiausias klausimas kur gauti tikrai gerų chna, basma ar dar ko reikia?

Ir kaip ten su tais dažais gatavais?

Man pinigų negaila sau, todėl jei kas ketinate koperuotis apsipirkimui prijunkite ir mane naujokę  smile.gif

taip pat domintų instrukscija nuo ko pradėt ir kuom baigt, nes prisiskaičiau, kad galima įdėt to ano kaip dėt ir kiek dėt ir į kur dėt nieko nesuprantu.

Ir dar kalusimėlis, tarkim jei aš jau 7 metus dažau plaukus sintetiniais dažais, tai verta prasidėt kol visi plaukai pilnai neataugo ar nelabai? Nes skaičiau, jog kažkaip keistos spalvos gaunas tuose vietose, kur anksčiau buvo dažyta sintetiniais dažais?

Labai noriu gražių plaukų ir pasiryžus esu viskam.

Prašau pagalbos ir iš anksto dėkoju  rolleyes.gif  4u.gif

Prasidėt ir su nevisiškai ataugusiais galima, tik neaišku kokia dabar spalva yra.
Su chna realiausia gauti panašią į kaštoninę spalvą (nuo raudono - kaštininio atspalvio pabėgt neišeis ax.gif )
Chna galima pirkti iš Hennaboy g.gif:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jadzka: 09 liepos 2009 - 16:06
Labas visoms 4u.gif

Kartą jau buvau čia užsukusi ir išsigandusi visų terlionių sprukau, bet supratau kad natūralių dažų surasti neįmanoma, taigi grįžtu atgalios blush2.gif Pati esu vidutiniško rudumo plaukais ir labai norėčiau patamsinti rolleyes.gif

Perskaučiau šią temelę ir bandysiu klausti ko nesupratau - tikiuosi atsakysite rolleyes.gif

QUOTE(Simulcika @ 2009 06 19, 08:46)
O mano mėgiamiausias receptukas būdavo tai 2 chna, 1,5 basma ir plikyti kava. Gaudavosi toks beveik šokoladovas atspalvis.

Pirmiausia norėčiau paklausti Simulcikes, iš kokių pakelių chna ir basma naudojo ir kaip reikia teisingai ta kava plikyti?

QUOTE(Miaška @ 2009 06 19, 15:44)
Tai jo, šventa teisybė - aš jau nebenoriu tos iš pakelių... doh.gif  lotuliukas.gif

Miaška, kaip supratau iš pakelių sunkiau naudoti nes byra, ar dar dėl kokių priežasčių?

QUOTE(Miaška @ 2009 06 20, 16:33)
Na taip, ryžiausia buvau su paprasta pakeline chna, nuo turkiškos spalva apsilygino ir pasikeitė, žiliukai nebe taip skiriasi nuo visų... Jau man kyla pagunda sumaišyt turkišką su marokietiška 50 x 50 biggrin.gif

Na jau matau kad dėl ryžumo, nors Simulcika kažkaip rašo jog šokoladinę pavyksta išgauti rolleyes.gif

QUOTE((Honey) @ 2009 06 21, 17:22)
As va ryt dazysiuos savo plaukucius visada gaunas tamsiai ruda wub.gif  tik va nezinau ka daryti nusidazo visi plaukai laikau apie 4h tik smilkiniai kaip buvo sviesus taip ir lieka sviesus (nes pacios plaukai sviesiai rudi,toli grazu ne zili nes man dar tik pati jaunystes pradzia) tongue.gif  Kaip manot ka reiketu daryti ilgiau laikyti  ar kaip blush2.gif
nes nervina tas nevienodas spalvos pasiskirstymas g.gif  blush2.gif

Honey, kokiais kiekiais maišai kad išgautum tamsiai rudą ir kokios rūšies žolytes?

Nusipirkau šiandien Droge vieną chna bespalvės(apie ją jokių atsiliepimų čia nemačiau) ir porą basmos. Planavau palaikyti bespalvę chna 1val, o po to 1,5val basmą, bet jau įtariu kad bespalvė chna čia netiks? rolleyes.gif

Pakelinė chna irgi kaip supratau žaliuose pakeliuose geresnė, o kaip dėl basma?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 09 liepos 2009 - 20:16